Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.681.054
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

HT objavio rezultate za 2016. godinu, od svega ukratko, najjace su mi ove cinjenice:

"Pokrivenost kućanstava pristupom sljedeće generacije (širokopojasni pristup u nepokretnoj mreži veci od 30 Mbps) je na 54%.

-bas mi drago da sam u ovih 46% 

"Investicije u nepokretnu mrežu rezultirale su optičkim pristupom za 295 tisuća kućanstava, što je za 68% više u odnosu na 2015. godinu. Za više od 50 posto korisnika bez dodatne su naknade omogućene širokopojasne brzine koje su za dva do pet puta veće od prijašnjih. NGA brzine veće od 30 Mbit/s ukupno su omogućene
za 800 tisuća hrvatskih kućanstava te se zahvaljujući tome Hrvatska približava ciljevima Europske digitalne agende."
http://www.t.ht.hr/odnosi-s-investitorima/vijesti-za-investitore/3513/Rezultati-za-godinu-zavrsenu-31-prosinca-2016.html

This time next year, gigabit za sve 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.3.2017 15:31 (srcipesak).

1 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipo,

Naime prije nekih 10 dana sam prebacen na vdsl te su mi prvo pustili brzinu od 30 mbit/s.

Provjerio sam u ruteru (imate sliku par postova iznad) propusnost pise 46 mbit/s.

Zovem ih da dignu to na 40 i oni napravili zahtjev prema HT-u i danas me ujutro prebace na 40 mbit/s vidim ruter se spaja na 45 reko super.

Gledam propusnost linije bum 56 mbit/s. Nemam nista nek oni svaki tijeedan dizu za 10 mbit/s. eehehhehehehe

Ono sto me veseli i sto mi je dosta bitno je vidim upload moguci. Puste mi 6 a max kolko vidim je oko 21.

Reko pustite vi meni 50/15 i niko sretniji od mene.

Evo i slikice.

Ekipo sta kazete na sve to?

Jel imao ko jos kakav slican slucaj?

Zovem SZK iskon i kaze mi frajer da je ovo maksimalno i da to sta vidim u ruteru zanemarim jer nije referentno.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

To ti je jer su ti stavili 17a profil kako sam ti napisao prije. Sad si kako spada, sad trazi 50mbita i onda ces valjda bit na nekom maksimumu downloada, a uploada ce jos bit lufta.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ima li neko iskustva sa ovim ruterom Speedport Entry 2i ???

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav ekipa,

prije par dana sam dobio kabel na kuću i iskonov VDSL, pa bi molio znalce da prokomentiraju kak im se čini ova statistika

i da li ima mjesta za poboljšanje.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
Iwa1001 kaže...

Pozdrav ekipa,

prije par dana sam dobio kabel na kuću i iskonov VDSL, pa bi molio znalce da prokomentiraju kak im se čini ova statistika

i da li ima mjesta za poboljšanje.

Atteinable rate ti je mrvicu veci od aktivnog, to sto imas je trenutno max. Ili si daleko kablom od centrale tipa 1.3+ km ili je parica katastrofa. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.3.2017 13:06 (srcipesak).
14 godina

Hvala.

Udaljenost je cca 1.6 km (izmjereno autom po cesti), tak da je vjerojatno kombinacija jednog i drugog.

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

et mene

hah, a jest je ovo zahebano

kao sto sam natrknuo prije, provucen mi je optik kabel do kuce, viri iz ormarica (kad vratasce otvorim ) cirka 30-tak cm fiber kabel

zvao sam SZK H-Telekoma  i receno je da jesu provuceni kabeli ali nisu finaliziran do kraja i da bi trebao predati  zahtjev da to naprave do kraja

Pitanje: da li cu predajom zahtjeva imati financijskih opterecenje (duzan ili ne platiti finaliziranje optika)

Kad dodu ljudi sto trebam ocekivati sto ce raditi`pretpostavlajm da moraju staviti uredaj s druge strane zida gdje je ormaric da zovem ja

tako ''terminal''  koji ce morati imati svoj izvor struje !?

kakva vrsta kabla ide poslije tog  ''terminal'' da li ih provodim po kuci isto ko i telefonski kabel i toliko uticnica?

Cudim se, otkad imamo to uvedeno min 10 godina, da nam nisu javili da li zelimo mozda koristiti opticke infrastrukture i uzivati u prednostima tih medija..

receno je da bi za nekih 209.- kn imao trio paket TV, internet 100/20, tel

Pitanje: da li FTTH ne nudi simetricne brzine interneta donw / up prometa, 20/20, 50/50. 80/80. 100/100 itd.

Posto nisam bas neki korisnik TV da li je moguce naruciti samo Net i Tel i uz to ocekivano nizu cijenu pretplate

nisam bas trazio temu HT optika , da li su ljudi zadovoljni kvalitetom usluga, koliko je potrebno vremena da se to sve odradi od predaje zahtjeva do prvog bita interneta?

Vjerujem da je puno bolje neg sto imam ovo sad, koji od potpisa 10.2016 samo lose. vec 8 god sam kod Amis i imao 7.7 mbts a ugovorom 10 mbts i dalje imam 7.7 mbts..da ne velim i ostala prava.

znam da nemam pravo raskinuti ugovor ili bi platio to raskinuce sto mi financjski opterecenje

ne bih htio dalje smetati, unaprijed zahvaljujem na odgovoru  sto me sad zanima.

-->-->--@
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jebodiah kaže...

et mene

hah, a jest je ovo zahebano

kao sto sam natrknuo prije, provucen mi je optik kabel do kuce, viri iz ormarica (kad vratasce otvorim ) cirka 30-tak cm fiber kabel

zvao sam SZK H-Telekoma  i receno je da jesu provuceni kabeli ali nisu finaliziran do kraja i da bi trebao predati  zahtjev da to naprave do kraja

Pitanje: da li cu predajom zahtjeva imati financijskih opterecenje (duzan ili ne platiti finaliziranje optika)

Kad dodu ljudi sto trebam ocekivati sto ce raditi`pretpostavlajm da moraju staviti uredaj s druge strane zida gdje je ormaric da zovem ja

tako ''terminal''  koji ce morati imati svoj izvor struje !?

kakva vrsta kabla ide poslije tog  ''terminal'' da li ih provodim po kuci isto ko i telefonski kabel i toliko uticnica?

Cudim se, otkad imamo to uvedeno min 10 godina, da nam nisu javili da li zelimo mozda koristiti opticke infrastrukture i uzivati u prednostima tih medija..

receno je da bi za nekih 209.- kn imao trio paket TV, internet 100/20, tel

Pitanje: da li FTTH ne nudi simetricne brzine interneta donw / up prometa, 20/20, 50/50. 80/80. 100/100 itd.

Posto nisam bas neki korisnik TV da li je moguce naruciti samo Net i Tel i uz to ocekivano nizu cijenu pretplate

nisam bas trazio temu HT optika , da li su ljudi zadovoljni kvalitetom usluga, koliko je potrebno vremena da se to sve odradi od predaje zahtjeva do prvog bita interneta?

Vjerujem da je puno bolje neg sto imam ovo sad, koji od potpisa 10.2016 samo lose. vec 8 god sam kod Amis i imao 7.7 mbts a ugovorom 10 mbts i dalje imam 7.7 mbts..da ne velim i ostala prava.

znam da nemam pravo raskinuti ugovor ili bi platio to raskinuce sto mi financjski opterecenje

ne bih htio dalje smetati, unaprijed zahvaljujem na odgovoru  sto me sad zanima.

Što se tiče kvalitete usluge na htovoj optici, nikad kvara nikakvog, jedina smetnja je bila daljinski ali su ga došli zamjeniti unutar 24h. Zahtjev moraš podnijeti kako bi se netko "detaljnije" pozabavio tim priključkom i vidio može li se uopće sprovesti. Ako ti je dostupna optika, nemaš se kaj premišljat uzmi. Čak je i cijenom konkurentna. Javi ishod :)

17 godina
neaktivan
wAlpha kaže...
Jebodiah ka

Što se tiče kvalitete usluge na htovoj optici, nikad kvara nikakvog, jedina smetnja je bila daljinski ali su ga došli zamjeniti unutar 24h. Zahtjev moraš podnijeti kako bi se netko "detaljnije" pozabavio tim priključkom i vidio može li se uopće sprovesti. Ako ti je dostupna optika, nemaš se kaj premišljat uzmi. Čak je i cijenom konkurentna. Javi ishod :)

trenutna situacija je da sam na Amisu 09.2016-09.2018 vezan i to nesretno

Mogu predati zahtjev, da tehnicar preispita mogucnost  dovrsenja uvodenja fiber u kuci?

razumljivo mi je..... ja cam mogu reci da sam jedan od 4 sretnika u nasoj ulici (22 kucna vroja) da imamo tako fiber dopeljano do naseg doma i da dolazi od ceste gdje su zgrade koje imaju i optiku i bnet opriku

Znaci sljedeci korak je predati zahtjev i dolazak tehnicara da preospita nase dovodene optike.

nadam se da nece iziskivati nekakvu veliku financijsku podmirenja.

budem sutra subota  pokusati dobiti onu gospodu koje je susretljiva bila...

svakako javim,,,

-->-->--@
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Evo primjetio sam da kad ukljucim telefonsku liniju u router da mi crc error se povecaju i da mi margina pada(download)..sto znaci da kada recimo igram online igru da ce mi biti packetloss ili ce mi se disconectat..

AnnexType Annex B ISDN

Da li bih mozda trebao kupit neki adsl filter razdjelnik ili nesto ?

Hvala .,:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.3.2017 21:41 (gamer1234).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Postovanje

Imam jedno pitanje.....

Bratu hitno  treba rjesenje..

Dosad koristi Devolo 550+ 60 mbts mu je maximalno.. a ima 200 cini mi se

ne zelimo stemati. ne zelimo kanaliche. pa ni WI-FI, pa sam se sjetio da provucemo UTP kabel tamo gdje ide i strujni kabel

ima cijevi u zidu i pretpostavljam da duzina cirka 10m nece preddstavljati problem

naime ,,,, moj je naum..... izvuci strujni kabel (gdje ce ici UTP kabel) skinuti mu vanjsku izolaciju i ispadne samo 3 zice, radi lakseg provlacenja kroz cijevi u zidu i da uz strujni kabel mogu provuci i UTP kabel mozda uz pomoc silikonskog podmazivaca...

tako da imam kroz te cijevi i mrezu i na svakom kraju bi napravio RJ45 uticnicu (naravno  u zidu rupu napraviti)  a kod sobe s PC mozda i dupli

da li je izvedivo to*?

da li strujni kabel smeta tom UTP kablu svojim poljem EM kojecega?

Hvača

-->-->--@
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ko je bolji resiver za Max tv iptv motorola mp300 , Aris ili Cisco ???

0 0 hvala 0
14 godina
Jebodiah kaže...

Postovanje

Imam jedno pitanje.....

Bratu hitno  treba rjesenje..

Dosad koristi Devolo 550+ 60 mbts mu je maximalno.. a ima 200 cini mi se

ne zelimo stemati. ne zelimo kanaliche. pa ni WI-FI, pa sam se sjetio da provucemo UTP kabel tamo gdje ide i strujni kabel

ima cijevi u zidu i pretpostavljam da duzina cirka 10m nece preddstavljati problem

naime ,,,, moj je naum..... izvuci strujni kabel (gdje ce ici UTP kabel) skinuti mu vanjsku izolaciju i ispadne samo 3 zice, radi lakseg provlacenja kroz cijevi u zidu i da uz strujni kabel mogu provuci i UTP kabel mozda uz pomoc silikonskog podmazivaca...

tako da imam kroz te cijevi i mrezu i na svakom kraju bi napravio RJ45 uticnicu (naravno  u zidu rupu napraviti)  a kod sobe s PC mozda i dupli

da li je izvedivo to*?

da li strujni kabel smeta tom UTP kablu svojim poljem EM kojecega?

Hvača

Smeta,zato uzmeš shieldani obavezno.

Poželjno i indivudualno shieldani,tj SFTP.

Ako ima cijevi sigurno prođe i UTP koji je uglavnom oko 6mm fi.

robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

Smeta,zato uzmeš shieldani obavezno.

Poželjno i indivudualno shieldani,tj SFTP.

Ako ima cijevi sigurno prođe i UTP koji je uglavnom oko 6mm fi.

U redu shieldani znaci zasticeni-okloplljeni

nadam se da nije nesto kruci-tvrdi

OK Hvala na preporuci kabla

-->-->--@
14 godina
Malo krući mora biti,no nije puno.
Samo pazi da ne uzmeš onaj što unutra još ima i najlonsku sajlu za dodatnu čvrstoću,taj je krut kao sam vrag.
robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Malo krući mora biti,no nije puno.
Samo pazi da ne uzmeš onaj što unutra još ima i najlonsku sajlu za dodatnu čvrstoću,taj je krut kao sam vrag.

ne da mi mira, nemrem spavati, razmisljam kako ide i koji kabel

ja sam inace isao u ovu firmu kupovao sam  i OK su

sad pod trazilicu sam napisao SFTP i ima ih fiju... koji bi pasalo...

ako nesto vidis i zaphe samo zapisi naziv artikla

web http://www.ms-zagreb.hr/hr/main.htm

Unaprijed Hvala

-->-->--@
14 godina

Koliko vidim s obzirom da nemaju napisano uopće tko to proizvodi.
CAT5ESFTP-1 bi trebao biti dobar,samo neznam koliko je savitljiv jer ima alu foliju i oplet još gore.

CAT5EFTP-100 ima samo alu foliju.
Najbolje bi bilo ako imaš priliku uživo vidjeti koliko su fleksibilni.

Nije ni FTP najbolje rješenje jer parice nisu individualno još shieldane,ali Cat5e se teško u S/FTP verziji nađe.

Naravno shield se mora ispravno terminirati i uzemljiti,no o tome dobro proguglaj gdje je i kako najbolje.

LAN pokraj struje nikada nije dobro,niti preporučljivo rješenje.

Ima li možda neki drugi način,neiskorištenu cijev ili bilo što drugo?

Iz sigurnosnog aspekta u ovom slučaju jedino optika je sigurna.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 10:42 (robimarko).
17 godina
neaktivan
robimarko kaže.

LAN pokraj struje nikada nije dobro,niti preporučljivo rješenje.

Ima li možda neki drugi način,neiskorištenu cijev ili bilo što drugo?

Iz sigurnosnog aspekta u ovom slučaju jedino optika je sigurna.

Razumio sam te....

Trebas odmah reci da je to nepozeljna radnja . jer sigurno i stabilno nije...

Ovo ato kazes optika ,, naravno kad je od stakla ili slicnih svojstva. i prenosi svjetli podatke,, razumljivo da je imun na ele-mag djelovanja

samo mogu misliti adaptere pretvornike,, hehehehe

Nema nikakvih dodatnih cijevi. kuca je 1959 sagradena - 2011 kupili i dobr smo je obnovili s time i strujul Tad zatekao da je covjek stavio zice bez vanjske izolacije,,, mudrijas, lakse provuci ,,,ok druga prica

ova solucija nije dobra.... dojsetit cemo se neceg...

hvala

-->-->--@
14 godina
Za optiku ti trebaju samo 2 media convertera i to je to.
Problem je što oni nisu jeftini(cca 30EUR).
robimarko@gmail.com
8 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo mene nazad..spojili mi Iskon jučer..donijeli opremu i sve, i kad sam otvorio postavke skoro sam pao u nesvijest..Jel moguce ovaj line attenuation? Do čega do moze biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Orwandill kaže...

Evo mene nazad..spojili mi Iskon jučer..donijeli opremu i sve, i kad sam otvorio postavke skoro sam pao u nesvijest..Jel moguce ovaj line attenuation? Do čega do moze biti?

Već je bilo u temi. Neki routeri pogrešno pišu decimalna mjesta. To ti je 32.5.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nije pogresno vec je negdje na toj stranici napisano da su db u 0.1db mjerilu samo sto se taj dio otkine obicno. Znam da sam na nekim screenshotima to vidio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 13:09 (sandokan111).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Za optiku ti trebaju samo 2 media convertera i to je to.
Problem je što oni nisu jeftini(cca 30EUR).

komad media convertera kosta 30 eura, a sam opticki kabel onda skuplje vjerujem da ni to nije bas gibljiv kabel.!?

to mi je nepoznato... budem malo svrljao o tomw

hvala   :)

P,S, Nes se ja prepo!

da ne gledam nesto krivo, je li ovako nekako u ovom linku

https://www.amazon.de/TP-Link-MC200CM-Konverter-Multimode-Fiber/dp/B001GWSMVU/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1488984659&sr=8-2-spell&keywords=media+covnerter

Majke ne mrdam se vise .... ne znam kako izgleda to media converter ;)

-->-->--@
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 15:56 (Jebodiah).
14 godina
Ma optički kabel nije nimalo skup,pogotovo za unutarnju upotrebu,prednost mu je što je jako malog promjera a i gibljiv je dosta.
Samo moraš paziti da ne pređeš određeni kut savijanja.

Gigabitni konverteri su ti cca 35-40 eura komad tako da nije jeftin biznis.

Jeftinije ti je probušiti rupu ili staviti kanalicu i Cat5e proguraš i gotovo.
robimarko@gmail.com
8 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hvala na odgovorima, uvijek naucim nesto novo :) .. E sad me jos jedna stvar muci ako netko zna..wifi radi na svim uredajima, ali kad se spojim Ethernet kabelom na bilo koji od 4 porta na routeru, dobijem Unindentified network i limited access..sve moguce sam probao od ovih gluposti, reset, staticke postavke, mjenjao brzine od Half/Full duplex..nista nije pomoglo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Što dobiješ pod detailsima?
Limited je uglavnom jer DHCP ne radi pa ostaneš samo na autoconfigure IP-u
robimarko@gmail.com
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

pozz

nekuzim se u brojeve pa da pitam:

kolku brzinu mogu ocekivat da uzmem turbo opciju?

http://www.upslike.net/image/SfguL

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 8:34 (silasara2).

0 0 hvala 0
11 godina
silasara2 kaže...

pozz

nekuzim se u brojeve pa da pitam:

kolku brzinu mogu ocekivat da uzmem turbo opciju?

http://www.upslike.net/image/SfguL

Duplo od ovog sto trenutno imas - sad je nekih 20/3-4 a mos navuc 44/8 ak nemas tv. Uz tv par mbit manje.

14 godina

nemam max tv

upravo sam ih zvao i oni meni kazu turbo 30 je max sto mogu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice