Ogroman ping i jitter

poruka: 8
|
čitano: 5.125
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ogroman ping i jitter

Dakle u zadnjih tjedan dana su mi počeli random ping spikeovi, signal je jako loš, jitter od 50 - 100 ms, dok ping zna skočit i do 1200ms.
Kontaktirao sam t-com, oni tvrde da će se to sve popravit ukoliko isključe opciju poboljšanja MaxTV signala, iako mi to nema previše smisla.
U čemu bi još mogao biti problem?

{#}

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ogroman ping i jitter

Bump !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ogroman ping i jitter

Koji router imaš? U kakvom je stanju kućna telefonska instalacija (stari telefonski kabel [koliko star ako je?], CAT5 ili CAT6 kabel)?

Što router pokazuje, mislim konkretno na makismalnu propusnost linije i broj CRC, HEC i sličnih grešaka?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ogroman ping i jitter
191x7 kaže...

Koji router imaš? U kakvom je stanju kućna telefonska instalacija (stari telefonski kabel [koliko star ako je?], CAT5 ili CAT6 kabel)?

Što router pokazuje, mislim konkretno na makismalnu propusnost linije i broj CRC, HEC i sličnih grešaka?

Siemens SX763, kablovi su svi novi, ne bih znao koji je među navedenima. Iz T-coma mi javljaju da njihove provjere ne pokazuju nikakove smetnje s njihove strane. Za broj grešaka isto ti ne bih znao reći, kad bi me malo više uputio gdje da to provjerim sve bio bih ti zahvalan :)

17 godina
Ogroman ping i jitter

Hm, ne znam napamet putanju za SX763. Uglavnom, ulogiraš se u router (192.168.1.1 ili jednostavno sx763 u browser) i tamo negdje pod Details od DSL linije pišu ti te informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Hm, ne znam napamet putanju za SX763. Uglavnom, ulogiraš se u router (192.168.1.1 ili jednostavno sx763 u browser) i tamo negdje pod Details od DSL linije pišu ti te informacije.

Ovo?

17 godina
makaweli kaže...
191x7 kaže...

Ovo?

Prema toj slici nešto ti s profilom ne štima, traži SZK da ti postave pravilan profil.

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
makaweli kaže...
191x7 kaže...

Ovo?

Prema toj slici nešto ti s profilom ne štima, traži SZK da ti postave pravilan profil.

Upravo su me zvali, rekli su da je postavljen krivi profil, spustili su brzinu nazad na 4Mbit/s i stvar je ista, konstantan ping prema Zagrebu 60, prema Bihaću 80ms sa spikeovima do 1000ms. Više nemam strpljenja pa sam im rekao da zatvore smetnju jer svejedno idem u Zagreb kroz dva,tri dana a ukućani koriste internet samo za osnovne stvari pa ne primjete razliku.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice