Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.676.363
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

valja li ovo moje? http://i.imgur.com/DPNCWAo.png

za vdsl su mi rekli da nemam tehnicke mogucnosti, ne znam kolko sam udaljen od centrale jer ne znam di je

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?

Udaljen si cca. 800 m, i vdsl ti je dostupan. Trebao bi moć dobiti barem 40 mbita, možda i 50.

10 godina
neaktivan
SeriouSSs kaže...

Šta mislite koliko max mogu dobiti?

60 na VDSL-u, 20 na adslu fizičke brzine.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bok ekipa, evo prijavio sam se na forum kako bih s vama podijelio iskustva i opisao problem kojeg imam u svojoj zgradi.

Naime kako sam predstavnik stanara tako me ljudi zivkaju za sve i svašta pa tako i kada im ne radi internet, a ono što ja mogu je eventualno osigurati pristup TK ormariću u prizemlju.

Problem koji se kod nas počeao događati prije otprilike mjesec dana je padanje brzine download-a, pucanje veze, kompletana nedostupnost usluge. Ja sam konkretno na Iskonu, imam samo net i trebao bih imati 8mbps link, imao sam ga do prije mj dana, a sada je stanje ovakvo

http://i.imgur.com/mQaKx0u.png

Bila je ekipa iz tcoma i ekipa iz Ericssona, vršili su mjerenja kod šahta ispred zgrade tj. mog ulaza i u ormariću u prizemlju. U šahtu je lik izmjeru brzinu od 9.5mb , ali kad je došao na regletu onda je to palo na nekih 5.8mb.

Promijenili su kabel od 50 parica dužine cca 8m od šahta do ormarića, sve prespojili, odem doma i spojim se na speedtest, ravno 8mb, ali tih 8 je trajalo otprilike sat i pol da bi se nakon toga ruter odspjio pa spojio ali na brzinu od 5mb.

Jučer mi je došao dečko iz Iskona, stavio je novi ruter ZTE, imao sam Siemens SX763 i problem je nažalost isti, drži kratko vrijeme 8mb i onda padne sve na 5.

Bio je i tehničar iz tcoma zbog susjeda koji ima Amis, izmjerio je dolje na ormaru 8mb, ali i kod njega padne to na 5, ima tv+net, dečko s prvog kata ima tcom, 3u1, njegov se ADB ruter spoji tek kad se zagušenje u jednom trenutku smanji.

Ne znam više kaj napravit i kome se obratit, ekipa dolazi, izmjeri, kažu da možda netko od susjeda ima neki uređaj koji stvara smetnje i to je to, naravno borba još uvijek traje, mi prijavljujemo svako svom ISP-u probleme, ali stanje je isto.

Kvart je Gajnice, zapadni dio grada, zgrada je stara 5 godina, centarala je u Vrapču, udaljenost oko 2.5km.

sorry na dužem postu ali nadam se da će se nekome dat čitat 

pozz,

g

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 11:21 (gava).

0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Predaleko ste od centrale, ništa se tu ne može.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ononsto se mjeri HST Acternom nikad se ne moze u potpunosti kod korisnika ostvarit, sto je vas vise u zgradi uzelo vece brzine, IPTV i sve ostalo to ste uglavnom napravili jos vece probleme jedi drugima. Te nakraju dobijete manje brzine.

I ako se mjeri da je i mkasimalna na tu brzinu se modem ne moze stabilno uhvatit, on se hvata na nekih 5.5 Mbita ti dobijes 5 i to je to, to je maksimum sto moze radit.

Kad bi imali u blizini neki RSS onda bi svima bilo dobro do tad tako je kako je i tu nema pamoci.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Hvala dečki na brzom odgovoru, to će mi dalje biti argument ako pitaju zašto je prije bilo ok, pa zgrada se nije micala i tako dalje, a i znam za sebe dalje što mi je činit.

Imamo bnet dostupan, 135kn je net što je meni samo i potrebno, bio sam kod susjeda i ima 11.7mb, sve ostalo bi bilo jednako njesra, a poslat ću nekakav zahtjev za optiku kako mi je predložio lik iz tcoma pa ćemo vidjet za neku budućnost.

pozz,

g

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Kad bi imali u blizini neki RSS onda bi svima bilo dobro do tad tako je kako je i tu nema pamoci.

Može samo pojašnjenje što je RSS?

13 godina
neaktivan
RSS je centrala il ti ga izdvojena tocka neke bece centrale, dakle do nje ide optika od vece centrale do nje a u rssu su dslami i sve za taj dio grada.
15 godina
191x7 kaže...
anarky1988 kaže...

VDSL?

Kad sam pričao sa SZK rekli su da da ali ....

Prema tim parametrima ni ne možeš imati više od 10 Mbps bilo ono aDSL ili vDSL.

Kakva ti je kućna instalacija (telefonski kabel ili lan kabel; imaš li 1 utičnicu ili na vodu ima više priključaka)?

Došlo je do poboljšanja :) .. kućna instalacija ne bi zrebala biti problem, stari je bio monter i rekao je da je namjestio to ok...

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

evo i mojih parametara, nadam se da sam okinuo ono sto se trazi? 

postoji li ovdje mogucnost VDSL-a ili sam predaleko od centrale?

screenshot

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
17 godina
anarky1988 kaže...
191x7 kaže...
anarky1988 kaže...

VDSL?

Kad sam pričao sa SZK rekli su da da ali ....

Prema tim parametrima ni ne možeš imati više od 10 Mbps bilo ono aDSL ili vDSL.

Kakva ti je kućna instalacija (telefonski kabel ili lan kabel; imaš li 1 utičnicu ili na vodu ima više priključaka)?

Došlo je do poboljšanja :) .. kućna instalacija ne bi zrebala biti problem, stari je bio monter i rekao je da je namjestio to ok...

Ako su podaci iz Ruthera točni, VDSL internet moš samo zaboravit jer si puno predaleko od centrale.

definho kaže...

evo i mojih parametara, nadam se da sam okinuo ono sto se trazi? 

postoji li ovdje mogucnost VDSL-a ili sam predaleko od centrale?

screenshot

Može da nema frke, e sad koju češ imat brzinu na VDSL-u to buš videl u praksi.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 20:23 (rambox).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Uz podatke koje možete vidjeti iz priloženog, mogu li imati upload kakav bi trebao imati kao korisnik turba 20. Prema HT-u i jednom tehničaru - NE?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 21:49 (mkovnet).

0 0 hvala 0
17 godina
mkovnet kaže...

Uz podatke koje možete vidjeti iz priloženog, mogu li imati upload kakav bi trebao imati kao korisnik turba 20. Prema HT-u i jednom tehničaru - NE?

Znači ti imaš VDSL jel, i tebi to ovako šljaka manje više normalno, a koja je tvoja prava udaljenost(šta su točno izmjerili) od telefonske centrale?

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
13 godina
neaktivan
mkovnet kaže...

Identicnu brzinu upload-a i download-a imam i ja; ALI ja imam Turbo 30 opciju koja bi trebala biti 30/3 Mbps (i bila je punih 40h) a ne 21/1.3 Mbps, a ostvariva brzina na temelju parametara je 33.5/9 Mbps!!
Znači smanjili su mi brzinu a radila je savrseno, sutra ih zovem i inzistirati cu na 30/3 brzini!!
Po tvom što piše mogao bih imati brzinu od 53/12 Mbps, tako da bi Turbo 20 trebala raditi savrseno a ne smanjeno kako je tebi, barem kaj se tice upload-a!

13 godina
neaktivan

Šljaka savršeno,jedino što su rekli da upload ne može biti 1.4 do 2.0 mbit koliko bi trebao biti. Udaljenost? Nisu mi ništa ni rekli. Znam samo da je došao tehničar doma (ali ne T-Comov već njihov kooperant),nazvao Zg, ovi rekli da je max upload pušten.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

neznam da li je ovo ispravna tema za ovakav problem, ali mislim da se tiče parice, naime imam kod t coma internet + max tv i nama veza puca doslovno svakih 5 minuta, znači na laptopima i na telefonima, dok za to isto vrijeme max tv radi bez problema bez trzanja i bilo čega, da li je ovdje problem sa paricom il što bi mogao bit problem, pa samim time i neko rješenje za isti

zadnjih par sati zadnjih par sati
Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 23:19 (cola777).

0 0 hvala 0
17 godina
mkovnet kaže...

Imaš dobre parametre linije, nije ti puštena dobra brzina. 

Master11 kaže...
mkovnet kaže...

Identicnu brzinu upload-a i download-a imam i ja; ALI ja imam Turbo 30 opciju koja bi trebala biti 30/3 Mbps (i bila je punih 40h) a ne 21/1.3 Mbps, a ostvariva brzina na temelju parametara je 33.5/9 Mbps!!
Znači smanjili su mi brzinu a radila je savrseno, sutra ih zovem i inzistirati cu na 30/3 brzini!!
Po tvom što piše mogao bih imati brzinu od 53/12 Mbps, tako da bi Turbo 20 trebala raditi savrseno a ne smanjeno kako je tebi, barem kaj se tice upload-a!

Nešto su vam krivo "pustili", parametre il inešto. Možda rade na nečemu? 

mkovnet kaže...

Šljaka savršeno,jedino što su rekli da upload ne može biti 1.4 do 2.0 mbit koliko bi trebao biti. Udaljenost? Nisu mi ništa ni rekli. Znam samo da je došao tehničar doma (ali ne T-Comov već njihov kooperant),nazvao Zg, ovi rekli da je max upload pušten.

Nije pušten maks upload, da je imao bi ti barem 8 Mbps upload, ovako nemaš ni 1.5. Nešto je krivo.

15 godina
cola777 kaže...

neznam da li je ovo ispravna tema za ovakav problem, ali mislim da se tiče parice, naime imam kod t coma internet + max tv i nama veza puca doslovno svakih 5 minuta, znači na laptopima i na telefonima, dok za to isto vrijeme max tv radi bez problema bez trzanja i bilo čega, da li je ovdje problem sa paricom il što bi mogao bit problem, pa samim time i neko rješenje za isti

Meni se znalo dogadati. Na tavanu je bio stari telefonski kabel. Promijenio kabel i sad je ok. Dolazili su valjda10 puta i nisu mogli naci problem

15 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...
cola777 kaže...

Meni se znalo dogadati. Na tavanu je bio stari telefonski kabel. Promijenio kabel i sad je ok. Dolazili su valjda10 puta i nisu mogli naci problem

da neznaš možda koji kabel da kupim, jer kod su oni stari plavo bijeli puni profil 2 žice a neznam jel takvih ima uopće za kupit više

17 godina
cola777 kaže...

da neznaš možda koji kabel da kupim, jer kod su oni stari plavo bijeli puni profil 2 žice a neznam jel takvih ima uopće za kupit više

Obični LAN kabel, CAT5 ili CAT6. Spojiš samo preko 2 žice i to je to.

13 godina
neaktivan
Kako kaze kolega LAN kabel, odnosno UTP, iako ko mu to nije primarna namijena pokazao se je kao najbolji kabel za dsl vezu od svih mogucih nazovimo ih specijaliziranih telefonskih kabela, a nije ni skup.
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
mkovnet kaže...

Imaš dobre parametre linije, nije ti puštena dobra brzina. 

Master11 kaže...
mkovnet kaže...

Nešto su vam krivo "pustili", parametre il inešto. Možda rade na nečemu? 

mkovnet kaže...

Nije pušten maks upload, da je imao bi ti barem 8 Mbps upload, ovako nemaš ni 1.5. Nešto je krivo.

Ma ne znam više. Navlačim se s njima već danima. Iskreno, bitan mi je download a to je u mom slučaju odlično. Stvar je u tome što tvrde nešto što prema pokazateljima linije nije baš tako. Usput, taj "attainable rate" koji ruter pokazuje...koliko je to mjerodavno i precizno jer i oni su daljinski mjerili brzinu i došli do sličnih pokazatelja? Najbolje mi je to što svaki puta kad razgovaram s tehničkom službom potvrde kako mogu imati veći ili u ovom slučaju upload koji ide uz turbo 20, no onda od toga ne bude ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 8:50 (mkovnet).
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trebaš taj UTP kabel. To kad ti dojde tehničar veliš mu nek promijeni. On ima kolomere takvog kabla. Kaj bi to kupovao. 

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mozes mislit sto ce neko od tehnicara mjenjat kucnu instalaciju. Inace kod nas nitko od tehnicarane mijenja, ak 50 kn plati neko jos ajde, al inace trebate to i to napravit kupit to i to i ak neznate naditetko ce vam. Jer ugovorima je strogo definirano koji dio je od ht koji od korisnika.
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

moze savijet: sto treba tocno screenshotat kod modema pa da postam u ovu temu?

Da mi netko iskusan kaze dali su parametri dobri ili moze bolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spacecraft kaže...

moze savijet: sto treba tocno screenshotat kod modema pa da postam u ovu temu?

Da mi netko iskusan kaze dali su parametri dobri ili moze bolje.

Stranicu o podacima veze. Najvažnija stavka je Attenuation. Kad vidiš tu riječ, klikni Print screen :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Optima kaze da mi nemogu povecati brzinu ,na osnovu ovih rezultata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Gdje na optimnom ruteru vidite kvalitetu parice ?

Nasao,znam da stanje nije dobro ali koliko je lose ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 21:34 (dasan).
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

da li je moguće vidjeti attenuation kod ADB n4202 rutera od tcoma, jer je tražim al bezuspješno

EDIT: evo uspio sam hvala, koja je max brzina down i up koju mogu imat na ovoj liniji

adb adb
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 21:54 (cola777).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice