Spajanje rutera/modema na drugi ruter

poruka: 6
|
čitano: 23.138
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dakle, želio bih spojiti postojeći router/modem D-Link DSL-584T na bežićni ruter TP-LINK . Razlog zbog kojega hoću ih spojit je da imam dostupan wireless tak da se mogu spajat sa laptopom na bežićnu mrežu, e sad moje pitanje je kak to napraviti a da stvar funkcionira. Dal mogu Dlink ruter kojeg imam konfigurirat tak da se on automatski spaja na internet dok se upali, pa da se onda pomoću mrežnog kabla spoji Dlink sa bežićnim ruterom TP-link, pa da se mogu onda spajat na taj bežićni ruter sa laptopom i kompom ? I kak takava način konekcije ostvariti ?

Tražil sam po forumu slične teme, i nešto sam pronašao no nije mi naročito pomoglo...samo da napomenem isp je tcom ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 22:38 (risingsun).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Spajanje rutera/modema na drugi ruter
risingsun kaže...

Pozdrav!

Dakle, želio bih spojiti postojeći router/modem D-Link DSL-584T na bežićni ruter TP-LINK . Razlog zbog kojega hoću ih spojit je da imam dostupan wireless tak da se mogu spajat sa laptopom na bežićnu mrežu, e sad moje pitanje je kak to napraviti a da stvar funkcionira. Dal mogu Dlink ruter kojeg imam konfigurirat tak da se on automatski spaja na internet dok se upali, pa da se onda pomoću mrežnog kabla spoji Dlink sa bežićnim ruterom TP-link, pa da se mogu onda spajat na taj bežićni ruter sa laptopom i kompom ? I kak takava način konekcije ostvariti ?

Tražil sam po forumu slične teme, i nešto sam pronašao no nije mi naročito pomoglo...samo da napomenem isp je tcom ....

nema tu neke velike filozofije - prvo sto trebas je resetirati oba rutera - kabal i spojit ih - oni bi se trebali sami konfigurirati jedan prema drugome - zato je bitan reset - mislim da je potrebno drzati onu tiku iza preko 20ak sekundi - samo pitanje je dali ce to radit - ja sam to isto kemijao sa B netom nesto sam i uspio ali to sve nije bas bilo stabilno i veza se znala gubit pri loadanju windowsa itd bila nestabilana spor internet ma bezveze i otidjem u B net kad tamo wireless ruter dobijes za 16 kn na mjesec... 

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 9:08 (PR0MATRAC).
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje rutera/modema na drugi ruter

Mozes trebas postavke namjestit nek ti 584T ip adresa bude 192.168.1.1 pretpostavljam da vec i je a onda spojis TP-LINK da bude sam spojen na komp i na njemu namjesti:

LAN postavke za TP-LINK:

IP Address: 192.168.1.2 (ili koji vec ip hoces samo da ne bude isti ko od 584T)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1 (mora ti biti ip od 584T)

Ako ces imat problem s DHCP-om dat ces mi model od TP-LINK-a da ti postavke napisem.

13 godina
neaktivan

Kako konfigurirati Dlink-a, dal ga staviti u PPPoE mod ili u bridge, trenutno se preko njega spajam preko bridge mode, kao dial up, dok sam spajao dlink sa TP-LINK TL-WR740N na dlinku sam isključio dhcp i stavio ga u PPPoE, a na tp-linku sam unosio korisničke podatke za pristup netu, no nikako nisam uspio se spojiti na net

ip adresa od tplinka je 192.168.0.1, a od dlinka je ista ova koju si naveo

i kod tplinka sam pokušavao složiti dns adrese no bez uspjeha....bilo koji savjet je dobrodošao

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Evo ovako ekipa, trebao bih savjete oko spajanja modema i rutera...
Naime, pošto mi je slab signal od thompson tg 782i t-com ruter/modemo u cijeloj kući za sve wireless uređaje imam u planu kupiti ovaj ruter http://www.links.hr/?naziv=access-point-tp-link-tl-wa701nd-150mbps-802-11n-g-b-bezicni&option=artikl&id_artikl=053.509.191 ,

isto tako kupiti i ovu antenu za taj ruter http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-12dBi-Omni-WiFi-antenna-RP-SMA-Plug-wireles-/160538029144?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2560cfec58

E sada, kako povezati tg 782i i tp link wa701nd da to funkcionira prije nego krenem kupovati opremu, da ne bi bilo nisam znao... :D 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nitko ništa? :/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice