T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.330
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet

sad, moje je pitanje jel nakon prebacivanja treba cekat (i kolko cca) da puste brzinu ili je to trebalo bit odma?

neda mi se natezat sa njima na telefonu ako bas nemoram pa pitam ovdje thx :D

Ukratko treba zvati!

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

0 0 hvala 0
14 godina
FeeDzOR kaže...

sad se turbo opcija naplaćuje? 10kn za turbo30 i 30kn za turbo50?

https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi na dnu

tako je.....

15 godina
Clarkec kaže...

trebao bi, ako ti je router dovoljno blizu

nemam za potpis
15 godina
neaktivan
Clarkec kaže...

Evo ja prodajem ovu za 80 Kn plus poštarina 20 Kn dođe ti u 24h bilo gdje u RH.

Ova ti ima propusnost i do 300 Mbit-a ja sam ju testirao na 100 mbit brzini vidi

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 12:24 (jobi123).
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ne vidim koju,, ne vidim garanciju, ne vidim nista :)

Malo sam jos procitao i mislim da mi za taj ZTE router i VDSL brzinu ne treba A/C, pa pretpostavljam da bi ovo bilo dovoljno : http://www.edigital.hr/wlan-mrezni-adapter/asus-usb-n14-300mbps-usb2.0-stick-p443268.html?bid=&partner=10010 Ispravite me ako grijesim :)

0 0 hvala 0
15 godina
Clarkec kaže...

Malo sam jos procitao i mislim da mi za taj ZTE router i VDSL brzinu ne treba A/C, pa pretpostavljam da bi ovo bilo dovoljno : http://www.edigital.hr/wlan-mrezni-adapter/asus-usb-n14-300mbps-usb2.0-stick-p443268.html?bid=&partner=10010 Ispravite me ako grijesim :)

Ne uzimaj na Extreme Digitalu.

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/extreme-digital-iskustva/180539.aspx?page=37

10 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...
Clarkec kaže...

Ne uzimaj na Extreme Digitalu.

http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/extreme-digital-iskustva/180539.aspx?page=37

Kod njih sam uzeo hrpu stvari,, od mobitela po 5700 kuna do fotića po 5000 kuna.. Nikad problema... A i sve sto kupujem ima ovlasteni servis tako da ne saljem njima da popravljaju. A i sami su mi ponudili da ukoliko dodje do kvara saljem uređaj o njihovom trošku pa će oni u servis. Mogu kako hoću.. U biti, brza dostava i najpovoljniji su.. Ne znam u cemu je problem :)

EDIT: TO sto nemaju vise prodavaonicu u RH mozda je problem za takve sitne stvari.. U biti, hvala ti na informaciji.. Za Samsung mobitel i Canon fotic se ne brinem,.. ne ide njima.. Al ovo jeftinije da se pokvari...da.. moglo bi biti problema.. AL zbilja su daleko najpovoljniji..

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 13:48 (Clarkec).
14 godina
Gale92 kaže...
FeeDzOR kaže...

tako je.....

Nije.
Čitajte malo poviše.
Za korisnike s opcijom brzine 10 Mbit/s prelazak na 20 i 30 je za dž.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
17 godina
T-Com Internet

ja sam se dns prebacio sa 30 na do 50 

ovak je bilo fajn sad letiii 

imam vdsl skorom pola god.

http://www.speedtest.net/my-result/4457050774

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 22:10 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
sudy_freak kaže...
Gale92 kaže...
FeeDzOR kaže...

tako je.....

Nije.
Čitajte malo poviše.
Za korisnike s opcijom brzine 10 Mbit/s prelazak na 20 i 30 je za dž.

Tako je, sad je osnovna 4mbps, a za 10kn više možeš uzet čak 30/5 ili za 30kn više 50/10 ... naravno to ovisi o tvojoj parici.

Ja sam se s Optime prebacio na T-Com i sad imam 30/5.

Turbo30 Turbo30
Hasta La Victoria Siempre
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo ja sam jučer napokon dobio VDSL router (onaj Speedport) i danas su mi u 4 ujutro uključili 30/5 brzinu. Dostava je kasnila zato jer su router poslali normalnom poštom, a ne HP Expressom. Evo dokaza:

1 0 hvala 0
16 godina

Dok sam bio privatni korisnik, nisam imao toliko problema sa internetom. Kada mi je ugovorna obveza istekla prebacio sam se na VIP i imao sam problema sa pucanjem veze, i prebacili su me na drugu paricu. Ponovno sam se prebacio na T-com kao poslovni korisnik, te u početku je bilo OK, ali kada su počele kiše linija mi je nonstop pucala jer mi je SN MARGIN bio ispod 7, da bi mi na kraju spustili brzinu. Nakon više puta što sam bio dosadan i kada sam im rekao da sam kao privatni korisnik isto koristio MAXADSL i to preko 6 godina, i da je bilo pucanja linije ali ne tako strašno kao do sada. Kasnije su mi rekli da je bila greška u sistemskoj konfiguraciji na centrali. Prije pada brzine, download mi je bio 5,195. Kada su otkrili grešku, brzinu su mi vratili na 4,960 i sa time sa OK, i SN MARGIN je bio nekada 9.0, a nekada 8,5, a navećer bi došlo do 7,5. Sada opet poslije kiše kada sam resetirao router, ujutro mi je SN MARGIN bio 7,5, a sinoć dok je kiša padala pao je na 5,0. Izgleda da su im šahtovi puni vode i odmah se to osjeti i na liniji. I da od centrale sam nik 3,5 KM udaljen, ali je problem više u njihovoj liniji nego u udaljenosti.

Imam TG782 Router koji sam fleshao da otvorim sva 4 porta.

Router Postavke Router Postavke
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Eto i mene su ukopcali na 30/5, sveukupno je to trajalo cca tjedan dana :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 16:01 (ivan555).

0 0 hvala 0
15 godina
ctodorov kaže...

Dok sam bio privatni korisnik, nisam imao toliko problema sa internetom. Kada mi je ugovorna obveza istekla prebacio sam se na VIP i imao sam problema sa pucanjem veze, i prebacili su me na drugu paricu. Ponovno sam se prebacio na T-com kao poslovni korisnik, te u početku je bilo OK, ali kada su počele kiše linija mi je nonstop pucala jer mi je SN MARGIN bio ispod 7, da bi mi na kraju spustili brzinu. Nakon više puta što sam bio dosadan i kada sam im rekao da sam kao privatni korisnik isto koristio MAXADSL i to preko 6 godina, i da je bilo pucanja linije ali ne tako strašno kao do sada. Kasnije su mi rekli da je bila greška u sistemskoj konfiguraciji na centrali. Prije pada brzine, download mi je bio 5,195. Kada su otkrili grešku, brzinu su mi vratili na 4,960 i sa time sa OK, i SN MARGIN je bio nekada 9.0, a nekada 8,5, a navećer bi došlo do 7,5. Sada opet poslije kiše kada sam resetirao router, ujutro mi je SN MARGIN bio 7,5, a sinoć dok je kiša padala pao je na 5,0. Izgleda da su im šahtovi puni vode i odmah se to osjeti i na liniji. I da od centrale sam nik 3,5 KM udaljen, ali je problem više u njihovoj liniji nego u udaljenosti.

Imam TG782 Router koji sam fleshao da otvorim sva 4 porta.

zanimljivo, meni s vdsl-om kad su kiše zna sn margin pasti i na 4 i nema nikakvog pucanja veze niti problema, jedino download malo padne al zanemarivo

nemam za potpis
16 godina
T-Com Internet

Evo i ja dobio tj.platio turbo 50,doslo nakon 5 dana...jako zadovoljan!optika kod mene tesko da ce doci ubrzo tako da je ovo i vise nego dobro.... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
ctodorov kaže...

I da od centrale sam nik 3,5 KM udaljen, ali je problem više u njihovoj liniji nego u udaljenosti.

Ti si jednostavno predaleko/linija prelosa za tako malu marginu, a drze ti malu marginu da ti uspiju isporucit tu brzinu koju zelis i jednostavno nema "zalihe" u brzini koju bi iskoristili da ti marginu povecaju te time stabiliziraju liniju. Dok ti ne postave nesto blize tebi, tesko da ce se stvari popravit. Zato su ti i bili srusili brzinu da mogu malo marginu dignut, al ocito nevodoljno.

13 godina
T-Com Internet

Malo se zeznuli ovi iz t-coma??? Proslo mi je 3 mjeseca promo 100/20 optike, i bila je jedno 2,3 dana 50/10 i sad je pogledajte:

nije da se bunim

Brzina Brzina
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Šuti i ne prijavljuj ništa osim ako ti naplate punu cijenu za taj mjesec.
12 godina
neaktivan
Dragone kaže...
Šuti i ne prijavljuj ništa osim ako ti naplate punu cijenu za taj mjesec.

RAZLIKA JE 10KN omg kaj nemas 10kn za dat bez da mislis oce ti skinut 100mb kad vise gresku u sustavu?

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Moze neko dat mail od hakoma za tuzbe?

Cekao sam TCom mjesec dana da ukljuci internet od 3.6 da bi mene oni danas nazvali da oni na toj novoj lokaciji ne mogu Turbo 30 te da ja moram doci ponovno potpisati ugovor na Turbo 20 kako bi opet morao cekati mjesec dana. Ima neko mail od hakoma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja sam danas zvao za turbo 30, sad sam na 10/0.67 i radi odlično, sad sam mjerio, udaljen sam od centrale 1800 metara, ravna je cesta pa je i zračne linije isto toliko, rekli su da su prijavili i da bi trebalo u roku od 48 do 72h biti upaljeno i da moraju samo na centrali provjerit, već imam onaj ZTE router koji podržava VDSL, sad me zanima jesam li predaleko od centrale, valjda nisam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 0:09 (IvanCROsemo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

1800...tesko da ces dobiti 30mb mozda max 20

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Krivo sam izmjerio sinoć, nema ni 1200 metara tako da mislim da je to ok samo ako centrala podržava VDSL

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
IvanCROsemo kaže...

Krivo sam izmjerio sinoć, nema ni 1200 metara tako da mislim da je to ok samo ako centrala podržava VDSL

Lupi screen iz routera....pa di vidimo pod line attenution

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 11:51 (galinjo24).
13 godina
T-Com Internet

Ako si na ~1200 m onda bez frke ide 30/5 pod uvjetom da je parica dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo

eto eto
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo dok sam slao to digli mi brzinu, nije 30 ali je veća, neznam hoće li ići više od ovog ili ne.

2 2
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 12:23 (IvanCROsemo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Ajde nabaci sada screenshot iz routera kada su ti pustili VDSL2.

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice