Optički internet FTTH

poruka: 56
|
čitano: 41.307
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Optički internet FTTH

Koliko sam ja razumio ide do zgrade optika, dalje ide bakar po stanovima? Nema smisla vuci (skupu) optiku po stanovima (da ne kazem koliko dodje terminalna oprema za to, media konverteri i slicno) kada to necete moc iskoristiti...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Optički internet FTTH

Optika mi je skroz do routera. Donijeli su mi (mukte) Siemens Gigaset SX763 wlan dsl, ali sam isti dan tražio da mi postave drugi jer s ovim sam morao neprekidno biti spojen na internet. Nisam mogao (zbog djece) kontrolirati niti promet niti vrijeme provedeno na internetu osim ako se router ne isključi iz struje. Drugi dan donijeli su mi (njih trojica su se mučili - očito sam prvi u Šibeniku spajan na optiku jer su se međusobno pitali kako su oni u Splitu spajali sa upisivanjem lozinke) Thomson SP780 iWL. Brzina je kao i prije samo što je upload sa prijašnjih 0.25 sada oko 0.29 i ping oko 40ms (ranije i do 75ms). Rekli su mi da je optika u cijelosti u pogonu i da - ako zatražim - odmah mogu imati brzinu 20Mb/s. Naravno, uz cijenu od 331,69 kn + promet... A to im i jeste cilj. Dakle mi kupci sa optikom nismo dobili nikakvo poboljšanje niti bonus osim priliku potrošiti više novca kod t-coma.

Danas (5.1.2010.)  sam saznao da imam besplatan flat promet za 12., 1., 2. mjesec. Ajde - bar nešto!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 15:16 (papuk).
15 godina
neaktivan

Uzeo sam maxTv na probni rok(3mj) i mislim da cu ga zadrzati.Sada 11.01.2010 su mi upeljali optiku do rutera odnosno donijeli su mi jos jedan pretvarač Ericsson na koj je spojen optički kabal a sa tog pretvaraca jedan kabal mi ide na MaxTv a drugi na ruter speedtouch 780WL sa kojeg ide kabal na moj Laptop.Nije problem isključiti thompsona jer otraga ima sklopku,prekidač i ako ga zelis isključiti sa neta nema problema.Meni jedino taj pretvarač optičkog signala na digitalni ostaje uvijek ukljucen a to je zbog tv.Optika i ne utjece tako puno na brzinu koliko na kapacitet zbog maxtv-a.meni je i dalje brzina 4Mb/286kb a valjda će doći vrijeme da će brzina od 10Mb bit normalna kao i vani a do tada se moramo zadovoljiti sa ovom koja je.Sad imam manje smetnji sto se tice interneta,skoro da i nemam.Eto to je moje iskustvo do sada a sto se tice lotinke za thompsona to je ok.odes na 192.168.1.1 kliknes enter uneses:user za lozinku: 0000(4 nule) i otvori se prva stranica gdje konfiguiras postavke i unosis lozinku i korisnicko ime koje si dobio od T-Coma.Nadam se da sam pomogao.Pozdrav

15 godina
neaktivan
Optički internet FTTH

Marš gadovi !

UploAD RULEZZ !!

0 1 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Koliko sam ja razumio ide do zgrade optika, dalje ide bakar po stanovima? Nema smisla vuci (skupu) optiku po stanovima (da ne kazem koliko dodje terminalna oprema za to, media konverteri i slicno) kada to necete moc iskoristiti...

optika ide u svaki stan!

meni su na oba stana doveli optiku!! lijepi tanki zuti kabeli...

e sada, bilo je negdje da im je zabranjeno pustiti tu uslugu zbog nelojalne konkurencije...

:-(

a ja se ponadao sinkronim brzinama... i velikim...

16 godina
neaktivan
sasa kaže...
tnakir kaže...

optika ide u svaki stan!

meni su na oba stana doveli optiku!! lijepi tanki zuti kabeli...

e sada, bilo je negdje da im je zabranjeno pustiti tu uslugu zbog nelojalne konkurencije...

:-(

a ja se ponadao sinkronim brzinama... i velikim...

Da zabranili su im optiku zbog konkurencije pa mislim da bi bilo bolje da nisu zabranili jer bi onda konkurencija bila prisiljena prec isto na optiku ako zele zadrzat korisnike.

17 godina
neaktivan
Optički internet FTTH

ma bolje da zabrane, ili da barem dopuste da se i drugi operateri koriste optiku.

Sada u zgradu dođe jedan splitter ili kako se već zove ( u njega uđe jedan kabel, izlazi njih više manjih)

i još kanalice do svakog stana.

Pa na što bi sličila zgrada da još dva ili tri operatera stave optiku u zgradu.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dok nema konkurencije, sporo će to ić...

Dompa
16 godina
odjavljen
Optički internet FTTH

Treća godina kasnije - ništa, nula. {#}

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
Moj PC  
14 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Optički internet FTTH
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Optički internet FTTH
Metronet ima 4 kvarta, Amis 1.
(ZG ofc)
To je to?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
Mitch kaže...
Metronet ima 4 kvarta, Amis 1.
(ZG ofc)
To je to?

Ima i bnet-par kvartova, jednako kao i HT....

Problem je što nema masovnog prelaska. A njega neće biti dok god Hakom drži odredbu o uvođenju optičkih kabela, gdje onaj tko uvodi, pola mora dati konkurenciji. Hrvatski telekom je zapravo jedini operater koji MOŽE uvoditi optiku i sa takvim gubicima, međutim ne želi, jer zna da to nitko drugi nemože. Dakle čeka se da se nađe dobar konkurent HT-u, jer kad bi se sad ukinula odredba, nastao bi monopol samo takav...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
B-Net gdje god ima kabelsku ima i optiku jer koriste hibridno opticke coax kablove, i mogu povuc do 30 mbit
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...
B-Net gdje god ima kabelsku ima i optiku jer koriste hibridno opticke coax kablove, i mogu povuc do 30 mbit

30 megabita? Koaksijalac može bez problema ići mnogo, mnogo više. rg/6 ide preko 2 gigahertza. Njihova je arhitektura (s obzirom na koaksijalce do korisnika) superiorna svemu osim optike.

:)
16 godina
Oni tako ogranicavaju, najvise sto nude je 26 do 30 mbit
15 godina
neaktivan
Optički internet FTTH
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. http://db.tt/0iXs5Cx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Optički internet FTTH

------------------------

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 1:30 (dgdgdgdg).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Optički internet FTTH

Da ozivim malo temu jer mi je google izbacio. Znaci sad jedino Amis ima koliko toliko povoljnu optiku sa 20-10mbps. Vidim da t com trazi vise nego duplo za slabiji paket. Jel ima tko tu novu optiku i kako mu radi ?

http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Optički internet FTTH

Ja imam Amisovu optiku. Imam paket 2u1 i plaćam brzinu 10mb/s download i 4mb/s upload ali su se valjda oni malo zabunili pa mi dali 95mb/s download i 85mb/s upload (nekad zna potegnuti i do 93mb/s). Prezadovoljan sam.

0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Ja imam Amisovu optiku. Imam paket 2u1 i plaćam brzinu 10mb/s download i 4mb/s upload ali su se valjda oni malo zabunili pa mi dali 95mb/s download i 85mb/s upload (nekad zna potegnuti i do 93mb/s). Prezadovoljan sam.

Nisu se nista zabunili.

Paket je 100/100 do kraja godine.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

daj sad sam se sav uspalio. Ima jos tko sa iskustvom mozda zapadni dio Zagreba, Precko-Spansko-Malesnica ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 9:01 (ceco22).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Nisu se nista zabunili.

Paket je 100/100 do kraja godine.

Kako se nisu zabunili kada sam sa starim modemom Cisco WRT54GH imao 10/4? :D

Sada imam neki Telsey modem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 0:07 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
Optički internet FTTH

Ne kuzim im ovako cjene preko moba, pa mozda lose vidim 2u1 kosta 190kn sa ovim popustom 20/10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ceco22 kaže...

Ne kuzim im ovako cjene preko moba, pa mozda lose vidim 2u1 kosta 190kn sa ovim popustom 20/10.

20/10 2u1 paket je 202 kn mj, a prvih godinu dana 101 kn.

Optika je dostupna u sljedecim kvartovima:

Malesnica, Precko, dio Knezije, Spansko, Trnsko, Travno, Utrine, dio Zapruda.

Ostatak nazalost nista, iako Metronet navodno ima infrastrukturu od Svetog Duha pa do Maksimira, ali samo u poslovne svrhe. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
15 godina
neaktivan
Optički internet FTTH
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

rano su se sjetili (bilo je i vrijeme već) al opet bolje ikad nego nikad

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice