Povezivanje preko wirelessa "no internet access"

poruka: 6
|
čitano: 3.938
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam problem s povezivanjem na internet. Sve je savrseno funkcioniralo 2-3 mjeseca i onda od jedanput nece se povezati na internet. 

konstantno mi pise "no internet access" a i iz nekog meni nepoznatog razloga vise se ne povezuje normalno na mrezu pod imenom "NieWieder1und1" vec kada se poveze

pise da je povezano na "NieWieder1und1 2" i onda dolje gdje je jacina signala bude usklicnik. Ne znam kako da rijesim problem pokusavo sam restartirati 

wirless od laptopa ali bez uspjeha, isto se dogada i kada restartam laptop itd... ugl nece se povezati na internet

Je li netko zna problem zasto se to desava??

Evo i par slika da vam bude jasnije o cemu se radi ako netko nije shvatio

Hvala svima na pomoci!

1 1
2 2
3 3
4 4

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Povezivanje preko wirelessa "no internet acces

-fix ti predlaže... napravi, ugasi/upali modem (reset), ako nakon cca 2min ne proradi provjeri žice (ADSL linija) ili nazovi operatera i prijavi kvar/problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

To sam pokusao ali ne pali, jednostavno u nekom vremenskom periodu ima interneta a nekada nema.

Susjed je spojen takoder na tu mrezu i njemu sve funkcionira bez problema. Moze li biti da je nesto na laptopu drugacije postimano ili stisnuto pa da se ne zeli povezati jer vise osoba se koristi laptopom

16 godina
Boom kaže...

.. ima interneta a nekada nema.

..

-to si trebao napisati u prvoj poruci. Samo po podacima koje daš ti se možda može pomoći.

-za prekide može biti npr smetnje/signal, kvar wlan adaptera ili ako je dodatni na USBu neki problem s kontaktima, strujom.. To nekako moraš otkriti, pronaći 'pravilo'. Kvarovi hardwarea ili bilo što softwareovskog pa do smetnji ... nema odgovora ''klikni to i gotovo''.

ALI! ... po prvom postu, je prekid od modema do interneta. To može ovisiti o postavkama modema (router-wlan-dhcp) ali ako drugima radi opet nije logično..

Ova dva opisa su različita, možda imaš dva problema koja se neovisno pojavljuju. Netko iskusniji bi morao biti tamo i isprobati ili barem drugo računalo, zamijeniti opremu, žice.. eliminirati nepoznanice. Ako tebi neko vrijeme radi OK, tad je teško otkriti dok se problem ponovo ne pojavi. Drugi način, na drugoj lokaciji-opremi vidjeti dali računalo radi normalno bez prekida, tad bi taj dio/računalo bio eliminiran (ostalo bi modem-linija, tj reklamacija operateru za kvar).

ili je zapravo sve OK. Prekidi su normalna stvar, nevrijeme, struja, centrala.. to bi objasnilo prvi opis i povremene prekide. Možda jedino provjeriti kvalitetu linije-kablova od utičnice do telekomovog spoja.. ostalo ne ovisi o tebi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Zaboravio sam jos napomenuti da sadrzim pojacivac signala jer se ruter nalazi na katu mozda je problem u njemu?

14 godina
neaktivan

Čini mi se da ti računalo nije dobavilo navedene podatke.

Morati ćeš ručno upisati DNS, IP address, Subnet mask i Gateway u postavkama mreže na računalu. 

Dakle, prvo probaj unijeti SAMO DNS servere, a ako i dalje ne bude bilo interneta morati ćeš nazvati svog operatera i zatražiti da ti daju gore navedene podatke.

Moja preporuka ti je da si kao DNS servere postaviš 8.8.8.8 i 8.8.4.4 jer su najbrži. 

Ako ne znaš kako i gdje se upisuju ti brojevi, javi se na forum da ti preko TeamViewera namjestimo nakon što ti operater da te podatke.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 22:32 (Marko :D).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice