T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.109.894
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: T-Com Internet
PC - stručnjak kaže...
HT nema mac zabranu da neces moc na net ako stavis drugi router koji ce ti odradit pppoe.
DSLAM ima limit kolko komada macova se moze pojavit na kojem vlanu, za voip je 1, ostalo ima po 3 ali zna se zblesavit.
Nemoras kemijat toplu vodu, ak nece spojit pppoe potrebno je samo napravit lock/unlock porta, kako dslam nebi imo niti jedan mac po vlanu.
Najlakse nazvat szk i rec de mi napravi reset linije nesto sam zbrljo zadnji put je to pomoglo za isto.
Ili lock/unloc ovisi kolko ce vas razumit onaj tamo.
I radi.
Inace dslam brise macove svako malo koji su neko vrijeme neaktivni, ali to traje.

Onda je tako na klasičnim DSLAMovima, na optici nikakav reset ne pomaže... Samo dodavanje MACa.

wAlpha kaže...

SX736 se ne synca. na VDSL-u?

VDSL? E onda ti treba neki drugi. Jbg, nisam vidio

PC - stručnjak kaže...
Iz speedporta imate isto lagana nacin za izvadit VOIP pas preko ssh, trazit na netu ima na jednom forumu.
Ali najlakse rijesenje je nabavit od HT ZTE 931V4 i ako ga necete koristit u bridge i na nega mikrotik, a neka voip i tv radi on.
Na speedporut bridge ne radi kak treba, na zte radi

Na speedportu bridge radi bez ijednog problema. Od kad je uključen (skoro pola godine), zblesirao se možda jednom ali reset svega (ONT, Speedport, Mikrotik) je vratio net u normalu (bacao mi je PPPoE timeout).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Da pricam o klasicnom DSLAMU, sto se tice optickog OLT-a, tu se na samom OLT-u treba samo povecat broj macova po VLAN-u.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav ljudi,

treba mi pomoc. Ovako poslao sam t-comu upit kada mi ističe ugovor, i odgovorili su ovako: vidljivo nam je kako je ugovorna obveza za MAX2 paket u trajanju do datuma 07.06.2016 dok je ugovorna obveza za brzinu do 10 Mbit/s do datuma 05.10.2016. Za tu brzinu su me oni nesto zeznuli, kada sam produzio ugovor prije 2 godine lijepo je pisalo da ce brzina biti 10 Mbit/s i da je ukljucena u mjesecnu naknadu od 215 kn. Brzina je ostala ista kao i prije 4 Mbit/s, ali kada sam se požalio povećali su na 10 Mbit/s, ali su isto tako i to obračunali i plaćam 8 kuna za dodatnu pristupnu brzinu iako je to trebalo biti uključeno u tih 215 kn. Nisam se zalio na to, necu vise biti kod njih, prelazim na Optimu, e sada ako mi netko moze objasniti sto mi je ciniti. Svakako cu otici do t-centra pa cu tamo vidjeti kako sve odraditi, znaci ugovor za MAX2 paket izlazi u utorak, a ugovorna obveza za brzinu vrijedi do 10 mjeseca, zbog njihove pogreške. Je li netko imao ovakvu situaciju?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 22:52 (tinos15).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
tinos15 kaže...

Pozdrav ljudi,

treba mi pomoc. Ovako poslao sam t-comu upit kada mi ističe ugovor, i odgovorili su ovako: vidljivo nam je kako je ugovorna obveza za MAX2 paket u trajanju do datuma 07.06.2016 dok je ugovorna obveza za brzinu do 10 Mbit/s do datuma 05.10.2016. Za tu brzinu su me oni nesto zeznuli, kada sam produzio ugovor prije 2 godine lijepo je pisalo da ce brzina biti 10 Mbit/s i da je ukljucena u mjesecnu naknadu od 215 kn. Brzina je ostala ista kao i prije 4 Mbit/s, ali kada sam se požalio povećali su na 10 Mbit/s, ali su isto tako i to obračunali i plaćam 8 kuna za dodatnu pristupnu brzinu iako je to trebalo biti uključeno u tih 215 kn. Nisam se zalio na to, necu vise biti kod njih, prelazim na Optimu, e sada ako mi netko moze objasniti sto mi je ciniti. Svakako cu otici do t-centra pa cu tamo vidjeti kako sve odraditi, znaci ugovor za MAX2 paket izlazi u utorak, a ugovorna obveza za brzinu vrijedi do 10 mjeseca, zbog njihove pogreške. Je li netko imao ovakvu situaciju?

Da, nazovi i naruči bilo koju turbo opciju i bez penala će ti maknut ovu stavku i ug. obavezu do 10. mjeseca. Ti još koristiš stare pakete ADSL brzine koji danas više nejdu na ug. obavezu.

Koji je razlog prelaska na optimu?

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Našao sam se u smiješnoj situaciji,imao sam brzinu turbo30 i sada kada sam uključio magentu brzina mi je smanjena na turbo 20Žalio sam se više puta obećali da će vratiti na 30 ali ništa od toga.Da bi mi sad javili da nemam uvjeta za veću brzinu, a prije tjedan dana bio i tehničar njihov i rekao da nema problema i da će uključiti veću brzinu.Donload prije bio 32+mbps a sada prepolovljeno .Što se desilo u međuvremenu da ne može veća brzina?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
hajduk1962 kaže...

Našao sam se u smiješnoj situaciji,imao sam brzinu turbo30 i sada kada sam uključio magentu brzina mi je smanjena na turbo 20Žalio sam se više puta obećali da će vratiti na 30 ali ništa od toga.Da bi mi sad javili da nemam uvjeta za veću brzinu, a prije tjedan dana bio i tehničar njihov i rekao da nema problema i da će uključiti veću brzinu.Donload prije bio 32+mbps a sada prepolovljeno .Što se desilo u međuvremenu da ne može veća brzina?

Dostavi screenshot mjerenja iz routera pa ćemo pogledati.

17 godina
neaktivan

Ne znam koji je razlog za prelazak na Optimu ali vjerujem da ćeš požaliti.

12 godina
neaktivan
hajduk1962 kaže...

Dobro došao u klub ljudi kojima je smanjena brzina iz nepoznatih razloga .... Ja već tjedan dana se natežem s njima da mi vrate brzinu nazad pa makar morali promijeniti pola infrastrukture ...

9 godina
neaktivan
njofra13 kaže...
hajduk1962 kaže...

Dobro došao u klub ljudi kojima je smanjena brzina iz nepoznatih razloga .... Ja već tjedan dana se natežem s njima da mi vrate brzinu nazad pa makar morali promijeniti pola infrastrukture ...

meni su isto tako smanjili. imal sam tu turbo 10. down mi je bio 1.2mb sad je to palo na 800kb/s, zbog radi zasićenje parice od zgrade. a nemrem im nista jer je ta brzina u rangu tih 5/10mb.

10 godina
T-Com Internet

"Najviša razina mjesečne naknade za uslugu potpuno izdvojenog pristupa lokalnoj petlji na temelju bakrene parice iznosi 49,53 kn. Trgovačko društvo Hrvatski Telekom d.d., Zagreb, Roberta Frangeša Mihanovića 9, obvezno je najkasnije 8 dana od donošenja ove odluke objaviti na svojim internetskim stranicama izmijenjenu Standardnu ponudu Hrvatskog Telekoma d.d. za uslugu izdvojenog pristupa lokalnoj petlji s ugrađenom novom mjesečnom naknadom i datumom primjene od 1. siječnja 2017."

Prijašnji izračun je bio 57,30kn za isti datum primjene. Sadašnji iznos mjesečne naknade u primjeni je 43,31kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 12:42 (froxie24).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ok i to je bitno samo ostalim operatorima koji koriste parice, jer tu cijenu optima, vip, iskon, terakom, h1 i sta ja bise znam ko sve ne placa HT da se spoje.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
froxie24 kaže...

"Najviša razina mjesečne naknade za uslugu potpuno izdvojenog pristupa lokalnoj petlji na temelju bakrene parice iznosi 49,53 kn. Trgovačko društvo Hrvatski Telekom d.d., Zagreb, Roberta Frangeša Mihanovića 9, obvezno je najkasnije 8 dana od donošenja ove odluke objaviti na svojim internetskim stranicama izmijenjenu Standardnu ponudu Hrvatskog Telekoma d.d. za uslugu izdvojenog pristupa lokalnoj petlji s ugrađenom novom mjesečnom naknadom i datumom primjene od 1. siječnja 2017."

Prijašnji izračun je bio 57,30kn za isti datum primjene. Sadašnji iznos mjesečne naknade u primjeni je 43,31kn.

Pali su ispod 50% tržišnog udjela i Hakom im odredi nižu cijenu najma?

Pa dokle će jadni bit u nemilosti?

No dobro, barem će Hakom moć reć da nije kriv što su alternativci bankrotirali.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Molim za pomoć.

Od 2. mjeseca imam problema sa dsl-om. Naime, pukne mi veza sa internetom u prosjeku jednom svaka 2 dana (vodio sam dnevnik). Morao sam ugasiti pa upaliti ruter da bi opet proradilo. Nakon mog 6. poziva službi za korisnike napokon poslali tehničara. Tehničar nije znao zašto mi puca veza, pa je stavio novi ruter. To je bilo prije par tjedana. Od kad je to napravio i dalje mi puca veza sa internetom, barem jednom svaki dan, ali se sama vrati nakon najviše pola minute, bez da išta diram po ruteru. Dakle, nekakav napredak je, ali i dalje nije dobro. Prije nego opet zovem T-com, zanima me zna li netko u čemu bi mogao biti problem? Btw, imam paket do 30 Mbit/s, ali pušteno mi je 21. E da, kad nestane neta, to se dogodi na svim računalima i pametnim telefonima, dakle nije problem u pojedinom uređaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 14:13 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Stavi podatke parice. Vjerojatno je nategnuta veza da radi na taj paket i onda premala margina i veza puca.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Razlog je taj sto je sve preko 200 kuna za neograničen internet i neograničene pozive previše. Da ne spominjem da iz t-coma nisu nijednom ništa poklonili, nekakav tablet, laptop ili slično, a njihov smo korisnik više od 6 godina. Max2 L, internet brzine do 4 Mbit/s nude po cijeni od 241 kn uz ugovor na 2 godine! A u optimi imam neograničene razgovore prema svim fiksnim nacionalnim mrežama, i neograničen internet uz minimalnu brzinu 14 Mbit/s, max. brzina 20 Mbit/s za 175 kn mjesečno. I još za prva 3 mjeseca ide 50% popusta, pa nek je razlika između t-coma i optime i 70 kn mjesečno, opet kada gledaš za 24 mjeseca prođeš povoljnije za 1600 kn. Eto zašto optima, upravo zbog ovih razloga.

11 godina
neaktivan
tinos15 kaže...

Razlog je taj sto je sve preko 200 kuna za neograničen internet i neograničene pozive previše. Da ne spominjem da iz t-coma nisu nijednom ništa poklonili, nekakav tablet, laptop ili slično, a njihov smo korisnik više od 6 godina. Max2 L, internet brzine do 4 Mbit/s nude po cijeni od 241 kn uz ugovor na 2 godine!

Joj pajdo, ja sam njihov korisnik od stoljeća sedmog, pa nisam dobio na poklon niti olokvu.

Zato postoji konkurencija.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Postoji razlog zašto T-Com košta vise i to ljudi shvate kad je kasno. Frend je prije ima T-Com, prešao na Vipnet, nemozemo jedan CS game odigrati a da mu ne pukne veza, ovi nemogu utvrdit razlog, statistika je u redu. Ako ćeš imati problema s internetom tih 1000 i nešto kuna će se brzo otopiti u tvojim živcima. 

Kol'ko para toliko muzike

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Stavi podatke parice. Vjerojatno je nategnuta veza da radi na taj paket i onda premala margina i veza puca.

Router je Speedport W 724V. A ovo su jedini podaci koje sam našao u njemu:

10 godina
FLes kaže...

Router je Speedport W 724V. A ovo su jedini podaci koje sam našao u njemu:

Kad se ulogiras vidi sta tu pise http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm

15 godina
JozoBozo121 kaže...

Postoji razlog zašto T-Com košta vise i to ljudi shvate kad je kasno. Frend je prije ima T-Com, prešao na Vipnet, nemozemo jedan CS game odigrati a da mu ne pukne veza, ovi nemogu utvrdit razlog, statistika je u redu. Ako ćeš imati problema s internetom tih 1000 i nešto kuna će se brzo otopiti u tvojim živcima. 

mislim da t-com namjerno sabotira ostale tj. jednostavno im dodjeli lošiju paricu

nemam za potpis
15 godina
tenac kaže...
JozoBozo121 kaže...

mislim da t-com namjerno sabotira ostale tj. jednostavno im dodjeli lošiju paricu

To bar nije problem u našim centralama... Ove manje su teški divlji zapad.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
15 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

17 godina
neaktivan
tinos15 kaže...

Razlog je taj sto je sve preko 200 kuna za neograničen internet i neograničene pozive previše. Da ne spominjem da iz t-coma nisu nijednom ništa poklonili, nekakav tablet, laptop ili slično, a njihov smo korisnik više od 6 godina. Max2 L, internet brzine do 4 Mbit/s nude po cijeni od 241 kn uz ugovor na 2 godine! A u optimi imam neograničene razgovore prema svim fiksnim nacionalnim mrežama, i neograničen internet uz minimalnu brzinu 14 Mbit/s, max. brzina 20 Mbit/s za 175 kn mjesečno. I još za prva 3 mjeseca ide 50% popusta, pa nek je razlika između t-coma i optime i 70 kn mjesečno, opet kada gledaš za 24 mjeseca prođeš povoljnije za 1600 kn. Eto zašto optima, upravo zbog ovih razloga.

Ne znam, roditelji su svaki put kad nam je isticao ugovor dobili nešto za produženje. Za produženje ugovora za telefonsku liniju: bežični telefon sa bazom. Za produženje ugovora max adsl- prenosivi hard disk, mobitel sony (entry level klasa) i sad ako opet produžimo za 8 mjeseci, bit će neki "poklon". Max2 S paket, flat internet, halo 60, osnovni max tv, jedino što sam turbo10 uzeo jer više ne ide na moju paricu. Što se ostalih operatera tiče, imali smo doma loša iskustva sa npr. h1, prilikom prelaska na telefon, račun je rastao  po 10, 15 kn iz mjeseca u mjesec, a ista količina razgovora. Još pogotovo što u kući imamo 3 mobitela pa je telefon više zbog navike tu, nego zbog nekog intenzivnog korištenja. S tim da će roditelji imati upola manje troškove kad se mi mlađi iselimo jer se internetom ne koriste pa im neće ni trebati. 

Why so serious?
10 godina
FLes kaže...
sandokan111 kaže...

Hm. Veza ti moze 30, neznam zasto si staljen na 23. Vjerojatno jer si prijavljivao ove probleme i onda im je to bilo najjednostavnije a stavili su te i dalje preko 21 mbit koliko je minimum koji moraju isporucit za paket od 30. Ono sto sam mislio nije jer ti je margina 13, ako s tim puca veza, nesto nevalja s vezom i treba doc netko na teren i provjerit. Nista, sad ces se morat izborit da ti netko provjeri zasto se to dogadja jer je problem negdje od cenrale do tebe izgleda. Ako si u kuci, probaj spojit router odmah do ulaza linije u kucu i vidit hoce se i dalje dogadjat ista stvar, a ako si spojen odma da uvoda, pokusaj taj kabel promjenit, al pretpostavljam da je to vec tehnicar provjerio/promjenio kad je router zamjenio.

17 godina
neaktivan

Dobro ali vidjet ćeš koliko ti vrijede živci kada počnu problemi. A sigurno si u tih šest godina mogao dobiti nešto na poklon da si potpisao ugovor, ja sam dobio nekoliko stvari.

17 godina
T-Com Internet

Imao sam Turbo 50, upload ~10, download ~38, samo internet i fiksni telefon, sretan i zadovoljan. U utorak me u T-centru prebacili u Magentu, prihvatio sam jer ću uštedjeti nekih 50-ak kuna mjesečno na računima. Dobio sam i MaxTV koji mi ne treba, no kako se u Magenti mora uzeti, htio nehtio sad imam i njega.

Jučer mi aktivirali MaxTV i, pretpostavljate, brzina ADSL-a se smanjila, na ~2.5 upload i ~28 download (dok je MaxTV prijemnik isključen). Jasno mi je da je download morao nešto pasti i nije da puno marim, tih 28 mi je posve prihvatljivo. No upload mi je NEPRIHVATLJIV. Zvao malo prije SZK, tip me uvjerava da uz MaxTV nemam tehničkih mogućnosti za više.

Prije nego što raskinem Magentu i vratim se na staro, isplati li mi se natezati s njima - zivkati dok ne naiđem na znalca, ići u T-centar, tražiti izlazak tehničara, whatever? MaxTV mi ne treba, 10 Mbit uploada itekako. ZTE router je na 17a profilu. Hvala!

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2016 11:58 (Leprechaun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Stavi sliku parice.

0 0 hvala 0
17 godina
sandokan111 kaže...

Stavi sliku parice.

Ako misliš na podatke iz routera, evo.

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
17 godina
neaktivan
Leprechaun kaže...

Imao sam Turbo 50, upload ~10, download ~38, samo internet i fiksni telefon, sretan i zadovoljan. U utorak me u T-centru prebacili u Magentu, prihvatio sam jer ću uštedjeti nekih 50-ak kuna mjesečno na računima. Dobio sam i MaxTV koji mi ne treba, no kako se u Magenti mora uzeti, htio nehtio sad imam i njega.

Jučer mi aktivirali MaxTV i, pretpostavljate, brzina ADSL-a se smanjila, na ~2.5 upload i ~28 download (dok je MaxTV prijemnik isključen). Jasno mi je da je download morao nešto pasti i nije da puno marim, tih 28 mi je posve prihvatljivo. No upload mi je NEPRIHVATLJIV. Zvao malo prije SZK, tip me uvjerava da uz MaxTV nemam tehničkih mogućnosti za više.

Prije nego što raskinem Magentu i vratim se na staro, isplati li mi se natezati s njima - zivkati dok ne naiđem na znalca, ići u T-centar, tražiti izlazak tehničara, whatever? MaxTV mi ne treba, 10 Mbit uploada itekako. ZTE router je na 17a profilu. Hvala!

Pa morao si znati da će ti aktiviranjem MaxTVa on uzeti dio bandwidtha. Ja bi odmah raskinuo taj ugovor i vratio se na početno stanje. Jer dok dočekaš nekog stručnog koji zna svoj posao dobiti ćeš sijede!

Dobro je, a bit će i gore!
17 godina

Sijede dobivam otprilike jednom godišnje, koliko često pišem prigovor na neku njihovu grešku u sustavu, recimo da sam navikao. Ispitao sam u T-centru oko brzine prilikom ugovaranja, ponudit će mi najveću brzinu, neću izgubiti ništa, itd. I nije mi logično da upload pati zbog IPTV-a, no nisam se nikad s tim ni zamarao jer me nije ni zanimao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice