T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.124.435
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
teoretski je moguće ići na 5 mbps ali računaj da ti je centrala udaljena 3 km što nije baš malo
nažalost za sada ne postoji neko riješenje osim ko ima ložu paricu ili je udaljen dosta od centrale i slično može mu navodno pomoći = ADSL Loop Extender
Ovako, ove priče o udaljenosti su gluposti. Sam živim oko desetak kilometara od prvog većeg "grada" (ako možemo Labin nazvat gradom) i brzina je meni sasvim solidih 450 Kbps. Bilo je situcija kad je ničim izazvanim rasla na 6 Mbps i padala na 150 Kbps. Tako da to nije ni zbog udaljenosti ni zbog infrastrukture, nego zbog njihove pohlepe i idiotizma...
Nije glupost.... proguglaj: "PROSTORNO UREDENJE GRADA [IME GRADA/MJESTO]" ili prostorno uredenje Zagrebacke zupanije i sl...... ako budes imao srece naci ces site na kojem ti pise tocno gdje se nalaze centrale itd (npr. znaju biti u vatrogasnim domovima).
Ovako, ove priče o udaljenosti su gluposti. Sam živim oko desetak kilometara od prvog većeg "grada" (ako možemo Labin nazvat gradom) i brzina je meni sasvim solidih 450 Kbps. Bilo je situcija kad je ničim izazvanim rasla na 6 Mbps i padala na 150 Kbps. Tako da to nije ni zbog udaljenosti ni zbog infrastrukture, nego zbog njihove pohlepe i idiotizma...
Nije glupost.... proguglaj: "PROSTORNO UREDENJE GRADA [IME GRADA/MJESTO]" ili prostorno uredenje Zagrebacke zupanije i sl...... ako budes imao srece naci ces site na kojem ti pise tocno gdje se nalaze centrale itd (npr. znaju biti u vatrogasnim domovima).
yup ili puknu digitalnu centralu ko malu kućicu/pečenjaru... od par kvadrata da pokriva određeno mjesto, kvart.
nažalost za sada ne postoji neko riješenje osim ko ima ložu paricu ili je udaljen dosta od centrale i slično može mu navodno pomoći = ADSL Loop Extender
Mozes slobodno objasnit sta je to.
da laički pojasnim.... isto što i anteni antensko pojačalo i strujni adapter...
da laički pojasnim.... isto što i anteni antensko pojačalo i strujni adapter...
Bude bolja slika, a sta meni bude bolje? Brzina parice ili? Koliko to dode?
***moguće je udvostručiti korištenjem uređaja za produljenje linije (engl. line extenders), koji
predstavljaju određenu vrstu regeneratora. ***
Ako imaš pucanje veze, te si predaleko od centrale, uređaj bi trebao stabilizirao vezu te pojačati signal... $146.64 koliko vidim....
Kad ćete obavijestiti korisnike da im se od strane HAKOM-a u periodu od 19-23h smanjuje internet brzina,imamo li mi to pravo znati..
Zivim u selendri, centrala je 3km od mene (tcom). Jel postoji kakva mogucnost za mene da mi se poveca barem upload sa trenutnog 20kb/s na nesto vece barem 50+kb/s. Potrebno mi je jer uploadavam puno na youtube.
Sumnjam da mogu uzet nekog drugog operatera jedino ako se oni ne prikopcaju preko tcomove centrale.
Kad ćete obavijestiti korisnike da im se od strane HAKOM-a u periodu od 19-23h smanjuje internet brzina,imamo li mi to pravo znati..
Nemate!
Evo danas idem na speedtest i vidim povećanje i DL i UP
Sesvetski Kraljevec
Evo danas idem na speedtest i vidim povećanje i DL i UP
Sesvetski Kraljevec
hmm mislim da je kraljevec dobio povećanje prije 10tak dana.
Jel ima itko iz vukovarsko-srijemske županije a da su mu povećali upload?
Ja u nedjelju na facebook stranici od HT-a objavio sliku sa speedtest (bijednih 1.6mib/s), ja kažem da ću zvat hakom ako nebude se brzina digla, oni meni :"Vidjet ćemo što možemo napraviti". Nakon pola sata zovu mene i kažu da je resetirana mreža i da provjerim brzinu, ja provjerim ono isto. Ja nazovem, je*em mater, danas došao tehničar i resetiro paricu.
Ja kažem neka provjeri propusnost parice (znam da je 5 mbit/s, a znam da to nije dovoljno za adsl+tv), kaže on premala je, ja kažem povećajte, zove on i kaže povećana je. Ja provjerim ono 8 mbit/s, znam da je to dovoljno da adsl radi dobro jer maxtv uzima pola, 8-4=4, sad je brzina 4.5 mbit/s!
Eto, to je moja priča o T-Scumu.
evo moja brzina
Molim te, koje mjesto/županija. Tako da se znamo ravnati (kod mene još ništa).
Meni još nisu povečali upload ;/
meni danas :D
Ove tvoje brzine ne mogu se smatrati povećanim uploadom preko profila u centrali, već kao slučajna i trenutna veća brzina zbog obližnje centrale i sl.
Ove tvoje brzine ne mogu se smatrati povećanim uploadom preko profila u centrali, već kao slučajna i trenutna veća brzina zbog obližnje centrale i sl.
Centrala mi je udaljena oko kilometar (prema informacijama iz rutera). Brzine su do nedavno bile max 4.20/0.25, od pred desetak dana ide preko 4.50 download a upload do 0.30. Tako da, brzinu uplaoda mi u biti nisu podigli no općenito su mi blago porasle brzine i ping se osjetno smanjio. Još čekam podizanje brzine uploada, trebali bi brzo to.
Centrala mi je udaljena oko kilometar (prema informacijama iz rutera). Brzine su do nedavno bile max 4.20/0.25, od pred desetak dana ide preko 4.50 download a upload do 0.30. Tako da, brzinu uplaoda mi u biti nisu podigli no općenito su mi blago porasle brzine i ping se osjetno smanjio. Još čekam podizanje brzine uploada, trebali bi brzo to.
Ne bih rekao da je centrala prešla na novu tehnologiju, tako da... Možda zbog povećanja drugih priključaka na centrali.
Meni na tom t-comovom speedtestu dođe upload do 65 i onda na karaju padne na 27 i to mi pokaže kao rezultat
Meni na tom t-comovom speedtestu dođe upload do 65 i onda na karaju padne na 27 i to mi pokaže kao rezultat
Takoder..
Takoder..
Imeni je tako bilo cca. 7 dana i danas nije palo nego je ostalo na 0.57 .
Mislim da ce vam uskoro bit povecano.