T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.094.865
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Jebodiah kaže...
sandokan111 kaže...
Jebodiah kaže...
samo sam kod Amisa vidio da daju sinhrone brzine, 50/50 ili 100/100 zasto deugi ne daju takve sinhrone brzine?

je li to twhnicki nedostatak, ili .....

Cisto marketinski. Kako ces sutra prodat uslugu ako odma das sinkrono? :P

U redu, shvacam to

Primjer, da smo sad u vremenu  dialup i isdn ere komunikacija, koja je imala svojih plusa i minusa

telekom sad obavjestava preko javnih medija, o investiranju uvodenja optike i njene pluseve i minuse

jedan od pluseva optike je , vjerujem da je kod svakog, da je sinhrona brzina. 

I to nam je usjeklo u glavu... dialuo-isdn-adsl-vdsl kaos (mislim na asinhrone brzine) dok optika, ne znam da li i za kabel i s novim doocs31 kako vec, su red (sinhrone brzine)  

i tako vidim stanje, e sad i u optici je nered, kad se oglase ponude , dok korisnici dobivaju pravu sliku o lijepom redu.

zar telekomi misle da smo tulavi i ne znamo o osnovne stvari, ili i toliko duboko mora biti marketing, da mi je i vama vjerovati, da sam iz druge planete......oglasavanje o optici uslugama me cine nesigurnim, jer nisu dosljedni.

mozete me brukati, ali tako je...

To je GPON tehnologija i brzine nisu sinhrone. Evo ti za primjer Ciscov datasheet, brzine za transmitter i receiver nisu iste.

12 godina
zvao telefonski, interesirao se oko optike, rekli mi da mogu ponuditi 200/40mbit za 170kn (int+tel)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Ima li koji prodajni predstavnik ovdje? Raskinuo bi ugovor za mobitel (ističe 1.12) jer je tarifa loša i nastavak u njoj je neodrživ, ali sam voljan produljiti ugovor na 2 godine ukoliko može dati tarifu koja me zadovoljava po cijenu koji sam voljan platit. Ukoliko ima, neka pošalje PP. U suprotnom raskidam i odoh na Simpu pa ću za 100kn mjesečno imati sve što mi treba.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je GPON tehnologija i brzine nisu sinhrone. Evo ti za primjer Ciscov datasheet, brzine za transmitter i receiver nisu iste.

Iskreno, ne znam terminologiju i vjerujem da vam ovaj data sheet jednostavan za razumjeti poput Alana Forda.

s odim postom stavljam tocku jer zadirem u temu sto ne poznajem.

htio sam jos pitati, u zadnje vrijeme cesto spominju doocs 31 tako nekako, koji donisi vece brzine, shvatio sam da je za kabelsku , je li i za optiku ?

hvala na strpljenju

17 godina
neaktivan
Fanu kaže...
zvao telefonski, interesirao se oko optike, rekli mi da mogu ponuditi 200/40mbit za 170kn (int+tel)

Meni ponudeno 150 Mbts i telefon n

besplatno ö

prema svima bez placanja uspostava zza 159

ali mogu tek za godinu dana,. Zanima me kako to ide od pewdaje zahtjeva uredaje its ali nisam imao volje stime maltretirati..

samo me zanimalo koliko bi dobio za optiku paket. Huuuuh vala jos. Cekati 

10 godina
T-Com Internet

Kolika je optimalna brzina za dva MaxTv-a + internet?

Jel 20mbit/s malo?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

mora biti preko 30

Poslano sa Lenovo Vibe K5
15 godina
T-Com Internet

Jel kome od vas danas manja brzina nego inače? Kod mene cijeli dan 30 a treba biti 50 mbps-a. Nije mi niti maxtv radio po danu, zovnem t-com i oglasi se automatska pošta - "znamo da postoji problem, rješavamo ga" (nešto u tom smislu).

Max TV sada radi no brzina je još uvijek 30mbps.

I see now that the circumstances of ones birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 23:46 (ph3nom_gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
lola25 kaže...

Kolika je optimalna brzina za dva MaxTv-a + internet?

Jel 20mbit/s malo?

Tehnicki, sve je isto gdje brzina ide. U maxtv ili internet, tako da dok god imas dovoljno za sve to je "optimalno". Problem je sto oni vjerojatno ne pustaju to na te nacine pa onda imaju samo pakete odredjene za 2 maxtv-a i slicno i samim time predodredjene profile. Koji su to, neznam. Al tehnicki, 10mbita je dovoljno za 2maxtva + internet (4.5+4.5+1 recimo). Istina, mali internet koji ti vjerojatno nitko ne bi pustio al to je to. Tako da je moguce da ispod 30 ne pustaju.

ph3nom_gamer kaže...

Jel kome od vas danas manja brzina nego inače? Kod mene cijeli dan 30 a treba biti 50 mbps-a. Nije mi niti maxtv radio po danu, zovnem t-com i oglasi se automatska pošta - "znamo da postoji problem, rješavamo ga" (nešto u tom smislu).

Max TV sada radi no brzina je još uvijek 30mbps.

Brzina i sve mi je ok, al maxtv nije radio pol dana. Zvao sam u 2 navrata sluzbu ali je "ocekivano vrijeme" bilo 35 minuta pa sam samo poklopio jer ionako nisam imo nista gledat.

15 godina

Rekoh da provjerim još jednom prije kreveta i vidi vraga, brzina se vratila na normalu. Čudan dan 

I see now that the circumstances of ones birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
13 godina
T-Com Internet

postoji li ikakva mogucnost da ja iz ovog sugavog t-srota izvucen vise od 4mbps interneta?

na tv mi otpada 10 (hd paketi, stari prijamnik) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Nek te prebace na vdsl pa bu bilo malo bolje.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

postoji li ikakva mogucnost da ja iz ovog sugavog t-srota izvucen vise od 4mbps interneta?

na tv mi otpada 10 (hd paketi, stari prijamnik) 

Svi smo mi djeca bila, pa nam je mama uvijek govorila Dijete drago, nema gledanja tv-a, uci i rjesavaj domace zadatke

danas, isto tako, ne gledaj TV, imat ces za internet za .......hm....... saznati nove stvari.

sala, ali i moze biti istina.

pa bekni malo, gdje si,centrala udaljena itd

u svakom slucaju dobro rjesenje je VDSL, ovaj gore ti napisao.

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Mislim na tavanu ostaviti ovaj od T-Coma ruter, i iz toga rutera u dvije razlicite sobe povuci access point rutere... Onda bi po pravilu trebao imati wifi u obije sobe, no zanima me za Max TV, pošto bi uzimao 2 MaxTV prijamnika, da ne vucem toliko kablova dali je moguce iz tog access pointa jednostavno ukopcati kabal u MaxTV? Umjesto da ide jos jedan kabal iz rutera na tavanu u sobu za MaxTV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
T-Com Internet

Ima li itko ikakve informacije kad bi t com mogao počet nudit veče turbo brzine preko vdsl2 vectoringa na 35b profilima ? Ja naime imam njihov novi fttc ormar odmah uz susjedni ulaz zgrade novi sagrađeni i unutar 50 sam metara vjerovatno bi dobro profitirao sa stabilnošću veze preko tog vectoringa. I koliko bi mogle bit največe tad brzine Up and Dow ?

Napad je najbolja obrana :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a tehnicar mi je rekao da je centrala udaljena cca. 1200-1300m, u kastelima, donja zona uz more. a ono tragedija, vec su jednom krpili mi bakar u dvoristu jer kad je to placano nazad 20 god. malo su to ofrlje napravili pa su nazad tri cetri godine trazili kroz beton di je doslo do puknuca. ali sto je zanimljivije na optimi i h1 sam imao oko 20mbps, ali dns na tcom koji je kao nositelj infrastrukture kod mene max 15mbps.

10 godina
tireN1337 kaže...

Mislim na tavanu ostaviti ovaj od T-Coma ruter, i iz toga rutera u dvije razlicite sobe povuci access point rutere... Onda bi po pravilu trebao imati wifi u obije sobe, no zanima me za Max TV, pošto bi uzimao 2 MaxTV prijamnika, da ne vucem toliko kablova dali je moguce iz tog access pointa jednostavno ukopcati kabal u MaxTV? Umjesto da ide jos jedan kabal iz rutera na tavanu u sobu za MaxTV.

Maxtv je na drugom portu. Ako vuces internet na apove iz jednog lana, kako bi iz njih vukao maxtv?

Seki001 kaže...

Ima li itko ikakve informacije kad bi t com mogao počet nudit veče turbo brzine preko vdsl2 vectoringa na 35b profilima ? Ja naime imam njihov novi fttc ormar odmah uz susjedni ulaz zgrade novi sagrađeni i unutar 50 sam metara vjerovatno bi dobro profitirao sa stabilnošću veze preko tog vectoringa. I koliko bi mogle bit največe tad brzine Up and Dow ?

Sumnjama da ce ukljucivat 35b opce, a ako budu, pretpostavljam da je to za fttb korisnike ne fttc. Vectoring kao takav je nebitno na kojem je profilu tako da kad ga ukljuce trebao bi imati odmah prednosti. Ti ako si 50m od tog ormarica vec sad mozes imat vece pakete i bez vectoringa, tako da ako/kad ga ukljuce ces vjerojatno i dalje imat maksimalu vecu od paketa koje budu nudili.

1950Killer kaže...

a tehnicar mi je rekao da je centrala udaljena cca. 1200-1300m, u kastelima, donja zona uz more. a ono tragedija, vec su jednom krpili mi bakar u dvoristu jer kad je to placano nazad 20 god. malo su to ofrlje napravili pa su nazad tri cetri godine trazili kroz beton di je doslo do puknuca. ali sto je zanimljivije na optimi i h1 sam imao oko 20mbps, ali dns na tcom koji je kao nositelj infrastrukture kod mene max 15mbps.

Kod njih si imao toliko jer si bio na vdslu. Tako nekako bi trebalo bit i na tcomu, ali ti si na adslu u dalje. Znaci trazi prelazak na vdsl.

11 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
tireN1337 kaže...

Maxtv je na drugom portu. Ako vuces internet na apove iz jednog lana, kako bi iz njih vukao maxtv?

Seki001 kaže...

Sumnjama da ce ukljucivat 35b opce, a ako budu, pretpostavljam da je to za fttb korisnike ne fttc. Vectoring kao takav je nebitno na kojem je profilu tako da kad ga ukljuce trebao bi imati odmah prednosti. Ti ako si 50m od tog ormarica vec sad mozes imat vece pakete i bez vectoringa, tako da ako/kad ga ukljuce ces vjerojatno i dalje imat maksimalu vecu od paketa koje budu nudili.

1950Killer kaže...

Kod njih si imao toliko jer si bio na vdslu. Tako nekako bi trebalo bit i na tcomu, ali ti si na adslu u dalje. Znaci trazi prelazak na vdsl.

Zato pitam koja mi je najbolja solucija da ne moram imati 100 kablova koji idu sa tavana, a ako ostavim ruter u jednoj sobi opet moram vuc kabal od MaxTV u drugu sobu koja je dalje

10 godina
T-Com Internet

Mislim da nema laganog rjesenja posto maxtv ne ide wifijem vec samo zicom. Tako da evenutalno da si smislis najbolju soluciju za kabele radi maxtva a net ces lakse shareat wifijem. Ili naravno, uvijek ostaju power adaptori (ono sto preko strujne instalacije salje signal) pa u biti nemoras provlacit kabele vec koristis strujne. Nisam s tim imao doticaja jer mi nije trebalo, ali nekima radi, neki imaju smetnje, mozda netko tko koristi to ti moze rec koji je dobar. Bilo je i prica i da na istoj fazi moraju bit uticnice. Nisam se previse zanimao oko tog.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja imam powerline adaptere, moji roditelji također i brat.. Bitno je da se uštekaju direktno u zidnu utičnicu i preporučujem da kupiš one koji ti odma daju utikač na poleđini tako da ne gubiš 1. Oni su puno brži i pouzdaniji nego wifi pa nema nikakvih prekida s njima,, uvijek imaš punu brzinu. Ja sam kupio od TP-linka.. nekih 300 kuna mislim,..

17 godina
neaktivan
Clarkec kaže...

Ja imam powerline adaptere, moji roditelji također i brat.. Bitno je da se uštekaju direktno u zidnu utičnicu i preporučujem da kupiš one koji ti odma daju utikač na poleđini tako

da ne gubiš 1. Oni su puno brži i pouzdaniji nego wifi pa nema nikakvih prekida s njima,, uvijek imaš punu brzinu. Ja sam kupio od TP-linka.. nekih 300 kuna mislim,..

Da dam podrsku ovom korisniku o preporuci powerline.

moj brat za svoje potrebe je uzeo Devolo AV500+ trio paket. Oko 2011 godine ugradili i radi perfektno. Od 2011 na ovamo povisene su mu brzine interneta, sad ima 1 Gbps, a svejedno kroz taj Devolo powerline ide max 69Mbts, i k tomu je zadovoljan, znam cudno je,,,, duga prica. Saznao sam da mozemo bolje ali to cemo kad mu dodem u posjetu i lupati koji je magarac, ali dtuga prica

koliko smo mi morali paziti koji powerline uzeti jest da ima cerifikat kompatibilnosti

a to je bio AVv500 ima i AV1200 nisam vise pratio , ali ...... da bismo kasnije mogli gledati 4K  video , nesto sto zahtijeva vece od 70 Mbts treba paziti moze li to Powerline, Mom bratu ne moze vise od 69 Mbts a ni kupnjom brzeg standarda ne pomaze brat je saznao da mu se ne isplati, ostaje samo lan kabel provuci ili FiTH tj. optiku provuci s media convertertom.

obratiti pozornost da je kompatibilan AV - moze koristiti razlicite marke s AV certikatom

i ako imate velike brzine, da nece powerline propustiti, limit nam je 69

p.S. Adapteri moraju ico direktno na zidnu uticnicu, nikako preko produznoga kabla, zastitnog adaptera od groma, kojekakve uredajei isto tako ne preporuca da ide preko brojila na drugu kucu, da tak velim, jer neide ili jako dosta lose. Uglavnom skines Manuals i proucis. Ovdje smo dosta rekli

ako je bitno maxtv dovesti internet onda samo duo paket, a ako mislis dodavati adaptere u drugim prostorijama, onda neka je AV. Ertifikat, pa mozes razlicite firme staviti. Kontrola je fora, bar se sjecam, hebiga 6 godina je proslo i vise nismo dirali, valjda i to znaci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.9.2017 11:14 (Jebodiah).
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Dobro, za Max Tv je dovoljno 10-20 Mbit, tako da mozete kupiti i navece sranje do 100 Mbita..nece biti problema.. 

Ako poweline koristite za internet...ona je to druga prica....no, posto 95% RH ima do 50 megabita, a 0,000001% ima gigabitnu vezu,,nece ih ovo brinuti. 

Svake godine izlaze novi adapteri koji su kompatibilniji i ne cudi me da mozda ne podrzava neke standarde. Ako imas gigabitnu vezu moraš iskesirati 1200 kuna za nesto novije.. hvatat ces barem 500 Mbita...Ovisi i o racunalu...

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

S tim adapterima nije problem u brzini, barem ne bi trebao bit. Problem je u smetnjama koje uzrokuju raznorazne zastite za struju i strujne instalacije, kao i sama struja.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Aha.. Okej..

Moje iskustvo je da sam imao full brzinu u svakom dijelu kuće što s WIFI-em nisam mogao ni približno dobiti jer su wifi smetnje očito puno jače i češće. 

S ovim možeš bez problema hvatati 5 katova iznad full brzinu ako nemaš problema sa strujom.. ide preko 200 metara u žicama...

8 godina

Jel mozda netko probao da li maxtv moze progurati kroz dva wifi extendera ( prvi spojen na ruter lanom, a na drugi extender maxtv prijemnik spojen lanom ) ?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Zar to nije rijec o powerline adapterima o kojima pricamo, jer kod wifi extendera obicno bude 1........

8 godina
Kolega, znam da ste pricali o powerline uredjajima, no pitao sam da li je mozda netko probao maxtv signal progurati radio mrezom pomoću dva wifi extendera.

.
10 godina
neaktivan

Aha, pardon... Nisam znao da to postoji. 

Ja imam wifi extender koji hvata wifi direktno od routera a iz njega moze lan kabel ici u recimo max tv prijemnik. Mozda je to u biti slicno ovome sto si pitao pa mogu isprobati sutra...

8 godina

Nisam siguran da li je u tcomovom ruteru maxtv signal moguće izvući na wifi ili je softverski predodredjen samo na ethernet izlaze ( Lan1-Lan4 ) ....

Brdo extendera sam razdilo i podesio , ali nikad se u tim prilikama nisam sjetio poigrati maxtvom ( a doma nemam maxtv ).

.
14 godina
T-Com Internet

Imam ZTE ZXDSL 931VII V4.0 i laptop je spojen bio jedno vrijeme kablom te je sada WiFi-em. I danas sam išao testirati jer osjetim ko da imam dosta kašnjenja na WiFi-u prema serveru i eto rezultati. Na kablu je ping 5 ms a na WiFi-u 16 ms. Isto tako imam problema prilikom video poziva na mobitelu putem WiFi-a (kašnjenje zvuka, video sav u kockicama itd). Da li ima nešto što bi moglo pomoći jer je očito nešto do routera, jer drugdje di dođem na WiFi sve normalno radi nema kašnjenja, štekanja video poziva itd. I da mijenjao sam u rotueru dns i stavio google ali nije pomoglo. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 22:29 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice