T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.126.937
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Za sad vektoring jedino ce se koristit s FTTC ormarica u kombinaciji s speedport modemom, valjda ce i ostali, ali dok testiraju zte modem
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

sta trebam trazit od njih da mogu aktivirat 50 mbps turbo opciju?

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Za sad vektoring jedino ce se koristit s FTTC ormarica u kombinaciji s speedport modemom, valjda ce i ostali, ali dok testiraju zte modem

Jel onda u planu i neko povecanje brzine i paketa? Fino bi mi doslo nekih stotinjak, ne bi se bunio.

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Kod mene su napravili FTTC ali interesantno je da su samo dio korisnika s moje centrale prebacili na njega. Tak da nije sve garancija ak ga i izgrade da cete bit spojeni na njega.

CPU-Z http://valid.canardpc.com/2801094
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
spajaju prvo one koji koriste usluge od HT-a a kasnije kad sve istestiraju vjerojatno sto kaze PC expert zte rutere prebacit ce navodno i iskonove korisnike. ostali ostaju u pat poziciji.

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

dal ima negdje prikat T-com infrastrukture, gdje je prikazano koliko (je gdje) moguće postignuti brzinu Internetske veze. 
Točnije zanima me za otok Rab, po kvartovima 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nema ti takve karte... A da ima, bila bi poprilično beskorisna jer linija varira doslovce od kućnog broja do kućnog broja. Ili unutar same zgrade

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nema ti takve karte... A da ima, bila bi poprilično beskorisna jer linija varira doslovce od kućnog broja do kućnog broja. Ili unutar same zgrade

i još k tome kad se pridoda da je kod nas na Rabu infrastruktura koma, to je jedna NULA čista, meni je u kući  recimo max brzina 10mbps i ne može više....

10 godina
Ako sam dobro shvatio za godinu dvije bi trebali dobiti informatički servis na kojem će se moći točno po adresi moći vidjeti kakva je usluga dostupna i brzine. Naravno ako bude dostupno za javnost.
Trenutno Hakomova karta je označena onako napoprijeko no pošto će biti potrebno mapiranje po adresama i svaki operater će morati dostaviti svoje podatke izmjerene na svakom priključku radi preciznijeg utvrđivanja vrste tehnologije i brzine pristupa internetu.
Najbolje je sad provjeriti preko postojećeg operatera. U većini slučajeva svi operateri koji djeluju adsl/vdsl tehnologijom na istom području koriste istu infrastrukturu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sve vise manje ide preko HT parica i preko HT centrala, drugi operateri samo iznajmljuju.
Sto znaci da je sve isto ko kod HT, sam drugi modem kod korisnika.
I naravno losija podrska, jer prvo izlaze vecinom tehnicari tog nekog operatera, vide o cem se radi, ak kvar na mrezi ide u HT, onda HT unutar 48 h rijesi i tako dalje.
Dok VIP je najgori, oni prvo u HT, onda HT kaze s linijom sve ok, nevalja modem ili instalacija, instalaciju mora korisnik sam, a modem mu dostave postom
10 godina
bas me zanima kakva ce teh. podrska biti kad se ruralnim krajevima rasiri fttc. iskreno vise bi volio da tu infrastrukturu izgradi i odrzava neka druga firma ali vecina ce opcina vjerojatno sklopiti ugovor sa nekim od operatera. govorim o ONP-u.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

T com mi opet smanjio brzinu,evo snimke od prije tjedan dana i danas.Svako malo mi se mjenja brzina  sa 20 na 30 mbs i nazad i to otkako sam uključio magentu.Udaljen sam 700 m od centrale (njihovo mjerenje)tehničari bili više puta mjerili brzinu,potvrdili da imam uvjete za turbo 30 i onda mi valjda automatika vrati na turbo 20,SZK mi kaže da nemam uvjeta.Inače imam turbo 30 mbs brzinu više od godinu dana (sa 2 max tv-a),a otkako je magenta od 6mjeseca stalno problemi.Nekakav savjet?

0 0 hvala 0
15 godina
hajduk1962 kaže...

T com mi opet smanjio brzinu,evo snimke od prije tjedan dana i danas.Svako malo mi se mjenja brzina  sa 20 na 30 mbs i nazad i to otkako sam uključio magentu.Udaljen sam 700 m od centrale (njihovo mjerenje)tehničari bili više puta mjerili brzinu,potvrdili da imam uvjete za turbo 30 i onda mi valjda automatika vrati na turbo 20,SZK mi kaže da nemam uvjeta.Inače imam turbo 30 mbs brzinu više od godinu dana (sa 2 max tv-a),a otkako je magenta od 6mjeseca stalno problemi.Nekakav savjet?

prema prvoj slici očito imaš neke probleme jer veza teško radi kad se noise margin spusti ispod 6, a tabi je na 2

nemam za potpis
9 godina
neaktivan
hajduk1962 kaže...

Šta si u magenti uzimao nešto novo? Dodatni stb? Vjerovatno je podešen zbog dva iptv prijemnika target margina na 9db i uslijed smetnji se sama ruši brzina da se očuva ta vrijednost. Tebi možda čak veza i radi zadovoljavajuće sa 2db marginom, ali tu svaka mala smetnjica može izobličit signal i što odmah vodi do greški koje router ne može ispraviti i na to je iptv jako osjetljiv i počne slika trzat. Tu ti ide prijava smetnje i molit boga da se neko pozabavi i proba ti složit nešto između turbo 20 i turbo 30 da radi stabilno. Ali pričekaj sandokana, on se bolje kuži u te brojkice :)

12 godina
protjeran
T-Com Internet

Boktemazo al me isplašio govorni automat maloprije, kaže od 1.9. do 9.9. na vašoj liniji uočen trošak od 960kn, zovem ja da vidim šta je i ispostavi se baš ono u što sam i sumnjao, to jest net promet, naime 29.8. istekao MAX3 S dvogodisnji ugovor, nisam do tad pravio novi nit produžio taj isti, da bi krelci izgasili flat opciju i sad se zaračunalo ovih 120giga prometa, naravno trebalo je ostat sve isto nakon isteka ugovora pa i ta flat opcija, uglavnom stornirat ce to i ispričavaju se na neugodnostima.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
I konacno se zna kako ide FTTC ako ste na ULL-u od OT, ISKON, H1 itd.
HT korisnici se spsjaju u taj ormar, a ULL korisnici se samo spajaju na dolazni kabel od stare centrale i rade dalje ka sts su i radili.
10 godina
hajduk1962 kaže...

Ti si vec pisao. Tebi treba tehnicar izac na teren i pogledat sta se dogadja. Rekao si da ti je centrala iza kuce niti 100m od tebe, znaci maksimala bi ti trebala bit 100+, ne tih 30-40, a sad kazes da ti je 700m (sto se poklapa s ovom maksimalom). Gdje si onda spojen? Ako ti je centrala tako blizu trazi da se spojis na nju, mozda ti cak kabel ide okolo naokolo do te centrale iza tvoje kuce umjesto direktno.

U realnim uvjetima 2db margine je jako tesko odrzavat, i imas 30+2maxtva-a kad je sve dobro (na 2db) al ti to veza nemoze odrzavat ocito i onda ti dize marginu i pada maksimala, sve kako treba bit. Problem tebi je zasto ti imas tako mali max ako ti je centrala tako blizu. Po svoj prilici ti je negdje otisao spoj il zica i sad trebas nekako nagovorit tehnicara da nadje gdje. A opet ako nisi tako blizu, cim ti veza moze odrzavat 2db na 700m je ludilo, a i trebao bi na 2db na 700m imat puno vecu maksimalu od 44. Tebi bi netko trebao doc to malo pogledat, kad ti dodje tehnicar, probaj s njim prosetat malo do ormarica, do te centrale sta kazes da ti je iza kuce itd pa ces onda vise znat. Ako iams neki spojni ormaric ispred kuce pogledaj koliko tamo mjeri.

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
hajduk1962 kaže...

Ti si vec pisao. Tebi treba tehnicar izac na teren i pogledat sta se dogadja. Rekao si da ti je centrala iza kuce niti 100m od tebe, znaci maksimala bi ti trebala bit 100+, ne tih 30-40, a sad kazes da ti je 700m (sto se poklapa s ovom maksimalom). Gdje si onda spojen? Ako ti je centrala tako blizu trazi da se spojis na nju, mozda ti cak kabel ide okolo naokolo do te centrale iza tvoje kuce umjesto direktno.

U realnim uvjetima 2db margine je jako tesko odrzavat, i imas 30+2maxtva-a kad je sve dobro (na 2db) al ti to veza nemoze odrzavat ocito i onda ti dize marginu i pada maksimala, sve kako treba bit. Problem tebi je zasto ti imas tako mali max ako ti je centrala tako blizu. Po svoj prilici ti je negdje otisao spoj il zica i sad trebas nekako nagovorit tehnicara da nadje gdje. A opet ako nisi tako blizu, cim ti veza moze odrzavat 2db na 700m je ludilo, a i trebao bi na 2db na 700m imat puno vecu maksimalu od 44. Tebi bi netko trebao doc to malo pogledat, kad ti dodje tehnicar, probaj s njim prosetat malo do ormarica, do te centrale sta kazes da ti je iza kuce itd pa ces onda vise znat. Ako iams neki spojni ormaric ispred kuce pogledaj koliko tamo mjeri.

Bio je tehničar (jedan mladac više puta) on mi je rekao da je udaljenost 700m i da tako ide linija naokolo,sve ide kroz zemlju tako da iako je centrala na 50m zračne linije ne može se ništa prespajat.Ulaz sa ulice je kratak tu je sve u redu,Trebao bi mi doći jedan tehničar kojeg poznajem otprije ali trenutno je na terenu on mi je rekao da će mi pregledati liniju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 12:03 (hajduk1962).
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
HT korisnici se spsjaju u taj ormar, a ULL korisnici se samo spajaju na dolazni kabel od stare centrale i rade dalje ka sts su i radili.

Da li onda ove halo only korisnike koji su na msan-u sada spajaju na pots pločicu u fttc ormariću, ili ih ostave na msanu iz stare centrale pa tako ušparaju na stavljanju još jedne pločice u fttc dslam?

13 godina
neaktivan
Sve sto nije VDSL ide sa stare centrale, jer u FTTC ormaru nema pots plocice, iskljucivo VDSL, sto i logicno, sto zauzimati prostor s njom.
10 godina
hajduk1962 kaže...

Trebao bi mi doći jedan tehničar kojeg poznajem otprije ali trenutno je na terenu on mi je rekao da će mi pregledati liniju.

Pa onda capi njega, kupi 100m kabela i nek te spoji vulgaris na tu centralu ako je moguce :) Il nek ti barem skrati tu petlju da ne ide sve okolo naokolo.

10 godina
PC - stručnjak kaže...

Znaci ako zelimo vecu brzinu preostaje nam prec na t scum..

-
10 godina
na žalost da. primjer iskonova naranđasta zona je ull zona jer koristi svoju opremu a sve ostalo agregacijsku i pristupnu mrežu iznajmljuje od ht-a. dok recimo bijela zona gdje iznajmljuju i opremu je WLR. molio bih pc experta da prokomentira jesam li u pravu ili ne ne bih zelio da dam krivu informaciju...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Bijela zona nije baš WLR, kod Iskona bijela zona i slični nazivi kod drugih operatera koriste od ht-a vlan u pristupnoj mreži do switcha u centralina koji su spojeni svi dslam-i za to područje, dalje oni koriste svoju mrežu, ima u onim dokumentima od međupovezivanja o tome objašnjeno.

WLR je mislim kada imaš samo telefon pa drugi opereter koristi IMS platformu od ht-a.

Tako da tko želi veće brzine preko postoječeg operetera mora preći na bijelu zonu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:14 (.delboy).

0 0 hvala 0
10 godina
.delboy kaže...

Bijela zona nije baš WLR, kod Iskona bijela zona i slični nazivi kod drugih operatera koriste od ht-a vlan u pristupnoj mreži do switcha u centralina koji su spojeni svi dslam-i za to područje, dalje oni koriste svoju mrežu, ima u onim dokumentima od međupovezivanja o tome objašnjeno.

WLR je mislim kada imaš samo telefon pa drugi opereter koristi IMS platformu od ht-a.

Tako da tko želi veće brzine preko postoječeg operetera mora preći na bijelu zonu.

Pa s obzirom da ostali operatori vjerojatno u tim područjima neće kratiti petlju iskreno mislim da tko želi veće brzine a udaljen je od cenmtrale više od 800m će morati prijeći u HT koji će istim korisnicima zbog skračivanja petlje moći ponuditi veće brzine. Nema HT polako vraća vlast a Vipnet ga slijedi u stopu. Kao da gledam HDZ i SDP. :)

10 godina
T-Com Internet

pozz

Prije sam imao 2 rutera, siemens i neki stariji zte i sada sam dobio novog ZXDSL 931VII V4.0 jer sam zatražio da mi uključe vdsl jer je moguć.

I sad ne mogu vidjet nigdje na ruteru tehničke podatke moje linije kao što su: download, upload, line attenuation, noise margin i to a na prošlima sam mogao.

Pa vas pitam gdje to mogu vidjeti na ovom ruteru jer sam sve pogledao i nigdje ti podaci?

lp :)

njab
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
froxie24 kaže...

Pa s obzirom da ostali operatori vjerojatno u tim područjima neće kratiti petlju iskreno mislim da tko želi veće brzine a udaljen je od cenmtrale više od 800m će morati prijeći u HT koji će istim korisnicima zbog skračivanja petlje moći ponuditi veće brzine. Nema HT polako vraća vlast a Vipnet ga slijedi u stopu. Kao da gledam HDZ i SDP. :)

Ostali operateri isto mogu preko ht fttc dslam-a nuditi veće brzine kao i ht, samo se ull korisnik onda na njega prebaci i u bijeloj zoni je što se tiče cijenika.

15 godina
Moras se logirat ko administrator ☺
Samsung S6 Edge+
17 godina
Gofonja kaže...

pozz

Prije sam imao 2 rutera, siemens i neki stariji zte i sada sam dobio novog ZXDSL 931VII V4.0 jer sam zatražio da mi uključe vdsl jer je moguć.

I sad ne mogu vidjet nigdje na ruteru tehničke podatke moje linije kao što su: download, upload, line attenuation, noise margin i to a na prošlima sam mogao.

Pa vas pitam gdje to mogu vidjeti na ovom ruteru jer sam sve pogledao i nigdje ti podaci?

lp :)

Nemas ovo?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
Da oda postaje bitstream i cije a je veca.
I nije samo do switcha, kad je bitstream, sav promet ide do HT cora, tek onda interna infrastruktura
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice