Da li se hoteli spajaju na internet putem optike?
ja živim odmah do hotela a nemam dostupnu optiku
a vidio sam da oni tamo imaju brz internet
Ako je u nekoj vukoševini - sumnjam.
Da li se hoteli spajaju na internet putem optike?
ja živim odmah do hotela a nemam dostupnu optiku
a vidio sam da oni tamo imaju brz internet
Ako je u nekoj vukoševini - sumnjam.
u dubrovniku
Vi koji ste prešli sa 4mb na 10mb. Kolko je trebalo da vam T-com pusti tih 10mb?
Uzeo sam onaj MAX2 S paket sa 10mb i flat još u četvrtak, ali brzinu mi nisu digli. Pogledao sam pod moj telekom portal i piše da su prihvatili moj zahtjev za MAX2 S, a brzini ni traga.
Nekoliko sati, oko 12 zvao njihov agent (bila je neka akcija) navecer ukljuceno, zovi korisnicku i zali se
Vi koji ste prešli sa 4mb na 10mb. Kolko je trebalo da vam T-com pusti tih 10mb?
...
Ja sam napravio zahtjev preko kontakt forme na T-com accountu i nakon nekoliko dana me zvali i podigli brzinu. Tako da sad već tjedan dana bez problema koristim 10 Mbita. Imam Max 3M paket.
Znači to kako do koga. Nekako mi se čini da će mi to tek u ponedjeljak napraviti.
ja sam jucer ujutro uzeo to povecanje brzine i jos je normalno.
da ih nazovem sda ili da se strppim jos dan,dva?
ja sam jucer ujutro uzeo to povecanje brzine i jos je normalno.
da ih nazovem sda ili da se strppim jos dan,dva?
Ja sam sad razgovarao na live chatu i kaže da je došlo do neke greške kod njih i da će to srediti drugi tjedan.
Dakle kao što sam si i mislio ništa preko vikenda.
Kod mene je trebalo 15 dana da dignu brzinu..Uzeo novi paket max2 s + 10 + flat, početkom 6. mjeseca..
Mislite da je sve u redu..
Nikako, i ovaj mjesec su mi poslali krivi račun..Nakon svih prigovora, žalbi, i ispravki, ponovnih uključenja, isključenja, ispričavanja sa njihovu stranu, itd, još uvijek me zadužuju dijelom na 12 mjeseci, dijelom na 24 mjeseca..
A da ne spominjem mejlove kako imam povećanu potrošnju prometa, uz navedene nebulozne cifre koštanja..Jer je netko uključio max2 S sa 1 gb prometa, uz također i flat..Jedan dan su me i blokirali..
Sve skupa je postalo komično..
Potpuno su se pogubili u tcomu..Jedan običan paket usluge nisu u stanju uključiti kako treba, tako da ne znam kako je kad imaš zapravo kakav problem..
Više ne zovem szk jer taj dio tcom priče je apsolutno promašen, zadnji put kad sam razgovarao sa bistrom djelatnicom, nije znala ni uvjete poslovanja svoje firme kako spada, a kamoli što drugo..
Uzeo sam onaj MAX2 S paket sa 10mb i flat još u četvrtak, ali brzinu mi nisu digli. Pogledao sam pod moj telekom portal i piše da su prihvatili moj zahtjev za MAX2 S, a brzini ni traga.
Evo moj slučaj..uzeo max2s+flat+10Mbps prije mjesec dana i naravno nisu dali nego 4Mbps brzinu.. Zovem ih 5-6 puta i nakon par dana dignu brzinu i uredno imam 10Mbps..nakon toga gledam na speedtestu svaki dan sve manja i manja brzina..sada je na 4,65Mbps. U međuvremenu sam ih zvao jedno 20-ak puta da se riješi problem i ništa..prijavio kvar,nema čak ni ono od 5 do 10..potegao sam neke poznanike iz t-shita da vide može li se ovo riješiti. Prije ovoga bio na optimi i kako sad stvari stoje izgubio sam na fiksnom telefonu(500min) vs t-com(60min) za otprilike iste novce.
Napominjem da sam se nakon 7 godina Optime vratio kod njih zbog ovih 10Mbps..međutim ovo je katastrofa..bar u mom slučaju.
Linija je dobra..mogla je do prije mjesec dana i 16Mbps povući..a i kod t-shita je bilo 10mMbps nakon početnih par dana natezanja s njima.
Za sada dojmovi katastrofalni..račun još nisam ni jedan dobio, ali slutim da će i tu biti problema..(nadam se da nisam u pravu)..
Sorry na podužem postu..
Kod mene je trebalo 15 dana da dignu brzinu..Uzeo novi paket max2 s + 10 + flat, početkom 6. mjeseca..
Mislite da je sve u redu..
Nikako, i ovaj mjesec su mi poslali krivi račun..Nakon svih prigovora, žalbi, i ispravki, ponovnih uključenja, isključenja, ispričavanja sa njihovu stranu, itd, još uvijek me zadužuju dijelom na 12 mjeseci, dijelom na 24 mjeseca..
A da ne spominjem mejlove kako imam povećanu potrošnju prometa, uz navedene nebulozne cifre koštanja..Jer je netko uključio max2 S sa 1 gb prometa, uz također i flat..Jedan dan su me i blokirali..
Sve skupa je postalo komično..
Potpuno su se pogubili u tcomu..Jedan običan paket usluge nisu u stanju uključiti kako treba, tako da ne znam kako je kad imaš zapravo kakav problem..
Više ne zovem szk jer taj dio tcom priče je apsolutno promašen, zadnji put kad sam razgovarao sa bistrom djelatnicom, nije znala ni uvjete poslovanja svoje firme kako spada, a kamoli što drugo..
Tcom szk je nakupina inbecila i retarda, imam slična ali još daleko gora iskustva, da ne pričam sad u detalje.
Možda su ti aktivirali e-račun pa nećeš dobiti račun poštom nego ga moraš platiti preko upltanice ili interneta. Pogledaj si na moje telekom portal, samo se logiraš sa svojim podacima.
U slučaju da ti je e-račun aktiviran možeš ga prekinuti ako ih nazoveš.
Tu kod mene ni nema drugog dostupnog operatera tako da sam osuđen na t-com.
Opet su mi poslali mail o povećanoj potrošnji, uz cifru koštanja..
Nakon par dana, iako nisam reagirao, stiže isprika, da su mi poslali pogrešno mail..
Eto..
Jel se spominje kakvo unaprijeđenje upload brzine, jer ovo je koma (~0.64mbps).
Svjestan sam ograničenja ADSL-a, ali zašto toliko izbjegavaju naprimjer VDSL koji ima puno veći limit upload brzine a vjerujem da može ić' preko ove parice (don't kill me if I'm wrong)
Više mi je dosta lopovskog t-coma, stalno mi smanjuju brzinu neta da bi ja uzeo veću brzinu i plaćao im više Jel se isplati prebacit negdje?
Pozdrav, prije par dana su zvali iz tcoma da nude povecanje brzine interneta za neke sitne novce (mislim da je 10kn bilo u pitanju, nisam ja pričao na telefon). I sve super, danas mi dodje ovo na mail (slika u privitku)
Iako tu piše do 10Mbit/s, brzina mi ne prelazi 6Mbit/s. Mogu li očekivati veću brzinu (oko 10Mbit/s) ili je to još jedan njihov trik?
Pozdrav, prije par dana su zvali iz tcoma da nude povecanje brzine interneta za neke sitne novce (mislim da je 10kn bilo u pitanju, nisam ja pričao na telefon). I sve super, danas mi dodje ovo na mail (slika u privitku)
Iako tu piše do 10Mbit/s, brzina mi ne prelazi 6Mbit/s. Mogu li očekivati veću brzinu (oko 10Mbit/s) ili je to još jedan njihov trik?
Daj podatke o liniji tu u ovu temu ili u temi Kvaliteta DSL parice, to napravis screenshot u meniju od routera pa cemo znati.
Ima li ko ovde malo vise iskustva sa Tcomom. Imam specifičan slučaj.
Naručio sam optiku na novu liniju. Došao mi je tehničar vidio da je kabel provučen do kuće, međutim nije razvučen po kući(4 stana). Meni je kabel 3m od zida stana.
Sve je bilo uredu lik je vidija, poslika sve sredija za napravit instalaciju i reka da je sve ok. Samo da moram čekat 2 mjeseca radi drugih operatera, ono 70% tržišta(iako niko od alternativnih u Splitu nemože ponudit optiku, ali ajde kako je tako je).
Zovem ovaj petak da vidim kad će dok tehničari provuć kabele, ženka na help službi mi govori da je zahtjev storniran da nema tehničkih mogućnosti i to je to šta joj piše. Kao da može bit bilo šta, da možda nema kapaciteta na centrali. E to mi zvuči kao standardni odjeb jer im se neisplati možda vuć kabele samo za jedan stan.
Dali postoji način da saznam nešto više, ili da ja rečem da ću ja provuć tih 5 metara kabela šta triba, jer mi je baš tehničar priča da prelaze svi u eriskon iz t coma, pa možda sada neisplati im se radit instalaciju pa su izmislili nešto.
Ima razlike ako ti nude "DO 10Mbit" i ako ti nude "10Mbit"
može biti 6, 8, 9.2Mbit... ali to sve ovisi o tvojoj lokaciji, instalacijama, parici, centrali
Ima razlike ako ti nude "DO 10Mbit" i ako ti nude "10Mbit"
može biti 6, 8, 9.2Mbit... ali to sve ovisi o tvojoj lokaciji, instalacijama, parici, centrali
Karabaja..ista stvar kod mene..5.80Mbit/s, a linija može 17Mbit/s potegnuti. Znači nije slučajno..špara se na bandwithu.
koji ti je profil pušten? u modemu to možeš naći
Trebam ogovor na jedno možda glupo pitanje. U teoriji kada bi osoba imala dionice t-com-a u nekoj određenoj vrjendosti da li bi mogla tražiti besplatnu uslugu (internet,tv,telefon itd). Procitao sam clanak da npr. u kompanijama kao što je royal carribean ( krstarenje itd) svaka osoba koja ima najmanje 100 dionica (5k $) ima pravo na pozamašne popuste kada ide na krstarenja. Da li bi u teoriji bilo moguće i kod t-com-a.
Trebam ogovor na jedno možda glupo pitanje. U teoriji kada bi osoba imala dionice t-com-a u nekoj određenoj vrjendosti da li bi mogla tražiti besplatnu uslugu (internet,tv,telefon itd). Procitao sam clanak da npr. u kompanijama kao što je royal carribean ( krstarenje itd) svaka osoba koja ima najmanje 100 dionica (5k $) ima pravo na pozamašne popuste kada ide na krstarenja. Da li bi u teoriji bilo moguće i kod t-com-a.
možda u teoriji i da ali ipak je ovo Rvacka, tako da ništa od toga.
eto i to se dogodilo :)
100/20 flat i fon 251kn
dok se to dogodi na bar 90% razvijenijeg dijela RH bude već 2025 i tad bu to zastarjela tehnologija...
klasika.
konkretnije, upravo zvao službu za korisnike i pitao kad/dal se planira provlačenje optike na području PGŽ kako tu živim a dosta nas živi od turizma, brz internet je opće potreban....
odgovor u stilu: za sad se uvodi optika u centru zg i širi se na okolicu...
super!
100/20 flat i fon 251kn
dok se to dogodi na bar 90% razvijenijeg dijela RH bude već 2025 i tad bu to zastarjela tehnologija...
klasika.
konkretnije, upravo zvao službu za korisnike i pitao kad/dal se planira provlačenje optike na području PGŽ kako tu živim a dosta nas živi od turizma, brz internet je opće potreban....
odgovor u stilu: za sad se uvodi optika u centru zg i širi se na okolicu...
super!
baš to, manji gradovi i naselja neće vidjeti takvo nešto u bližoj (a vjerojatno ni daljoj) budućnosti
super!
Kako da ne. U Zagrebu optika? Buahahahahahahahahahaha!
baš to, manji gradovi i naselja neće vidjeti takvo nešto u bližoj (a vjerojatno ni daljoj) budućnosti
Neće ni svi zainteresirani u Zagrebu. Nemojte bit naivni, u Zagrebu ne teku med i mlijeko. Naprosto u Zagrebu ima više ljudi i njihova je gustoća veća (velike stambene zgrade), pa se nekim telekom firmama više isplati ponuditi uslugu na takvim mjestima, ali smo jako, jako daleko od toga da se u Zagrebu optika nudi na svakom uglu.
100/20 flat i fon 251kn
Doslo im iz guzice u glavu, ljudima je bilo preskupo pa su bili prisiljeni malo poboljsati uslugu i ublaziti cijene.
Nego, radi li se o pravom FLAT-u ili postoji neko ogranicenje? (fair usage itd)