Neznam jeli pravo mjesto ali... Ovi iz Tcoma nisu poslali računza ovi mjesec za internet i Maxtv(telefon smo prebacili). Treba li čekati ili zvati ih?
Možda je neki problem s poštom. Najbolje nazovi i provjeri da ti ne uračunaju previsoke kamate.
Neznam jeli pravo mjesto ali... Ovi iz Tcoma nisu poslali računza ovi mjesec za internet i Maxtv(telefon smo prebacili). Treba li čekati ili zvati ih?
Možda je neki problem s poštom. Najbolje nazovi i provjeri da ti ne uračunaju previsoke kamate.
Da li si dobio pismo da ćeš ubuduće račune primati samo digitalnim putem? Ako nisi, bolje ih nazovi odmah i pitaj što se dogodilo.
Kakve su sankcije t-comu ako je imam ugovor brzine 10Mbit/s (znači obavezno brzinu od minimalno 5Mbit/s), a isporučena brzina je manja od 5Mbit/s?
hmmm... realno nikakve.
Kakve su sankcije t-comu ako je imam ugovor brzine 10Mbit/s (znači obavezno brzinu od minimalno 5Mbit/s), a isporučena brzina je manja od 5Mbit/s?
Piše ti brzina do 10mbps,a to znači da nemora biti 10mbps nego "koliko mogu isporučiti".Što plaćaš taj paket kad nemožeš dobiti tu brzinu?
Ma caka je u tome što oni vele da će dati brzinu od 5mbps-10mbps pa kolegu zanima da li je to kršenje ugovora.
Da, je, to je kršenje ugovora i ako baš tako piše u ugovoru, da oni imaju obvezu isporučiti minimalno 5mbps brzine, možeš ih tužiti. No koje su šanse da će to proći? Jedino im se možeš žaliti iz dana u dan, spamati zahtjeve da to riješe i onda raskinuti ugovor.
Jedino da svi podignu jednu veliku tužbu.
Od službe za korisnike sam dobio informaciju da mogu ostvariti brzinu oko 10Mbit/s.
Ako susjed uvede internet da li ću ja izgubiti tu mogućnost?
Od službe za korisnike sam dobio informaciju da mogu ostvariti brzinu oko 10Mbit/s.
Ako susjed uvede internet da li ću ja izgubiti tu mogućnost?
Neovisni ste jedan o drugom..
Zanima ma me dali li ce u Hrvatsku (Zagreb) biti uveden internet od 100/100 Mbit barem za nekih 5-6 godina. Vidim da je u eu 20 Mbit internet već standard i može se dobiti za par eura. Da li ce uskoro kod nas tako ili moramo ćekati sljedeće stoljeće!
Zanima ma me dali li ce u Hrvatsku (Zagreb) biti uveden internet od 100/100 Mbit barem za nekih 5-6 godina. Vidim da je u eu 20 Mbit internet već standard i može se dobiti za par eura. Da li ce uskoro kod nas tako ili moramo ćekati sljedeće stoljeće!
Sigurno se šališ...Prije tisučljeće...
Sigurno se šališ...Prije tisučljeće...
Ja sam spreman preseliti se u njemačku ili Švicarsku samo zbog interneta ovo ovdje je neizdrživo!
sad sam si stavo skidat neku seriju na utorret i vidim brzina 850 kb/sec !? i to skida vec 10-ak minuta tako...inace imam 4 mbita, jel moguce da su oni prebacili mi brzinu na 10 mbita bez mog znanja? jel mogu kako to provjeriti koji imam?
sad sam si stavo skidat neku seriju na utorret i vidim brzina 850 kb/sec !? i to skida vec 10-ak minuta tako...inace imam 4 mbita, jel moguce da su oni prebacili mi brzinu na 10 mbita bez mog znanja? jel mogu kako to provjeriti koji imam?
There, i fixed it.
Ja placam 4/256, i obično poslje devet navečer ide oko 870kB/s (910kB/s na Linuxu), a upload mi se nekad popne do 80kB/s, ali najčešće je oko 15kB/s.
Drugi SS je tu jer mi je zanimljivo kako Speedtest smatra da je 1.6/1.8 bolje od 7/0.2.
Evo sad dok streamam muziku sa Youtubea:
E zašto kad mjerim upload sa speedtestom, kazaljka se popne preko 0.5 mb pa čak i 1mb, i zadnju sekundu opadne i prikaže rezultat o 0.15 mbps. Ili je ta kazaljka i brojilo gore reda radi?
Ja placam 4/256, i obično poslje devet navečer ide oko 870kB/s (910kB/s na Linuxu), a upload mi se nekad popne do 80kB/s, ali najčešće je oko 15kB/s.
Drugi SS je tu jer mi je zanimljivo kako Speedtest smatra da je 1.6/1.8 bolje od 7/0.2.
Evo sad dok streamam muziku sa Youtubea:
Gleda se po ISP-u..... :) Dakle sporiji si od 51% njih na T-mobileu u Hrvatskoj a brži si od 59% njih na Vipu u Hrvatskoj.... :) Upload je tu isto strašno važan..... da bude što veći baš kao i down.... Mali upload ti ruši i veliki download u ocjeni postotka....
Ovak sad sam na njihova 4 mbps što je recimo ok, ali definitivno preskupo za tak malu brzinu. Jel netko zna da li se uopće na području Voltino/Rudeš uopće može uspostaviti veća brzina ili moram ostat na ovom :(
Gleda se po ISP-u..... :) Dakle sporiji si od 51% njih na T-mobileu u Hrvatskoj a brži si od 59% njih na Vipu u Hrvatskoj.... :) Upload je tu isto strašno važan..... da bude što veći baš kao i down.... Mali upload ti ruši i veliki download u ocjeni postotka....
Neznam zašto piše TMobile, na HTu/TComu sam...
Ovak sad sam na njihova 4 mbps što je recimo ok, ali definitivno preskupo za tak malu brzinu. Jel netko zna da li se uopće na području Voltino/Rudeš uopće može uspostaviti veća brzina ili moram ostat na ovom :(
Misliš na TComu ili na drugim providerima?
Pogledaj maksimalnu brzinu u ruteru.
Sad sam nazvao Metronet, kazu da je kod mene u ulici dostupna optika samo na broju 6 (ja sam na broju 1), ali da ce se prosirit za oko 2 mjeseca... meni taman za 3 mjeseca istece ugovor...
Dafuq, Speedtest kaže 7.48mbit?!
Trenutno placas 4mbit t-com?
E zašto kad mjerim upload sa speedtestom, kazaljka se popne preko 0.5 mb pa čak i 1mb, i zadnju sekundu opadne i prikaže rezultat o 0.15 mbps. Ili je ta kazaljka i brojilo gore reda radi?
Jel imaš MaxTV? Primjetio sam da svima koji to imaju, upload prvo ode "visoko", ali pred kraj padne na 0.15-0.25 Mbps. Onima bez MaxTV-a kazaljka ide normalno do max brzine i tako se i očita.
Da, imam maxtv. Jučer rekord s ugašenim maxtv-om 4.82 mbps down . Ne znam di su prethodni rezultati piše da pamti registriranim korisnicima.
Dafuq, Speedtest kaže 7.48mbit?!
Trenutno placas 4mbit t-com?
Da, plaćam 4mbit, po danu obično 5mbit dobivam, a po noći 7-7.5.
Origin trenutačno skida pri 1.4MBps (oko 11mbit).
OK, jel to T-Com zbilja počinje sa VDSL2 ili me moje oči varaju... Inače plaćamo 4/0.25 a ovo je uslikano maloprije (primjetih down speed od cca 640kbps na jednom downloadu pa odlučih izvršit test)
EDIT1: Izvršen novi test i brzina je porasla na 6Mbps (upload je u normali)