Pomoć oko slaganja ADSL-a

poruka: 3
|
čitano: 1.503
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Slaganje bratu ADSL

Bok svima!
U subotu idem bratu (napokon) reinstallirat Windowse, pa ću najvjerovatnije morat i složit ADSL.
E sad, to je jedino što još nikad nisam radio.
Pa molim kolege forumaše da pomognu.
Znam da ima Kasdu i Thomson još zapakiran(dobio ga je nedavno).
Ima i neki t-mobile cd koji je valjda za instalaciju adsla.
Moje pitanje: "Kako da mu složim net?"
Hvala!

EDIT: mislim, hoće li sve postavke na ruteru ostati iste, s obzirom na to da je on jedini spojeni ikad bio na taj ruter.

EDIT2: zasigurno je glupo pitanje, ali u mrežu se ne kužim, i stvarno ovo nikad nisam radio, pogotovo ne s kasdom :D

I'm a linux user and developer. And you are?
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 23:26 (beno101).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Slaganje bratu ADSL
beno101 kaže...

EDIT: mislim, hoće li sve postavke na ruteru ostati iste, s obzirom na to da je on jedini spojeni ikad bio na taj ruter.

EDIT2: zasigurno je glupo pitanje, ali u mrežu se ne kužim, i stvarno ovo nikad nisam radio, pogotovo ne s kasdom :D

Pa ostat ce sve isto ako je isti ruter, nebi trebalo biti problema.

14 godina
Re: Slaganje bratu ADSL
beno101 kaže...

Bok svima!
U subotu idem bratu (napokon) reinstallirat Windowse, pa ću najvjerovatnije morat i složit ADSL.
E sad, to je jedino što još nikad nisam radio.
Pa molim kolege forumaše da pomognu.
Znam da ima Kasdu i Thomson još zapakiran(dobio ga je nedavno).
Ima i neki t-mobile cd koji je valjda za instalaciju adsla.
Moje pitanje: "Kako da mu složim net?"
Hvala!

Bacaj Kasdu van i spoji novog Thomsona prema uputama koje se dobiju s njim i gotovo. Thomson po defaultu radi u router modu (kasda brige mode), znači ne treba nikakav cd(samo kod kasde) ili izradu konekcije kao kasda, samo logiranjem u sučelje routera(u internet preglednik upisat 192.168.1.1, upisat username: user i pass: broj na poleđini routera). Naći dio BROADBAND CONNECTION - INTERNET SERVICES-INTERNET. Kliknut connect i upisat username i pass provajdera(t-com predpostavljam). Može se podesit i wlan mreža. Sve to piše u uputama koje se dobivaju sa Thomsonom.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice