Dali je istina da optički internet omogucava manje latencije i ping u online igrama? pitam jer igram jednu online igricu u kojoj se server nalazi u Americi pa me zanima dali bi imo bolju latenciju kad bi preso na optiku.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali je istina da optički internet omogucava manje latencije i ping u online igrama? pitam jer igram jednu online igricu u kojoj se server nalazi u Americi pa me zanima dali bi imo bolju latenciju kad bi preso na optiku.
Vjerojatno ne. Opticki kabel vjerojatno prestaje ispred tvoje zgrade/kuce a dalje ti je provucen obican.
Cak i da imas opticki kabel u stanu/kuci, opticki prestaje najvjerojatnije od prve centrale. Tako da prava opticka veza nije jos moguca s nasom infrastrukturom.
Pa onda cemu opticka veza ako nema poboljšanja?
Pa onda cemu opticka veza ako nema poboljšanja?
Polako se uvodi.
Za jedno 15 godina cemo mozda i imati pravu opticku vezu i jurcacemo "bolesnim" brzinama.
Zasad opticki kabel ne znaci nis posebno. Za 15 godina ti obnovis ugovor skoro 8 puta.
Zasad uzmi ono sta ti nudi najvise za najmanju cijenu, bio to opticki il telefonski/impulsni kabel.
Ma nema tu bolje il losije ako budemo za 2 god imali simetricne brzine mislim da ce to itekako utjecat u online igrama zbog velikog uploada i kapaciteta.
optička veza će tek doć kod nas za par god, makar sam čuo da ih već neki imaju ( još u testnoj fazi ), da smanje latenciju i naravno DL je puno veći ( čak do 30 mbps ), dok je recimo upload 2-4mbps koji znači nije simetričan, al ipak za razliku od toga što dns imamo puno je veći...
mene zanima kako oni dobe tu testnu fazu i iz kojih kvartova ( govorim za zg ), jer bih i ja volio testirat ...
jer bih i ja volio testirat ...
a tko ne bi...
a tko ne bi...
Ja ju vec testiram mjesec dana hihihi.
Šta mislite oce dolazit optika u manjim gradovima primjerice Vinkovci i Županja?
mislim da neće tako skoro
A ako se plati isto kao i za bakrenu infrastrukturu prije 10 god?
ne može se platiti
ne može se platiti
Cek de malo razmisli oni sad postavljaju optiku besplatno znaci nema profita od toga no ako im ja ponudim novac pa naravno da ce onda pristat.
ne može se platiti
Cek de malo razmisli oni sad postavljaju optiku besplatno znaci nema profita od toga no ako im ja ponudim novac pa naravno da ce onda pristat.
a koliko bi ti njima platio pa da se njima isplati???? bas si legenda.... pa naravno da ce im se isplatiti kada puste uslugu komercijalno... a za to jos ima vremena... prvo testiranje...
kod mene u proveli optiku do svakog stana i to pred pola godine i mozda vise.... ali nitko nije u fazi testiranja.
t-com svoje testere nekim nasumičnim odabirom uzima.. mog frenda su nazvali i pitali d ali zeli biti maxtv tester... davno je to bilo.. i uzeo je.. i 6 ili 8 mjeseci je imao veliku brzinu downloada, i maxtv besplatno....
ne može se platiti
baš ovo što je saša rekao koliko bi ti njima plattio?il imaš mogućnosti il nemaš,ako imaš nazvat će te kao nejgovog prijatelja i ponuditi ako nemaš,čekaj dok budeš imao :)
a tko ne bi...
Ja ju vec testiram mjesec dana hihihi.
Židov^^
Platio bi im i 700 eura al da mi ponude minimalno simetricne brzine od 8 megabita.
Optika se polako uvodi jer je to neizbjezno samo sto kod nas sve je problematicno (sporo i skupo) zbog donedavnog vladanja monopolizma T-coma spori su pomaci po tome pitanju tek dolaskom konkurencije zivnulo je trziste pa vec danas se nude brzine do 20mbit preko bakrene zice. Optika je skupa najvise zbog radova jer treba dtk infrastrukturu zamjeniti ili potpuno ili djelomicno sto nije nimalo jednostavno te je trosak ogroman, ako je naselje vec izgrađeno godinama. Zato se za sad lakse nudi optika tek kod novih naselja zasada Borovje, HOTO naselje, Malešnica, POS Špansko, Prečko, Rudeš, Siget, Vrbani i Vrbik i Novi Jelkovec iskljucivo jer je trosak instlacije dtk infrastrukture puno manji. T-com kao najveci telekom poceo je uvoditi ftth i navodno do 2012 trebala bi bi biti pokriveni veci gradovi no kazem navodno to tek treba vidjeti. Osobno koristim optiku i to pravu ftth znaci direktno od centrale do doma opticko vlakno i usluga je besprijekorna brzine interneta do 25/25Mbit , telefonija, digitalna televizija. Sto se tice T-coma i uvođenja fttx sustava nisam siguran dali ce biti moguce ponuditi bas pravi ftth sustav ili ce to biti neka kombinacija djeljenog optickog vlakna ili fttn,fttb znaci do zgrade pa dalje klasicnim zicama do stana itd..
Uglavnom zamjena i nadogradnja dtk sustava je neizbjezna i dogoditit ce se no sve je pitanje vremena i nadasve interesa korisnika za novim tehnologijama znaci zvati vlastitog operatera i raspitati se sto vise korisnika pokaze interes to bolje za sve korisnike. No i da se uvede optika pitanje cijene je vrlo interesantno jer po saznanjima T-com nece imati u pocetku nista nize cijene barem je tako zasada no ostaje pitanje i isplativosti za manje telekome njihova nadogradnja ce isto biti puno skuplja u odnosu na broj korisnika, no zivi bili pa vidjeli daljni razvoj situacije. A svima koji zele optiku sada ne preostaje nista nego selidba na gore navedene kvartove.
Evil Philanthropist - koliko plačaš tu brzinu?
Evil Philanthropist - koliko plačaš tu brzinu?
Ne bas puno kada se gleda omjer dobivenog i ulozenog primjerice kod triple play usluga tv+net+telefon cirka 300kn naravno i vise ovisno koliko telefoniras no finalna cijena ovisi o operateru prosurfaj malo metronet primatel vodatel itd.. i koji paket se izabere brzina dali je flat net ili flat telefon itd..
Uglavnom ovisno o kombiniranju moze se vec cak od 150 kn pa nadalje sloziti paket po svojim potrebama.
mene zanima uvođenje na zapadni dio zagreba. ubio se s ovom brzinom. valjda ja imam najgoru brzinu...
poludim kad vidim da na torrentu nije ništa seedano. -.-