T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.971
|
čitano: 7.132.312
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
Ovako malo sam se druzio s ZTE zxv10 h201l danas poslijepodne, i nije bas nesto, suvelje jako sporo reagira i ima nekih musica, admin sucelje ima dosta opcija, al meni neke fale.

Najbolji modem za sad je ADB, sto se mene tice, radi sve vec vise od mjesec dana bez problema, vezu drzi stabilnu na margini 8 bez problema (ipak je bcm chipset). No nisu svi tako dobri ko ovaj sto ja imam, na jednome mi su sami od sebe prestali radit lan portovi, zaj. je s dhcpom i svasta nesto.

Sveukupno kad se uzme dobar je to modem, no ako cemo gledat po onome kod vecine modema nema problema onda su to sx763 i tg782i. Sx 763 mozda najbolji no ne radi na losim paricama najbolje.

Od svih modema koje ht ima ja bi reko da tg782i je najbolji, ako nisi neki napredni user pa trebas neke dodatne mogucnosti. Znaci kad se ga stavi on radi godinama.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina

Imam potpisan ugovor s T-Comom sto se tice Telefona i Interneta.

Trenutno imam bezicni telefon (Panasonic KX-TCD150FX), i pocinje se kvariti. Sad ako prijavim problem hoce li meni T-com dati novi kao sto je to npr. slucaj s routerima ili moram sam kupiti?

11 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Imam potpisan ugovor s T-Comom sto se tice Telefona i Interneta.

Trenutno imam bezicni telefon (Panasonic KX-TCD150FX), i pocinje se kvariti. Sad ako prijavim problem hoce li meni T-com dati novi kao sto je to npr. slucaj s routerima ili moram sam kupiti?

Mislim da mijenjaju samo kad je pod garancijom. Al svejedno ih nazovi pa provjeri. Ako ne mijenjaju imaš u Kauflandu Panasonica po 150kn(garancija je 2 ili 3 godine).

Kod nas jučer grom drmnuo. Vrisnuo mi Netgear switch al za divno čudo SX763 i dalje ponosno cvrkuće.Uopće mi nije jasno kak ga nije skurilo. Čak je i brzina jutros naglo skočila sa 4Mbps na 6,5Mbps {#} Još kad bi t-com riješio probleme u centrali možda bi i dobila 20Mbps koje plaćam {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 22:49 (ddarknessfairyy).
13 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Evo da malo i pohvalim t-scum posto nema puno toga u ovoj temi :P

Prosli cetvrtak mi je ukljucen ultra max3m paket preko sx763, maxTV je normalno crkno i natezao sam se to jutro s sluzbom za korisnike, normalno nista nisam postigao. Nakon slanja maila isti dan navecer s molbom da netko ko zna sto radi pogleda moj slucaj u subotu ujutro me zvao covjek da bi on dosao staviti novi router u ponedjeljak, ljepo smo se dogovorili za vrijeme i covjek je dosao. Izvadio je iz kutije novi ZTE i ljepo ga piknuo u ONT, crvena lampica je svjetlila jedno 2min i onda je sve proradilo. Cak mi je SSID i wpa key povuklo i nisam nista morao mjenjati oko wifija. Jos mi je napravio i migraciju na voip i rekao da ce to samo proraditi. telefon je proradio za jedno pola sata i tehnicar me je cak zvao par sati kasnije da provjeri dal radi. Ovo je prvi put da sam polovicno zadovoljan njihovom uslugom i brzinom :)

http://www.speedtest.net/my-result/3302319736

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. -Jeremy Clarkson
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Uzasno su brzi i efikasni sta se tice ekipe tehnicara, kada saljes upit i trazis pomoc u roku 2-3 dana su kod tebe i to da te prvo nazovi i pitaju jesi doma i da li mogu doc. Tu su se digli skroz... ali steta da ne rade malo vece zahvate, stavljaju te na optiku i takve stvari.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

zakaj nisi na 100/20 Mbita uzeo razlika u cijeni je samo 30kn a u brzini osjetna tj 11 Mb/sec {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 23:37 (4mal).
15 godina
neaktivan
tin_95 kaže...

Prosli cetvrtak mi je ukljucen ultra max3m paket preko sx763, maxTV je normalno crkno i natezao sam se to jutro s sluzbom za korisnike, normalno nista nisam postigao. Nakon slanja maila isti dan navecer s molbom da netko ko zna sto radi pogleda moj slucaj u subotu ujutro me zvao covjek da bi on dosao staviti novi router u ponedjeljak, ljepo smo se dogovorili za vrijeme i covjek je dosao. Izvadio je iz kutije novi ZTE i ljepo ga piknuo u ONT, crvena lampica je svjetlila jedno 2min i onda je sve proradilo. Cak mi je SSID i wpa key povuklo i nisam nista morao mjenjati oko wifija. Jos mi je napravio i migraciju na voip i rekao da ce to samo proraditi. telefon je proradio za jedno pola sata i tehnicar me je cak zvao par sati kasnije da provjeri dal radi. Ovo je prvi put da sam polovicno zadovoljan njihovom uslugom i brzinom :)

I koliko placas sve to, sa PDV-om i svime..?

Ali ovo mi se ne svida

• Uključuje 250 GB prometa*
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 0:54 (ToMisLaW).
16 godina

Je li Iskon dobio te nove modeme (ZTE)?

Stvar je sljedeca, trenutno imam Enkoma i nije los ali promijeniti IP adresu je lutrija (na Thomsonima se brzo odrati rekonekcija za svega 5-10 sec ali ne mogu se otvarati portovi).... dakle, preostaje mi samo SX 763 ili taj novi ZTE (ako se mogu normalno otvarati portovi i ako se moze mijenjati IP bez problema).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 1:04 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ToMisLaW kaže...

Ali ovo mi se ne svida

Koji smradovi namjerno stave 100/20 mbps za malo vecu cijenu tak da sto prije probijes 250GB limit {#}

A Amis ima flat optiku 40/20 {#}samo neznam dali ima povecanje brzine kod njih???

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 2:09 (roby27).
13 godina
neaktivan
Zte, u standardnim user ovlastoma nema nista sve pozakljucavano, no sva sreca sto na htu je admin lozonka od tg782i po istom sablonu.
13 godina
4mal kaže...

zakaj nisi na 100/20 Mbita uzeo razlika u cijeni je samo 30kn a u brzini osjetna tj 11 Mb/sec {#}

ToMisLaW kaže...
tin_95 kaže...

Ali ovo mi se ne svida

Nisam uzeo 100/20 zato jer mi je i ovo previse a i zbog limita prometa :P

Sve sto znam o cijeni je odavde: https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/ultra-max, kad dođe račun bumo vidili

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster. -Jeremy Clarkson
14 godina
neaktivan

Pozz ekipa evo imam jedno pitanje. Sad sam presao na novu brzinu od ht-a, 5Mbit/s do 10 Mbit's i upload od 320 kbit/s do 640 Kbit's i sad kad odem na speed test, download je super a upload mi stoji ko i prije na 50 Kbit-a sto me uzasno iznerviralo, posto sam uzo paket zbog uploada i tako ja zvao njih i kaze mi jedan od agenata da su oni provjerili i da mi je propustena full brzina uploada ja mjerim meni i dalje na 50 kb i kaze mi on da je to zbog parnice e sad mene zanima kako kroz parnicu prolazi 10 Mbita download a upload nemoze vise od 50kbita ko tu koga j...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADSL, sama kratica ti govori, asipetricna digitalna pretplatnicka linija. Znaci asimetricna, niju jednakibdownload i upload, pogledaj na koliko ti se je modem uhvatio u uploadu, ako je 1.2 Mbita onda je do njih ako je 0.8 i manje e onda je problem u parici, modemu i sl, za takav slucaj je najbolje stavit adb jer on se kod mene uspio sinkronizirat na 1.3 mbita a menibtreba za tv i net 1.26 ibto valja.
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
ADSL, sama kratica ti govori, asipetricna digitalna pretplatnicka linija. Znaci asimetricna, niju jednakibdownload i upload, pogledaj na koliko ti se je modem uhvatio u uploadu, ako je 1.2 Mbita onda je do njih ako je 0.8 i manje e onda je problem u parici, modemu i sl, za takav slucaj je najbolje stavit adb jer on se kod mene uspio sinkronizirat na 1.3 mbita a menibtreba za tv i net 1.26 ibto valj a.

Upload mi varira od 0.5 pa do 0.9. Sta je adb i kako ga stavit?

13 godina
neaktivan
Pireli adeb il kak se kod pise je tcomov modem/ruter, koji ima bcm chipset i jako dobro drzi dsl vezu.
13 godina

ja sam mislio da login nije ranjiv na siemensu se 555 (1.30n firmware) tj da postoji samo jedan jedini password ali ipak nije tako. iako ja nemam default password, upišem kao password engineer, dođe neka greška 404 i umjesto adrese http://192.168.1.1/engineer.stm upisem standardnu http://192.168.1.1/home.stm i ja sam logiran kao da sam upisao svoj klasični pw. to nigdje na forumu nisam našao. login na sx763 (t-com fw) nije ranjiv na taj pw.

i što je najgore, taj engineer se NEDA promjenit!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 5:00 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel istina da agenti čuju što govorim dok mi puste onu muziku?{#}

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diplomirani pješak kaže...

Jel istina da agenti čuju što govorim dok mi puste onu muziku?{#}

Misliš na onu očajnu instrumentalnu izvedbu "Narodi nam se"? We can only hope they can.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina

Nije istina.

Bit će!
13 godina

otkad t-com nudi otkup opreme?

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

otkad t-com nudi otkup opreme?

Teške li nagrade, to je sigurno onaj bon gdje dobijete novac, ali se ne produlji rok trajanja (nama koji malo manje trošimo je to problem).

15 godina
neaktivan

Ne znam koliko se vise isplati trositi zivce na Iskon, znaci ja sam 10.2. trebao biti spojen i oni nisu bili tjedan dana u stanju to napraviti, a koliko mi se cini niti ce u bliskoj buducnosti. Pa ovo je zalosno da oni bez problema krse rokove i salju pozurnice koje apsolutno nista ne znace.

"You can lead a fool to wisdom, but you can't make him think."

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Optika i samo 250 GB, a BR film je cca 40 GB! Uzas!

Frend mi ima Amis i prezadovoljan je s njihovom optikom, a nema nikakvih ogranicenja (stavljam njegov Speed Test uz poruku).

Osobno sam na t-scumu i ne, nisam zadovoljan, ali na zalost trenutno i nemam neki izbor. 

Amis optika Amis optika
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koliko plaća tu optiku?
Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
neaktivan

Toliko da je čak print screen gumb prodao

Moj PC  
10 0 hvala 2
16 godina
Kako ide procedura sa prigovorima na tcom račun?
Za sad sam dobio račun i s obzirom da nisam zadovoljan iznosom dao sam prigovor tcomu na isti.
Danas su mi se javili i iznos smanjili za smiješnu cifru i time nisam nikako zadovoljan.
Što mogu dalje napraviti po tom pitanju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li su ova ocitanja zadovoljavajuca? Tehnicari koji su mjerili propusnost rekli su da bi trebao imat 20-22Mbps bez problema medutim meni ne ide preko 14. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 14:23 (puls4R).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
puls4R kaže...

Da li su ova ocitanja zadovoljavajuca? Tehnicari koji su mjerili propusnost rekli su da bi trebao imat 20-22Mbps bez problema medutim meni ne ide preko 14. 

Na tom gušenju ide 24 maximala, no margina ti je i na ovome profilu od 16.5 pre niska tako da je vjerojatno parica loša i nema bolje.

Nije ni čudo što imaš 14 kada je profil pušten od 16 Mbita i to ti je to ako ti podignu profil na DSLAM-u pucat če ti veza.

12 godina
tintin kaže...
Kako ide procedura sa prigovorima na tcom račun?
Za sad sam dobio račun i s obzirom da nisam zadovoljan iznosom dao sam prigovor tcomu na isti.
Danas su mi se javili i iznos smanjili za smiješnu cifru i time nisam nikako zadovoljan.
Što mogu dalje napraviti po tom pitanju?

Ovdje ćeš naći sve što trebaš znati prilikom žalbe na račun HAKOM

Smrt u penziji
15 godina
neaktivan

Postoji li ikakav razlog da mi modem registrira 17Mbps down, a od toga dobijam samo 13.5-14Mbps?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice