jesu li mozda digli upload? evo sad dizem na YT 190mb i gledam brzinu i skace mi izmedu 40 i 70 kb/s, s time da najcesce se vrti oko 60 i sitno...
to je puno vise od onih 30 koliko mi inace dize...i koliko je u biti u onom paketu 4/256...
jesu li mozda digli upload? evo sad dizem na YT 190mb i gledam brzinu i skace mi izmedu 40 i 70 kb/s, s time da najcesce se vrti oko 60 i sitno...
to je puno vise od onih 30 koliko mi inace dize...i koliko je u biti u onom paketu 4/256...
Pa nema T-com monopol kad se svaki legalni provider kao Optima, H1 itd... mogu prištekati na bakar i ponuditi telefon i ADSL i IPTV.
Problem je nastao kad je T-com htio uložiti veliku lovu u optičku infrastrukturu i iznajmljivati ostalima mrežu a državna agencija im je zabranila.
Ne bih tu osudio T-com jer je to dobra poslovna odluka, no država sad izigrava pokajnika zbog prvotne privatizacije pa im uvjetuje da "oni" ulože kojih milijardu eura pa da ostalim providerima POKLONE optiku tako da ne bude najma.
Dakle, ja kao ulagač milijarde Eura poklonim svim providerima da koriste moju mrežu i pošto imaju malo zaposlenih, male troškove, oni će spustiti cijenu za duplo i ja ću propasti za godinu dana.
Super baja, tko ne bi !
oni toliko dobiju samo od pretplate koju ne bi smjeli naplaćivati za manje od 5 godina, pa bi zapravo bilo u redu i da puno više ulože i da to onda bude državna infrastruktura, pa se ta mreža lijepo iznajmljuje svima, privatizira, ili što već...najbolje možda da se sima iznajmljuje za neku mizeriju da se skupe sredstva za održavanje.
ali ovaj svijet, a pogotovo naša država nisu pravedni i nitko na to ne može natjerati t-com i tko zna kako će se to sve razviti...
jel netko od vas koji se bavite tehničkim dijelom telekomunikacija upoznat s uređajima koji šalju telekomunikacijski signal preko strujnih vodova? navodno se na taj način puno manje gubi nego kod telefonskih kablova, te se na većim udaljenostima od centrala mogu postići veće brzine neta. navodno su po europi dosta to radili, između ostalih i naši susjedi slovenci. ima li tko informacije jel u hrv t-com instalira te uređaje/pretvornike, te što je potrebno da bi ih se potaknulo/natjeralo da to ugrade?
jel netko od vas koji se bavite tehničkim dijelom telekomunikacija upoznat s uređajima koji šalju telekomunikacijski signal preko strujnih vodova? navodno se na taj način puno manje gubi nego kod telefonskih kablova, te se na većim udaljenostima od centrala mogu postići veće brzine neta. navodno su po europi dosta to radili, između ostalih i naši susjedi slovenci. ima li tko informacije jel u hrv t-com instalira te uređaje/pretvornike, te što je potrebno da bi ih se potaknulo/natjeralo da to ugrade?
To se odnosi na tvoju kućnu mrežu ili lan, a ne na provođenje signala od T-compove centrale do tvog modema.
ono o čem sam ja dobio informacije je od centrale do lokalnog priključka, gdje se opet signal dekriptira i šalje u telefonsku liniju, ali puno čišći...
dakle, neki tehničar s kojim sam prije par dana imao priliku pričati (radi u telekomunikacijama u australiji) je rekao da za adsl postoje 2 vrste slanja signala na "velike" (više od 5-6km na koliko adsl još donekle normalno radi) udaljenosti:
- osnovni koncept je uzeti signal na mjestu gdje je velika propusnost i čistoća (centrala) i poslati ga tako čistog na udaljeno mjesto i onda ga opet poslati u tel vodove...
1. ako postoji neometana zračna linija, može se bežično poslati, te primiti na udaljenom mjestu i dekriptirati
2. ako ne postoji neometana zračna linija, može se kriptirati i strujnim vodovima poslati na udaljeno mjesto, te dekriptirati i vratiti u tel vodove na udaljenom mjestu, čime se postiže veća propusnost, te čistoća signala
- to je po njegovim riječima, postoji li takva tehnička mogućnost?
http://www.speedtest.net/result/1348883590.png eo t-com faster then 93% of croatia lol
ono o čem sam ja dobio informacije je od centrale do lokalnog priključka, gdje se opet signal dekriptira i šalje u telefonsku liniju, ali puno čišći...
dakle, neki tehničar s kojim sam prije par dana imao priliku pričati (radi u telekomunikacijama u australiji) je rekao da za adsl postoje 2 vrste slanja signala na "velike" (više od 5-6km na koliko adsl još donekle normalno radi) udaljenosti:
- osnovni koncept je uzeti signal na mjestu gdje je velika propusnost i čistoća (centrala) i poslati ga tako čistog na udaljeno mjesto i onda ga opet poslati u tel vodove...
1. ako postoji neometana zračna linija, može se bežično poslati, te primiti na udaljenom mjestu i dekriptirati
2. ako ne postoji neometana zračna linija, može se kriptirati i strujnim vodovima poslati na udaljeno mjesto, te dekriptirati i vratiti u tel vodove na udaljenom mjestu, čime se postiže veća propusnost, te čistoća signala
- to je po njegovim riječima, postoji li takva tehnička mogućnost?
Pa i sad postoji bežični internet.
Teoretski je sve gdje su povezani bilo kakvi kablovi moguće pustiti signal pa i preko vodovodnih ili bakrenih plinskih cijevi.
E da budemo ozbiljni, mislim da je problem s trafostanicama, ugrađivanjem konvertera, ugovor s hepom, elektrom itd... pa bi ispala skuplja pita od tepsije.
Bar ja tako mislim no ne znam točno, vjerojatno se to koristi na područjima gdje je nikakav drugi prijam moguć pa makar se ne isplati, netko ga koristi.
Sad više ne znam jel me zaj. ili nisi skužio! :)
Dakle, trenutni fiksni tel+adsl+iptv promet se može preusmjeriti bežično na nekom dijelu puta, u svrhu većeg dometa, tj. prijenosa usluga na veće udaljenosti od centrale nego bi to klasično fizički bilo moguće...
Sad više ne znam jel me zaj. ili nisi skužio! :)
Dakle, trenutni fiksni tel+adsl+iptv promet se može preusmjeriti bežično na nekom dijelu puta, u svrhu većeg dometa, tj. prijenosa usluga na veće udaljenosti od centrale nego bi to klasično fizički bilo moguće...
Može, ali ti je to 5x skuplje pa ne znam kome bi se takav način prijama signala isplatio tako da ne vidim uopće svrhu toga za "kućne korisnike".
pa briga me što im se ne isplati, da je oo pravna država, oni bi meni u 21.st. isporučivali 4Mbit/s koliko i stoji u ugovoru, a s obzirom na klauzulu "do 4Mbps" bi eventualno palo koji put do 3,5Mbps, a ne da konstantno imam brzinu linka 0,7-1Mbps, a sad još kad uračunaš na smetnje, možeš si zamisliti na koliko mi radi net (jako često na 0,5Mbps)...
moguće je 25/25 Mbps...ali to su rijetki, dostupni, sretnici...
Nemoj vjerovati svemu što ti obećavaju o EU. Da imamo vlast kakvu treba, a ne ove poslušnike, odavno bi Mudrinić i njegovi tzv. menađeri imali prosječnu plaću u RH, a građanstvo internet kakav dolikuje po brzini i cijeni.
Pa i moguće je, samo je tu pitanje cijene.
Meni su u Optimi rekli da oni meni bez ikakvih probnlema mogu ponuditi optičku uslugu, samo u slučaju da je stvarno želim moram snositi kompletne troškove dovlačenja infrastrukture i svega ostaloga, samo za mene. Ali izvedivo je, i oni je mogu ponuditi. Samo treba pitati. Naravno cijenu bolje da vam ni ne govorim.
Nemoj vjerovati svemu što ti obećavaju o EU. Da imamo vlast kakvu treba, a ne ove poslušnike, odavno bi Mudrinić i njegovi tzv. menađeri imali prosječnu plaću u RH, a građanstvo internet kakav dolikuje po brzini i cijeni.
t-com je privatna tvrtka ako se nevaram i mogu imati plaće kakve hoće, a vlada im određuje donju minimalnu cijenu usluge, bilo je nedavno pokušaja smanjivanja cijena t-com usluga pa su mudrinić i kompanija popušili kazne.
Ljudi oprostite na offtopicu.
Zanima me u vezi ovog harda koji je tcom davao za produzenje ugovora(WD 320GB).
Kada ga ukljucim u USB port,komp ga ucita,ali ja nemogu uci u njega.
Kada pokusam uci u njega,izbaci mi poruku da ga moram fomatirati prije nego sto ga mogu koristiti.
Kada kliknem na "Format disk" odaberem opciju "Quick format",ali samo stoji na pocetku,uopce ne formatira.
Pa ako netko zna u cemu je problem,kako ga popraviti,neka kaze.
Ako se nemoze ovako popraviti,zanima me u koji ga servis trebam odnijeti,zato sto na jamstvenom listu nista ne pise.
Iskreno to je sranje a ne kompenzacija...smanjili ti up kao da sam po sebi nije dovoljno u banani! Ja bi da mi to isprave. Iako najviše naravno ovisi o tome za što ti treba, ako ti up gotovo nikad ne treba onda ti je ovako i bolje sa većim downom. Ali generalno gledajući to je jedno veliko sranjke.
jel ima naznaka kada ce doci povecanje brzina za ovu istu cijenu koju placamo,jer gledam malo i danas svatko nudi bolje od njih ali jeb*ga ništa mi od toga nije dostupno gdje ja živim
jel ima naznaka kada ce doci povecanje brzina za ovu istu cijenu koju placamo,jer gledam malo i danas svatko nudi bolje od njih ali jeb*ga ništa mi od toga nije dostupno gdje ja živim
Oni kažu da do daljnjega nema povećanja brzina. Ali to uvijek govore sve dok jedan dan ne povećaju. Tako da je teško na to odgovoriti, iako po meni oni trenutno nemaju nikakvog razloga još davati veće brzine za iste novce. Govorim gledano iz njihove perspektive. T-com i dalje ima uvjerljivo najviše korisnika, sa Iskonom uzimaju drugim operaterima dio onih koji bi prebjegao nudeći niže cijene, i to je to. Imaju pokriveni i savoj standardni dio, ali i onaj "alternativni" jeftiniji dio, u vidu Iskona.
a plačam 4, nekužim dal je ovdje greška il mi se stvarno dl povečao? vidi
ja placam 4 pa imam 10 :D
ajme sretnika!
Pa gdje ti živiš, odma pokraj centrale?