Kako na Arcadyanu isključiti DHCP?
T-Com Internet
- poruka: 19.899
- |
- čitano: 6.989.198
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nekoga zanima, istekao mi je ugovor pa sam malo proučio cjenike i našao ponudu gdje postojeći korisnici mogu aktivirati neki od ova tri nova paketa uz ugovornu obvezu u trajanju od 24 mjeseca i ostvariti pravo na prvih 6 mjeseci po 1 euro mjesečno (umjesto prva 3). Promocija traje do 31.01.2024.
Od 20.9.2023. nova trajna ponuda dodatnih programskih paketa MAXtv
usluge nove generacije uz obvezno trajanje ugovora na 24 mjeseca.
Iznos mjesečne naknade: Sport 1 paket 22,60 KN / 3,00 EUR (18,08KN / 2,40 EUR bez PDV-a),
Sport 2 paket 15,07 KN / 2,00 EUR (12,06 KN / 1,60 EUR bez PDV-a),
MAXSport paket 33,91 KN / 4,50 EUR
(27,12 KN / 3,60 EUR bez PDV-a),
HBO Premium paket 15,07 KN / 2,00 EUR (12,06 KN / 1,60 EUR bez PDV-a), Prošireni paket 15,07 KN
/ 2,00 EUR (12,06 KN / 1,60 EUR bez PDV
Filmski paket 37,67 KN / 5,00 EUR (30,14 KN / 4,00 EUR bez PDV-a),
Premium paket 67,81KN / 9,00 EUR (54,25 KN / 7,20 EUR bez PDV-a)
Ako nekoga zanima, istekao mi je ugovor pa sam malo proučio cjenike i našao ponudu gdje postojeći korisnici mogu aktivirati neki od ova tri nova paketa uz ugovornu obvezu u trajanju od 24 mjeseca i ostvariti pravo na prvih 6 mjeseci po 1 euro mjesečno (umjesto prva 3). Promocija traje do 31.01.2024.
Daj malo vise info-a, mami mi istice 1.11. pa bi trebao nesto...na bakru je, do sada sam imao MAX3 prosireni+ HBO/Cinemax sve skupa 30€
Iznos mjesečne naknade: Sport 1 paket 22,60 KN / 3,00 EUR (18,08KN / 2,40 EUR bez PDV-a),
HBO Premium paket 15,07 KN / 2,00 EUR (12,06 KN / 1,60 EUR bez PDV-a), Prošireni paket 15,07 KN
To bi bilo ovo (slika):
Ako si postojeći korisnik i istekao ti je ugovor, možeš potpisati novi na 24 mjeseca i tražiti 6 mjeseci po jedan euro umjesto tri koje reklamiraju online. Vrijedi do 31.01.2024. Samo se pozoveš na cjenik Posebnih i proteklih ponuda (važeći od 01.10.2023.), stranica 20. Preporučam preko web chata. Ako se prave ludi, zalijepi ovo:
U periodu od 20.9.2023. do 31.1.2024. uvodi se promotivna ponuda 6 mjeseca za 1€ (7,54 kn) s PDV-om / 0,80€ (6,03 kn) bez PDV-a za postojeće korisnike Hrvatskog telekoma koji ugovore jedan od Internet paketa koji su predmet ove ponude. Postojeći korisnici koji aktiviraju Internet pakete uz obvezno trajanje ugovora na 24 mjeseca ostvaruju pravo na plaćanje snižene cijene mjesečne naknade odabranog Internet paketa u iznosu od 1€ (7,54 kn) s PDV-om / 0,80€ (6,03 kn) bez PDV-a za prvih 6 mjeseci korištenja odabranog Internet paketa. Promotivna ponuda dostupna je na sljedećim Internet paketima uz potpisivanje obveznog trajanja ugovora na 24 mjeseca: Internet Start paket, Internet paket, Internet + TV S paket, Internet + TV L paket, Internet + TV S # paket. Ova promotivna ponuda se može kombinirati sa Magenta 1 popustom na način da se Magenta 1 popust ne primjenjuje za vrijeme trajanja perioda snižene cijene mjesečne naknade ugovorenog Internet paketa, tj. Magenta 1 popust se počinje primjenjivati nakon isteka perioda snižene cijene mjesečne naknade ugovorenog Internet paketa.
To je to.
Ja sam se preko web chata pozvao na ovaj dio i samo su me otkantali i da to vrijedi samo za one na optici :) Pokušao sam preko messingera i oni su mi odgovorili da se za to moram obratiti službi na korisnike na 08009000. Na 08009000 su mi rekli da mi oni to ne mogu ponuditi i da mi je dostupno samo ono što je na njihovoj stranici i da u Internet + TV M treba plaćati 2€ najam uređaja kojeg već posjedujem
i da, ako imate standalone maxtv preko app ili maxtv unutar nekih od paketa ovo se može aktivirati unutar moj telekom aplikacije.
source: riješio sebi osnovni maxtv preko app bez uo (pozivanje na *cjenik*) i preko moj telekom aplikacije maxsport paket uz uo na 24mj :) mogao sam žicati kolege da mi umjesto osnovnog ubace maxtv l paket, al ne, idem na osnovni pa ću prema potrebi aktivirati pakete koje želim :)
dodatno: ovo sam dobio kolegu nakon smjene da odradi "prodaju" kad nisam mogao sam sebi aktivirati
edit: prilažem slike iz moj telekom aplikacije kao standalone maxtv korisnik preko app/web sučelja (linkovi ako se slike ne učitavaju: https://ibb.co/r2kdTpY https://ibb.co/swdnFN3https://ibb.co/VxVGkqZ )
Dva kratka pitanja za HT optiku: koji se ruteri trenutno nude, i da li se opcije za veće brzine mogu birati i izvan Magente1? Hvala!
EDIT: da si sam odgovorim na pitanja.. Ruter koji se može dobiti je Technicolor FGA2235HTC (za 1GBit paket je drugačiji!), a brzine se mogu birati i unutar postojećeg paketa i bez Magente1. Znači, ako vam je bitnija brzina od 500Mbit, bolje je uzeti 300/150 paket za €29 i nadoplatiti €2.65, nego uzimati 500/250 paket sa MAXtv za €41. Istina, 140 programa je fino za imat, ali tko ih ne gleda, pare mu idu u vjetar.
Ja sam se preko web chata pozvao na ovaj dio i samo su me otkantali i da to vrijedi samo za one na optici :) Pokušao sam preko messingera i oni su mi odgovorili da se za to moram obratiti službi na korisnike na 08009000. Na 08009000 su mi rekli da mi oni to ne mogu ponuditi i da mi je dostupno samo ono što je na njihovoj stranici i da u Internet + TV M treba plaćati 2€ najam uređaja kojeg već posjedujem
Pokvareni su, trebaš bit uporan. Ni meni nije uspjelo iz prve i pokušali su mi uvaliti svašta, između ostalog i tih 2 eura za najam uređaja koji uopće nije u tarifi, već samo aplikacija. Uvjet je jedino da si postojeći korisnik, nikakva optika. Uglavnom, primjetio sam da se nekog normalnijeg da naći na web chatu, dok su na 0800 9000 banditi teški.
To su poskupili? Ali nema vise one ponude za prosireni 4kn, hbo 4kn i slicno?
Samo napomena od 20.9 su se prestali sklapati novi ugovori i mogu ih produziti samo postojeci korisnici koji imaju te usluge.
Konfuzno je,ali takav je i cjenik posebnih ponuda.
Samo napomena od 20.9 su se prestali sklapati novi ugovori i mogu ih produziti samo postojeci korisnici koji imaju te usluge.
Konfuzno je,ali takav je i cjenik posebnih ponuda.
Je znam da je konfuzno, zato pitam.
To "nove generacije" je u biti isto sto i max2/3 prije, samo eto novo ime?
Btw jos se moze produziti max3 po cjeniku posebnih ponuda po stranici 13,ja sam produzio prosli mjesec i ostalo je sve isto hbo 5kn,prosireni 5kn,maxsportplus paket 15kn itd,tako da za stare korisnike nema probleme za produljenje po tom cjeniku,jer je netko naveo da mu nisu htjeli produzit po toj cijeni samo ne znam da li je to navedeno
ovdje ili nekom drugom forumu.
Evo, mami istice za cca 7 dana, ima sve ovo boldano (na bakru) i cijena je oko 30€.
Znaci ona bi opet to sve moglo dobit po istoj cijeni, samo treba uhvatit nekog da to obavi...samo koga?
Da, ja sam do sada 2 put produzio tako da sam trazio odjel za zadrzavanje korisnika ili kako sam to god vec naveo. Ali da, nekad se prave grbavi :) Tad samo od*ebes tog djelanika i zoves kasnije ili kazes da ti se jave povratno da to nevalja.
Nedavno sam od Hrvatskog Telekoma dobio novi modem, onaj crni ARCADYAN VRV9518BA-2C (slika dolje).
Imam problema sa D-Link Powerline adapterom. Prije mi je radio savršeno na katu, a sada imam problema sa stabilnosčću veze, puca i prekida često ali ne uvijek, ima dana kada radi normalno, rekao bih u prosjeku svako drugi dan problemi. Probao sam koristiti bilo koji od 4 LAN porta na kabelu, mjenjao kabel, mjenjao utičnice. Jel trebam raditi onaj port forwarding možda?
Nedavno sam od Hrvatskog Telekoma dobio novi modem, onaj crni ARCADYAN VRV9518BA-2C (slika dolje).
Imam problema sa D-Link Powerline adapterom. Prije mi je radio savršeno na katu, a sada imam problema sa stabilnosčću veze, puca i prekida često ali ne uvijek, ima dana kada radi normalno, rekao bih u prosjeku svako drugi dan problemi. Probao sam koristiti bilo koji od 4 LAN porta na kabelu, mjenjao kabel, mjenjao utičnice. Jel trebam raditi onaj port forwarding možda?
možeš samo provjeriti dal ima bridge mode?
Bridge mode ukljucim/iskljucim preko moj telekom weba, nisu te postavke u routeru
Ili je sad nesto novo?
Kako to provjeriti?
Kako to provjeriti?
ako se logiraš u moj telekom portal putem weba trebalo bi biti u postavkama za wlan modem (mislim nema veze s pitanjem ali me zanima)
Bridge mode ukljucim/iskljucim preko moj telekom weba, nisu te postavke u routeru
Ili je sad nesto novo?
ma je, ali sam čuo da za ovaj ruter nema pa zato pitam
zaprijeti da ideš kod drugog operatera
hmm, prema internim uputama za sve kanale prodaje - kad se poziva na cjenik treba se navesti koji i koja stranica te po mogućnosti tekst kojeg se vidi te se može odraditi jer ipak - korisnik kaže što vidi. možda si naletio na dio ekipe koja se nije snašla, da si uletio meni znao bih procedure koje se mogu odraditi. ovo govorim jer sam imao korisnika koji se pozivao na cjenik te sam mu odradio što je želio i unio promo kojeg je želio iako je "van" našeg opsega kojeg regularno nudimo na odjelu za financije i račune.
Sad placam 40€ - Max3 + sve sportske kanale + premium opremu + 3 dodatna Mesha - a ako se prebacim na onih 6 mjeseci za 1€, tamo je cijena nakon 6 mjeseci 55€ u Magenti + svaki Mesh 2€ (a trebam ih sva 3 = 61€ ... puno previše.. tako da cu zaista razmotrit Telemach i Eon (imao sam prije Tele2 i brzina je bila skoro pa jednaka kao i na HTu jer sam 200m od telefonske centrale..
HT tarifu Simpa Internet tjedan daje u pola cijene cijeli 11-ti mjesec
Sretan vam Black Friday
https://www.hrvatskitelekom.hr/dodatne-simpa-opcije/internet
Došla optika do mene, samo ruter novi i tjt.
No, zovem da zatražim migraciju sa bakra, imam još god dana ugovora po 30e sa sportskim psketom i raznim pizdarijama, lik mi veli ak hoću na optiku mora ići novi ugovor, ne može se nastaviti postojeći po toj cijeni, 43e veli da će me to koštati.
Jel to tako ili?
Kakva su vaša iskustva kod prelaska na optiku?
Došla optika do mene, samo ruter novi i tjt.
No, zovem da zatražim migraciju sa bakra, imam još god dana ugovora po 30e sa sportskim psketom i raznim pizdarijama, lik mi veli ak hoću na optiku mora ići novi ugovor, ne može se nastaviti postojeći po toj cijeni, 43e veli da će me to koštati.
Jel to tako ili?
Kakva su vaša iskustva kod prelaska na optiku?
Mene su samo "prebacili" ali su mi povećali (nešto sitno) cijenu.
Ugl koristio sam u početku onu osnovnu brzinu 100/50 (to je bilo pred 3 god) a sada je osnovna 250/100 ako se ne varam.
Pokušaj s nekim "starijim agentom" ili tetama koji govore splitski - one uvijek riješe brzo problem.
Oni "početni" koji se javljaju su toliko stručni da su meni pokušali prodat sportski paket a ja sve odavno imamo u fulu. I kažem mu da imam sve a on meni: aha aha nisam dobro vidio
Ugl sretno s njima i traži nekog "na većoj razini". Mene u zadnje vrijeme spajaju odmah na Premium korisničku službu jer imam sve kod njih ili tako neke njihove spike.