Problem sa Ruterom

poruka: 13
|
čitano: 6.804
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Problem sa Ruterom

Ekipo pozdrav...

Imam problem sa AX1500 Wi-Fi ruterom.

Naime imam kod kuće optičku vezu koja radi bez greške.

Provider je A1 iz njihovog rutera sam kabel spojio u switch a i iz svitcha dalje provukao kablove po sobama i sve je radilo perfektno do prije par dana.

U jednoj sobi gdje mi je bio slab wifi signal ubacio sam si ruter AX1500 u njega spojio lan kabel koji ide iz switcha napravio wifi mreže i sve je radilo super godinu dana bez greške.

Sad mi se prije par dana pocelo desavati da brzina ne prelazi 50/10 probao sam sve znaći rucni factory sam napravio mijenjao kablove factory preko one aplikacije i nista. Probao sam se na taj AX1500 ruter zakaciti i sa kablom i sa mobiom na wifi isto 50/10...

Kad sam se direktno povezao sa kablom koji ide i switcha u sobu i spojio ga direktno na laptop sve je ok brzina je preko 960 sve super... Ocito je problem do rutera AX1500 on je zakucao brzinu na 50/10....

Ima ko kakvu ideju?

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa Ruterom

Hm, ovo je stvarno čudno. Baš me zanima hoće netko dati prijedlog kakav. Ja stvarno nemam ideje osim toga da si se taj ruter na neki način pokvario.

Jer nema mi druge logike ako je tako radilo godinu dana, kažeš da nisi dirao ništa, a i da jesi resetirao si sve na tvorničke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 18:18 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Problem sa Ruterom
Valentin17 kaže...

Hm, ovo je stvarno čudno. Baš me zanima hoće netko dati prijedlog kakav. Ja stvarno nemam ideje osim toga da si se taj ruter na neki način pokvario.

Jer nema mi druge logike ako je tako radilo godinu dana, kažeš da nisi dirao ništa, a i da jesi resetirao si sve na tvorničke.

Istina stvarno čudno... Stavljao sam čak i doni firmvire reko možda nešto zeznuo kod nekog od update-a ali nista

14 godina
neaktivan

Što se događa kada router direktno spojiš na router od A1 (zaobiđeš switch)?

12 godina
Marko :D kaže...

Ista prica brzina opet na 50/10

14 godina
neaktivan
keki kaže...
Marko :D kaže...

Ista prica brzina opet na 50/10

Spoji router, sve normalno i uređaj kabelom na njega. Onda otvori stranicu s postavkama routera i pogledaj što kaže Ethernet status.

Također, probaj klonirati MAC adresu, te postaviti Internet Port Negotiation Speed Setting ručno na 1000Mbps Full Duplex.

Ima li pomaka?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2023 10:58 (Marko :D).
12 godina
Problem sa Ruterom

Evo da se javim povratno.

Nakon razno raznih testiranja odustao sam od daljnje borbe jer nisam imao šta testirati više.

Poslao sam ruter na servis oni su ga vratili uz obrazloženje kako je kod njih sve uredno. Uključio ruter ponovno i testirao ista prića.

Na kraju sam kao zadnju opciju odlućio na netu skinuti neku staru verziju softwarea i sa njime je proradilo.

Vrlo vjerojatno servis to nije ni testirao možda nije ni imao tehničke mogućnosti za testiranje.

Šta god da je sad je brzina uredna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2023 0:39 (keki).
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
keki kaže...

Evo da se javim povratno.

Hvala na informaciji. Drago mi je da sada radi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 18:35 (Valentin17).
16 godina

-tj ipak je uzrok problema soft-verzija.. + novije verzije nikad nisu testirane kao produkcijska + stariji uređaj ne mora imati iste mogućnosti kao noviji npr čip i tad mada je 'isto' (slično) stvara problem npr wlan-standard i ostatak automatike-metrike dok je dovoljno banalno da ima manji rom-ram za soft.. tj slično kao što poneki stariji mobitel nakon nadogradnje na noviji os počne brljaviti, u pravilu jer novi soft traži više, nešto što stari uređaj nema ili polu-ispravno-bugovito što se tek uvodilo dok je uređaj bio nov (dječje bolesti prvih serija i standarda pa i samih naziva nekih opcija, npr mesh, ac-ax-an.. ili broja kanala, širine u hercima itd..)

+ bilo bi poželjno uputiti žalbu-prigovor servisu i obavljenom točnije enobavljenom testiranju, ako tvrde da kod njih radi normalno.. tj ili stvarno radi a tad je nešto drugo problem, linija-žice..(naravno nije, radi).. ili jednostavno lažu a to treba sankcionirati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 22:05 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

+ bilo bi poželjno uputiti žalbu-prigovor servisu i obavljenom točnije enobavljenom testiranju, ako tvrde da kod njih radi normalno.. tj ili stvarno radi a tad je nešto drugo problem, linija-žice..(naravno nije, radi).. ili jednostavno lažu a to treba sankcionirati.

Slažem se s ovim.

Ja bih to dao njima na znanje. Jer je stvarno nekorektno da su te tako otepli, a zaista sumnjam da su uopće išta i testirali.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
16 godina
Taj ruter u sobi ti ima funkciju switch-a, ako si ga postavio u bridge mod. Dakle, imaš situaciju kabel iz switcha u switch. Ovo nikad nije poželjno raditi u kućnim mrežama i lutrija je da li će funkcionirati, jer su svakakvi konflikti mogući. Ako ti je proradilo s nekim starijim firmwareom, pusti i ne diraj, ali bi ti preporučio da smisliš neko prirodnije rješenje!
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti, prodane duše! Crni vragovi, a i žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
BlackMoon kaže...
Taj ruter u sobi ti ima funkciju switch-a, ako si ga postavio u bridge mod. Dakle, imaš situaciju kabel iz switcha u switch. Ovo nikad nije poželjno raditi u kućnim mrežama i lutrija je da li će funkcionirati, jer su svakakvi konflikti mogući. Ako ti je proradilo s nekim starijim firmwareom, pusti i ne diraj, ali bi ti preporučio da smisliš neko prirodnije rješenje!

1. Navedeni ruter služi kao AP zbog pokrivenosti WLAN mrežom.
2. Pošto imam više prostorija gdje je potrebna dobra i kvalitetna internet veza sa kablom odlučio sam postaviti switch i ne vidim tu neki problem.
3. Znaći kabel iz A1 rutera ide u SWITCH i iz SWITCH-a ide dalje po sobama u kojima su LAN utičnice.
4.Odlučio sam se za to tako da danas sutra kad se netko sjeti da želi IPTV gledat ili mu jednostavno treba jaći wifi izvoli LAN kabel pa ti dalje uzivaj i slazi sta ti treba.

5.Navedi to prirodnije riješenje ako smatraš da ovo nije uredu iskreno ovako mi sad iz glave ne pada ništa pametnije na pamet.

Treba mi nekih cca 15-20 prikljucaka za lan kako to prirodnije izvesti?

npr:

Stan1:
Radna soba: 3 Lan prikljucka (dva pc-a i možda za iptv ili mrežni printer neki)
Dnevni boravak: 3 Lan priključka iptv, tv, i neke dodatne stvari danas sutra ako se odlučim tipa PS ili nešto tome slično,

Spavaća soba: 2 Lan prikljucka iptv i tv

Stan2:
Dnevni boravak 2 Lan priključka tipa tv i ps i takve stvari.
Spavaća soba isto 1 priključak za tv 
Radna soba: Barem 3-4 Lan prikljucka minimalno dva pc-a tv printer...

Dodatno još sve to postoje i kamere koje se napajaju i spojene su preko mreže sa lan kabelom.

Kad sve zbrojim jednostavno ne znam kako bi to prirodnije mogao izvesti.

Ako imaš kakvu sugestiju vrlo rado ću razmotriti.

12 godina
sudy_freak kaže...
ihush kaže...

Slažem se s ovim.

Ja bih to dao njima na znanje. Jer je stvarno nekorektno da su te tako otepli, a zaista sumnjam da su uopće išta i testirali.

Slažem se kolega ovdje sa tobom i poprilično sam siguran da nisu opće testirali ništa.

Dodatno odmah kad su me kontaktirali da je servis gotov i da nisu ustanovljene greške u radu uređaja bio sam malo začuđen mislio sam da ih pitam da mi pokažu jedan njihov test, no odustao sam jer nisam htio biti neugodan i bezobrazan.

Poslao sam mail prije par dana prema proizvođaću, pa ću vidjeti hoće li mi odgovoriti opće. Lako za mene ja sam imao sreće pa sam uspio riješiti problem, no šta je sa ljudima koji neće moći sami riješiti problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice