Laptop slabo lovi signal, trebam pomoc

poruka: 9
|
čitano: 4.702
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Situacija je ovakva:

Router je ovaj od T-coma ( Siemen Gigaset sx 763 wlan). On se nalazi u jednoj kuci, a laptop se nalazi u drugoj kucici. Udaljenost je cca 15 do 20 metara, tu su uključena i 4 zida.

Na prijasnjem latopu je takodjer znala pucati veza, ali ne ovoliko. Sad sam uzeo novi (http://www.makromikro.hr/detalji_proizvoda.0b6e39f396274a3da791fb50b80085db.racunalo-toshiba-satellite-l850-1ez-intel-core-i5-3210m-2-50ghz-4gb-640gb.aspx) i tu mi pak stalno puca veza, katastrofa.

E sad, posto se ja uopce ne kuzim u ovakve stvari, da li mi mozete sugerirati sto napraviti? Da li mogu uzeti samo neki dodatak za router, neku antenu koja bi slala jaci signal. Ili mogu uzeti samo neku usb antenu za laptop koja bi lovila jaci signal? Ili moram oboje?

Vidio sam da se ovdje dosta spominjao ovaj WLAN AirLive WL-1700USB. Da li bi to rjesilo sve moje probleme?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 15:33 (marijanooo).

0 0 hvala 0
15 godina

Prvo probaj sa laptopom pokraj modema surfati i vidjeti dali ti je puni signal.

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

je je, puni je, u kuci radi super. ali kad odem u drugu kucicu, onda prekida.

0 0 hvala 0
15 godina

Da zidovi su problem... trebaš nabaviti nekakvu antenicu... sad kakvu ja neznam pa pričekaj da ti netko stručan to kaže.

Suha krpa na dnu mora.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

sta nitko? :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Laptop slabo lovi signal, trebam pomoc

1) Stavi jaču omni antenu na sx763. No, pritom prvo provjeri može li se postojeća antena odšarafiti.
2) Ako signal i dalje bude slab, nabavi dodatan access point koji ćeš smjestiti u drugu kućicu. Recimo TP-Link TL-WR743ND ili AirLive AP60. Naravno i drugi uređaji dolazi u obzir.
3) Ili, kupiš AirLive WL-1700USB, i umjesto njegove antene staviš vlastitim rukama napravljenu usmjerenu antenu (tj.kantenu). Vrlo jeftino, a vrlo efikasno rješenje!
4) Ili, kupiš 2 Powerline adaptera. Jednog uštekaš u utičnicu kraj rutera i žično ga spojiš sa ruterom. Drugog uštekaš u utičnicu u drugoj kućici. Budući da onda signal putuje preko strujnih žica, treba prvo provjeriti kako su strujno spojena ta dva objekta.

14 godina
D1001 kaže...

3) Ili, kupiš AirLive WL-1700USB, i umjesto njegove antene staviš vlastitim rukama napravljenu usmjerenu antenu (tj.kantenu). Vrlo jeftino, a vrlo efikasno rješenje!

A ne kuzim ovo. Sta ne mogu samo uzeti wl-1700 usb i prikljucit ga na laptop i laptop automatski lovi jaci signal?

15 godina
neaktivan

Možeš. No, sa usmjerenom antenom će signal biti kvalitetniji nego sa omnicom. Ako budeš zadovoljan kvalitetom signala, slobodno ostavi kako jest.

12 godina
neaktivan

imaš tu na njuskalu za 150kn dobru wlan karticu i tip daje na poklon usmjerenu antenu 10dbi , premda ne vjerujem da ima 10dBi. 

Mislim da ti nece trebati nikakva usmjerena antena , ako si kupiš airlive wl-1700 , to je mrak od kartice.  nikad više loš signal neces da imaš

franc
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 13:59 (franc_32).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice