T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.126.224
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Zašto ovima sa 10Mb/s ne dižu na 768? Kakav je to 648 upload? hehe. Samo pitam nekako mi je ni vrit ni mimo. ;)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina

Pa oni sa 20 Mbps imaju 768 kbps upload, morali bi im dići na 1024 onda, ali ovako daju između, tj. (512+768)/2=640 +8 kilobita gratis odnosno 1 kB gratis dobiješ, ne znam zašto ali eto zašto ne{#} (vidim ispravljeno je u postu na 640)

Draže bi mi bilo da su stavili 5/512, ali eto, dvostruki upload će nam barem smanjiti vrijeme čekanja da nešto uploadamo za duplo, svakako dugo čekamo na to {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 17:32 (njonji).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
.delboy kaže...

Ispravak, povečanje kreče od 17.10 za trenutne korisinike, a za nove od 10.9.

To je za stalno, ali neče se svima odjednom povečati nego postepeno.

Nesmijem reči od kuda je taj info, ali je 100% točna.

I ona akcija za smartphone uz produljenje uo na maxadsl traje još par dana(mislim da je do 10.9), tako ko oče neka sad iskoristi.

znaci vjerni korisnici su opet zadnja rupa na svirali.

Bravo t-scum

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
16 godina

A i pol megabita je k od ovce ali ovo sada je katastrofa,

ne nisam na adsl-u samo pratim situaciju. NHF. :)

0 0 hvala 0
13 godina

ima li kakvih napomena o slijedećim akcijama?

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jel se zna kad se moze ocekivat povecanje download brzina?

kakve ce bit slijedece nagrade za produljenje adsl ugovora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A dobro, barem nešto. Samo mi je bed budući da idući mjesec kad odem na faks i prebacim se na mobilni internet, oni podižu upload xD 

Why so serious?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E što je s routerom kad istekne ugovor? Ujak koji se inače ne kuži ni pol posto mi je dao router i switch jer je ukinuo maxtv. Sad me jedan dan zove da ti s t-coma hodaju po kućama, kao da po novome treba imati router i switch, a ne direktno spojen telefon, a ko nema će platiti negdje 300kn da mu stave. Ono WTF, to nema veze s vezom, tak da ako netko zna što je on htio s time reći, jel može biti da je krivo nešt razumio il sam ja malo skrenul?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Diplomirani pješak kaže...

E što je s routerom kad istekne ugovor? Ujak koji se inače ne kuži ni pol posto mi je dao router i switch jer je ukinuo maxtv. Sad me jedan dan zove da ti s t-coma hodaju po kućama, kao da po novome treba imati router i switch, a ne direktno spojen telefon, a ko nema će platiti negdje 300kn da mu stave. Ono WTF, to nema veze s vezom, tak da ako netko zna što je on htio s time reći, jel može biti da je krivo nešt razumio il sam ja malo skrenul?

t-scum prisiljava ljude da pređu na voip, znači treba ti ruter i telefon se ukopčava u ruter a ruter direktno u utičnicu u zid bez splitera.

čuo sam da to rade zbog toga što kad se uđe u EU onda neće više smijeti naplačivati pretplatu na liniju 60kn jer je to u EU zabranjeno pa će tome doskočiti tako što će ljude prisiliti da pređu na voip i onda će svi plačati pretplatu za voip tako da njima isti k....

eto to sam čuo, ne znam koliko je to istina.

uglavnom lopovi na kvadrat

Da Bog da svi čiteri dobili rak kostiju,tako da ne mogu držati jebeni miš u ruci.Tada će imati barem malo opravdanja za varanje.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 21:49 (crozoki).
16 godina

A hoće naši hoće, to samo valjda kod nas ima da je net i net i telefon ista cijena. :p

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
crozoki kaže...

t-scum prisiljava ljude da pređu na voip, znači treba ti ruter i telefon se ukopčava u ruter a ruter direktno u utičnicu u zid bez splitera.

čuo sam da to rade zbog toga što kad se uđe u EU onda neće više smijeti naplačivati pretplatu na liniju 60kn jer je to u EU zabranjeno pa će tome doskočiti tako što će ljude prisiliti da pređu na voip i onda će svi plačati pretplatu za voip tako da njima isti k....

Pa što onda besplatno ne podijele routere? To će biti baš kod svih? Hoće li se mjenjati brojevi telefona? To je legalna pljačka.

14 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Ma nije zbog toga, nego jer im je preskupo održavati staru POTS opremu. Više ni ISDN ne možeš dobiti. VoIP donosi hrpu uštede operateru i zato su ga počeli polako implementirati.

17 godina
enigmus kaže...
crozoki kaže...

Ma nije zbog toga, nego jer im je preskupo održavati staru POTS opremu. Više ni ISDN ne možeš dobiti. VoIP donosi hrpu uštede operateru i zato su ga počeli polako implementirati.

a usput će naplačivati pretplatu kad više ne budu mogli na liniju. {#}

16 godina

Zvanje TCom sluzbe za postavljanje routera je bacanje novca.

Za pročitati : Waterways ✓ - Out of Position ✓ - Bridges ✓ - Isolation Play scan;_; - Green Fairy
Moj PC  
8 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kak taj voip funkcionira? Sam će se obični telefon zaštekati u router, a ovaj sam obavlja posao? Hoće li onda biti opadanja brzine interneta za vrijeme telefoniranja? Što je s brojevima telefona, hoće ostati isti? Kak je u drugim državama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kak taj voip funkcionira? Sam će se obični telefon zaštekati u router, a ovaj sam obavlja posao? Hoće li onda biti opadanja brzine interneta za vrijeme telefoniranja? Što je s brojevima telefona, hoće ostati isti? Kak je u drugim državama?

Telefon se šteka u router, da. Nema razloga da se brojevi mijenjaju, niti da opada brzina interneta.

Ako ti neće router raditi, nećeš imati ni telefona i to je to.

13 godina
neaktivan
denix kaže...

Telefon se šteka u router, da. Nema razloga da se brojevi mijenjaju, niti da opada brzina interneta.

Ako ti neće router raditi, nećeš imati ni telefona i to je to.

Znači kod nestanka struje, nema telefona?

17 godina

Tako su bar prije naveli u ovoj temi. Pišem na temelju onog što sam pročitao.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni su prije mjesec dana uključili Voip, jednostavno sam izbacio spliter i direktno uključio telefon u ruter, i sve šljaka od prve. Prije nego sam se priključio dobivao sam poruku kod otvaranja Internet explorera da mi je omogućena usluga i primjetio sam na ruteru da gori lampica za Voip. I da, nema telefona kad nema struje, ali meni to ne predstavlja problem jer imam bežični telefon, tako da svakako nemam telefon kad nema struje. U samom korištenju nema nikakve razlike, bar ju ja kao krajnji korisnik ne vidim...e, i još...kad su mi uključili Voip, podigli su mi brzinu u ruteru na 4900/570 cca (bilo je 4500/350 cca) ali mi speedtest i dalje pokazuje 4010/275. Pretpostavljam da za Voip postave malo veće brzine u ruteru nego su one potpisane u ugovoru, ali ih se ne može koristiti za surfanje po netu (vjerojatno je to razdvojeno kao i u slučaju kad se uz adsl ima i maxtv pa bude 4+4 GB brzina). eto, to su moja zapažanja u vezi Voip-a..

3 0 hvala 0
13 godina
zeljko6 kaže...

Meni su prije mjesec dana uključili Voip

Mene također prije mjesec dana prebacili na VoIP. I to bez najave, bez upozorenja doslovo se nekome digo q i hop njega na VoIP.

Skoro tjedan dana pozivatelji slušali poruku da mi je fiksna linija u kvaru!

Otišao u t-centar napisao prigovor i za par dana vratili me na prijašnje stanje.

Baj baj VoIP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 17:17 (Yuda).
17 godina

Postavio sam pitanje i na drugoj temi ali cu ga postaviti i ovdje (mozda netko zna ili ima slicnog iskustva).

Da li mi netko moze pomoci (po mogucnosti netko iz T-Com, ali moze i iz vlastitog iskustva)  {#}

Zvao SZK i htio bih otkazati tel. pretplatu od bake.

Bake je nepokretna, u SZK su mi rekli da ona mora osobno doci u T-centar i podnijeti zahtijev.

Pitanja su slijedeca:

- da li bas ona mora doci ili mogu ja umijesto nje sa njenom osobnom i OIB-om?

- da li se to moze obaviti kod T-COM partnera ili se bas mora ici u T-Centar (SZK mi je rekla da se moze jedino u T-Centru koji je 100km od mene)?

Hvala

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Yuda kaže...
zeljko6 kaže...

Meni su prije mjesec dana uključili Voip

Mene također prije mjesec dana prebacili na VoIP. I to bez najave, bez upozorenja doslovo se nekome digo q i hop njega na VoIP.

Skoro tjedan dana pozivatelji slušali poruku da mi je fiksna linija u kvaru!

Otišao u t-centar napisao prigovor i za par dana vratili me na prijašnje stanje.

Baj baj VoIP.

eh nebu to tako...kad kompletnu centralu stave na digitalni prijenos, moral buš VOIP!!

sad izgleda da je to u exp. fazi ali kod mene više nema povratka - došo tip, stavio novi modem i reko: "telefon na modem i meni vrati spliter".

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
16 godina
protjeran

nikakvih problema..sve ko i prije samo nemaš spliter i ak ti crkne modem onda nemreš telefonirat. u stvari onda si odsječen od svijeta pa si nađi neki modem za bek-ap!!

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
14 godina
neaktivan

Znači da će ljudi morati kupovati nove routere? Vrati mu switch, a nisi ti kroz pretplatu isplatio tu opremu? Što ako ja ujaku dam onaj router dlinkov bez VoIP-a i oni uzmu taj sebi i stave mu novi? Jer je on prije imao maxtv. Žao mi je dati ovoga siemensa to mi je repeater cijela kuća je na njega spojena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nećeš morati kupiti novi ruter.Ako ti trenutni ne podržava Voip tj IMS onda ćeš dobiti novi
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

meni na ruteru taj voip stalno svijetli i bas sam sad isao pogledati i pise mi da je 'on' i da je povezan s mojim tel. brojem

Al telefon mi nije u ruter zaštekan, normalno na spliter

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kc-kb kaže...

meni na ruteru taj voip stalno svijetli i bas sam sad isao pogledati i pise mi da je 'on' i da je povezan s mojim tel. brojem

tebi je t-com omogućio voip, ali ga ti još nisi aktivirao...oni se priključe na ruter a da ti to nisi ni znao i postave nove postavke..odnosno, dodali su u ruter mogučnost korištenja voipa ali ga ti još ne koristiš...

17 godina
kc-kb kaže...

nazoveš službu za korisnike i kažeš im da bi htio da predjes na voip i onda e ti on reci sto da napravis.

Ionako ces to morati kad tad napraviti

16 godina
odjavljen

Ja imam Siemensa SX763 sa org firmwareom kojeg sam sam stavio (nakon isteka ugovora, naravno). Jedva čekam da mi kažu da moram na VoIP.

Ništa od toga moja gospodo. Na routeru mi je izgorio LAN2. Na LAN4 je MaxTV, LAN1 desktop a na LAN3 (maxtv inače) mi je switch. Config fajl koji imam dozvoljava tu 3+1 kombinaciju. Novi router ne želim ni pod razno (kakvo zaključano smeće, tko će portove otvoriti na tome? Na novim thomsonima možeš vidjeti jedino status uređaja koji mi je od velike koristi) a na ovog ne vraćam org firmware kojem je najveća zabava bila prekidati vezu svakih 2 do 3 sata.

Sve dok nisam flashirao router sa normalnim firmwareom, ovaj je prekidao vezu kao divlji. Eto ga, od promjene fw-a (godinu dana) zblesirao se samo jednom na 5 minuta. Osim 3+1 configa, moguo razdvojiti LAN i WLAN mreže, port forward radi kako treba...

Samo ću ih lijepo zamoliti postavke od VoIP usluge. Ako ne daju, vraćam im sve, odjavljujem internet (nema ugovora) i maxtv (još 2 mjeseca) te 3 pretplate na t-mobile i prelazim na h1 i tele2.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nećeš ti dobiti postavke samo ovako.Oni ti ih moraju aktivirati preko remote managmenta koji možeš ugasiti samo preko configa filea
robimarko@gmail.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice