Wireless enkripcija

poruka: 8
|
čitano: 4.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Wireless enkripcija

imam thomson st780 speedtouch (crni) za spajanje na internet, dva priključka za žicu i wireless. danas sam otkrio da mi je netko provalio pass i da se spaja wireless preko mog routera, krade mi promet i brzinu (uzme mi intruder od 60-95% brzine kad se zakači). sada je stupanj enkripcije WEP i očigledno pokazao se nepouzdanim, nakon dvije godine rada netko ga je provalio.

e sad, čujem savjete da se svakako prebacim na viši stupanj enkripcije (i promijenim lozinku naravno) WPA-PSK. i ja i brat imamo xp sp3, samo što je on administrator Plač

koju opciju odabrati? WPA, WPA2 ili WPA+WPA2 i da li će to utjecati na konekciju (eventualni problemi pri spajanju)? btw, kakav WPA-PSK Encryption Key staviti? hvala

karma slijepom daje vid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless enkripcija

Ako ti hardver podržava, obavezno stavi WPA2.

Za maksimalnu sigurnost stavi 504-bitnu šifru od 63 znaka, nešto kao:

57TWC1Mg$c1%/S9YzsMYA9GwOUHqzpQ\vtP+umdlDdeD\nmuU,Ie7ZPV\hAsLal

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 16:43 (macak).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Wireless enkripcija

informirao sam se kolko sam mogao, al rečeno mi je samo za software da moram imat minimalno xp sp3. za ostalo ne znam. vidi moj pc pa mi reci jel bi to moglo bit ok za WPA2. thx za savjet za key, odlična ideja.

karma slijepom daje vid
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 17:02 (karakteran).
15 godina
neaktivan
Wireless enkripcija

Iskljuci wireless i spoji se zicom.

Ili na routeru ukljuci filtriranje po MAC adresama, i dodaj svoju naravno.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dragon23288 kaže...

to samo u slučaju da prva opcija sa prelaskom na viši stupanj enkripcije ne uspije?

karma slijepom daje vid
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Dragon23288 kaže...

to samo u slučaju da prva opcija sa prelaskom na viši stupanj enkripcije ne uspije?

Ma mozes i tako shvatiti, ali opcenito.

Uzmi si kabel, gotovo je dzabe, spoji se zicom, iskljuci wireless na routeru i miran si. Nitko ti se nikako ne moze spojiti, a mozda i bude bolji net nego bezicno.

Ja wireless koristim samo tamo gdje ne mogu kablovima.

edit: ako ti wireless treba radi mobitela u kuci i slicno, reci pa cemo i to srediti. Ali zicom se povezi svakako ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 18:47 (Dragon23288).
15 godina
protjeran

ma ja ti volim uzet lap u krevet a onda mi je daleko od žice. to je jedini razlog. vidjet ću večeras sa bratom, postoji i opcija da mi ugasi wireless onda sam nigdje. kabel inače imam spojim se katkad samo kad skidam nešto veliko na punoj brzini jer wireless puca redovito ako je duži download. mobitel? nemam ga. ja ne zovem nikog, nitko ne zove mene...

karma slijepom daje vid
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 19:08 (karakteran).
15 godina
neaktivan
Wireless enkripcija

Pa vidi, razmisli o opcijama premjestanja routera blizu kreveta onda. Ne moras si uzeti onaj kratak kabel, mozes i duzi. Moj je 5 metara.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice