Putem komentara do IP i broja telefona?

poruka: 5
|
čitano: 4.278
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Putem komentarana blogu do IP i broja telefona?

Evo čisto da vas pitan da li je moguće da vlasnici blogova mogu saznat koji im je poslao komentar?Vidn na par blogova nakon nekih suvislih komentara od nekih drugih ljudi,da "gazda" bloga prijeti da je lako doć do informacija s kojeg je kompa poslan komentar?Iako i ja iman neki šugavi blog ovo mi uopće nije palo ni napamet niti san dosad ima želju za tim(jer uglavnom niko ništa i ne komentira :) ),ali se pitan da li je to moguće?Da li bi tada mora imat nekog u ISP da ti oda tu informaciju ili kako?Da li se sačuvavaju logovi spajanja,pa pamti IP adresu kompa u određeno vrime kad se spojia, te putem te IP adrese može se odredit broj telefonske linije?ili..? Eto čisto me to zanimalo pa pitan ovdi da li netko ima malo više iskustva i znanja o tome? Ili su to samo suvislie prijetnje vlasnika bloga ne bi li bar na taj način uspija otjerat takve komentare?..

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja imam jedan privatni forum i garantujem da nije moguce doci do nekih vecih informacija preko necije IP adrese jer vecina IP adresa su danas promjenjive nakon konektovanja i diskonektovanja tako da u trenutku kada se diskonektujes tvoja dotadasnja IP se najvjerovatnije dodjeljuje nekom drugom ko se u tom momentu konektovao  (Naravno iz tvoje mreze ili tvog operatera te informacije mogu znati ali po nekom pravilu ni oni ne smiju ulaziti u trag svojim korisnicima ako nisu uradili nesto protuZakonito)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na osnovu IP adrese se uglavnom može saznati tko je što napisao. Najprije se odredi kojem telekomu pripada ta IP adresa, a potom se od telekoma zatraži tko je tu IP adresu koristio određenog dana u točno određeno vrijeme.

Ne znam kakva je politika telekoma u davanju tih informacija običnim građanima, ali ukoliko je prekršen nekakav zakon, policija i ostali ovlašteni mogu doći bez problema do   tih informacija (pretpostavljam uz nekakav sudski nalog), jer su telekomi po zakonu dužni čuvati informacije o spajanju na internet, telefonskim pozivima i ostalim telekomunikacijskim uslugama, nisam sad siguran da li 6 mjeseci ili čak 2 godine.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Putem komentara do IP i broja telefona?
klimama kaže...

Na osnovu IP adrese se uglavnom može saznati tko je što napisao. Najprije se odredi kojem telekomu pripada ta IP adresa, a potom se od telekoma zatraži tko je tu IP adresu koristio određenog dana u točno određeno vrijeme.

Ne znam kakva je politika telekoma u davanju tih informacija običnim građanima, ali ukoliko je prekršen nekakav zakon, policija i ostali ovlašteni mogu doći bez problema do   tih informacija (pretpostavljam uz nekakav sudski nalog), jer su telekomi po zakonu dužni čuvati informacije o spajanju na internet, telefonskim pozivima i ostalim telekomunikacijskim uslugama, nisam sad siguran da li 6 mjeseci ili čak 2 godine.

- tako je. (osim u slučaju 'kumova', onda sudski nalog nije potreban Izlanuo se)
btw- i ovdje (na BUGu) piše ''prošla prijava s....'' tako da se svi podatci pamte.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
protjeran
RE: Putem komentarana blogu do IP i broja telefona
CyreX kaže...

...... Ili su to samo suvislie prijetnje vlasnika bloga ne bi li bar na taj način uspija otjerat takve komentare?..

Pusti prijetnje, to su priče za malu djecu, ako ti već nešto hoće nažao napraviti, ne vidim razloga da bi ti prijetio, nego će to jednostavno učiniti. Ako ti netko briše tvoje komentare i nedati da se izjasniš, a nije u pitanju sa tvoje strane trollanje i ostale gluposti toga tipa koje rade prištavci, ugroženi ili papci, onda nemoj dolaziti jednostavno na taj blog ili gdje već, jer samo trošiš živce i energiju na nekom debilu koji se uhvatio spašavanja svijeta na svoj način punog trbuha i u toploj sobi, gdje ga sa desktopa gleda njegova najbolja cura.
        Najbolje je ne imati raskorak od onoga što smo spremni učiniti u stvarnom životu i u ovome virtualnom, jer onda nećemo imati za čim žaliti, a vjeruj mi život je kratak za kajanje i to ostavimo onim gringosima iz prvog dijela posta, jer je ovo njihov čas i njihova tmina.
...baš je dobro vidjeti ti Vas opet..
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 20:10 (Garfield-LŠ).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice