Optima (OptiTV)

poruka: 255
|
čitano: 143.398
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Optima (OptiTV)

vec ga imam doma ali radi na annex b, a kad sam ga preko onog tutoriala htio otkljucat zapeo sam vec na 1. koraku, mislim da mi treba ruter bit spojen na internet da bi ga otkljucao i prebacio na annex a ali jbg kad nemogu dobit vezu optima radi na annex a

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Optima (OptiTV)

Nude li OptiTV putem satelita? Stranice su im toliko lose i neuredne, ne samo da ne pise nista o satelitskoj usluzi vec ne pise niti cijena za osnovni paket... wtf?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Optima (OptiTV)

imam o2+ surf paklet internet osnovna brzina i  tv  pa me zanima ,,slika kod opti tv je jako  loša  a kad spojim digitalnu tamo je kristalno čista pa me zanima

 dali bi šta dobio u kvaliteti slike  kad bi se spojio umjesto scarta  preko hdmi? ,ovo je već negledljivo..

 

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)

Digitalni signal se pretvori u analogni  na izlaz iz IPTV prijemnika pa skart kablom na LED-tv koji taj analogni signal pretvara u digitalni da bi ga prikazao.{#}

Svako prebacivanje digitalno<>analogno donosi gubitke u kvaliteti....ako imaš HDMI priključak na prijemniku i na LED-tv  spoji sa HDMI kablom i to bi bila najkvalitetnija opcija (bolja slika).

14 godina
neaktivan
offline
Optima (OptiTV)

Jeli itko ima ovaj Ruckus uređaj? jeli valja?

Oce li mi laggat slika ako je slab signal?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 21:38 (FeeDzOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Optima (OptiTV)

Da li netko zna kako ukljucit prijevod na filmove. Gledam na internetu da imaju na tom programu titlove ali dok gledam nista se ne pojavljuje od titlova?? Kad upalim i izgasim teletekst pojavi mi se samo zadnji prijevod zadnje recenice i onda opet nista.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:57 (hitmanr).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)

po meni je bolje rjesenje koristenje powerline adaptera (ako to dozvoljava elektricna instalacija ->oba adaptera moraju biti spojena na istu fazu). ovi rockus uređaji rade na principu wifi-ja samo koriste 5 GHz što znaci da nece biti interferencija. sto se tice dometa, ja mislim da je isti kao i od obicnog routera tj ako jedan rockus postavis kat iznad to ce radit a ako su udaaljeni dva kata to bi bio vec problem). ako je ikako moguce koristi zicu jer sa njom nikad nema problema

edit: tek kad sam napisao post vidim da je tema te i autorov post vec zastario

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:15 (peace_of_cake).
6 godina
offline
Optima (OptiTV)

Molim za pomoć! Starci odlučili nabaviti OptiTV bez da su provjerili kako će to prikopčati pa sad mene zadužili da rješavam problem...

 

Dakle, kako se može Albis STB spojiti na router umjesto na Optimin modem? ADSL modem je u podrumu, kabelom je povezan s wifi/LAN routerom na prvom katu, a TV i STB su 5m udaljeni od routera. Možemo povući LAN kabel od routera do TV-a/STB-a, ali koliko čitam, neće raditi jer bi router morao podržavati neki poseban način rada za IPTV? Može li se na routeru nešto iskonfigurirati da bi to radilo? Opcija povlačenja novog kabela od STB preko dva kata do ADSL modema u podrumu nam i nije baš opcija.

 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)

Dodatak: Googlanjem sam ustanovio da se možda nešto može napraviti, i da ima veze s VLAN tagovima. E sad, na routeru imam neke opcije konfiguriranja IPTV-a (Automatic/Bridged/VLAN tag), pa možda bi se moglo nešto iskemijati, samo meni nimalo nije jasno koje postavke bih morao upisati? Na slici je screenshot opcija iz konfiguracije routera.

8 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)
Port na Optiminom ruteru (Ako se dobro sjećam) na koji je spojen STB se prebacuje u mod rada za STB, odnosno, na njemu ne radi internet jer ne šalje signal za internet, bez obzira imao ti između Optimina rutera i STB-a ruter, switch ili ništa. Nisu operateri napravili to da na njihovim ruterima na jedan port idu oba signala, i za internet i za njihov IPTV.
Nedavno sam rješavao kod susjeda sličnu stvar (Iskon, ne Optima. I imao je switch). Ima dva STB-a i switch jer si je u par soba stavio lan port. Jedan STB je bio spojen u ruter, a drugi preko switcha. Oba STB-a su radila, dok internet, ako bih se spojio na switch nije radio jer je na portu na Iskonovom ruteru, na koji je bio spojen switch, bio pušten samo IPTV signal.
Možda se nešto i može napraviti jer imaš ruter, a ne switch, ali s obzirom na to kako operateri namještaju svoje rutere, mislim da to ne bude radilo kako si zamislio.
15 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)

-moraš spojiti modem na digitalni ipv prijemnik lan kablom. Ne možeš npr koristiti switch ako ga koristiš za lan, ograničenje-različiti signali mada je žica-mreža ista. Router u priči je nešto treće, nema veze s iptv-om.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
offline
Optima (OptiTV)

Pitanje.

Frend je u novi stan uveo Optima tv i net... Wi fi radi ali stara Plazma (mislim da je Panasonic)  se ne da spojiti HDMI kablom (ne daje sliku) iako tv ima HDMI/DVI IN i HDMI IN portove (ima još i RGB IN PCI utor koji sliči na VGA utor na kompu). Probao sam na daljinskom sve "Source" mogućnosti ali ništa.
Sad je tv spojen na crnu elektroničku "kockicu", cca 10 x 10 cm činčevima (činčevi u tv a nisam proučio utor na "kockici") ali slika kao da malo sniježi... "Source" je AV1... Od Optime ima neki bijeli modem i tu crnu "kockicu".
Tehničar iz Optime mu je rekao da mora kupiti novi tv.
Jel to točno ili je npr. HDMI kabel u pitanju?
Tv je do nekidan koristio u drugom stanu, provider je bio B-net i ne sjećam se da je tako sniježila slika. Bio je spojen direkt antenski kabel u tv...
Molim za savjet...
Hvala.
Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Optima (OptiTV)

Nema tu puno filozofije. Ako ima hdmi ima hdmi. Ako ne radi, moze bit kabel, moze bit da port na tvu ne radi, moze bit milion razloga. Sigurno razlog nije jer je tv star. Ili ima hdmi ili nema. Ako ima, onda moze primat signal na hdmi.

 
0 0 hvala 1
10 godina
offline
Re: Optima (OptiTV)

Da,  vjerovatno je do kabla jer sam bio svjedok spajanja kad sa jednim hdmi kablom nije radilo a sa drugim je, a kablovi novi .

Razlika je bila u vrsti (standardu) HDMI kabla.

10 godina
neaktivan
offline
Optima (OptiTV)

Uz OptiTV STB (kockicu) obično dođe i HDMI kabel. kao što uz modeme ide UTP kabel. Uz to, ti kabeli su maltene novi, moji su bili ganc novi u vrećicama i sa vezicama. Tak da čisto sumnjam opet da nije valjao kabel, osim ako nisu koristili neki drugi, od prije...

 
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice