Jucer sam uzeo novog WISP-a. Namontirali su opremu i otisli, dok si rekao keks, pa nisam imao vremena ni pitati ih u cemu je problem. A problem je da mi bilo koji preglednik neke stranice otvara, a druge ne. A to kao da radi nasumicno. Jucer nisam mogao otvoriti symbiantalk.net, ili demonoid, ili jos neke stranice, a danas neke od tih mogu, druge ne mogu. A na zeninom laptopu recimo otvara neke stranice koje na mom nece i obrnuto. " laptopa su povezana bezicno na router, i ta mreza je ista kao i kod proslog providera, pa ne mislim da je problem u njoj. Router je linksys wrt160n. Router je spojen sa antenom, i to je jedina razlika od prije. Prije mi je u routeru bila internet konekcija PPPoE, i u routeru je bila moja sifra i username za internet. Sada je to na vanjskoj anteni, a u routeru mi je internet veza postavljena na static ip. To je jedina razlika. Ova vanjska antena koju sam dobio od WISP-a je NanoStation 5 loco. Izludjuje me ovo, pokusao sam resetirati router, iskljucio i firewall, i od routera i eset na kompu, stavio novi firmware na antenu, igrao se s postavkama, ali jos uvijek isto. A najneobicnije je sto kad pokusam otvoriti stranicu u safariju pise da nisam spojen na internet, a drugu otvori bez problema??? Molim da mi pomogne bilo tko, ludim zbog ovog. Hvala
zašto ih ne nazoveš,pa kod njih prijaviš taj problem..ja bi prvo to napravio
Nedjelja je, ne rade danas, pa sam mislio da bi ovdje netko mogao znati. I ova stranica sto si poslao ne znam koliko mi moze pomoci, meni bi trebala neka .ba :-)
p.s. Ne mogu ni ovu stranicu otvoriti :-(
Nedjelja je, ne rade danas, pa sam mislio da bi ovdje netko mogao znati. I ova stranica sto si poslao ne znam koliko mi moze pomoci, meni bi trebala neka .ba :-)
p.s. Ne mogu ni ovu stranicu otvoriti :-(
reci jer to taj provider?
Kao sto sam vec rekao, ne mogu tu stranicu otvoriti, i nije taj provider, ja sam u hercegovini, provider je mreza. www.mreza-wisp.ba
...laptopa su povezana bezicno na router...
Jesu na laptopima postavljene fiksne IP adrese i DNS-ovi? Ili se na router spajaju preko DHCP-a?
IP adrese i gateway su postavljene fiksno, a dns ne pise nista, nema uopce adresa, ni u preferred, ni u alternate. Sta bi trebalo pisati u dns, koja adresa?
e treba ti dns adresa od tvog internet providera. Nazovi ih na telefon i upitaj da želiš napravit statičku ip adresu i da ti treba njihova dns adresa pa će ti reć i tu i alternativnu a ako hoćeš odaberi opciju kod tih ip adresa i da ti router dodijeli automatski ip adresu i to bi trebalo bit to. Probaj.
Nisam chitao tvoje pitanje , ali ako je isto sto i naslov kaze, ja sam imao isti problem , reinstalirao winze i radilo dobro nakon nekog vremena opet, onda sam isao na onu stranicu za test za conficker, i vidio da imam conficker, i maknuo ga i bilo sve ok.
Evo, mislim da bi ti to moglo pomoci : to
Samo preobrni u svoju korist, i provjeri dali ti te stranice nisu tu blokirane...
e treba ti dns adresa od tvog internet providera. Nazovi ih na telefon i upitaj da želiš napravit statičku ip adresu i da ti treba njihova dns adresa pa će ti reć i tu i alternativnu a ako hoćeš odaberi opciju kod tih ip adresa i da ti router dodijeli automatski ip adresu i to bi trebalo bit to. Probaj.
Evo upisao sam na oba kompa dns adrese, i za sada sve funkcionira, vidjet cemo za dalje. Ali ne razumijem ove postavke u routeru, tamo su mi ovakve postavke za internet:
Internet connection type: Static IP
Internet IP adress: 192.168.0.xxx
Default gateway i primary dns su adresa od vanjske antene: 192.168.0.xxx
A moj lokalni wlan je u 192.168.1.xxx subnetu.
Tvoj problem u startu me asocirao na DNS-ove, zato sam i pitao. Oni su navedeni na njihovim web stranicama.
Tvoj problem u startu me asocirao na DNS-ove, zato sam i pitao. Oni su navedeni na njihovim web stranicama.
Ja sam isto sumnjao na problem s dns-ovima, jer jedino to mi je bilo logicno, a i ie8 mi je asocirao da bi mogao u tome biti problem, ali nisam znao gdje bih ih upisao. Na antenu ne mogu, sivo je polje za njihov unos, a na routeru u dns mi je serviser iz mreze stavio adresu od antene, a meni iskreno nije palo na pamet da ih stavim na svojim bezicnim karticama. A iskreno ni sad mi nije jasno zasto mi oni trebaju, ako je u biti router zaduzen za komunikaciju mog wlana s antenom, pa i s internetom. Nije mi sam koncept bas jasan, za razliku od PPPoE konekcije, u kojoj u routeru upisem sve podatke i to je to.
I da, poslije ovog obrazlaganja samo jos da kazem hvala macak. Javim ako bude jos problema
imam problem s otvaranjem stranica..neke otvara neke ne..imam vipov vodafone connect usb stick huawei.prije toga sam imala t-mobile i sve je bilo u redu.nekuzim se bas u pc-e pa stoga nemam pojma u cemu je problem.zvala sam sluzbu za korisnike i nisu mi nista pomogli bolje rec samo su me otpili.navodno je s mrezom sve u redu..molim vas za pomoc..
koji pretraživač? ako probaš s drugim isti problem?
brišeš cache i cookies u browseru koji koristiš?
možeš si ovo skinut pa instalirat
http://www.ccleaner.com/
analiziraj-pokreni čišćenje..
ovaj alat će to napravit..
pa koje si ikonice maknula,od čega?
počisti si disk s onim CCleanerom,pa vidi..
kao sto vidis treba mi sto godina da ovo uopce uspijem poslat..svaki put reloadam stranicu ili ju moram ponovno otvoriti..uglavnom to su bile ikone od programa koje trenutno nisau bile ukljucene-tipa msn,winamp i tako to-sto se virtualne memorije-cega vec-tice ta mi se poruka vise ne pojavljuje ali sad ovo otvaranje...ovaj cc cleaner imam i bas prije nekoliko minuta sam to napravila čišćenje-prvi puta nisam ni znala sta treba..ali očito nije pomoglo..hvala puno na trudu i pomoci..
jesam trebala nakon tog ciscenja mozda restartat komp??
jesam trebala nakon tog ciscenja mozda restartat komp??
pa jel ti usporen komp?
http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html
ovo ti je najbolji besplatni alat za skeniranje,imaš i na hrvatskom..
pokreni brzu provjeru..
ništa mi ne pada trenutno na pamet,premalo podataka..
možda se neko javi..
ne moraš restartat,to možeš radit kad hoćeš,čisti disk od tragova s neta..
i moram jos napomenut da kad ukljucim komp,nekoliko minuta mi je ko zaledjen,tj.mogu misem micat normalno,ali nista ne uspijem otvoriti,a nakon par minuta je sve ok.recimo 10-ak min.
hvala puno na pomoći pokusat cu to pa cu vidjeti..nadam se da ce pomoci..u svakom slucaju puno hvala na trudu!!
evo ga novi problem..odem na taj link i kad stisnem download izbaci mi error..
ma nema na čemu..nismo baš riješili
možeš skinut i ovaj mali alat za provjeru registra,ako nemaš nešto slično
http://download.cnet.com/Glary-Registry-Repair/3000-2086_4-10372101.html
scan registry for problems-kad završi -repair
on je specijaliziran samo za registar,i besplatan ..
i to je sve šta ti treba
ako nemaš malwarebytes free obavezno ga uzmi,i povremeno si pregledaj komp..
prvo uzmeš update.
samo da javim da sam ipak uspjela s onim malwareom,nadjeno je jako puno toga,to sam otklonila..sad se nadam da je u tome bio problem te da ce sve biti u redu :)
jedno veliko hvala,nebih znala sta bi!!od hvala se ne zivi,ali ipak se nadam da se dobro dobrim vraca :) te sam jako zahvalna..pozz
samo da javim da sam ipak uspjela s onim malwareom,nadjeno je jako puno toga,to sam otklonila..sad se nadam da je u tome bio problem te da ce sve biti u redu :)
jedno veliko hvala,nebih znala sta bi!!od hvala se ne zivi,ali ipak se nadam da se dobro dobrim vraca :) te sam jako zahvalna..pozz
I hoće li sad konačno taj restart?
imam i ja sličan problem.. oet!
nije mi otvaralo ništa pa sam ga dala formatirati, rečeno mi je da je sve očišćeno i sad je on fino brz, sve šljaka osim što mi odbija otvarati neke stranice, kao npr, fejs, i tako neke nasumične stranice. imam mozillu, a sad i chrome. neke stranice kao forume, ebay i td otvori ali nakon nekog vremena stane
za poludit
a jel ti podešeno u firefoxu da ti briše cache i cookies?
ili koristiš CCleaner?
jel imaš neke dodatke,tipa noscript na firefoxu?
da. Ccleaner... nikako neće ni mozilla, nit explorer nit chrome.. blokira mi mnogo toga
da. Ccleaner... nikako neće ni mozilla, nit explorer nit chrome.. blokira mi mnogo toga
koji imaš antivirus,koje programe za skeniranje kompa i da li si koristila registry cleaner?
jel imaš više tog u rezidentnoj zaštiti?
windows firewall ili neki drugi?
ako imaš neki program u realnom vremenu osim antivirusa isključi ga u servisima ili startupu..
start>run>upišeš msconfig>OK>startup>otkačiš ga>rastartaš
1 počisti si disk s CCleanerom:analiziraj>pokreni čišćenje
2 s registry cleanerom popravi registar..scan registry for problems>repair
3 skeniraj si komp s malwarebytesom free verzijom..