Kako povezati??

poruka: 16
|
čitano: 3.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kako povezati??

Pozdrav svima,novi san na forumu,pa me zanima par stvari jer nisan na ti sa povezivanjen na internet,ovako:

Planiran pebacit komp iz dnevnog u sobu,a da ne mičen ruter iz dnevnog jer mi je tv preko njega pa me zanima kako to izvest??koji mi "alat" treba za takvo nešto,neka antena ili slično??

Je li moguće npr.spoijt se na taj ruter preko komp iz sobe ako mi je na ruteru uključen wlan??

Molin da mi neko pomogne i malo me uputi u sve to

Unaprjed hvala na odgovorima {#}

ivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako povezati??

ako ti je ukljucen wlan na routeru i ako imas wlan adapter na kompu, bez problema..komp preselis u drugu sobu, router ti ostane di je i spajas se bezicno..

14 godina
Kako povezati??

Treba ti wlan stick i router sa wlan antenom za odasiljanje signala.Ili to sve mozes odraditi kabelskim putem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vesperian kaže...

ako ti je ukljucen wlan na routeru i ako imas wlan adapter na kompu, bez problema..komp preselis u drugu sobu, router ti ostane di je i spajas se bezicno..

wlan adapter mi se čini da neman,kako to izgleda i koliko košta,pojasni malo?? {#}

ivan
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Treba ti wlan stick i router sa wlan antenom za odasiljanje signala.Ili to sve mozes odraditi kabelskim putem.

wlan ruter s odašiljanjem signala iman,tcomov siemens,ima anteu i uključen je wlan na njemu,s mobitela se bez problema spojin

ivan
14 godina
Kako povezati??

Onda ti treba USB wlan stick i to je to.Rijesio si problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
19ivan50 kaže...
Vesperian kaže...

wlan adapter mi se čini da neman,kako to izgleda i koliko košta,pojasni malo?? {#}

nesto tipa ovog..

http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini-nano-usb-2-0-802-11n-150mbps-wifi-wlan-wireless-network-adapter-48166?r=57743615

14 godina
Kako povezati??

Evo ti u Linksa ponuda.Pa biraj ili PCIE wlan karticu koja ide u komp ili USB wlan stick,spajas ga na USB.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Evo ti u Linksa ponuda.Pa biraj ili PCIE wlan karticu koja ide u komp ili USB wlan stick,spajas ga na USB.

http://www.links.hr/index.php?page=sviartikli&option=search&id_kategorija=0&search_phrase=mre%9Ena%25kartica%25usb%252.0

14 godina
Kako povezati??

Mozda decko zeli PCIE wlan karticu umjesto USB-a.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

usb wlan stick mi se čini jednostavniji,koliko košta on??

ma prvenstveno me zanima jel moguće recimo kad pribacin komp u sobu na njega spojit antenu tipaovakvo nešto na slici,samo manju,nešto tako rade moji kolege u učeničkom domu i spajaju se na obližnju školu??

[img]http://image.made-in-china.com/2f0j00kCaQZziICnov/WiFi-Antenna-Outdoor-Antenna-16dBi-Yagi-Antenna-WiFi-WTX-00043-.jpg[/img]

ivan
14 godina
Kako povezati??

Moguce je.Stickove vec mozes naci za 100-tinjak kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:10 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Moguce je.Stickove vec mozes naci za 100-tinjak kuna.

znači moguće je i priko antene??

a jel za to moran instalirat koji program na komp ili samo spojit antenu na usb utor i čekat da mi nađe wlan mrežu ili kako to ide??

a kako je stin stikovima,kako ide postupak kad ga kupiš,šta se radi,di se spaja,kako,šta??

sorry na gnjavaži ali bitno mi je ovo {#}

16 godina
neaktivan

imas ili skoro imas 20 god i to ne znas?

ubacis cd s driverima, inst, ustekas stick u USB utor i spojis se na dostupnu mrezu..omg..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:17 (Vesperian).
14 godina
Kako povezati??

Kupis stick,spojis ga u USB hub i instaliras upravljacki program sa CD-a koji dobijes u paketu.Onda upalis program,pronades mrezu i spojis se.Eventualno ukucas sifru mreze ako si postavio sifru.Jako jednostavno.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@vesperian- nije da neznan,to malo ko nezna,nego pitan da mi ipak neki ljudi stručniji od mene kažu kako to ide i podile svoja iskustva sa mnon {#}

@zoharbizo - hvala na pojašnjenju,napravit ću to čin prije {#}

edit:jel mi isto ako uzmen s antenon usb stick ili bez antene ako mi nije prioritet spajat se na suside,po nekoj logici bolji mi je bez antene onda??

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 19:28 (19ivan50).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice