Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.676.040
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

Sve bi trebalo raditi ok, samo je pitanje dal su ti u međuvremenu omogućili vdsl na centrali.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Imam 10 megabita + MaxTv

Moze li ovo na VDSL

http://gyazo.com/b6cd02b8edc57c7dff86c0e12461fdaa

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 16:41 (kifla).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo pričao sam sa agentom iz t-coma i kaže mi da nije moguće da imam VDSL po svojoj parici...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

da li je moguce imati 30mbita i maxtv?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kolko je ovaj calc na http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php tocan po njemu max brzina mi je 39 a t-com kaze 50-55 mbita inace Attenuation je 13,3 a Noise Margin 11,9 trenutno stanje iz modema

inace zaboravio sam napisati da imam 30mbita

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 20:36 (Doktor-X).
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bi li mogao na ovoj parici imati stabilnih 30 mbps na VDSL-u?

0 0 hvala 0
13 godina
FanBoy kaže...

Bi li mogao na ovoj parici imati stabilnih 30 mbps na VDSL-u?

da

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Evo pričao sam sa agentom iz t-coma i kaže mi da nije moguće da imam VDSL po svojoj parici...

Ne možeš jedino ako nema opreme u centrali. Ako ima opreme, sere da ne možeš.

11 godina
ojpi kaže...
Simon_says kaže...

Mozda je covjek preko 1000m pa ga odfikare. Probaj adresu ili broj ukucat na iskon provjeru pa vidi kaj ti nude. Ak ti nude samo 20 onda si predaleko za tcom, ak nude 30 ili 50 onda ne vidim problema. Ak nist drugo, skoci na iskon :D

16 godina
neaktivan

moze li tko pomoci?

16 godina
odjavljen

Ja bi ti pomogao ali prema nekima tu nemam pojma i radio sam taj posao koju godinu za k*.

My name is Legion... For we are many!
11 godina
stewo45 kaže...

Pozdrav :) 
imam sljedeci problem, tehnicar i sluzba za korisnike me nagovaraju da prijeđem na satelitski max tv jer po njima linija nema propusnost za sve tri usluge, sat maxtv ne dolazi u obzir jer necu kucu kitit satelitima i busit novu fasadu itd... prije tjedan dana su me prebacili na voip i tu pocinju problemi, pucanje vece 30-tak puta dnevno nedostupne sve usluge itd, u routeru noise margin skace od 3,5 do 18, max line rate od 0 do 10000. prije prelaska na voip je bio max 7000 i sve je uredno radilo, tehnicar mi je rekao da sam prebacen na novu centralu te da mi problem stvaraju korisnici spojeni na stare centrale. meni ovo sve nema smisla, djeluje mi kao da me prisiljavaju da prijeđem na sat maxtv, sto vi mislite, kako da postupim dalje? 

Ak pricas o maxtv-u na adslu  racunaj od max ateinable brzine 3-4mbit manje dok maxtv radi. Ali ako su ovi atenuation podaci tocni, dosta si udaljen, oko 2km ili ti parica banana.

11 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Mozda je covjek preko 1000m pa ga odfikare. Probaj adresu ili broj ukucat na iskon provjeru pa vidi kaj ti nude. Ak ti nude samo 20 onda si predaleko za tcom, ak nude 30 ili 50 onda ne vidim problema. Ak nist drugo, skoci na iskon :D

U iskonu tamo di provjerim broj piše da mi je dostupna samo bijela zona, dakle 10 mbit. Inače živim u samom centru Zagreba...

16 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
stewo45 kaže...

imam sljedeci problem, tehnicar i sluzba za korisnike me nagovaraju da prijeđem na satelitski max tv jer po njima linija nema propusnost za sve tri usluge, sat maxtv ne dolazi u obzir jer necu kucu kitit satelitima i busit novu fasadu itd... prije tjedan dana su me prebacili na voip i tu pocinju problemi, pucanje vece 30-tak puta dnevno nedostupne sve usluge itd, u routeru noise margin skace od 3,5 do 18, max line rate od 0 do 10000. prije prelaska na voip je bio max 7000 i sve je uredno radilo, tehnicar mi je rekao da sam prebacen na novu centralu te da mi problem stvaraju korisnici spojeni na stare centrale. meni ovo sve nema smisla, djeluje mi kao da me prisiljavaju da prijeđem na sat maxtv, sto vi mislite, kako da postupim dalje? 

Ak pricas o maxtv-u na adslu  racunaj od max ateinable brzine 3-4mbit manje dok maxtv radi. Ali ako su ovi atenuation podaci tocni, dosta si udaljen, oko 2km ili ti parica banana.

tocno je da sam toliko udaljen ali i noise margin mi je jucer kad sam gledao bio preko 20, koliko sam shvatio sto veci to bolje, prije kad mi nije bio ni 10 sve je najnormalnije funkcioniralo. Zanima me za nas koji smo udaljeni od centrale 2+ km mozemo li ocekivati ikako vece brzine, odnosno na koji nacin bi se mogao rijesiti problem udaljenosti ? necemo valjda zapeti vjecno na 4 mbps ili u mom slucaju trentno na 2

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

HT gradi nove male centrale bliže korisnicima, pa mozda koja osvane blizu tebe.

Ili čekati optiku.

Do onda ne možeš baš ništa.

Tj možeš, odjaviti se s MaxTv. Al za ovo mi se ljudi zgražavaju kad im predložim :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
chutac kaže...

Zvao sam ih i rekli su da sam prebačen na paricu niže propusnosti jer mi je pucala slika na TV-u kad bi koristio punu brzinu interneta.

Daj imas li tako neki nebulozni odgovor napismeno? Mail? Ili je to neki agent rekao preko telefona samo da te skine. Imas problema, oni te prebace na losiju paricu :))))))))) Ovo jos nisam cuo.

stewo45 kaže...

Pa kolika ti je atenuacija bila prije prelaska na "novu centralu", jer je sada uzas. Po ovim gusenjima da, nemozes ocekivat puno. Racunaj da sto vise imas usluga na liniji, to vise problema. Bas radi ovakvog slucaja kao sto je tvoj sam ja protivnik voipa. Prestankom koristenja maxtva bi se stvar trebala poboljsat da, ali sad koliko je to tebi isplativo uzimat satelitski, ili neki drugi tv (evotv?). Margina ti skace jer je oni ruse na nisko da ti mogu isporucit sve 3 usluge donekle zadovoljavajuce, i onda dlm to mjenja jer jednostavno nemoze radit s tako malom marginom na tvojoj liniji i tako to ide non stop. Morat ces nesto izbacit, ili jeli, da poprave liniju, stave neku blize centralu itd, al to je tesko vjerojatno. Mozda s ovim novim zakonima da svi moraju min 30 imat ili tako nesto se i stvari rjese.

ajeto007 kaže...

Drastična razlika u parametrima između SX763 i ZXDSL 931  ?

Evo spojili me na vdsl (30/5) i za sada je sve ok, ali očitanja na zxdsl-u i sx763 se pošteno razlikuju. Jel to ovisi do routera ili su me prebacili na lošu paricu kad su me spojili na vdsl ?

Jedna ocitanja su ti s vdsla, druga s adsla, i zato je razlicito.

Simon_says kaže...

Jer si granicni slucaj, imao bi korist vjerojatno samo od uploada na vdslu, a oni te ni ne zele spajat.

kifla kaže...

da li je moguce imati 30mbita i maxtv?

Mozes sto hoces na tvojoj parici.

Doktor-X kaže...

kolko je ovaj calc na http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php tocan po njemu max brzina mi je 39 a t-com kaze 50-55 mbita inace Attenuation je 13,3 a Noise Margin 11,9 trenutno stanje iz modema

inace zaboravio sam napisati da imam 30mbita

Ocitavas line attenuation s vdsl2 profila (jer kazes da imas 30mbita, znaci vec ti je vdsl2 usluga stavljena). Drugacije je nego kod adsla, obicno vise. Ako tcom kaze toliko, vjerojatno iscitavaju sto router prikazuje, ako je zte, on obicno prikazuje nesto vise nego je moguce, ali u svakom slucaju bi trebalo ic vise od 39 onda.

ojpi kaže...

Pa line attn mu je 22 u downstreamu, neznam bas da ce ga uopce prebacit, kamo li da bi 30 furao.

stewo45 kaže...

tocno je da sam toliko udaljen ali i noise margin mi je jucer kad sam gledao bio preko 20, koliko sam shvatio sto veci to bolje, prije kad mi nije bio ni 10 sve je najnormalnije funkcioniralo. Zanima me za nas koji smo udaljeni od centrale 2+ km mozemo li ocekivati ikako vece brzine, odnosno na koji nacin bi se mogao rijesiti problem udaljenosti ? necemo valjda zapeti vjecno na 4 mbps ili u mom slucaju trentno na 2

Nije bolje sto vise :) U tvom slucaju rekao sam ti gore vec. Margina ti skace jer se javljaju problemi na liniji -> dlm povecava marginu -> max brzina se smanjuje. Dlm to radi dokle god ti se linija ne ustabili (zato ti je bilo 20). Na ta pocetna gusenja i uz marginu od 20 tvoj max je vjerojatno pao jako nisko i nisu mogli isporucivat sve 3 usluge -> resetiranje -> stavljaju se pocetne postavke linije s manjom marginom da ti mogu isporucit ove zakupljene usluge -> greske -> dlm dize marignu -> krug se vrti.

Prije ti je radilo s manjom marginom jer je moglo. U medjuvremenu si dobio vise smetnji po liniji iz raznoraznih razloga (ovako gledajuci po iskustvima, jako cesto potaknuto voipom) te vise linija nemoze funkcionirat s marginom 10.

Na tebi je nadat se rjesenju do kraja godine. JA sam negdje nacuo da svi moraju imat mogucnost min 30mbita, al nigdje nisam vidio tocno taj podatak tako da je ovo mozda patka, ali ovo ubrzano uvodjenje vdsl-a od strane tcoma na sve centrale me navodi da mozda i nije.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

hvala na odgovorima, pomoglo mi je da bolje razumijem kako adsl funkcionira, line attenuation mi je jednak onom prije prelaska na nove centrale. a sto se ovoga tice prelaska na min 30 ne mora biti neka patka jer mi je tehnicar rekao da u sto skorijem roku zele da svim korisnicima bude dostupan vdsl. sad jel misle pravit centrale u svakom selu ili sta vec budemo vidjeli kako ce to izvesti...

zaboravih napomenuti da je neka centrala osvanula u blizini mene, odnosno neka mini građevina nalik na prijasnju centralu samo dosta manja, mozda nesto i bude :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 14:55 (stewo45).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ovih min 30mbit o kojima sam i sam cul (do 1.1.2016.??) poznavajuci Hrvatistan, vjerojatno se odnosi na opcenito dostupnost interneta. Racunajuci i pokretnu mrezu, to je skoro pa rijesena stvar :D Ako se odnosi striktno na nepokretnu, onda jedva cekam razvoj situacije. 

izguglo sljedece: "glavni cilj iz Europske direktive jest da 2020. sva domaćinstva imaju minimum 30 Mbit/s brzinu, a više od 50 posto bi moralo imati 100 Mbit/"

Ne spominje se tip povezanosti, ali budimo optimisticni da se radi o nepokretnoj mrezi :D

Ima kakvih slika ili vise informacija o tim famoznim mini centralama? O tome se isto suska ali ne vidim nista...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 15:31 (srcipesak).

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Prebacio se i ja na VDSL. Ujutro u 8 stigao SMS da je usluga prebačena, a maloprije mi je stigao modem. Overseas je bio i u subotu ujutro, no nisam bio kod kuće, pa sam ga danas dobio.

Zamolio bih samo znalce da bace pogled na logove, pa da kažu dal je sve kako bi trebalo biti.

Na prvom LINKU je log sa uštekanim kabelom koji je došao sa njim. Standarni od pola metra - metar, koliko već je. Na drugom LINKU je log sa uštekanim telefonskim kabelom od 5 metara sa zakrimpanim RJ45 konektorom.

Problem je što kraj telefonske utičnice nemam strujnu utičnicu, pa sam kupio 5 m telefonskog kabela da mogu modem imati u boravku. Za probu sam sad stavio produžni da vidim samo dal ima prevelike razlike u logovima. 

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 15:43 (Igzy20).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i mene zanimaju te mini centrale, da je bar postoji koja slika da usporedim s građevinom u blizini mene. 

10 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

Imam turbo 30.

Zanima me da li se na VDSL-u

Attainable Rate (Up/Down), Noise Margin (Up/Down),

Line Attenuation (Up/Down)

mora stalno mjenjati (padati i rasti) ili mora biti stabilno?

FEC Errora imam uvijek.

Kad mjerim brzinu, zna zastati (sa trzanjem) na 18, pa 23 i onda dođe do 30.

Do sada mi se tako nije dešavalo na ADSL brzina je išla na 10 bez zastajkivanja ili trzaja.

Kabel Cat 6 za kućnu instalaciju sam promijenio, zakripan je RJ11 i direktno priključen u ruter.

Rekli su mi da je do kućne instalacije, ali očito nije.

Priložene dvije slike ZTE

http://i.imgur.com/wQQtfSn.png

http://i.imgur.com/EF2Ymzl.png

Prijašnji ADSL

http://i.imgur.com/18EaGyV.png

Molio bih ako mi netko može odgovoriti?

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina

Odlična ti je parica, blizu si centrale i ide do 60Mbps. Ne moraš ništa raditi i popravljati, što bi ja dao za takvu paricu... 

FEC greške su normalne i ti ih imaš svega nekoliko, ja imam oko 500 FEC grešaka u 15min i to je sasvim normalno. ES greške su ozbiljne i jedino se one primjete.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
odjavljen
Kvaliteta DSL parice?

Ag008

Hvala na odgovoru!

Promijeno sam već instalaciju, stavio sam kabel cat 6.

Evo jedne slike sa prijašnjim ruterom VDSL

http://i.imgur.com/7gsUeTR.jpg

Točno osjetim da mi pada brzina kad se Attainable Rate,

Noise Margine pomjera.

Ispričavam se zaboravio sam ovo napomenuti.

Kabel u kutiji na kući je spojen na dvije žice i izoliran.

Tako su ga i oni spojili.

Još je spojen na jednom dijelu u zemlji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 20:10 (Brzan).

0 1 hvala 0
10 godina
stewo45 kaže...

hvala na odgovorima, pomoglo mi je da bolje razumijem kako adsl funkcionira, line attenuation mi je jednak onom prije prelaska na nove centrale. a sto se ovoga tice prelaska na min 30 ne mora biti neka patka jer mi je tehnicar rekao da u sto skorijem roku zele da svim korisnicima bude dostupan vdsl. sad jel misle pravit centrale u svakom selu ili sta vec budemo vidjeli kako ce to izvesti...

zaboravih napomenuti da je neka centrala osvanula u blizini mene, odnosno neka mini građevina nalik na prijasnju centralu samo dosta manja, mozda nesto i bude :D

Nisu oni tebe na nikakvu novu centralu onda spajali ako je ostalo isto gusenje. A to sta je osvanulo kraj tebe, mozda je to to, ali te jos nisu spojili.

Igzy20 kaže...
Problem je što kraj telefonske utičnice nemam strujnu utičnicu, pa sam kupio 5 m telefonskog kabela da mogu modem imati u boravku. Za probu sam sad stavio produžni da vidim samo dal ima prevelike razlike u logovima. 

Samo deri ako ti tako pase, vidis da nema puno razlike tu. Nemoj samo puno prckat prve dane s prekidanjem linka. "treniranje" linije bi trebalo trajat prvih 10 dana, iako su rekli da se ovo vise ne radi, ja ne vjerujem tehnicarima :), tako da nemoj puno prckat tih prvih 10 dana. Iako osobno nisam na svojoj liniji to "treniranje" ni primjetio, al nije da sam nesto previse pratio.

Brzan kaže...

Ag008

Hvala na odgovoru!

Promijeno sam već instalaciju, stavio sam kabel cat 6.

Evo jedne slike sa prijašnjim ruterom VDSL

http://i.imgur.com/7gsUeTR.jpg

Točno osjetim da mi pada brzina kad se Attainable Rate,

Noise Margine pomjera.

Ispričavam se zaboravio sam ovo napomenuti.

Kabel u kutiji na kući je spojen na dvije žice i izoliran.

Tako su ga i oni spojili.

Još je spojen na jednom dijelu u zemlji.

A nisi trebao. Linija je tebi odlicna tako da nikakve kucne instalacije nisu uzrok tome :) Iako, malo sam skeptican prema ovim tvojim "osjecanjima pada attainable rate" posto ti to nemozes osjetit nikako, tako da je pitanje sta ti osjecas a sta je u biti placebo efekt. snr/attainable se non stop lagano mijenja na liniji, tako da to nije nikakav uzrok za paniku.

14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
chutac kaže...

Zvao sam ih i rekli su da sam prebačen na paricu niže propusnosti jer mi je pucala slika na TV-u kad bi koristio punu brzinu interneta.

Daj imas li tako neki nebulozni odgovor napismeno? Mail? Ili je to neki agent rekao preko telefona samo da te skine. Imas problema, oni te prebace na losiju paricu :))))))))) Ovo jos nisam cuo.

Nemam pismeni odgovor, ali pisat ću im i žaliti se(mogli su bar 20 propustiti..), a ako odgovor bude besmislen kao i situacija, pisat ću Hakomu.

Ako mi ne mogu omogućiti da sve radi kako treba bez da ograničavaju nešto, neka mi prekinu ugovor ili znatno smanje račun.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Zanima me koliko su velike te mini centrale. To pitam iz razloga što je na stupu (do njega kablovi idu pod zemljom) postavljena blindirana kutija veličine cca 50 x 50 x 50 cm a prije je bila ona standardna mala 20x20 . LP 

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne znam jel se spominjalo vec ranije, ali Hakom ima dvije zanimljive studije na svom webu. FTTH i ulaganje u ŠPI. http://www.hakom.hr/default.aspx?id=791 Prva dva dokumenta odozgo. Pa malo za citanje uz kavu :) Zgodne su brojčice u FTTH studiji, izmedju 2-4k je trosak spajanja na FTTH po kucanstvu... 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

znaci po tome ako ti je mjesecni racun recimo 300 kuna oni za 1-1.5 godinu otplate investiciju a kasnije je sve profit

10 godina
odjavljen
sandokan111 kaže...

A nisi trebao. Linija je tebi odlicna tako da nikakve kucne instalacije nisu uzrok tome :) Iako, malo sam skeptican prema ovim tvojim "osjecanjima pada attainable rate" posto ti to nemozes osjetit nikako, tako da je pitanje sta ti osjecas a sta je u biti placebo efekt. snr/attainable se non stop lagano mijenja na liniji, tako da to nije nikakav uzrok za paniku.

Hvala na savijetu!

Siguran sam u ono što vidim na speed testu.

Nemam priviđenja, jer je to stvarnost a ne san.

Nema panike, ni placebo efekta.

Video današnjeg Speedtesta pogledajte

.

Speedtest prije dva dana

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 14:37 (Brzan).
11 godina
Doktor-X kaže...

znaci po tome ako ti je mjesecni racun recimo 300 kuna oni za 1-1.5 godinu otplate investiciju a kasnije je sve profit

Jesi prolistal studiju ili me samo lovis za rijec?? 

Jedna lokacija, trenutno na adsl-u. Gledajuci kartu tranzitna centrala je 650m kablima, ali lokacija je ocito spojena na obicnu centralu 1700m udaljenu kablima jer ove vrijednosti su kriminal :D

Ili je mozda do adb rutera od tcoma (cist sumnjam)? Tu nece vdsla biti

Downstream Rate:4960 Kbps
Upstream Rate:566 Kbps
Downstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:9920 Kbps
Noise Margin:13.8 dB
Line Attenuation:24.5 dB
Power:16.5 dBmV
Upstream Line Measured Values
Maximum Attainable Rate:572 Kbps
Noise Margin:6.2 dB
Line Attenuation:33.1 dB
Power:13.3 dBmV

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 14:06 (srcipesak).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice