Neko mi se spojio na net !?

poruka: 5
|
čitano: 1.670
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Imam problem.Kao sto pise u naslovu susjed mi se spojio na net.Sve je bilo ok dok u zadnje vrijeme mi je net znao zastekat i onda jucer odem na login fb i vidim susjedov racun ( zapamcena lozinka i username) usao vidi logg off se i skinem program Who is on my Wi-fi i od skeniranja vidim da je spojen neki tp-link ( laptop/pc ) i navecer mob samsung,,,,Iskljucio sam wireless i razmisljam sta napraviti..mjenjat lozinku itd/skinit neki spy ili sta uradit ? 

Sta uradit da se rjesim "nametnika" ? 

Hvala unaprijed na pomoci ! 

shadow
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za početak promjeni si šifru (duža nek bude bar 8-12 karaktera, kombinacija velika-mala slova i brojevi) i postavi si u postavkama routera WPA2 enkripciju a ne WPA koji ti je vjerovatno do sad bio pa ti je probio to u 20tak minuta sa linux live OS-om.

Ako ti je već do sad bio WPA2 šanse su da ti je nekako saznao tvoju prvobitnu šifru, ili ti na routeru uopće nije bila postavljena.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

netko se na tvom laptopu ulogiral u facebook, nis posebno.

A ako zelis promjeniti sifru na wifiju onda se spoji na ruter ili nazovi sluzbu za korisnike da ti oni promjene.

Googlaj ako ne znas sam.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA

1 0 hvala 1
15 godina

Takodjer imas mogucnost blokiranja korisnika preko MAC adres-a na routeru. Jednom blokiran ne bude vise vidio nikakvog interneta preko tebe : )
Barem ne na jednostavan nacin. :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Neko mi se spojio na net !?

Ako je uredjaj spojen na wifi i ja promjenim lozinku i enkripciju i hoce li se on logg off sve uredjaje pa tako i njega ili ce on i dalje bit spojen?

-mozes li mi malo pojasnit to blokiranje mac-a ...znam koji je i kako ga sad blokirat?

UPDATE: Promjenio sam ssid i lozinku stavio 20 mjesta... stavljen je wpa2 decki postoji li jos ista ili je to dovoljno ?

shadow
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2016 10:48 (maxi 135).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice