Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.684.108
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
Ag008 kaže...

Ne, Iskon i dalje ide na staru centralu. Ovdje se spajaju samo HT korisnici.

Iskon ima paket preko FTTC-a ali se puno više plaća. Udaljen si oko 1.5km od centrale.

Brzina će ti i pasti, jer će se ostalim korisnicima tj preko parica će se puštati i veće brzine, što će ti uzrokovati smetnje.

Rješenje ti je max 2xs od 150kn ili max 3xs od 209kn u HT-u gdje ćeš moći imati 50mbps

Au PM, hladan tuš, a toliko sam se veselio tom kabinetu . Šta najgore s iskonom sam potpisao ugovor pred jedno 8 mjeseci na 24, tako da ću ja još dugo biti na ovome čini mi se.. Postoji li jedino neki način da se raskine ugovor ako stvarno brzina padne ili veza krene pucati? Jer ja plaćam paket 20-50 a nemam ni 20 .

9 godina
neaktivan
Ako ti je ispod 14, imaš pravo na raskid. Što se tiče fttc-a, uvijek možeš dobiti nešto ispod pulta. Probaj vidjet ima li prodajni predstavnik za tvoje područje pa da ti dođe ili kontaktirati sam Iskon da ti provjere za dostupnost.
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Preko iskon službe za korisnike ponuđen mi je paket preko fttc-a (bijela zona) cijenovno isti kao i preko njih (narančasta zona). nettel20-50 1500min fix za 169.99kn na ugovornu obvezu. Službeni paket isto na ugovor košta 199.99kn.

0 0 hvala 0
17 godina
T-com Max 2xs bi bio 150kn s turbo 50
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jel mi moze neko objasnit zasto uvijek imam oko 5% packet loss, jel zbog parice ili neceg treceg.

I zasto se rezultati toliko razlikuju izmedju 3 razlicita testa?

parica parica
speedtest speedtest
testmynet testmynet
fast.cam fast.cam
packet loss packet loss
Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Čekam vectoring 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

A koju brzinu sada imaš na speedtestu?

Ja imam ovu brzinu

http://www.speedtest.net/result/6413674233.png

S time da je ista kada i upalim maxtv, ali ako prebacim na HD kanal tada je 47Mbps

Baš gledam, moj profil 50mbps+maxtv ima 59mbps pušteno

Otkako je počela kiša sa grmljavinom (ali ne grmi ovdje), često mi se CRC greške događaju, inače ih nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2017 23:49 (Ag008).
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trenutno imam 50/10. Maxtv nemam i zato mi je cudno sto mi je pusteno 68mbps, a nemam ih ustvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A koliko ti daje speedtest, stavi rezultat ovdje...

10 godina
Marsel007 kaže...

Jel mi moze neko objasnit zasto uvijek imam oko 5% packet loss, jel zbog parice ili neceg treceg.

I zasto se rezultati toliko razlikuju izmedju 3 razlicita testa?

Moguce da je do routera, jer je margina dosta velika da bi ti se to dogadjalo. A mozda je stvarno nesto otislo na infrastrukutir pa ni tolika margina ne pomaze. Ja bi prvo zamjenio router a ono sto ti mozes je zamjenit kabel do routera. Ovi ostali testovi ne vidim na slikama, al moguce da ti serveri nisu najblizi pa stoga razlike u brzinama.

andreas11 kaže...

Trenutno imam 50/10. Maxtv nemam i zato mi je cudno sto mi je pusteno 68mbps, a nemam ih ustvari.

Stavili su ti hd profil+maxtv, jer je meni takav profil za maxtv+hd. Zasto? Pa mozda se nadaju da ces uzet maxtv :P

17 godina
Ag008 kaže...

A koliko ti daje speedtest, stavi rezultat ovdje...

http://beta.speedtest.net/result/6415945807

Neznam zasto je ping nula, inace je 8-9.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jel moze neko rec koliko bi ovdje bila maximalna brzina parice 

Sir! We are surrounded! - Great! Now we can attack in every direction!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

FEC Error Count  Upstream 259690033   downstream 3389398  -.-' koliko vidim kod nekih je to daaleko manje 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Marsel007 kaže...

Jel moze neko rec koliko bi ovdje bila maximalna brzina parice 

Nista :P

Predaleko si, atenuacija te stavlja na 3+ km tako da to izgleda to. Mozda koji mb vise, ali i to je pitanje kakvo je stvarno stanje jer na tu duljinu nikad neznas. Znaci moras cekat dok ti izgrade neki blizi izvod, al dosta ih se izgradilo tako da mislim da je rok cak do kraja godine za sve da imaju 20mbps , al nisam 100%.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, ne znam jesam li točno pogodio temu, ali trebam pomoc oko odabira providera.
Trebam preporuku za što jeftiniju soluciju za  flat internet dobre brzine i bez ikakvih problema, ako je to ikako moguće.
Nalazim se u Slavoniji, gdje najčešće koriste MAX Adsl flat internet Hrvatskog telekoma, ako je to bitno.
Unaprijed se zahvaljujem! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.7.2017 22:25 (tuzla11).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tuzla11 kaže...

Pozdrav, ne znam jesam li točno pogodio temu, ali trebam pomoc oko odabira providera.
Trebam preporuku za što jeftiniju soluciju za  flat internet dobre brzine i bez ikakvih problema, ako je to ikako moguće.
Nalazim se u Slavoniji, gdje najčešće koriste MAX Adsl flat internet Hrvatskog telekoma, ako je to bitno.
Unaprijed se zahvaljujem! 

pa koliko su ti sad intrnet brzine?

ako mozes doci do podatka u ruteru koliko je down dB kod Line Attenuation pa bi ti mogli reci koiko bi mogao imati

A kakvih ptoblema ocekujes?

misli pozitivno

Cini mi se da Optima ima i kod tebe pa piogledaj sto ti nude, ja necu to raditi :)

ali prvo saznaj to s Line Attenuation koliko ti je dB i javit ce ti ovdje sto mozes ocekivati

mogao bi VDSL koristiti koje nude vece brzine od ADSL ali opet....

Svako dobro

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Je li mi neko moze rec gdje mogu vidjet te podatke o kvaliteti parice za t-com. Na amisu sam to lako mogo vidjet ali sad kad sam preso na t-com nigdje ne mogu nac te podatke. Hvala unaprijed.

Edit:

Za one kojie zele provjerit podatke o dsl konekciji a imaju router ZTE 931 VII, moraju u polje username upisat administrator (a ne user) i ispred passworda dodat !tc0Mht

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 20:47 (Reufff).

0 0 hvala 0
17 godina
10 godina

Ne mogu otvorit te linkove. Da li znas u kojem meniu se nalaze ti podatci? Ovako mi izgleda prozor kad se logiram i odaberem tab internet. Router je ZTE 931 VII

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 18:33 (Reufff).
13 godina
neaktivan
Pa nznm zasto ga Iskon ne bi spojil ... isto su i mene zvali prije cca 3 tjedna, da je HT stavil fttc blize i prije 10 dana spojen na novu paricu.
Prijasnja brzina je bila max. 13/1, a sada 50/12. Profil promjenjen u 17a, i max na prijasnjoj parici je bilo 20/1, a sada je 76/38. Nazovi SZK pa pitaj ...
Lp.
10 godina
jel ti vec istekao ugovor kad su te zvali za fttc?
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

ljudi kako se moze odavde iscitati udaljenost do centrale ili cega vec, jer tcom mi nezeli ukljucit vdsl pa umirem na ovom, posto je max tv hd (10mbps) a ostaje mi 4-5 za surf u 21. stoljecu 

tragedija tragedija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Udaljen si od centrale 1-2km, očajna parica, puna grešaka.

Ovo ti ja maksimum, vdsl ne možeš imati.

Ugasi i upali router, pa postaj za 24h istu ovu sliku da vidimo koliko grešaka imaš kroz 24h (inače ih zbraja i prikazuje od prvog paljenja routera )

10 godina
1950Killer kaže...

ljudi kako se moze odavde iscitati udaljenost do centrale ili cega vec, jer tcom mi nezeli ukljucit vdsl pa umirem na ovom, posto je max tv hd (10mbps) a ostaje mi 4-5 za surf u 21. stoljecu 

Ne zele ukljucit jer neces bas puno dobit, iako bi bilo nekih dobitaka nisi bas tako daleko, al mislim da oni na te udaljenosti ne ukljucuju vdsl. Mislim da iskon/optima ukljucuju. To sto imas je to po adslu. Morat ces cekat neki blizi izvod da izgrade, ili jeli probat nekog drugog operatera (bnet) koji ne koristi parice vec ima svoju infrastrukturu

13 godina
neaktivan
Nije, jos 1g je bilo do kraja ...
8 godina
Zna netko od ovdje prisutnih kolega, kako da u speedportu w724 Ci vidim parametre linije ?

Prebacio sam se na HT, paricu su mi nabacili na kabinet udaljen oko 200 m, i zadovoljan sam brzinom, no mozda moze i brze a cijena je ista i neovisi o brzini.

U SZK mi kazu da im "sustav" neda vise od 40 mbps za moju liniju , a kada mi je dosao tehnicar i donio modem, njegovo mjerenje je pokazivalo 68 mbps.

.

0 0 hvala 0
17 godina
8 godina
Ag008 kaže...

Zahvaljujem kolega....  

Evo parametara i speedtesta sa tim parametrima. Da li je ovo plafon mogućnosti linije ili ... ?

8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav svima!

Da li mi netko tko pozna malo više ovu tematiku može prokomentirati moje podatke o spajanju modema.

Prema ovim podacima čini mi se da moja linija može više od ovih 28 Mbps na koje se spaja moj modem. Imam Iskonov Internet 20-50 Mbps + IPTV i ovo je maksimalno što mi oni mogu isporučiti. Barem oni tako kažu.

SNR margina 14/14 dB nije baš visoka ali je po nekim izvorima sa Interneta u klasi dobro. Prigušenje je 17/21 dB što je u klasi izvrsno. Modem registrira maksimalnu „teoretsku brzinu“ od 48/10 Mbps. Znam da ovaj zadnji podatak nije baš pouzdan, ali modem mi veli da je maksimalni download 48 Mbps, a oni su mi ograničili spajanje na 28 Mbps (a prodali su mi paket 20-50Mbps, uz garantiranih 35mbps minimum).

Iskon veli da je najveće ograničenje udaljenost od centrale, ali ove zime su napravili neku mini centralu (ne znam kako se to točno zove) koja je udaljena jedva 50m od moje kuće i ja sam spojen na tu malu centralu, pa ne znam koja udaljenost bi mogla biti faktor u mom slučaju?

Modem se uvijek spaja na 28 Mbps, a ja dobivam maksimalni download (speedtest.net) od cca. 20 Mbps. Od kud tolika razlika, kada po Iskonovim rječima IPTV troši od 2-4 Mbps?

Molio bih pomoć, da li imam osnovu da se počnem žaliti Iskonu?

Hvala i pozdrav!

0 0 hvala 0
10 godina
bunker kaže...
Evo parametara i speedtesta sa tim parametrima. Da li je ovo plafon mogućnosti linije ili ... ?

Moze bolje. 50tka tu ide + tv.

CyberPero kaže...
Prema ovim podacima čini mi se da moja linija može više od ovih 28 Mbps na koje se spaja moj modem. Imam Iskonov Internet 20-50 Mbps + IPTV i ovo je maksimalno što mi oni mogu isporučiti. Barem oni tako kažu.

Dobro si taj dio vidio. Moze to vise. Zasto su ti ogranicili samo oni znaju, ali sigurno moze vise. Ali kako si u paketu "od 20 do 50" neces se moc nigdje zalit osim upravi vodovoda. Kad je stigo taj paket rekli su da ce bit "podpaketi" 20/30/40/50 s svojim minimalnim brzinama, ali ocito, tu su politiku napustili jer nisi jedini kojem govore da ne moze brze, a jasno je iz routera da moze brze. To sto vidis je maksimala s target marginom. Dal bi na toj margini drzalo je pitanje, to neznas dok ne pustis, ali znaci trebali bi ti pustit 40mbita+tv i da vidis kako ce se parica ponasat.

CyberPero kaže...
SNR margina 14/14 dB nije baš visoka ali je po nekim izvorima sa Interneta u klasi dobro. Prigušenje je 17/21 dB što je u klasi izvrsno.

Pusti te "izvore s interneta" jer iz nekog razloga, netko je jednom napravio listu (koja se nalazi na svim forumima u hrvata pa i sire) koja potpuno nema veze s vezom (nalazi se i u pocetnom postu ove teme) gdje su stvari navedene povrsno, neke i krivo (margina se cesto zamjenjuje za ratio) i slicne stvari. Treba puno opsirnije sagledat znacenje parametara.

Uglavnom, "prigusenje" ti nije izvrsno, takvo je kakvo je. Margina ti je 14db sto je ogromno i ne treba sigurno bit tolika, ali je tolika jer imas razlike u pustenoj brzini i maksimalnoj pa tad margina raste na odredjenim profilima (sto bi uvijek i trebalo postavit). Oba parametra nisu nesto cime ces se posebno zamarat sada, vec samo ova maksimala koja pokazuje da mozes puno vise od pustenih 20 mbita, stoga te ceka borba da ti iskon to isto i pusti, iako pravno, nemas bas previse nacina da ih pritisnes. Ako te ovi na telefonu odjebavaju, posalji pismeno i prilozi sliku parametara te trazi povecanje brzine na 40+tv da vidis hoce li to radit. Ako ne bude radilo, nek smanje na prvi manje (po mogucnosti ne 30+tv, ali to ce 100% radit). Neznam dal imaju profila izmedju 30 i 40.

CyberPero kaže...
Iskon veli da je najveće ograničenje udaljenost od centrale, ali ove zime su napravili neku mini centralu (ne znam kako se to točno zove) koja je udaljena jedva 50m od moje kuće i ja sam spojen na tu malu centralu

Nisi spojen na tu malu, ili ako jesi nije 50m od tebe. Da je 50m od tebe, ova maksimala koju vidis od 48 bi bila negdje 100+

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice