Ljudi, molio bih pomoć jer imam mali problemčić. Naime, želio bih se spojiti s laptopa prek WiFi-ja na komp na net, al treba mi WEP ključ. Pročitao sam s modema WEP u hex obliku i sad me zanima kak da iz tog vidim pravi ključ kaj tam trebam upisat. Unaprijed hvala. :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To sto si procitao trebas i upisati, naravno ako nije mijenjano u opcijama rutera.
Uđi u router i pogledaj, ako postoji koje računalo drugo da je spojeno na njega..
Čuj, imam prek Iskona internet. I na modemu, dolje na dnu kutije piše: "WEP (hex) : **********" (* su brojevi).
-svakako promijeni kljuć u WPA2, WEP je beskoristan.
-sve postavke routera obavi preko žičane mreže, kopiraj ključ, odspoiji žicu i spoji wirelessom..
Čuj, imam prek Iskona internet. I na modemu, dolje na dnu kutije piše: "WEP (hex) : **********" (* su brojevi).
OK, ali ti ne mora biti taj isti.. Da li si ga ikad mijenjao dosada ili se prvi put spajaš na wlan?
Da li je Siemens SX763 uređaj?
-sve postavke routera obavi preko žičane mreže, kopiraj ključ, odspoiji žicu i spoji wirelessom..
Vala ste vec dosadni da je WEP beskoristan.
Jel' itko od vas uopce pokusao probiti WEP ?!?!
Ako vjerujete da se to moze probiti i prosjecnim prijenosnim racunalom, onda se debelo varate.
A i, ako imate pravu opremu, morate naletiti na nekoga tko radi malo veci promet i nadati se da nece tu i tamo pogledati u router.
Vala ste vec dosadni da je WEP beskoristan.
Jel' itko od vas uopce pokusao probiti WEP ?!?!
Ako vjerujete da se to moze probiti i prosjecnim prijenosnim racunalom, onda se debelo varate.
A i, ako imate pravu opremu, morate naletiti na nekoga tko radi malo veci promet i nadati se da nece tu i tamo pogledati u router.
Bez da zrtva radi promet, 10 minuta packet injectiona, mozda i manje, ovisi o mreznoj i signalu.
Dekodiranje wep kljuca iz prometa, par sekundi na c2d 1.6ghz.
Bez da zrtva radi promet, 10min packet injectiona, mozda i manje, ovisi o mreznoj i signalu.
Dekodiranje wep kljuca iz prometa, par sekundi na c2d 1.6ghz.
Haha, aj ne pricaj bajke. Bez prometa se mo's da ne kazem sto, a ne 10 minuta.
A o par sekundi samo mogu napisati hahahaha na beskonacno.
Ma postalo to stvarno problem nazalost, dok su samo studenti tehnickih smjerova "posudivali"
internet (jer cesto ne bude ni telefona u stanovim koje se iznajmljuju za studente), niko se nije brinuo
za svoju WEP mrezu jer je malo ljudi znalo kako se to radi, ali sad kad ima linux distri koji dolaze s
aircrack suite-om i potrebnim drajverima, pa svaki klinjo tj. "script kiddie" "hakira" wep.
Nekad si morao instalirati linux, kompajlirati/patchirati drivere za mrezne kartice i instalirati
potrebne programe, danas dignes livecd ili s usb-a i imas sve gotovo.
-nešto te ljuti? ili je to u skladu s nickom?
-korisnik ima zakonsku odgovornost, za sve probleme je odgovoran vlasnik linije...
-ukoliko koristi WEP, to današnji klinci nakon par minuta googlanja probijaju za 10tak min. Oni koji već imaju pripremljeno za 5.
korisnik koji ima problema sa spajanjem preko wirelessa tj keyem, sigurno treba pomoć oko zaštite jer vjerojatno ni nezna razliku.
To je moje mišljenje i savjet. Imaš neki problem u vezi tog? argument ili trolanje -objašnjenje?
Naravno, bez ljutnje, jer forum služi takvim stvarima.
Ma postalo to stvarno problem nazalost, dok su samo studenti tehnickih smjerova "posudivali"
internet (jer cesto ne bude ni telefona u stanovim koje se iznajmljuju za studente), niko se nije brinuo
za svoju WEP mrezu jer je malo ljudi znalo kako se to radi, ali sad kad ima linux distri koji dolaze s
aircrack suite-om i potrebnim drajverima, pa svaki klinjo tj. "script kiddie" "hakira" wep.
Nekad si morao instalirati linux, kompajlirati/patchirati drivere za mrezne kartice i instalirati
potrebne programe, danas dignes livecd ili s usb-a i imas sve gotovo.
Kako god da okrenes, ne podrzavaju sve 'kartice' to. Velikom vecinom se mozes da ne kazem sto.
Ne kazem da se to ne radi, uvijek ce biti onih kojima je dosadno...
Ja, jednostavno cekam jednoga koji ce mi se ukeljiti na wep koji sam namjerno postavio, ali vec ga godinama nema, ali zato okolo wep mreza koliko srce hoce .
-nešto te ljuti? ili je to u skladu s nickom?
-korisnik ima zakonsku odgovornost, za sve probleme je odgovoran vlasnik linije...
-ukoliko koristi WEP, to današnji klinci nakon par minuta googlanja probijaju za 10tak min. Oni koji već imaju pripremljeno za 5.
korisnik koji ima problema sa spajanjem preko wirelessa tj keyem, sigurno treba pomoć oko zaštite jer vjerojatno ni nezna razliku.
To je moje mišljenje i savjet. Imaš neki problem u vezi tog? argument ili trolanje -objašnjenje?
Naravno, bez ljutnje, jer forum služi takvim stvarima.
I sto je autor zelio reci ?!?!?! Odveo si temu u samo tebi zvanom pravcu. A sto's. Kada nisi u pravu i to nije losa solucija da ispadnes 'pobjednik'
Sve u svemu - raspravi to sa svojim multijem zvanom 'zid' ili kako vec. A vi, ako mozete probiti za par sekundi, imate tamo PM, pa da napravimo okladu. Dam vam cak 2x brzi CPU, pa da vidimo tih par sekundi... EOD.
Kako god da okrenes, ne podrzavaju sve 'kartice' to. Velikom vecinom se mozes da ne kazem sto.
Ne kazem da se to ne radi, uvijek ce biti onih kojima je dosadno...
Ja, jednostavno cekam jednoga koji ce mi se ukeljiti na wep koji sam namjerno postavio, ali vec ga godinama nema, ali zato okolo wep mreza koliko srce hoce .
That's the spirit, to si i ja mislim, jednog dana kad budem imao svoju vezu na net, stavit cu i ja WEP,
cisto da ako se vec neko oce spojiti na mene nek se malo potrudi. Sta me briga za promet, i tako nebi uzeo
nista ispod fleta. A sto se tice snifanja paketa, ako je bas netko nadobudan, danas nema previse smisla kad
je vecina osjetljivih stvari na netu kao ebanking, login i slicno kriptirano.
Tako da ljudi osim ako nemate ogranicen promet, ostavite se WPA i WPA2, samo siromasne studente racunarstva i
informatike hebete, stavite fino WEP i mijenjajte sifru s vremena na vrijeme pa neka si "zarade/imo" internet