Packet Loss u gamingu

poruka: 5
|
čitano: 4.796
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Packet Loss u gamingu

U zadnje vrijeme imam packet loss u određenim igrama (najviše u Apexu). Nekada je svaki gejm, a nekada svaki drugi. 

U nekim igrama ga uopće nema i sve radi normalno. Na T-comu sam. Neka iskustva? Imam osječaj da je problem u ruteru. Ne mogu taj t-comov ruter prebaciti na NAT type Open ako je to mogući problem.

 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Packet Loss u gamingu

Mislim da je to povezano opcenito s lagom zadnjih tjedana na tcomu i nema veze s routerom. Ja sam dobio zamjenu routera radi slicnih stvari (ne lag u gamingu nego jednostavno usporenje brzine na 10mbita nekakvih 10ak minuta na random). Jos je usera u tcom temi prijavilo raznorazne probleme s brzinom.

 

Pretpostavka je da su im rute zagusene, vjerojatno radi ovog povecanja brzine, ili cega vec.

 
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
Packet Loss u gamingu

Sumnjam da ti je do routera. Meni je prije mjesec-dva ping u LoL-u počeo biti 100-200 ms nakon 4-5 popodne. Promijenili router, ista stvar. Problem je u njihovim rutama do IP-a koji su ti potrebni za server (ja mislim), tako da oni bi po meni trebali napraviti re-route do tih servera, a dal oni to mogu i uopće žele napravit, nemam pojma.

 
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
offline
Packet Loss u gamingu

Pozdrav,

 

da ne otvaram novu temu probat ću potražiti pomoć u ovoj pošto imam slični/isti problem. 

Igram isključivo FIFU online na PS5 i unazad par dana mi se počelo pojavljivat da u nekim online matchevima imam tolki packet loss da ne mogu uopće igrat. Svako malo mi se sve zamrzne i tako stoji par sekundi, pa je onda ubrzano dok se ne "stabilizira" i tako svako malo. Doslovno je neigrivo. 

Zvao sam T-com u više navrata u vezi toga, pričao sa par "agenata" , ali mi nisu previše pomogli jer kad sam ih upitao za neke pojmove, nisu imali blage veze o čemu pričam i naravno s njihove strane veza je stabilna i sve je oke.

 

Prije mjesec-dva imao sam problema sa nestabilnom konekcijom, to sam donekle riješio, na kraju sam dobio i novi router nedavno.

 

Uglavnom probao sam sad zadnja 2-3 dana sve i svašta da bi riješio taj packet loss, ali ništa mi nije pomoglo. Otvorio sam portove na ruteru, uključio QoS, promjenio DNS, napravio power cycle rutera i ps5, stavio cat6 kabel...

 

Ruter koji trenutno imam je speedport smart 3 i s njim sam dobio onaj uređaj za poboljšanje wifi signala.  

 

Na speedtestu mjerim download speed 70+, upload 20+, na ps5 mi je 70/6.

 

Na ostalim slikama možete vidjet kvalitetu konekcije koje sam imao u tim nekim online matchevima. 

 

Eto, ak ima ko kakvih pitanja tu sam.. nadam se da neko može pomoć

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Packet Loss u gamingu

-kad imaš problem s 'internetom' prvo provjeriš speedtest, posljednja slika.. i to je ok, tj predpostavka da imaš 70mbps ugovor i da dobijaš ugovorenu brzinu, dok je (važno za gaming) ping 11ms.. tj oko 10 je ok, iznad 30 slabo, više neigrivo-problemi.. tj u ovom slučaju je problem gameserver-linija.. ne operater, ne tvoja linija i oprema nego 'internet' kao gdje je server, u kojoj državi-kontinentu i brzina-ping do tamo, pa ako je u dojču švabo ima bolji ping itd.. 

-operater s tim nema ništa.. tj samo za problem linije-opreme + možda i poneki savijet no to bi trebali preskočiti ..

-ali, nije isključeno da posotji neki problem, s linijom ili bilo što deseto, tj to što u nekom trenutku speedtest daje dobre rezultate ne znači da je stalno ok, da nema prekida, radova, problema.. i zato se to mjeri u najvećem opterećenju (kad prosječno najviše korisnika koristi internet, npr petak navečer.. i sl. i ako su tad speedtest rezultati ok, tad je linija ok.. vjerojatno, tj ne znači da nema prekida... no dok nemaš neki takav neovisan test nego samo gameserver ne možeš ni sumnjati na liniju-operatera.. sve ostalo je prije uzrok, udaljenost-sterver i malo linija prema hr .. + rat traje, poplave, potresi, radovi po kvartovima.. i to sve može biti uzrok problema, po ovome, ponovo, linija najmanje...

 

+ vrati postavke koje si 'čačkao'.. npr znaš li što je qos? čemu služi.. i što je tebi cilj? .. qos je suprotno od onog što želiš, tj kad je uključen tad prioritet ima multimedija-iptv i telefonija tj qos se brine da ostali imaju pristup, dok je jedna linija zajednička.. tj kad je qos uključen, tad iptv radi glatko, osiguran bandwith za film-stream.. kad je isključen tad igra može uzeti sve za sebe.. tj takvim čačkanjem nećeš nešto popraviti i prije nego nešto probaš pokušaj googlati-saznati-razumjeti čemu služi jer previše pogrešnih savjeta možeš pronaći online..

-otvaranje portova, sigurnosni problem.. tj igra-app-usluga koja to traži ne radi bez tog, tj to je tad dvosmjerna komunikacija, .. to radiš kad ti želiš biti server na koji se spajaju korisnici s interneta.. to se ne radi, ne može pomoći tj može biti potrebno samo za konkretne servise, dvosmjernu komunikaciju a ako to igra traži tad bez tog ne radi, tj ako radi bez tog, tad to igra ne traži i tad je to besmisleno-pogrešno tj samo sigurnosni problem..

itd..

-pa kraće, naravno da želiš popraviti ili ubrzati gaming, no previše pogrešnih savijeta ćeš pronaći online.. kao da uđeš u ljekarnu i popiješ sve ljekove ili neki.. to što nekome neki lijek pomogne ne znači da će i tebi tj može jednako za tebe biti otrovno umjesto ljekovito.. isto pravilo vrijedi za sve u životu pa i internet.. tj prije nego nešto pokušaš moraš znati čemu služi, kako se koristi, rezultate i rizike.. kao koristiti neki alat ili voziti auto, moraš znati, tad je lako.. ne na ćoravo i vjerovati, pogotovo ne 'meni je pomoglo pa možda i tebi..' .. tj prije nego bilo što probaš, provjeri što to znači, na što se odnosi i tad možda zaključiš da ti može ili ne može pomoći za tvoj problem.

-pa bi bilo dobro vratiti postavke koje si mijenjao, jer 99% nisu uzrok problema i jednako tako su vjerojatno dobre ili bolje od izmjena koje si napravio.. reset pa vidiš.. ili potražiš drugi server ako postoji, bliži-brži, s manje igrača itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.5.2023 23:57 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice