Spajanje dva racunara na internet

poruka: 5
|
čitano: 5.270
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam u oba racunala mrežne karte, pitanje je da li u prvo računalo mogu staviti još jednu mrežnu kako bi spojio s drugim računalom i hoće to drugp računalo moći biti istodobno na mreži kad je i prvi ili moram kupiti switch nekakav. unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 11:39 (sicocar).

0 0 hvala 0
15 godina

nezz koliko ce ti pomoci al oba racunala mogu  u isto vrijeme bit na netu preko crossover kabela, ako te zanima kako da spojis samo pitaj

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

naravno umrežio bi s crossover kablom kupio bi jos jednu mrežnu pci utor i kako onda sve to podesiti

0 0 hvala 0
15 godina

spojis 2 racunala crossoverim kabelom, das ip adresu u network connections>desni klik na local area connections>properties> internet protocol

pod ip adresu uneses 192.168.0.1 a pod subnet mask ce se samo napisat.

to ucinis i na drugom kompu samo  umjesto 192.168.0.1 stavis 192.168.0.2

iskljucis firewall i stavis ih u istu workgrupu--- start--desni klik na my computer---properties---computer name---change-- i pod workgroup upises isto ime na oba racunala.

to je to ako sam nes zaboravio sam dopisite

ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Spajanje dva racunara na internet
sicocar kaže...

imam u oba racunala mrežne karte, pitanje je da li u prvo računalo mogu staviti još jednu mrežnu kako bi spojio s drugim računalom i hoće to drugp računalo moći biti istodobno na mreži kad je i prvi ili moram kupiti switch nekakav. unaprijed hvala

-ako već imaš ADSL priključak (modem, router..) na većini modela je 4porta za mrežu RJ45, recimo na Tcomu su 2-MaxTV, 2-LAN.

U toj kombinaciji jednostavno spojiš računalo na router (tj na switch...)

Ako na routeru nemaš mjesta, bolje rješenjenje (i jeftinije) je kupnja dodatnog switcha (cca 50-70kn) nego kupnja dviju mrežnih i crossover kabela.

Pogotovo što crossoverom bi ovisio o tom dali je uključeno računalo koje ima pristup, dok su sa switchem neovisni (i s crossovreom nemožeš spojiti 3 računala, nemožeš koristiti automatski DHCP itd...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice