Osobno nemogu ništa loše reći o T-Comu.Korisnik sam njihove usluge od samog početka i nikada nisam imao niti jedan problem s njima,čak ne stoje one teze o njihovim zaposlenicima koji nemaju blagog qurca o onome što ih pitaš( za mene) jer svaki put kad sam ih zvao u vezi nekog problema(Maxtv/internet)uvijek su znali o čemu se radi i uvijek smo otklonili problem u par minuta.Brzina dostave naručenih paketa im je isto solidna,Maxtv sam dobio u svega 5-6dana dok sam internet bio čekao mislim mjesec dana.Jedino što bi im mogao prigovorit je očajna brzina uploada i dosta skupe cijene ali to se podrazumijeva s obzirom da imaju monopol na našem tržištu.Kod mene su brzine downloada uvijek konstantne(4mbit)ali to nebi trebalo biti čudno jer sam iz Zagreba,a ne iz nekog sela kao neki od vas koji prigovarate o brzinama.
T-Com Internet
- poruka: 19.946
- |
- čitano: 7.058.618
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma meni vec 2 tjedna stalno ispod 2megabita brzina, neovisno o tome dali je maxtv upaljen ili ugašen...
Prije je bilo 4megabita, ali je stalno pucala veza...
Nešto dobiješ, nešto izgubiš.....
Evo svima malo da odgovorim na neka pitanja:
Problem brzine (sporosti) nije do uređaja, već do instalacije. Morate znat da se može izmjerit propusnost parice u kablu na izvodu iz zemlje (ako je takav dolaz), a onda
od tuda do kuće. Ako je između ta dva izvoda veliko gušenje, jedino riješenje je mijenjati kabel u novi. Ako je problem na izvodu iz zemlje, čekajte bolja vremena u
kojima najavljuju optiku.
Prošao sam ovo dva puta i uspio se izborit za svoju pravu brzinu (uz dosta muke i vremena), a postoje i neke mogućnosti kod T-coma koje nećete saznat ako nemate
vezu kod njih ili ne naletite najako ljubaznog tehničara.
Toliko za sad, pa ako nekom treba nešto konkretnije, rado ću pomoć ako znam.
konačno netko tko zna :)
iako često instalacije u kući znaju biti problem da ljudi nisu niti svjesni. tipa malo probaš otvorit telefonsku utičnicu pa ponovno spojit kablove možda nije dobar spoj, probat na drugoj utičnici, dosta njih ima loše spojeve po tavanima itd...
a nekad je ono šta ti kažeš od centrale do kuće prevelika zagušenja tako da spasa baš i nema... nažalost... osim čekat optiku al tko zna kada će to zaživjet...
ja sam u Lučkom i jedva čekam da se neki alternativni provider pojavi ovdje, ako se ikada bude da mogu kidnut sa t-coma čije su mi pretplate prevelike. flat 4M bi trebao bit 100 a ne 180 kuna.
Ma da se promijenit i zračni kabel do kuće, samo treba znat šta radit.
A što se davalaca usluga tiće, ja nebi mijenjao operatera iz jednostavnog razloga:
- T-com ima najbolji ping za online igre, i to je to
Jel netko uspio produžit ugovor za maxadsl dva mjeseca prije. Jel se može.
Jel netko uspio produžit ugovor za maxadsl dva mjeseca prije. Jel se može.
Mislim da je ponuda GPS-a vrijedila do 31.12.2009...
Meni kad radim taj SpeedTest upload na početku ide do 60/70 mb/s a na kraju bude 20/30 mb/s..???A download je od 3/4 mb/s (tako mi je uvijek bilo)
Meni kad radim taj SpeedTest upload na početku ide do 60/70 mb/s a na kraju bude 20/30 mb/s..???A download je od 3/4 mb/s (tako mi je uvijek bilo)
Daj screenshot, trebas gledati zadnji rezultat...
evo meni
Download: 4.16Mb/s
Upload: 0.19Mb/s
Ping: 47
Bas sam pricao sa jednim likom na iz Rusije(zajedno igramo cod4 :D) i on meni kaze da placa 100 mbit up i down samo 25 €.Samo zelim reci da se usporedimo malo s njima...Da ja imam takve brzine bio bi u oblacima
Bas sam pricao sa jednim likom na iz Rusije(zajedno igramo cod4 :D) i on meni kaze da placa 100 mbit up i down samo 25 €.Samo zelim reci da se usporedimo malo s njima...Da ja imam takve brzine bio bi u oblacima
Možda mu je to brzina izmedu routera i kompa (LAN network), bilo je specijalaca i ovdje koji su mislili da se T-com zeznuo pa njima dao vise! ;D
Brzina mi se ne mijenja, ista maksimalna, izgleda da ćemo morati pričekati idući Božić... I još nešto, kad vidim da ovi sa MaxTV-om imaju download po 7-8-9 Mbit/s izgleda da ću svoje nagovorit da uzmu MaxTV samo da ja imam brži net... naravno kad se MaxTV ne koristi...
de mi koristimo modeme iz doba dinosaura
Ja jos uvijek koristim Siemens 515 ;) i radi ko urica...
Nego toliko o povecanjima brzine... nema od toga nis...
Meni su u listopadu obecali do nove godine skinut PCM sa linije, nish od toga, takodjer su me u 12 mjesec nazvali da ce kroz koji dan doci serviser na teren vidit stanje (naravno jer sam ih zvao n puta), ni od toga nista...
Hebe se njih, imaju monopol dok god drze parice...
Moram ipak pohvaliti T-com kaj se tiče stabilnosti veze ovih blagdana.
Do par dana prije Božića veza mi je pucala po 100 puta na dan, negde od badnjaka ili dan-dva prije sve se ustabililo i tak drži i sad (kuc kuc ispod stola)
trenutne brzine broadbanda u svijetu i pripadajuće cijene po jednom mbps-u brzine
Možda mu je to brzina izmedu routera i kompa (LAN network), bilo je specijalaca i ovdje koji su mislili da se T-com zeznuo pa njima dao vise! ;D
samo da se nadovezem - nije to mu je stvarna brzina interneta...znam na sto mislis ali ovo mu je bas prava brzina
Imam samo jedno pitanje. Ugovor za maxadsl mi istiće za mjesec dana, a nebi htio produživat ugovor zato što nema nikakvog poklona koji meni odgovara. Moje pitanje je jel mogu ja imat maxadsl bez produživanja ugovora i kada dođe poklon koje meni treba onda produžim. Jel mogu koritit maxadsl bez ugovora. Kad mi nije dostupan ni jedan drugi isp prisiljen sam koristi t-com.
Brzina mi se ne mijenja, ista maksimalna, izgleda da ćemo morati pričekati idući Božić... I još nešto, kad vidim da ovi sa MaxTV-om imaju download po 7-8-9 Mbit/s izgleda da ću svoje nagovorit da uzmu MaxTV samo da ja imam brži net... naravno kad se MaxTV ne koristi...
netočno.
ja imam max tv od njegovih početaka i nikad mi nije brzina neta bila uvjetovana gledanjem max tv-a.
sad imam 2 max prijamnika i kad su oba u pogonu brzina mi je 4 Mbit/s. normalno, nekad padne na 3.4 minimalno.
kad su oba prijamnika isključena ne povećava mi se download na 7-8-9 Mbit/s, već ostaje do 4Mbit/s.
netko ti je gadno slagao.
netočno.
ja imam max tv od njegovih početaka i nikad mi nije brzina neta bila uvjetovana gledanjem max tv-a.
sad imam 2 max prijamnika i kad su oba u pogonu brzina mi je 4 Mbit/s. normalno, nekad padne na 3.4 minimalno.
kad su oba prijamnika isključena ne povećava mi se download na 7-8-9 Mbit/s, već ostaje do 4Mbit/s.
netko ti je gadno slagao.
nije laž nego je od slučaja do slučaja..
također imam slučaj u familiji di se nakon gašenja maxtv-a brzina neta popne "do neba".. kako download tak i upload.
dok je kod mene dugo vremena bio slučaj (nemam maxtv) da mi je upload konstantno bio na 80ak kb/s.. valjda nekaj "zaštekalo"
Eh, kad bi barem moglo svima zaštekati na 80ak kB/s upload. To je neka normalna brzina uploada... Mislim, nebi se ljutili da imamo još, ali... T-Com ;)
također imam slučaj u familiji di se nakon gašenja maxtv-a brzina neta popne "do neba".. kako download tak i upload.
dok je kod mene dugo vremena bio slučaj (nemam maxtv) da mi je upload konstantno bio na 80ak kb/s.. valjda nekaj "zaštekalo"
neistina, laž, obmana, zabluda, neznanje, svejedno.
to što se tebi dešavalo je samo sistemska pogreška u T-comu, a ne pravilo.
čovjek je mislio da je to tako "stalno" i kod "svakog".
neistina, laž, obmana, zabluda, neznanje, svejedno.
to što se tebi dešavalo je samo sistemska pogreška u T-comu, a ne pravilo.
čovjek je mislio da je to tako "stalno" i kod "svakog".
nisam ni reko da je pravilo.. "od slučaja do slučaja" ne znači pravilo ni išta slično
događa se i drugima "sistemska greška", koja nema veze s pravilom i ne treba tu nikakvu famu dizat..
jel itko ima problema sa brzinom? meni je dosad bila 4 MB a sad mi je pala na 2.7 MB dok je upload osta isti
˝E slusaj najnovije vijesti tcom je pocel s nadogradnoj telefonske i odma internetske veze ide se na optiku te iz prvih ruku saznajem da za optiku su 4 - 10 mbps brzine presmjesne tako da ce se dic najvjerojatnije do 50mpbs najnize bi trebalo bit oko 20mpbs :) ˝
Tak veli frend hehe, nadam se da je to istina.
On je inače iz VŽ-a i navodno tam već neki budu uskoro imali.
a tvoj frend je vidioviti milan ili radi u t-comu?
brzine jesu smjesne to je istina ,ali da cemo imat 50mbit tesko, prije cemo imat max 30mbit po 400kn
pozz, jel neko ima probleme slične, imam internet od t-coma i stalno mi veza puca, svakih sat vremena :S
˝E slusaj najnovije vijesti tcom je pocel s nadogradnoj telefonske i odma internetske veze ide se na optiku te iz prvih ruku saznajem da za optiku su 4 - 10 mbps brzine presmjesne tako da ce se dic najvjerojatnije do 50mpbs najnize bi trebalo bit oko 20mpbs :) ˝
Tak veli frend hehe, nadam se da je to istina.
On je inače iz VŽ-a i navodno tam već neki budu uskoro imali.
Koje tablete frend koristi?
LUXX u Njemackoj ima oko 30mbita. Kod nas je to jos SF.