T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.125.819
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
robimarko kaže...
Nećeš ti dobiti postavke samo ovako.Oni ti ih moraju aktivirati preko remote managmenta koji možeš ugasiti samo preko configa filea

Nda. Kao da sam ne znam ukucati. Router ima podršku za VoIP po defaultu, samo ih treba popuniti kako treba.

Ne treba nikakav remote managment za ovo... Ne treba nikakav remote managment za ovo...
http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
protjeran
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?
Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tebi povecali upload vec??

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Baš me zanima kako će nekoga tko ima ovako spojeno natjerati na prelazak na VoIP:

- Telefon u splitter i to samo telefon -> na jednom kraju kuće

- Router u splitter i to samo router (i na njega komp) -> na drugom kraju kuće

Ne mogu ti oni diktirati gdje ti hoćeš šta od opreme imati. Mislim da im takvo nešto i zakon ne dopušta.

Recimo mi u kući imamo 3 telefonske utičnice jer nekoć smo (do uvođenja MAxAdsl-a) imali 3 fiksna telefona.

Da, na istom broju sva tri. Sva 3 su zvonila kada je poziv. I mogao si se javiti iz bilo kojeg dijela kuće.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
cassini kaže...

eh nebu to tako...kad kompletnu centralu stave na digitalni prijenos, moral buš VOIP!!

sad izgleda da je to u exp. fazi ali kod mene više nema povratka - došo tip, stavio novi modem i reko: "telefon na modem i meni vrati spliter".

Neka oni stave centralu na digital, to je njihovo. Ali bogati neće meni kraj telefona instalirati pola te njihove digitalne centrale i još da ima ja doniram struju za napajanje te polovice. Malo sjutra. {#}

A da mi je došao tip na vrata, prag sigurno ne bi prekoračio.

Da se razumijemo nemam ja ništa protiv VoIP-a ali me smeta to nasilno guranje VoIP-a.

Još malo pa će i ljudi iz PLIVE u bijelim kutama ići od vrata do vrata i gurati ljudima u usta neki eksperimentalni lijek kao "mora se natašte uz čašu vode". Ma nabijem ih.

17 godina
Yuda kaže...

Još malo pa će i ljudi iz PLIVE u bijelim kutama ići od vrata do vrata i gurati ljudima u usta neki eksperimentalni lijek kao "mora se natašte uz čašu vode". Ma nabijem ih.

Pliva već odavno nema R&D...

13 godina
191x7 kaže...

Baš me zanima kako će nekoga tko ima ovako spojeno natjerati na prelazak na VoIP ...

Ne mogu nikoga natjerati na VoIP. Treba samo reći NE hvala.

I ako to nije dovoljno, a u mom slučaju nije bilo dovoljno, napisati pismeni prigovor.

13 godina
BMT kaže...

Ha čuj filozofija R&D se izgleda mijenja. Nekad davno je za R&D trebalo imati $$$$ a danas je dovoljno malo oštrije reći "mora se".

17 godina
Yuda kaže...
BMT kaže...

Ha čuj filozofija R&D se izgleda mijenja. Nekad davno je za R&D trebalo imati $$$$ a danas je dovoljno malo oštrije reći "mora se".

To su si tako zamislili ekonomisti, ali tako u znanstveno-istraživačkom radu ne ide. Ali da ne skrećemo s pravog puta...

12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Baš me zanima kako će nekoga tko ima ovako spojeno natjerati na prelazak na VoIP:

Ne mogu ti oni diktirati gdje ti hoćeš šta od opreme imati. Mislim da im takvo nešto i zakon ne dopušta.

Recimo mi u kući imamo 3 telefonske utičnice jer nekoć smo (do uvođenja MAxAdsl-a) imali 3 fiksna telefona.

Da, na istom broju sva tri. Sva 3 su zvonila kada je poziv. I mogao si se javiti iz bilo kojeg dijela kuće.

kod mene je bio t-comov tehničar i napravio je tako da adsl signal ide kod mene u sobu i iz moje sobe da vraća voip signala na razdjelnu kutiju u kući jer imamo nekih 6 telefona, zasad sve radi....

12 godina
neaktivan
Yuda kaže...
191x7 kaže...

Baš me zanima kako će nekoga tko ima ovako spojeno natjerati na prelazak na VoIP ...

I ako to nije dovoljno, a u mom slučaju nije bilo dovoljno, napisati pismeni prigovor.

hm, sve je to lijepo, ali ..dali je netko mogao reči HRT-u kad je uvodio digitalni tv signal NE HVALA! jednostavno su ukinuli analogiju, pa tko ne želi digitaliju, neće kupiti digitalni reciver i neće gledati tv. meni se čini da će tako biti i sa voip-om.....kad prebace centrale na digitaliju ostaje jedina mogućnost mobitel....

17 godina
zeljko6 kaže...
Yuda kaže...
191x7 kaže...

hm, sve je to lijepo, ali ..dali je netko mogao reči HRT-u kad je uvodio digitalni tv signal NE HVALA! jednostavno su ukinuli analogiju, pa tko ne želi digitaliju, neće kupiti digitalni reciver i neće gledati tv. meni se čini da će tako biti i sa voip-om.....kad prebace centrale na digitaliju ostaje jedina mogućnost mobitel....

Nije hrt uvodio digitalni signal, nego, ako se ne varam, pošto oni odašilju signal, tvrtka odašiljači i veze.

13 godina
protjeran

Ideja je da se POTS ugasi u potpunosti, ista stvar dakle kao i sa digitalnom - možete odgađati ali jednom će se dogoditi da ćemo ostati bez telefona. Odgađanje je samo privremeno.

Također ako se odbije prelazak na voip sljedeći puta (dok će to postati "obavezno") morat ćete sve raditi u svom trošku.

I da, moguće je podesiti voip da ide preko svih utičnica u kući. Tehničar može (i mora) tako omogućiti na način da iz Phone 1 priključka odvede kabel do početka telefonske žice koja se zatim djeli dalje po kući. Zapravo sve može (i trebalo) bi ostati isto kao i do sada što se tiče same kućne infrastrukture.

BTW što se mog uploada tiče - SZK :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mario92 kaže...

Ideja je da se POTS ugasi u potpunosti, ista stvar dakle kao i sa digitalnom - možete odgađati ali jednom će se dogoditi da ćemo ostati bez telefona. Odgađanje je samo privremeno.

Također ako se odbije prelazak na voip sljedeći puta (dok će to postati "obavezno") morat ćete sve raditi u svom trošku.

I da, moguće je podesiti voip da ide preko svih utičnica u kući. Tehničar može (i mora) tako omogućiti na način da iz Phone 1 priključka odvede kabel do početka telefonske žice koja se zatim djeli dalje po kući. Zapravo sve može (i trebalo) bi ostati isto kao i do sada što se tiče same kućne infrastrukture.

BTW što se mog uploada tiče - SZK :)

Što si im rekao?

SDP ≠ HDZ
13 godina
protjeran

Ja ništa :D

Ali probajte ih nazvati i recite da želite da vam se napravi zahtjev za promjenom brzine ali da vam ostane isti download. Ako će agent biti dobre volje stavit će vam brzinu koja je u downloadu ista ali je u uploadu veća. Kroz 24 sata promjena bi trebala postati važeća :)

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

ako netko napravi ovo nek javi jel upalilo

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Naravno da nije -.- :)

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Slična stvar je i kod mene, samo je spliter ispod krova, telefon na prvome katu, a router u prizemlju.

Nemam je ništa protiv, neka dođe tehničar i pospaja sve kako treba i sve je u redu.

14 godina
neaktivan

Zelim si staviti flat internet ADSL pa me zanima kolko ce me sve to kostat prikljucak i mjesecna naknada ?

0 0 hvala 0
17 godina
Imas telefonsku liniju ili ne?
Ako imas onda ti je flat + 4/0,25 oko 280kn.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
neaktivan

nemam telefonsku liniju

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dakle ja sam jučer navečer poludio. Oni meni jučer isključili liniju jer kao fol nisam se prebacio na VOIP u razdoblju koji su mi oni nametnuli, jer sam svaki dan stiskao "podsijeti me kasnije" gumbić nekih 3 mjeseca. To sam sve saznao kad sam navečer pokušao dobit službu za korisnike (jedno 2 sata ih pokušavao dobit), i na kraju mi cura u toj korisničkoj službi kaže da mi zbog toga isključena linija. Uglavnom uključili mi natrag net bez frke i rekao im da neželim da me zamaraju s tim VOIP jer sam svjestan da ću se morat do kraja godine preštelat na to.

Dakle mamicu im njihovu pa kako mogu bit tako bezobrazni da mi isključuju liniju a uredno plaćam svaki mjesec sve račune i još me hebu bez da ja znam šta se dešava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da se priča o nekom povećanju uploada pa je to vjerojatno to:

World Championships: 7, GP started: 301, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,560

1 0 hvala 0
16 godina
GoogleMKD kaže...

Zelim si staviti flat internet ADSL pa me zanima kolko ce me sve to kostat prikljucak i mjesecna naknada ?

Logiraj se na "user.t-com.hr"... tamo mozes promijeniti paket odnosno promet

djigibao kaže...

WTF ti pricas? ako ima telefonsku liniju onda je flat i 4mbit jednako 280 KN????? koliko je onda bez telefonske linije... samo moze biti jos skuplje lol.

Nije tocno, ovako je (ako ima telefonsku liniju):

FLAT = 100 KN

4mbit brzina = 80 KN

Ukupno: 180 KN (PDV ukljucen... ).

EDIT:

Lik iz SZK-a mi je rekao (danas) da uskoro spremaju novu pogodnost za postojece korisnike kojima je istekao ugovor ali nije znao nista reci u detalje...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 17:14 (lovac82).
16 godina
F1-IVO kaže...

Vidim da se priča o nekom povećanju uploada pa je to vjerojatno to: 

Ha, meni ništa.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
15 godina
neaktivan

Imam dva pitanja jel se može ugovor za adsl produžit online i jel još taje ona ponuda za galaxy mini 2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lovac82 kaže...

FLAT = 100 KN

4mbit brzina = 80 KN

Ukupno: 180 KN (PDV ukljucen... )

Imao ili ne imao tel. liniju na tih 180 kn dodaj 75 kn. Dakle t-com flat te dođe 255 kn a uz ugovor na 12 meseci flat te dođe 235 kn/mj.

12 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
GoogleMKD kaže...

Logiraj se na "user.t-com.hr"... tamo mozes promijeniti paket odnosno promet

djigibao kaže...

WTF ti pricas? ako ima telefonsku liniju onda je flat i 4mbit jednako 280 KN????? koliko je onda bez telefonske linije... samo moze biti jos skuplje lol.

FLAT = 100 KN

4mbit brzina = 80 KN

Ukupno: 180 KN (PDV ukljucen... ).

EDIT:

Lik iz SZK-a mi je rekao (danas) da uskoro spremaju novu pogodnost za postojece korisnike kojima je istekao ugovor ali nije znao nista reci u detalje...

lik je sve dobro rekao...skuplje ti je ako uzmeš čisti ADSL nego kad imaš telefon+adsl, malo pogledaj cijene, razmišljao sam i ja da uzmem čisti adsl ali ne isplativo je...

@ voyager

mislim da je ta akcija gotova, uskoro bi trebala ići neka nova pogodnost...no ne isplati se vezat ugovorom na 2 god za mobitel koji košta 600 kn :)

16 godina
HDesignz kaže...
lik je sve dobro rekao...skuplje ti je ako uzmeš čisti ADSL nego kad imaš telefon+adsl, malo pogledaj cijene, razmišljao sam i ja da uzmem čisti adsl ali ne isplativo je...

@ voyager

mislim da je ta akcija gotova, uskoro bi trebala ići neka nova pogodnost...no ne isplati se vezat ugovorom na 2 god za mobitel koji košta 600 kn :)

Znam to (boldano) ali gle sto je on napisao: "Ako imas onda ti je flat + 4/0,25 oko 280kn."

Gdje je on dosao do tih 280 KN?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina
lovac82 kaže...
HDesignz kaže...

@ voyager

Znam to (boldano) ali gle sto je on napisao: "Ako imas onda ti je flat + 4/0,25 oko 280kn."

Gdje je on dosao do tih 280 KN?

Ako ćemo se hvatati za svaku kunu, ipak je bio bliži stvarnom iznosu od tvojih 180kn :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice