Max adsl brzina i prevara t-coma

poruka: 14
|
čitano: 15.067
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Max adsl 4mbps radi na 1,2mbps

Ok

Preselio sam se nedavno i na novoj lokaciji, prigradsko naselje , veza je vise manje donedavno bila odlicna 4mbps svim korisnicima pa i tu u stanu gdje sam sad, uredaj je nov,uredaj radi odlicno ''isprobano kod drugih korisnika u njihovim domovima'' ali zadnjih 4-5 dana brzina i po speed testu,netu i ostalim pokazivacima iznosi 1,3mbps pa ponekad i samo 0,9mbps dok je upload i dalje 0,30 mbps a ping varira od 565ping do cak enormnih 895ping

U cemu je problem?

Imam max tv i on mi govoto nezeli raditi,sto i ne cudi s obzirom da je brzina gotovo pa kao da nije max adsl.

Prijavio sam kvar nekoliko puta no t-comovci ne izlaze u susret, mogu li ja njih natjerat da mi raskinu ugovor jer nemogu funkcionirati na ovoj minimalnoj brzini ili da mi povecaju brzinu nekako

Ako nekog zanima,zivio sam u centru siska a sad u prigradskom naselju topolovac, ako to ikome ista znaci, kod susjeda je brzina isto niska ali nije ispod 2,3mbps iako nijedan od prvih 5 susjeda nema brzinu iznad 2.8mbps ???

GAMER
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Max adsl 4mbps radi na 1,2mbps
crocro23 kaže...

Ok

Preselio sam se nedavno i na novoj lokaciji, prigradsko naselje , veza je vise manje donedavno bila odlicna 4mbps svim korisnicima pa i tu u stanu gdje sam sad, uredaj je nov,uredaj radi odlicno ''isprobano kod drugih korisnika u njihovim domovima'' ali zadnjih 4-5 dana brzina i po speed testu,netu i ostalim pokazivacima iznosi 1,3mbps pa ponekad i samo 0,9mbps dok je upload i dalje 0,30 mbps a ping varira od 565ping do cak enormnih 895ping

U cemu je problem?

Imam max tv i on mi govoto nezeli raditi,sto i ne cudi s obzirom da je brzina gotovo pa kao da nije max adsl.

Prijavio sam kvar nekoliko puta no t-comovci ne izlaze u susret, mogu li ja njih natjerat da mi raskinu ugovor jer nemogu funkcionirati na ovoj minimalnoj brzini ili da mi povecaju brzinu nekako

Ako nekog zanima,zivio sam u centru siska a sad u prigradskom naselju topolovac, ako to ikome ista znaci, kod susjeda je brzina isto niska ali nije ispod 2,3mbps iako nijedan od prvih 5 susjeda nema brzinu iznad 2.8mbps ???

Meni je isto jednom pala brzina, i ja sam naravno primjetio i zvao ih, prvi puta ništa, drugi put su popravili. Ma sve je to gamad, snize brzine, pa ako netko primjeti ih vrate, ako ne ,  njima bolje. Ono što bih ja učinio jest zvao ih i prijetio, rekao da mi prekinu ugovor jer nisam platio za to smeće od brzine. Naravno, raskid ugovora se plača, ali nemoj ga ni slučajno platiti. Samo se žali, prijeti itd...

To je jedini jezik koji oni razumiju ;)

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
16 godina
neaktivan
RE: Max adsl 4mbps radi na 1,2mbps

Dodji kod njih u poslovnicu i reci da si zvao da se oni ne odazivaju,da si jako ogorcen uslugom tih kretena,ili ih nazovi i uljudno opet objasni svoj problem,meni je isto nkj sralo,al se popravilo u medjuvremenu inace bi glave padale.ili im jednostavo psuj sve po spisku(sala) :D

15 godina

Hvala na odg !

Ja sam ugasio max tv, iskljucio mrezni kabel, ugasio i resetirao i pc i modem,router, probao sve, provjerio telefon, nijednom u 5dana nisam dobio brzinu iznad ,13mbps, to nije normalno a nitko nije dosao da provjeri. Preselio sam se i trebam uskoro obrt otvorit na toj adresi,kako da ja funkcioniram radeci sa brzinom 3x sporojim od minimalne brzine t.-com adsla, ako prekidam ugovor, idem na sud sa njima i trazit cu da mi i  plate za ovaj mjesec sto ga koristim, doslovno su gamad !!

GAMER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Max adsl brzina i prevara t-coma

ma lopovi su kradu gdje stignu i nadaju se da nece nitko primjetit,naravno gamersko oko sve vidi :D,prijedji na nekog drugog operatera ako imas mogucnost.

17 godina
neaktivan
Nije do centrale, nego do losih bakrenih parica...

A po pravilniku vjerovao ili ne, oni ne odgovaraju za to...
In Control
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Za korisnikovu kucnu instalaciju ne odgovaraju normalno kaj drugo. Ali bogme moraju za svoje telefonsku mrezu koja ide do korisnika, kad su vlasnici te iste mreže pa ko je onda odgovoran šumski jelen mozda ili su pravilnik pisali zaguljeni odvjetnici.NevinašceCool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Za korisnikovu kucnu instalaciju ne odgovaraju normalno kaj drugo. Ali bogme moraju za svoje telefonsku mrezu koja ide do korisnika, kad su vlasnici te iste mreže pa ko je onda odgovoran šumski jelen mozda ili su pravilnik pisali zaguljeni odvjetnici.NevinašceCool

Da... ali tu su tehnicka ogranicenja koja su za njih... hm... FLEXIBILNA...

jedini nacin je da im se dosadjuje... pa mozda i vide sto nije uredu... I to da ostali koji imaju problema nazivaju...

In Control
15 godina
neaktivan

Pa jel' ne stoji u ugovoru da ce T-Com isporuciti najvecu mogucu brzinu koju kablovi mogu podnjeti? Dakle oni su fino oprali ruke sto se toga tice...

Citajte malo te ugovore prije nego se previse pocnete zivcirati.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan

Ajde mi molim vas recite zašto bi t-comu bilo u interesu da isporučuje manje brzine korisnicima?

Nije to nikakava zavjera, nisu oni gamad, jednostavno nemaju infrastrukturu kojom bi mogli isporučivati veće brzine. I sve dok ne dobiju dostojnu konkurenciju koja će pokrivati cijelu Hrvatsku, promjene će biti spore.

Molim vas, ali stvarno vas molim, ne derite se na operatere ko zadnji kreteni, ti ljudi 8 sati samo slušaju probleme korisnika i popunjuju izvješća o kvarovima. Orangutansko ponašanje kakvo se ovdje predlaže će imati samo kontra efekt.

Sljedeći put čitajte ugovore - sami ste potpisali (ili vaši roditelji) da se slažete s time da će vam t-com isporučivati najveću moguću brzinu.

~~~ Shit was SO cash! ~~~
Moj PC  
4 1 hvala 2
15 godina
neaktivan

Slažem se sa čovjekom iznad.

Čemu dernjava i vika, tako se stvari neće riješiti.

Prijavljujte kvarove i zahtjevajte kontakt od strane montera i netko će vas sigurno kontaktirati i objasniti situaciju.

Ako se stvari ne poboljšaju pišite prigovore sa zahtjevom raskida ugovora bez penala, vidjet će se da ste zvali 100 puta

radi istog kvara i to će vam biti dozvoljeno. Sumnjam da im je u interesu odlazak korisnika i raskid ugovora pogotovo u ovakva vremena..

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Imam i ja problema s tim oscilacijama brzina, plaćam im 10mbps, a imam onak...kako kad :)

Malo je na 10, ali jako rijetko, pa spuste na 8, pa na 6...eto, trenutno je na čitavih 2.5mbps, što mi je izvan svake pameti, s obzirom na to što plaćam i što dobivam. Onak, kaj ne bi trebali isporučivati minimalno 4mbps? Ah da...to je T-com.

Prošli mjesec sam doslovno svakih tjedan dana zvao SZK, bili mi tehničari doma 3-4 puta, svaki ima drugu spiku i više ne znam kome da vjerujem i koga da slušam. Jedino što me zanima jest to da oni meni isporuče ono što ja plaćam, a ako nisu u stanju, ne znam koga vraga su mi onda uopće dali tih 10mbps. Moje mišljenje je da su poprilično pretjerali s tim maxTVom kojeg su djelili šakom i kapom i sad su im infrastrukture previše zagušene. MaxTV sam bio praktički prisiljen odjaviti jer, po riječima tehničara, ja ni pod razno ne mogu imati maxTV i brzinu od 4mbps, ali mogu 10mbps bez MaxTVa...navodno :)

Već sam poprilično frustriran njihovim ponašanjem i "boli nas ona stvar" stavom. Jedino kaj mi preostaje jest svaki dan gnjaviti ekipu u SZK, pa onda čekati da mi vrate brzinu na 10, onda jedno tjedan dana mira, onda opet telefoniranje i tako unedogled, a nijedan drugi ISP mi nažalost nije dostupan.

Ali eto, samo bi htio da mi netko može objasniti kaj oni imaju prčkati po brzinama, malo ubrzavati, snižavati i slično. Netko iz T-coma po mogućnosti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam iz T-coma ali nije to neka velika znanost. Naime radi se o starim kablovima, sto ti je veci sum na liniji to ces imati nizu brzinu. Tj. brzina ti se smanjuje na najvecu mogucu na kojoj se moze postici ADSL sinkronizacija, (to radi modem a ne T-com).

Siemens Gigaset SX 763, modem koji ja imam, ti moze prikazati sum na liniji (kao i svaki drugi modem), ali ovaj ti prikaze i maksimalnu mogucu propusnost zice u takvim uvjetima, sto je zgodno. Evo recimo, ako se mom modemu moze vjerovati moja parica mi moze isporuciti ~19 MBit/s downstream i ~1.4 MBit/s upstream.

Problem sa MaxTV-om ti je taj sto oni moraju isporucivati konstantnu stabilnu brzinu da bi tebi bilo gledljivo, a oni su valjda svojim mjernim instrumentima ocitali da je to nemoguce pa su ti rekli da se radje toga okanis.

Ukratko, situacija ti se nece popraviti dok netko ne dofura optiku do tebe...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...

Imam i ja problema s tim oscilacijama brzina, plaćam im 10mbps, a imam onak...kako kad :)

Malo je na 10, ali jako rijetko, pa spuste na 8, pa na 6...eto, trenutno je na čitavih 2.5mbps, što mi je izvan svake pameti, s obzirom na to što plaćam i što dobivam. Onak, kaj ne bi trebali isporučivati minimalno 4mbps? Ah da...to je T-com.

Prošli mjesec sam doslovno svakih tjedan dana zvao SZK, bili mi tehničari doma 3-4 puta, svaki ima drugu spiku i više ne znam kome da vjerujem i koga da slušam. Jedino što me zanima jest to da oni meni isporuče ono što ja plaćam, a ako nisu u stanju, ne znam koga vraga su mi onda uopće dali tih 10mbps. Moje mišljenje je da su poprilično pretjerali s tim maxTVom kojeg su djelili šakom i kapom i sad su im infrastrukture previše zagušene. MaxTV sam bio praktički prisiljen odjaviti jer, po riječima tehničara, ja ni pod razno ne mogu imati maxTV i brzinu od 4mbps, ali mogu 10mbps bez MaxTVa...navodno :)

Već sam poprilično frustriran njihovim ponašanjem i "boli nas ona stvar" stavom. Jedino kaj mi preostaje jest svaki dan gnjaviti ekipu u SZK, pa onda čekati da mi vrate brzinu na 10, onda jedno tjedan dana mira, onda opet telefoniranje i tako unedogled, a nijedan drugi ISP mi nažalost nije dostupan.

Ali eto, samo bi htio da mi netko može objasniti kaj oni imaju prčkati po brzinama, malo ubrzavati, snižavati i slično. Netko iz T-coma po mogućnosti.

imam i ja taj problem,par dana radi pa se opet vrati brzina,navodno se to automatski prebaci ako imaš previše errora na liniji(errors seconds,crc,fec,hec)

SLOBODNA DALMACIJA Osmoškolci ubili Boga u vjeroučiteljici...Posjetite www.chillaona.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.8.2010 21:24 (al zagorec).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice