Povezan na internet,a ne mogu ga koristiti

poruka: 15
|
čitano: 10.789
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav prikljucio sam Router na pc ali opet ne mogu na internet konfiguriro sam ga kako treba,wi fi pronalazi na mobitelu i poveze se ali ne moze se koristiti isto tako i na PC povezan al ne mogu ga koristit pise mi dns server isn't responding pa ako neko ima kakvo rijesenje bio bih mu zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Povezan na internet,a ne mogu ga koristiti

Što si radio s routerom da si ga morao "priključiti"? To ti je ADSL router/modem? Je li ti se router spojio na Internet, odnosno ostvario vezu? To moraš pogledati u njegovom sučelju, kojem pristupaš putem web-preglednika - konzultiraj upute.

Ako na PC-u i mobitelu nisi dirao DNS-ove, onda je to poprilično sigurno stvar routera, koji se zbog nekog razloga nije spojio na Internet putem tvog telekom-operatera. Drugim riječima, vjerojatno ti je router krivo konfiguriran. Ujedno provjeri telefonsku žicu koja ti ide u router.

12 godina
neaktivan

nazovi telekom i reci im da ti resetiraju paricu

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Probaj ovo, trebalo bi pomoći. Ako ne unesi ovaj dns od Google. IPv4: 8.8.8.8 i 8.8.4.4. 

http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
17 godina
moderator
x18x05x kaže...

Probaj ovo, trebalo bi pomoći. Ako ne unesi ovaj dns od Google. IPv4: 8.8.8.8 i 8.8.4.4. 

I kad bi problem bio samo u DNS serveru, to mu ne bi riješilo problem s mobitelom. Dakle, to što si mu savjetovao ne bi trebao napraviti. Router DNS mora dobiti od internet providera - ako ga ne dobije, onda ili je router krivo konfiguriran (u njemu je definiran neki DNS) ili se router uopće nije povezao s internet providerom.

15 godina

Za prvu da može na net. Ako neznaš kako to popraviti, baci prvo reset routera.

http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina

obicni reset routera nece nista pomoci, ukoliko neradi ni na mobitelu dns server ne treba rucno upisivati, probaj napraviti  f/r, nakon toga upisati rucno ip i dns server, ukoliko to nejde, dobro provjeri dali ti svijetli lampica internet ili online na routeru.

Ukoliko i dalje budes imao problema, a u t-comu si, posalji mi broj

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 8:14 (dado16).
11 godina
neaktivan

Svijetli samo ''power'' i ''wlan''

a da pitam mozda jest glupo ali da li moze provider zabranit da ja sebi postavim router jer mi je net preko ugovora neogranicen i mozda zbog toga

11 godina
neaktivan

Prijatelj mi dao router zbog toga sto mi je potreban Wi-Fi pa sam ga prikljucio,a router je radio kod njega i on je nastimo dns i meni reko da samo ukucam svoje (ipv4,subnet mask,gateway) u postavkama routera i ja to ukucam i nista ostane adresa ipv4 neka druga uopste nije moja a stavio sam automatski

12 godina
neaktivan

kojeg ti davatelja korištiš a kojeg tvoj prjatelj - očito je da optima neće radit na t-komu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A ovakav problem je bio i kod njega kad mi je objasnjavo daje drugu adresu pa je to on popravio nekako al nisam gledo :/

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A sad sam u bosni pa koristim neki internet,al nisu isti u mene ima antena vanjska spojena na router pa lan kablom sa pc a u njeg je adsl

11 godina
neaktivan

a router je micronet sp916gk

16 godina
jad od routera, kad napravis rucni unos dnsa i ipa trebalo bi ti raditi ukoliko samo pise da je problem oko dnsa, moras dobro viditi od tvog providera u bosni koje su konfiguracije i udi u router provjeri jel dobro spojen, preko 192.168.1.1
11 godina
neaktivan

Dok je bila antena iso sam sliko status one adrese ipv4,subnet mask,gateway (na kojem radi internet) i onda spojim ruter i kad ukucam na podesavanju adresu (koja radi bez rutera) i ono sve ostalo spremi se a vamo mi bude neka druga adresa.tamo ukucam ipv4 192.168.88.251 a na connections,status mi pokazuje da je adresa 10.10.10.10. kuco i rucno nema sanse

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice