Siemens se555 prebaci iz router u bridge mod

poruka: 13
|
čitano: 9.253
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molim neki tutorial kako prebaciti siemens se555 iz router u bridge mod ????

0 0 hvala 0
17 godina

A kakav ti bridge mod treba, za običan lan bridge samo prebaciš u Bridge MER i ostaviš na automatici sve osim IP routera promijniš da bude recimo jedna poslije Default gatewaya ako nije zauzeta naravno.

Za wireless bridge pomoću WDS-a ipak treba malo više štelanja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Siemens se555 prebaci iz router u bridge mod

Da pravo kažem nemam pojma. Ovakva je situacija, imam router u kojega je žicom spojen server, i bežično običan kompjuter. Budući imam problema sa brzinama i slično preporuči su di da siemensa stavim u bridge mode, a da na njega nakačim bufala u kojega bi bilo sve ovo spojeno (sve što je sada u routeru).

17 godina

Čekaj ako ćeš uzet buffala što će ti se555, pa sve ugopćaj u buffala?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam Buffalo WHR-HP-G54 ???

17 godina

To je odličan router.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U njemu je već ubačem dd-wrt, ali valjda nemože raditi u bridge modu (neznam dali je ovo točno). A kako su me savjetovali da je bridge mod bolji za server (budući imam problema sa internetom koji radi super 3 dana, pa onda 3 dana problema, slab odziv, spor internet). Kažu da router sx763 (kojega sada imam) zna blokirati (usporavati internet) kad ide veliki broj uploada i downloada preko njega. Zvao sam i t-com i oni kažu da je moja linija i sve oko brzine interneta uredu.

Zbog svega ovoga htio sam isprobati kakva bi bila situacija sa starim se555 i ovim buffalom kojega imam.

17 godina

Kao prvo ako si kod t-com-a i oni kažu da je sve u redu onda definitivno nije sve u redu.

Na mom dd-wrt-u imam bridge mod, mislim 99% sam siguran, nemam ga sad kod sebe ali brijem da ima ziher.

Koji ti sad router imaš 763 ili 555??

Svakako bilo koji da imaš digni najnoviji firmware ali ne sa t-com stranica nego sa stranica proizvođača naravno ako ti ne trebaju portovi za MAXTV.

Prije toga svakako saveaj router config.

onda kad to riješiš ideš dalje.

Ali ja brijem da ti je to do t-scuma.

Uvijek neke muljaže s njima.

Koju brzinu imaš, a koliku plaćaš?

0 0 hvala 0
17 godina
nurofeg kaže...

U njemu je već ubačem dd-wrt, ali valjda nemože raditi u bridge modu (neznam dali je ovo točno). A kako su me savjetovali da je bridge mod bolji za server (budući imam problema sa internetom koji radi super 3 dana, pa onda 3 dana problema, slab odziv, spor internet). Kažu da router sx763 (kojega sada imam) zna blokirati (usporavati internet) kad ide veliki broj uploada i downloada preko njega. Zvao sam i t-com i oni kažu da je moja linija i sve oko brzine interneta uredu.

Zbog svega ovoga htio sam isprobati kakva bi bila situacija sa starim se555 i ovim buffalom kojega imam.

Nemoguce da ti DD-WRT ne podrzava bridge

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
15 godina
neaktivan

Trenutno koristim sx763 digao sam zaštitu od t-coma, i ubacio firmware koji je tada bio. Dali ima noviji nemam pojma, pogledat ću kad budem doma koji mi je firmware u njemu pa javim. Imam još se555 i taj buffalo, ali njih ne koristim trenutno.

Netreba mi MAXTV jer je ovaj server za gledanje satelitske, i ima od t-coma flat sa onim osnovnim brzinama.

I hvala na trudu da mi pomognete, jer nekužim se baš u routere i sve ostalo oko njih.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.11.2010 14:46 (nurofeg).
17 godina

Kakva T-com zaštita?

Milsiš li na njihovu firewall i anti spam zaštitu?

Kako koristiš server za gledanje satelitske, ne razumijem?

Koja ti je deklaririana a koja stvarna brzina.

Provjeri na speedtest.net a deklariranu nazovi t-com pa pitaj.

Ako kažeš da ti je osnovna onda bi trebala biti 4 Mbs down / 256 Kbs up.

Provjeri i postaj sliku

15 godina
neaktivan

evo trenutnog rezultata, čini mi se da je ping prevelik ???

http://www.speedtest.net/result/1046414255.png

17 godina

Naravno da je prevelik

Zaboravio sam ti napomenuti kada testiraš brzinu iskopčaj sve strojeve s mreže osim onoga s kojim testiraš.

Preporučio bi ti također da se spojiš lan kablom na router.

Tako da budeš siguran da ti ništa je krade bandwith.

Ovo što si naveo je jako loše, minimalna brzina koju T-Com mora pružati je 4Mbs, tj. oko 520 Kbs u downloadu a 256 Kbs upload.

A ovaj ping je astronomski, on bi max trebao bi 48-50, oko 16-28 je ok.

Svakako prvo istestiraj na način na koji sam ti rekao pa onda zovi t-scum i žali se.

Nemoj nikako bit spojen na wireless i onda testirat, predlažem da ugasiš wireless na routeru dok testiraš.

Definitivno bi ti preporučio drugog providera koji ima sigurno niže cijene a i veće brzine, neki ćak i optiku nude sa 5/5 ili 8/2 opcijama tipa Metronet, Amis, Optima.

Zovi i vidi jesi li u mjestu gdje imaju infrastrukturu

EDIT:

Svakako testiraj i na T-com stranici jer oni samo to priznaju kao validan test brzine

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_brzinetest.asp

skini ovu datoteku od 100MB i vidi koja ti je brzina u Kbs, pričekaj desetak sekundi da se normalizira, to je prava brzina, zapiši to i javi t-comovcima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.11.2010 19:36 (Exploder).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice