VIP internet problem

poruka: 6
|
čitano: 5.866
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
VIP internet problem

Od ranije imam VIP UMTS/HSDPA modem "Globesurfer icon", te sam umetnu u njega karticu dobivenu s časopisom Bug. Instalirao sam modem, utipkao PIN, registrirao se, no ne uspjevam se spojiti. Pri pokušaju spajanja dobijam poruku "Povezivanje nije uspjelo, [0×84000011" (slike postupka su u privitku). Znate li u čemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 10:53 (vk2000).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
VIP internet problem

Možda trebaš onaj APN promjenit jer nisam čuo da preko CARNeta ide taj net koji se dobije u BUG-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 11:06 (pinkskin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VIP internet problem

Pod APN upiši data.vip.hr

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: VIP internet problem

Krivi ti je APN. Treba biti data.vip.hr

Također mi se čini da nema nikakvog passworda, samo PIN, jer kad se instalira Vodafone Mobile Connect Lite softver za spajanje - traži samo PIN sa kartice, pa stoga probaj ponovo upisati PIN i obrisati password.

Ako ni onda ne proradi, savjetujem da instaliraš Vodafone Mobile Connect Lite softver i probaš se spojiti preko njega. Detaljnije ima u Bugu 200 str. 150-151, a VMC Lite možeš skinuti ovdje: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8748803

16 godina
neaktivan
VIP internet problem

Da. Tako sam napravio. No, sada me muči ova nevjerojatna brzina surfanja. Imao sam T-com w'n'w paket i to nije bilo ni izdaleka ovako sporo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VIP internet problem

Možda zato što si se sa T-mobileom spajao preko 3G (iliti HSDPA) mreže (zato što je bila dostupna), a sa Vipom se spajaš na UMTS ili možda čak EDGE (zato što HSDPA nije dostupna). Npr. ja živim u Komiži i tu samo T-mobile ima 3G mrežu (srećom spajam se preko T-mobilea), a VIP i TELE2 nemaju. Razlika u brzini između HSDPA i UMTS mreže je jako velika. Pogledaj kako je meni i pokušaj naći gdje tebi piše na koju mrežu je spojen.

Ovo su mogućnosti: HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS, GSM

EDIT: Tebi bi trebalo biti na istom mjestu - čini se da imaš staru verziju web'n'walk Manager-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2009 21:41 (andy0101).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice