Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.525
|
čitano: 1.421.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nosite li sat?

To je i mana tog branda. Obožavaju satove veće od 40mm.

13 godina
Nosite li sat?

Skužio sam da mrzim one Gumene remene za sat koji dođu obično na Smartwatch-u, imam i na čičak ali metal je metal.

Naručio sa Temu-a metalna dva remena za GW5 i nažalost strgao sam smeče od alata koji služi da skratiš remen, morat ču do urara.

Ali ne žalim se remeni su ok i platio sam oba 7 ojra.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
10 godina
Nosite li sat?

Evo kupio svoj prvi sat , Citizen Tsuyosa 37mm . Hvala svima na pomoci i savjetima 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 21:27 (MaciStyle).
15 godina
Nosite li sat?

Zadnjih dana sam opet malo bacio pogled na satove, da vidim ima li šta novo zanimljivo.

Citizen je napravio neku seriju satova srednje veličine, solarni, 41mm, oktagonalni, ispod 200€, ovaj sa bijelim dialom ima kontrasta 

Mana bi mu bila narukvica sa samo 3 mikropozicije, dijelovi narukvice polirani,  i lume samo na kazaljkama. Nema safirno staklo. To je Citizen Sports BM7620-83A

Tissot PRC 100 Solar 39mm je relativno sličan, ali je blizu 500€

https://www.tissotwatches.com/en-en/T1514221104100.html

ML05 - 369 Dial. Militado je napravio meni ljepšu i pregledniju verziju svog popularnog quartz modela ML05. Trenutno su i akcije na aliexpressu za njega, cijena oko 50€.

Radije bih da je brušen nego sa tom nekom pjeskarenom završnom obradom, ali ok. Još i da naprave titanium verziju istog modela.

https://www.militadowatch.com/products/militado-38mm-field-watch-ml05-369-dial

Watchdives EXD Titanium 38mm diver, debljina samo 10.35 mm. 44 grama sa najlonskim remenom, jel moguće ? 

. Ispod 39mm osobno ipak ne bih išao sa diver satom, ali da je ovaj u veličini 39-42mm to bi bilo odlično.

I da, rasprodan je odmah, u svim bojama, ali pojavit će se opet:

https://watchdives.com/collections/watchdives/products/watchdives-exd-titanium-diver-watch

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 6:07 (ALVIN).
17 godina
Nosite li sat?

Kod Militada mi se sviđa ML09. Elegantan, klasični, idealnih gabarita.

7 godina
Nosite li sat?

Hvala ti na ovome. Top satovi! Ovaj Watchdives EXD Titanium 38mm diver mali je bomba :)

Ovaj model Citizena se u njemackoj nerijetko mogao uzeti za 120-130 eura...

evo link pa imate Preisentwicklung gore desno u kutu... nekoliko puta u 12 mjeseci je bio ispod 130 eura. 

edit2: evo vidim tek sad da je i na linku ispod videa isto 119 eura:

https://www.sakurawatches.com/citizen-collection-bm7620-83a

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 10:10 (rampart).
15 godina
Nosite li sat?

evo Orient Mako Sporta u 3 nove inačice, iz EU - samo dostava!

plavi,ograničena serija

crveni, metalna orukvica

zeleni, silikonska orukvica

Ju je je? Je ju je!
11 godina
Zeleni je top
16 godina
DaNiTo kaže...

ja sam si za probu uzeo s alija neki addiesdive sat

85 eura

39mm,cisto da vidim jel meni to uopce pase,i jel citljiv...volim jednostavne satove kao taj..pa ako mi se svidi kupim nesto skuplje...

ok mi je ovaj sat,vidim da je 38mm idealno za moju malu ruku... :D

ovaj...vi koji imate g shock...jel ovaj model najmanji g shock koji postoji ili ima i manji?

GW-M5610U

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2025 16:57 (DaNiTo).
15 godina
rampart kaže...

Hvala ti na ovome. Top satovi! Ovaj Watchdives EXD Titanium 38mm diver mali je bomba :)

Ovaj model Citizena se u njemackoj nerijetko mogao uzeti za 120-130 eura...

evo link pa imate Preisentwicklung gore desno u kutu... nekoliko puta u 12 mjeseci je bio ispod 130 eura. 

edit2: evo vidim tek sad da je i na linku ispod videa isto 119 eura:

https://www.sakurawatches.com/citizen-collection-bm7620-83a

Gdje je link na njemačku stranicu ? Ova japanska naplaćuje dostavu i još slijedi carina, tako da ne dolazi u obzir.

Oko treće minute videa za ovaj Watchdives EXD Titanium kaže da su već u procesu proizvodnje 40mm verzije tog sata, i tog bih uzeo, ali imam Watchdives WD1969 Pro (39mm plavi), koji je prilično sličan pa možda neću i ovog.

DaNiTo kaže...
DaNiTo kaže...

ja sam si za probu uzeo s alija neki addiesdive sat

85 eura

39mm,cisto da vidim jel meni to uopce pase,i jel citljiv...volim jednostavne satove kao taj..pa ako mi se svidi kupim nesto skuplje...

ok mi je ovaj sat,vidim da je 38mm idealno za moju malu ruku... :D

ovaj...vi koji imate g shock...jel ovaj model najmanji g shock koji postoji ili ima i manji?

GW-M5610U

Taj kojeg si naveo je solarni, pa da znaš da bi trebao biti dosta i na izvoru svijetla, često ih se sprema pokraj prozora kad ih se ne nosi.

Bazični G-Shock sada, dakle klasična kocka, je DW-5600UE-1. To je osviježena verzija, cijena oko 85€, u koju su stavili led svijetlo koje troši manje energije pa umjesto minimalne 3 godine baterija drži minimalno 5 godina, a ako se rijetko koristi lampica i alarm, onda i par godina više.

Čak i solarni trebaju zamjeniti tu solarnu bateriju nakon oko 15 godina, ovisno kako se postupa sa satom, i ta baterija je dosta skuplja, teže nabavljiva itd.

Inače G-Shock je nedavno predstavio i 2 manja i lakša modela od te klasične kocke. Anadigi model dolazi u nepreglednim nečitkim bojama, izgleda da podržava klasične 24 mm remenove.

Digitalni model također dolazi u bezveznim bojama i nepregledan. To vjerovatno naprave namjerno za početak, kroz koju godinu će dati i koji čitljivi. A rješenje oko remena za digitalni model mi se ne sviđa, ali nisam probao u trgovini ni jednog na ruci.

Evo ih oba u ovom videu: 

7 godina

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/203857307_-armbanduhr-bm7620-83a-citizen-watches.html#pricechart

evo tu je i onda gore desno na povijest cijene u zadnjih godinu dana. 

U pravu si za onu sakura stranicu, tek kasnije sam skuzio da ide postarina.

15 godina
Da, izgleda mi manje od klasike 5600. Ali razlike su stvarno minimalne ako ih ima. EDIT: 2mm je 5610 kraci - lug2lug.
Imas i casiooak unisex verzije koje su jos manje, ali su u biti zenski satovi.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:16 (marinnn).
15 godina
Nosite li sat?

Napokon kupio peticu... SBSA 289

15 godina
Meni su G-Shock klasična kocka i Casioak GA-2100 modeli moguće i najdraži satovi. Ali zadovoljstvo s njima mi je splasnulo kad sam na redditu naletio na slike njihovih deformiranih resin kučišta. Relativno su mekana i znaju se uz korištenje izobličit, odnosno gadno proširit.

Neki kažu da se to nakon nekog vremena korištenja dešava svima i uvijek, koji imaju taj materijal. Zatim su teorije da vruća klima utječe, znoj, tuširanje toplom vodom, saune, da ga zaboravi neko u autu na suncu....itd.

Meni je oko 3 godine stari Casioak kao nov, nimalo proširen, ali je rijetko nošen. Oko 4 godine stara klasična kocka mi je dosta više korištena, ljeti na plažama, bicikliranju ljeti, i na njoj je s prednje strane samo oko pola milimetra na jednom dijelu odvojen resin, uzdignut od stakla. Neprimjetno ako se uobičajeno gleda sat. Dakle zasad su moji ok, sljedeće ljeto ih neću štedit sunca, za test.

E sad, staviti metalni case sa alija diže težinu sata ukupno na 100 grama, i lošije izgleda nego tvornički metalni Casioak GM-2100 ili GBM-2100 koji su na 70 grama. Ako mi se deformiraju, ima odnedavno i case od tvrde plastike na aliju. Ili tražiti titanijumske.

I da, tko želi pogledati hrpetine slika proširenih resin G-Shock satova neka gugla reddit teme:
"Reddit GA-2100 case deformed"
"Issues with casioak case"
"DW-5600 bezel become loosen" i sl.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:51 (ALVIN).
15 godina
Nosite li sat?

Mislim da to proširivanje resina nije redovno pravilo ako se izbjegnu one situacije koje su gore nabrojane, u kojima dolazi u kontakt sa dosta toplim tekućinama.

Inače ta sada bazična update verzija DW-5600UE ima malo poboljšanu vidljivost displaya u odnosu na svog prethodnika DW-5600E.

Ovdje na reddit linku se pak može vidjeti usporedba kutova vidljivosti ekrana između DW-5600UE i solarnog GW-M5610U.

Nije to tako loše za solarnog kako izgleda tu, ali vidi se taj blijedi solarni panel unutar crvene linije, treba gledati pod boljim kutem, onda se brojevi odlično vide, i malo su ti brojevi deblji nego na bazičnom modelu. Ima i solarni neke svoje sitne kozmetičke prednosti.

LINK

LINK

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:54 (ALVIN).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice