Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.677.388
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali itko zna kolika je propustnost parice
Hvala
oko 50 mbit na vdsl2

Jučer predao zahtjev za max 2 S paket sa flat-om i brzinu od 10mb za 215 kn. Danas zvala služba za korisnike da se usmeno potvrdi. Vele oni da je aktivirano za 215 kn. Odem na moj t-com uredno piše da je aktivirano, ali nigdje ne piše za brzinu. Zovem se na fiksni i prikaz broja radi. Jedino je brzina ista. Koliko treba da se brzina poveća. Također me mući to kada sa prije mjesec dana tražio taj paket bio je storniran, jer nemam mogućnosti za veću brzinu. Da li su poboljšali mogućnosti ili ću ja uredno plaćati 10 mb, a imati samo 4. Hvala.
Znate li da imate 2 mjeseca besplatne probe na 10Mbitnu vezu u t comu?

DSL Connection
Link Information
Uptime: 29 days, 5:04:12
DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 965 / 16.106
Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 16,81 / 46,34
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 17,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,0 / 5,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 8,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 2 / 524.491
CRC Errors (Up/Down): 2 / 7
HEC Errors (Up/Down): 34 / 4
kakvo je stanje kod mene trenutno imam max 14/0.80 Mbita HT
Odlična linija. Ako sve bude ok, mislim da bi tu išao i 50/5.
kolko ja mogu ocekivati za vdsl2 ? isto me zanima UP
bok ljudi, sretan božić, imam pitanje za nekog pametnog
. Zašto meni recimo dsl ne radi bez splittera, ako ga nemam ne mogu se spojit sa centralom, dsl lampica mi samo u nedogled blinka i nikako se nemogu spojit ali ako je splitter gore spoji se za 10 sekundi (zvao sam szk nemaju pojma). imam napravljeni telefonski kabel od jedno 5 metara koji ide od splittera (koji je spojen kablom od metra na zidnu utičnicu) do modema možda mi je predugačak
pokušavam dobit bolji Attainable Rate od trenutnih (Up/Down) 15563/50168 kbps pa si mislim možda bi pomoglo
Noise Margin (Up/Down) 29.8/10.8 dB
Line Attenuation (Up/Down) 30.3/15.8 dB
Output Power (Up/Down) 6.3/18.6 dBm
Moraš koristiti spliter ako ti telefon nije prebačen na IMS tj da ide preko routera.
znaci tko ima IMS nemora koristit vise spliter i time dobije nesto stabilniju vezu od one kad je bila analogna ? pitam jer se meni to poboljsalo(ne brzina nego stabilnost) prije oko godine dana kad su to mjenjali
Ako je telefon na VOIPu, onda ti splitter ne treba jer je njegova jedina svrha razdvajanje DSL i voice frekvencijskih raspona. Kako se više tel. ne gura uz DSL signal, onda splitter ne treba i može samo degradirati kvalitetu linije.
Splitter je eventualno onda potreban za neke "muljaže" sa dodatnim linijama (na annexu A) ili eventualno uz VDSL (onda ugl. ide annex B splitter) isto radi dodatne telefonske linije.
imam ims, i da ako je spliter gore ne radi mi dsl a samim time i voip, zažto neznam

jel iskon u narancastoj zoni na vdsl-u ima voip ili to sve radi preko splitera

bok ljudi, sretan božić, imam pitanje za nekog pametnog
. Zašto meni recimo dsl ne radi bez splittera?
AKo si na IMS-u/VOIP-u, splitter mozes koristiti iskljucivo kao adapter odnosno produzni kabel (npr. ako imas vise kracih modemskih kabela, mozes ih spojiti) i to je to..... glavnu funkciju splittera gubis.
uff nikako, skoro 3 km si od centrale, max 7 mbit

Ma da, to sam i mislio. A naš dragi HT ne želi ulagati niti lipe, barem ne na ovom našem slavonskom području.
Btw.
ako može ukratko kako inače sračunati daljinu od centrale i brzinu iz tih podataka jer pogodio si točno onako kako jeste - 3 km i 7 mbps? :)
Koja je formula?
Ma da, to sam i mislio. A naš dragi HT ne želi ulagati niti lipe, barem ne na ovom našem slavonskom području.
Btw.
ako može ukratko kako inače sračunati daljinu od centrale i brzinu iz tih podataka jer pogodio si točno onako kako jeste - 3 km i 7 mbps? :)
Koja je formula?
Gledas atenuaciju u downstreamu i taj broj podjelis sa cca 13,8.
13,8db/km je gubitak signala po kilometru bakrenog vodica(0.4mm) i moze biti razlicit ovisno o promjeru samoga kabla.
u tvom slucaju 40db/13,8db/km=~2,9km
Pa, ovako, nešto mi je s linijom čudno;
1. slika: Thomson TG782 prije nego mi je kolega Pandza94 pravilno postavio profil.
2. slika: Thomson TG782 nakon dobrog profila.
3. slika: ZTE 931 VII (stigao za vDSL, prije otprilike 2 dana resetiran).
Može li se tu što učiniti? Prema ovome sada ispada da mi ni Turbo 30 ne bi bio moguć (a znam da je!).
Da nije snijeg?!
Mogao bi progurati 35 sigurno u downu... 3 u uploadu max.
Max. propustnost ti je 22,8 Mb/s download, a 1,49 Mb/s upload.
Pozdrav svima!
Molio bih vas za pomoć. Trenutno koristim Optimin telefon, TV i internet od 4 Mbps.
Podražva li parica brzinu od 10 Mbps?
Budući da mi je istekla ugovorna obveza, razmišljam o prelasku na Iskon, također TV, telefon i internet, ali od 10 MBps. U Iskonovoj službi za korisnike su mi rekli da mogu osigurati traženu brzinu.
Pa čisto da provjerim prije bilo kakvih promjena. Bolje spriječiti, nego liječiti :)
Pozdrav svima!
Molio bih vas za pomoć. Trenutno koristim Optimin telefon, TV i internet od 4 Mbps.
Podražva li parica brzinu od 10 Mbps?
Budući da mi je istekla ugovorna obveza, razmišljam o prelasku na Iskon, također TV, telefon i internet, ali od 10 MBps. U Iskonovoj službi za korisnike su mi rekli da mogu osigurati traženu brzinu.
Pa čisto da provjerim prije bilo kakvih promjena. Bolje spriječiti, nego liječiti :)
Čini mi se malo na knap, tj. moglo bi ali zbog gušenja vjerojatno bude grešaka na liniji kad se digne profil. Provjeri i počisti svoju instalaciju gdje god imaš pristup za svaki slučaj.