T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.097.913
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
ukay1000 kaže...
galinjo24 kaže...
ukay1000 kaže...

Evo moj SS pa mi recite da li bi mi mogli dati turbo 30 opciju.

Meni sluzba za korisnike kaze da ne mogu tj. da mi linija ne pruza tehnicke uvjete.

Ovakvu paricu još dugo nisam vidio...attinable rate skoro 80 a ti nemožeš dobiti ni 15..margina strašno velika...nešto tu neštima gadno...očito kabal pod zemljom je negdje gadno zeznut koji vodi od centrale do tvoje kuce...ti imaš parametre da dobiješ 70mb kao iz puške....

U zgradi sam i caka je u tome da je u cijelom kvartu samo moj stan povezan VDSL, svi ostali su na optici. Uglavnom tcom prica. Razlog tome je sto je stan renoviran od poda do stropa ukljucujuci i sve moguce instalacije i kao nekakva "privremena" solucija je potegnut bakar umjesto optike.

Da li ta noise margin treba biti sto veca ili sto manja vrijednost?

Sto veca to bolja...ako imaš nekog kolegu da radi kao tehnicar ili da se razumije u te stvari nek ti pogleda kucnu instalaciju..negdje ti se gadno zica prekida...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 18:51 (galinjo24).
15 godina
iggy81f kaže...
x18x05x kaže...
Meni danas priključili internet i telefon. Brzina je 5mb/s a paket Turbo 10. Neznam zašto, valjda treba proć koji dan da bi se to sve posložilo. Preko žice se nemogu spojit na pc, reinstalirao windowse i opet ništa. Cijelo vrijeme mi piše da nije spojeno ili da je kabel rikavela. Promjenio i par kabela opet neće. Ruter je neki kinez ZTE.

Zovi SZK i nek ti stave profil za 10mbps, moralo bi radit 10 ... a još bolje ako znaš nekog T-Com tehničara na svom području.

Zvao sam. Kaže lik da treba par dana da još nije do kraja zaključen zahtjev. Što god to značilo. I rekao je da 10 mbps prolazi samo da moram pričekati koji dan. Sad dal me mulja ili ne, neznam.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 18:59 (x18x05x).
15 godina
x18x05x kaže...
iggy81f kaže...
x18x05x kaže...
Meni danas priključili internet i telefon. Brzina je 5mb/s a paket Turbo 10. Neznam zašto, valjda treba proć koji dan da bi se to sve posložilo. Preko žice se nemogu spojit na pc, reinstalirao windowse i opet ništa. Cijelo vrijeme mi piše da nije spojeno ili da je kabel rikavela. Promjenio i par kabela opet neće. Ruter je neki kinez ZTE.

Zovi SZK i nek ti stave profil za 10mbps, moralo bi radit 10 ... a još bolje ako znaš nekog T-Com tehničara na svom području.

Zvao sam. Kaže lik da treba par dana da još nije do kraja zaključen zahtjev. Što god to značilo. I rekao je da 10 mbps prolazi samo da moram pričekati koji dan. Sad dal me mulja ili ne, neznam.

A moguce..pustit ce ti novi profil..

13 godina
T-Com Internet

Meni kad su uključili net i tv tražio sam 30/5, a prvih 5 dana sam imao 10mbps. Zva sam tehničara i rekao mi je da moraju provjerit dal je linija stabilna i nakon toga mi stavljaju VDSL i profil za 30/5. Nakon 4-5 dana su tako napravili i sve mi radi super. Sačekaj par dana i vidit ćeš šta će napraviti.

Hasta La Victoria Siempre
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Tri puta sam zvao i tri različita agenta. Jedan je znao šta radi. Imam sad brzinu 10. Rekao je da je propustnost dobra al da mi nemože reći dal može vdsl. Evo još jedan ss, možda mi vi možete reći.

16 godina

krivo vidio, zanemari

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 19:28 (dado16).
17 godina
galinjo24 kaže...

Sto veca to bolja...ako imaš nekog kolegu da radi kao tehnicar ili da se razumije u te stvari nek ti pogleda kucnu instalaciju..negdje ti se gadno zica prekida...

Prilikom igranja nemam nikakvih problema, jos do sada ni jednom puklo. Sve stabilno i super. Ali sluzba kaze da nemam mogucnosti. E sad kaj tocno oni vide i na temelju cega zakljucuju - nemam pojma.

15 godina
dado16 kaže...

krivo vidio, zanemari

Ma sve ok. Barem da je do 20 i ja sretan.

12 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
Zvao me tehničar na terenu privatno i govori da mi je istestirao liniju i da sada imam 21 Mbps i da će je još jednom testirati kod mene doma za dan dva.. A tehnička služba na mailu i chatu na njihovim stranicama kaže nemam mogućnost :D Javim vam večeras parametre od linije kada dođem doma..

ma 100% ne možeš imat više od 10 da bude stabilna veza, drugog razloga nema da bi te odbijali, to što kažeš reko ti tehničar 21 megabit max, et vidiš kod mene stoji 43megabita max a da puste profil preko 35  pucalo bi vrlo vjerojatno, tak da si nemoćan čini mi se

14 godina
protjeran

Ja sam zadovoljan sa downloadom 15 i ostane ok prostora za tv.. I još nije gotov jer će ovih dana staviti na drugi vdsl port pa provjeriti ako ide nešto više od toga. Poanta je da su tvrdili da imam 13 Mbps a sada 21.. Novo mjerenje možda dovede do 23-24 pa mi ništa sigurno ne bude pucalo.. Ali kažem, na Iskonu sam imao 27 Mbps.. Uglavnom, poanta je da je smiješno da se ja moram sa njima nadmudrivati..

P.S Za sat vremena sam doma pa stavim post sa parametrima..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 20:05 (lovacmaki).
14 godina
T-Com Internet

Koji je uopce postupak prelaska na vdsl i uključivanje tih turbo opcija? Pretpostavljam da je prvo potrebno nazvat tcom, provjeriti dostupnost vdsl-a. Što nakon toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
fighterZu kaže...

Koji je uopce postupak prelaska na vdsl i uključivanje tih turbo opcija? Pretpostavljam da je prvo potrebno nazvat tcom, provjeriti dostupnost vdsl-a. Što nakon toga?

moraš imat jedan od njihovih rutera za vdsl, uglavnom se dobija zte931, to je sve

14 godina
Silent horror1992 kaže...
fighterZu kaže...

moraš imat jedan od njihovih rutera za vdsl, uglavnom se dobija zte931, to je sve

Taj ruter smo dobili jer su nam prije kojih mjesec, dva, ukinuli klasičnu telefonsku liniju i prebacili nas na digitalnu telefoniju(voip) i zamijenili ruter, ali nitko nije spominjao turbo opcije, vdsl ili bilo šta vezano uz internet. Uglavnom do zamjene je došlo zbog telefona.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 20:09 (fighterZu).
14 godina
protjeran
fighterZu kaže...

Ja sam dobio neki čudan router čak nema na njihovim stranicama uputstva za njega.. Budem pogledao koji točno..

14 godina
protjeran
fighterZu kaže...
fighterZu kaže...

Taj ruter smo dobili jer su nam prije kojih mjesec, dva, ukinuli klasičnu telefonsku liniju i prebacili nas na digitalnu telefoniju(voip) i zamijenili ruter, ali nitko nije spominjao turbo opcije.

Prije dva - tri mjeseca nisu postojale još turbo opcije zato sam se tada prebacio na Iskon..

12 godina
protjeran
fighterZu kaže...
fighterZu kaže...

Taj ruter smo dobili jer su nam prije kojih mjesec, dva ukinuli klasičnu telefonsku liniju i prebacili nas na digitalnu telefoniju(voip) i zamijenili ruter, ali nitko nije spominjao turbo opcije.

ma odi na fb i daj im svoj fiksni broj i odma ti kažu sve što trebaš znat, ako imaš mogućnost odma i zahtjev naprave, tak da  najbolje preko fb riješit

14 godina
protjeran
T-Com Internet
Silent, što se u tim parametrima gleda kako bi se znalo kakva je linija?

0 0 hvala 0
14 godina

ma odi na fb i daj im svoj fiksni broj i odma ti kažu sve što trebaš znat, ako imaš mogućnost odma i zahtjev naprave, tak da  najbolje preko fb riješit

Znaci ne treba nista preko njihovog webshopa narucivat, nego to automatski mogu rijesiti telefonski ili putem fb-a.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo ga, pocelo se s prvim prijavljivanjem kvarova  ocito da deset megabitnu brzinu budem imal tam negdje oko 2025. godine...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
fighterZu kaže...

Znaci ne treba nista preko njihovog webshopa narucivat, nego to automatski mogu rijesiti telefonski ili putem fb-a.

ma možeš i zvat al treba ti pol sata da ih dobiješ, na fb u 10 min sve naprave, ne trebaš ništa u webshop

12 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
Silent, što se u tim parametrima gleda kako bi se znalo kakva je linija?

Što znače parametri o liniji u modem/ruteru?

Noise Margin (tj. Signal to Noise Margin ili Signal to Noise Ratio)
Relativna visina DSL signala u odnosu na nivo šuma.
Poželjno je da je ova vrijednost što veća.
6dB i niže rezultira povremenim ili kompletnim gubitkom sinhronizacije
7dB-10dB je zadovoljavajuće
11dB-20dB je dobro (mogućnost gubitka sinhronizacije mala pa nikakva)
20dB-28dB je izvrsno
29dB ili poviše je izvanredno

Line Attenuation
Mjeri degradaciju signala između DSLAM - a i modema.
Direktno ovisi o dužini i kvaliteti tel. parice do vaše centrale.
Ova vrijednost bi trebala biti što niža.

20dB ili niža je izvanredno
20dB-30dB je izvrsno
30dB-40dB je vrlo dobro
40dB-50dB je dobro
50dB-60dB je loše i može prouzročiti prekid konekcije
60dB ili niže je prilično loše i gubitak konekcije sasvim siguran

Maximum line rate
Brzina vaše linije odvojeno za download i upload.

Output Power
Nivo signala vašeg modema (upstream) ili DSLAM - a (downstream).
Maximalno preporućena je oko 15dB.
Najbitnije je da je Noise Margin što veći a Line Attenuation što manji!
Evo molim da stavite podatke o vašoj dsl konekciji iz rutera pa da malo uspoređujemo kakva su stanja po HR što se tiče kvalitete naše krasne linije.

14 godina
protjeran
T-Com Internet
Hvala ti, svejedno budem ja tu postao parametre.. :D

0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Evo jos jednom moj SS pa nek mi neko objasni kaj mogu imati a kaj nemogu i da ovoj BOTINI Dori objasnim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Prije dva - tri mjeseca nisu postojale još turbo opcije zato sam se tada prebacio na Iskon..

To nije točno. Turbo opcije su puštene nekoliko dana prije Božića 2014.godine. Osobno meni je puštena 23.12.2014. brzina 30/3 Mbps, daklem Turbo30. Svako može to provjeriti ako se vrati stotinjak stranica unazad na ovoj temi.

Zora puca, biće dana ...
14 godina
protjeran
T-Com Internet

Imam Speedport W 724V i ne mogu naći taj dio za parametre veze 

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Jura iz druge galaksije kaže...
lovacmaki kaže...

To nije točno. Turbo opcije su puštene nekoliko dana prije Božića 2014.godine. Osobno meni je puštena 23.12.2014. brzina 30/3 Mbps, daklem Turbo30. Svako može to provjeriti ako se vrati stotinjak stranica unazad na ovoj temi.

Isprike, za moje područje nije bilo te opcije do prije toliko..

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo i moj SS pa ako mi mozete reci dali bi imao turbo 20 opciju?

Slika

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 23:56 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Iwan7SeVeN kaže...

Slika

ti si prakticki u centrali, što se tiče toga mogao bi imat 70megabita na vdsl, al izgleda ne valja ti kućna instalacija,loše margine, al trebo  bi turbo30 dobit, pitaj ih na fb reći će ti šta možeš dobit

12 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...

Slika

ti si prakticki u centrali, što se tiče toga mogao bi imat 70megabita na vdsl, al izgleda ne valja ti kućna instalacija,loše margine, al trebo  bi turbo30 dobit, pitaj ih na fb reći će ti šta možeš dobit

na fb mislis na facebook ili? sorry ako sam noob

15 godina
x18x05x kaže...

Tri puta sam zvao i tri različita agenta. Jedan je znao šta radi. Imam sad brzinu 10. Rekao je da je propustnost dobra al da mi nemože reći dal može vdsl. Evo još jedan ss, možda mi vi možete reći.

Može neko reć dal je to to ili ide više, da ih ne zivkam bezveze.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice