Router na router (DUO.Carnet)

poruka: 208
|
čitano: 141.624
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Router na router (DUO.Carnet)

pozdrav svima

ja isto imam iskon carnet duo.imam spojen i laptop na wireless.

iskon mi je dao onaj siemens sx763 modem/router

hocu imat stalnu vezu bez dial upa,jer hocu spojit i ps3 na net,a on trazi stalno spojenu broadband vezu.

pa cu za pocetak nabavit ovaj router iz linksa (adsl router D-LINK DI-524, 4-port switch, bežični).

e sad...radim ovo prvi put pa bi molio vas strucnjake da mi korak po korak objasnite ukratko sta trebam i kako spojit i konfigurirat

koristim windows xp

fala

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 20:33 (dimas222).
17 godina
neaktivan

Evo piše ti na prijašnjoj strani, zadnji post.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad sam procitao..fala

znaci spojim dlink u komp a siemens u dlink,konfiguriram dlink kako si napisao

dal trebam na kompu napravit novi connection il ce se sam spajat?

i da li i kako trebam zastitit router(vezu)?

sori sto gnjavim al ovo radim prvi put

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 2:31 (dimas222).
15 godina
neaktivan

dal itko ima iskustva sa ovim dlink di-524 routerom

kak da ga spojim?

ubacio cd za instaliranje routera al mi ne detektira spoj izmedju kompa i routera(sto je smijesno jer je lampica na dlinku ukljucena i pokazuje da je spojeno) pa nemogu zavrsit instalaciju routera

ima netko ideju???

da li mozda trebam mijenjat postavke na mreznoj u kompu da bi mogao spojit dlink na komp???

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 22:27 (dimas222).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao prvo, router nije potrebno instalirati. Na CD zaboravi - ne treba ti.

Nadalje, potrebno je ispravno spojiti router sa routerom - u Siemensu uključi mrežni kabel u port 1, a drugi kraj uključi u D-Link, u port sa oznakom WAN.

Dalje spajaš mrežni kabel iz D-Linka u računalo.

Na računalu konfiguriraj na način da u postavkama mrežne kartice podesiš prema sljedećem prikazu:

Reci ako ne znaš ovo napraviti (i navedi koji operativni sustav koristiš).

Dalje moraš podesiti onako kako sam napisao na prethodnoj stranici. Ne znam dokle si uspio stići, ako je zapelo reci gdje si stao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 22:41 (macak).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

koristim win xp, sp2

ne kuzim kad spojim sve kak si reko,podesim mreznu kak si reko(start,connect to,show all connections,local area connection,kliknem na properties,internet protocol TCP/IP,properties,i napravim ko sto si ti na slici)u međuvremenu radi prespajanja se veza na net prekine

komp pokusava dialat al neuspjesno,dobijam error 678:the remote computer did not respond

kaj onda trebam napravit...kak da konfiguriram router kak si napiso kad se nemrem spojit na net?

ima mozda AVG firewall kakve veze???

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 6:41 (dimas222).
17 godina
neaktivan
dimas222 kaže...
komp pokusava dialat al neuspjesno,dobijam error 678:the remote computer did not respond

kaj onda trebam napravit...

Tu dial-up konekciju izbriši, ona ti više ne treba. Zato si i stavio drugi router, da izbjegneš potrebu za dial-up konekcijom. Korisničko ime i lozinku od CARNeta ćeš upisati u D-Link router, on će ubuduće biti ta dial-up konekcija.

I za spajanje na router ne treba ti izlaz na net. Samo u Firefoxu (ili kojem već pregledniku koji koristiš) u adress bar upišeš 192.168.1.1 i spojiš se na router.

Zatim ga konfiguriraš na način koji sam već opisao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 8:01 (macak).
15 godina
neaktivan

hahahaha ZAAAAAAAAAKOOOOOOOONNNNNNNNOsmijeh

evo spojio se preko routera i sve radi!!!!!!!!!!

Fala ti macak legendo imas od mene virtualnu cugu all night long!!!!!

sad jos moram spojit laptop i ps3 wirless i to je to

Belji se

15 godina
neaktivan

e pokazuje mi prko laptopa da mi je veza unsecured!?!?!?!

kak da zastitim dlink???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa strane klikni na izbornik Wireless i tamo su ti podešavanja bežične mreže.

SSID ti je ime mreže koje želiš da se šrikazuje.

I odaberi razinu zaštite koju želiš, najbolje WPA2 i odredi šifru.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

jesam

fala jos jednom!!!

16 godina
neaktivan
DUO.Carnet ROUTER MODE RADI !!

Ljudi bacajte te routere koje dobijete od providera jer s njima nemozete NISTA..

Stavio sam novi router koji nije zakljucan i imam sva admin prava i ROUTER MODE radi normalno na usluzi DUO.CARNET :D

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: DUO.Carnet ROUTER MODE RADI !!
hrcko2003 kaže...

Ljudi bacajte te routere koje dobijete od providera jer s njima nemozete NISTA..

Stavio sam novi router koji nije zakljucan i imam sva admin prava i ROUTER MODE radi normalno na usluzi DUO.CARNET :D

Koji si to router kupio a da nije zaključan?

17 godina
neaktivan
hrcko2003 kaže...

Zanima me samo kako si i na kojem routeru uspio podesiti telefon, koji se u Duo.CARNet usluzi konfigurira kao VoIP.

17 godina
protjeran

ne znam zašto netko vadi iz naftalina 2 godine stare teme,a drugo-ja imam modem od optime edimax,koji radi savršeno ,otključan je,još sam nadogradio firmware i sve radi ok-4 kompa stalno spojena...takav isti edimax ima u trgovinama za 300 kn za kupiti

Z
16 godina
neaktivan

Stavio sam Dlink G684T koji nema  portove za telefon ( ja nekorsitim telefon ) mada na Simensu SX760 koji ima portove za telefon moze se narihtati da radi i VoIP...nije nista problem..

16 godina
neaktivan
Kolega ti nemas Iskon DUO.CARNet, nego optimu koja ti za razliku od iskona nije zakljucala router i NORMALNO da RADI RUTER MODE... ovo je stvar samo preko CARNet-a jer on to kao nedozvoljava spajanje vise kompova preko jednog username-a !!
17 godina
neaktivan
hrcko2003 kaže...

Stavio sam Dlink G684T koji nema  portove za telefon ( ja nekorsitim telefon ) mada na Simensu SX760 koji ima portove za telefon moze se narihtati da radi i VoIP...nije nista problem..

Pa kakvo je to onda 'rješenje' koje nudiš, kad podrazumijeva odricanje od telefona?! I još niti ne spomeneš tu 'sitnicu'.

I koji je to uređaj 'Simens SX760'?

hrcko2003 kaže...
... nedozvoljava spajanje vise kompova preko jednog username-a !!

Ovo apsolutno nije točno.

Koristiš li ti uopće ovu uslugu ili si samo 'čuo negdje nešto'?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 20:09 (macak).
16 godina
neaktivan

Meni telefon NETREBA i nisam ga slagao...Ali ako ti treba i to to je jos jedna postavka koju nije tesko sloziti...

nije siemens vec Gigaset SX763 proizvodac SAGEM i on podrzava VoIP...

Ja korisitm Duo.CARNet.. Sto se tice vise kompova na jedan user moze ali svako mora ima konekciju na kompu....onda probaj povezati na to mob ili ps3 !

17 godina
neaktivan
hrcko2003 kaže...
... ovo je stvar samo preko CARNet-a jer on to kao nedozvoljava spajanje vise kompova preko jednog username-a !!

hrcko2003 kaže...

Meni telefon NETREBA i nisam ga slagao...Ali ako ti treba i to to je jos jedna postavka koju nije tesko sloziti...

nije siemens vec Gigaset SX763 proizvodac SAGEM i on podrzava VoIP...

Ja korisitm Duo.CARNet.. Sto se tice vise kompova na jedan user moze

Kao prvo, uređaj koji se isporučuje uz tu uslugu je Siemens Gigaset SX763. (nema nikakve veze sa SAGEM-om i nije SX760).

To što tebi ne treba telefon nije naša stvar, ali ako želiš sudjelovati i ponuditi rješenje, onda ponudi cjelovito rješenje. Ili bar otvoreno reci da s načinom koji si ponudio nije moguće iskoristiti potpunu funkcionalnost usluge. Ne znam tko bi se htio odreći telefona kad već postoji rješenje koje nudi potpunu funkcionalnost, uz zaobilaženje ograničenja, tj. potrebe za kreiranjem konekcije na pojedinim računalima.

Osim toga, kakvo je zapravo tvoje rješenje? Kupio si router za preko 600 kn i još si se odrekao telefona, koji ionako plaćaš.

Umjesto da si nabavio neki jeftiniji router, prikopčao ga na postojeći Siemens i izbjegao kreiranje konekcija.

16 godina
neaktivan

Ka prvo napisao sam SX763 i na kutiji ti pise proizvodac SAGEM...tako da si to prouci...

Cjelovito rjesenje je to da si ti taj router dobio od ISKONA i on je zakljucan kupis li na oglasniku isti takav router za 200 kn imat ces original firmware a ne iskonov firmware preko kojega ces moci sloziti sve sto ti treba i telefon i internet. Ako promijenis firmware na postojecem routeru kojega si dobio naznam sta ce se desiti kada ga budes morao vratiti po prekidu usluge ako ju vise nebuse htio koristit !

Bilo koji router koji u sebi ima ADSL modem moze se spojiti u router mod nebitno da li pruza VoIP ili ne.. tako da se cijene tih routera krecu od 100 kn, ako zelis mozes si kupiti i onaj od 600 kn ...a ipak i dalje nemozes ocekivati da ces od providera internet usluga dobiti nesto sto ce ti moci koristiti za sve sto ti zelis....tako da je svaka dodatna kuna ulozena isplativa..

Ovo rjesenje s 2 routera mi je totalno bezveze...zasto bi stavio jos jedan koji ce samo zvat preko dobivenog routera ako se moze sloziti s jednim routerom..

Nije stvar u rrouteru vec u firmweru koji dolazi s njim !

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam htio postavit isto pitanje ali sam procitao sve postove i imam isti modem dlink :) a i kasdu, hehe svi imamo od t-shita modeme :)

Probat cu napravit isto onako, hvala na pomoci prvo autoru koji je pitao ovo pitanje!! vec sam mislio mjenjat net jer sam uzeo dm500s i sad ovo nadjem, hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 1:04 (ToNi185).
15 godina
neaktivan

Ispravak napravljeno!!! :)))))))))

Imam firmware 4.3.52.14.00 i na njemu je moguce namjestit da je stalno spojen haha Smijeh

evo napokon i da ja pomognem nekom hehe :)

ovdje su postavke koje sam nasao:

http://groups.google.com/group/hr.comp.adsl/browse_thread/thread/4c4c17a275d74220

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 21:54 (ToNi185).
15 godina
neaktivan

vidim da svima radi koji su to napravili, macak napravio sam bas isto ono kao na slikama i sto si ti objasnio, ali je nemoguce me spojit na internet, imam takoder duo.carnet, dobio sam speedtouch 780wli, sve uredno sam spojio, ali nikako da se spojim na internet, jel moze neka pomoc ovdje ?, bas nikakve teorije se nemogu spojit, pomoc pliz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi help!! Imala sam router D-link DI-524 spojen na SpeedTouch i sve mi je super radilo (ako netko treba opis kako nema problema, neka se javi), ali je neki dan riknuo i sad sam u gabuli. Problem je što ova cijela priča iz nekog razloga radi samo sa određenim ruterima, a ovog više na tržištu NEMA. Probala sam sa nekoliko drugih D-linkovih i nekim Siemensom, ali ništa, ni da bi. Dakle problem većine nas na ovom forumu je što nemamo pravi ruter. Ajde molim vas vi kojima radi na SpeedTouchu napišite koji ruter koristite da znam što da sada nabavim. Naravno meni treba cjelokupne rješenje, sa telefonom, a ne samo Internet. Veliko hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 12:21 (Meli).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Carnet službeno ne dozvoljava spajanje više kompova preko jednog username-a, ali to radi ja sam isprobala i nema problema, jedino što u bridge modu ne možete imati stalnu konekciju nego se na svakom kompu mora koristiti dial-up
15 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati, nabavila sam isti ruter DI-524 i nikako ga ne mogu dobiti da se konektira na speedtouch....za poludjeti, ipak mi je nešto promaklo ili na d-linku ili na speedtouchu.. a radilo je Plač

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao isti problem, kupio D Link DIR 100 router i sad je problem drugi.....

Naime uspio sam se preko routera spojiti na net no sada ne mogu sa laptopom i iPhoneom jer oni prepoznaju od Gigaseta (iskonovog modema) wireless i preko njega ne mogu na net. Isto tako ne radi mi LAN izmedju laptopa i kompa. 

Kako da iskoristim wireless od modema Gigaset i spojim se na router? 

Koristio sam dinamičke IP adrese jer kad stavim statičke neće mi se spojiti (router). možda je do toga.....

Ne znam da li sam bio jasan....ako treba jos cu objasniti (rukama, nogama.....Smijeh)

Pomagajtee

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:07 (Veka).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0. factory resetaj i jedan i drugi.

1. procitaj koja ti je defaultna lan ip adresa siemensa. 192.168.5.1 je za speedtouch, za siemens je slicno ili isto. nakon toga ugasi wlan na siemensu da ne stvara zbrku. on ti vise ne treba.

2. u ovom trenu trebas imat modem (siemens) takav da dsl lampica svijetli i dlink router ukljucen u struju. oni zasad medjusobno jos uvijek ne komuniciraju.

3. sad se spoji na dlink zicno/bezicno i procitaj njegovu lan ip adresu. radi jednostavnosti podesi je na istu numeraciju na kojoj je siemens, dakle jednaku do na cetvrtu grupu brojeva. 192.168.5.2 recimo. (naravno ne smije biti ista kao siemens.)

4. ovaj korak je kritican. spoji dlinkov WAN port sa Siemensovim LAN portom. Dakle, ne LAN na LAN nego WAN na LAN.

5. na dlniku kreiraj pppoe konekciju u koju trebas unijeti podatke od Carneta. ako ima postavku za automatsko povezivanje odaberi i to.

6. sad bi dlink trebao biti povezan na internet. nakon toga, ostatak je samo stvar postavaka lokalne mreze:

1. u dlinku podesi dhcp pool da unutar lana (radi jednostavnosti i bolje komunikacije) dodjeljuje ip adrese s istom numeracijom: dakle za gornji primjer stavljas pool od 192.168.5.3 nadalje koliko ti treba.

2. podesi wlan sigurnost na dlinku. na siemensu ti ona ne treba jer je (ponavljam) wlan na njemu ugasen. siemens ti zapravo glumi zicu i splitter za telefon (i eventualno iptv). za nis drugo ga ne trebas.

3. spoji se laptopom (desktopom/mobitelom....) na dlink zicno ili bezicno. to ti je novi acces point- odmah si na netu.

4. primjeti da jer si dobro postimao dhcp pool svi uredjaji koji su na mrezi su medjusobno vidljivi i mozes ih koristiti u lanu (sharing podesavas u windowsima, ono sto zelim reci je da ping prolazi). kompletan LAN takodjer nema nikakve veze sa siemensom, to ti omogucuje laku administraciju jer ako ces ikad imati problema sa konekcijom samo upiknes siemens s necim, on se resetira (na tvornicke postavke) i vjerojatno opet sve radi. postavke koje si ti radio ostaju nepromijenjene jer se nalaze na dlinku.

meni tako sve funkcionira vec dvije godine, doduse ne s dlinkom nego s tp-linkom ali to je to.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 22:14 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Nadam se da ovo ne bi trebao biti problem: DI-524: 802.11g Wireless Broadband Router - This product has been discontinued. The replacement product is DIR-300

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice