Zdravo, imam kod kuće neku tarifu internet+telefon iz ht. Kada sam samo ja povezan na internet ili kada ostalima smanjim brzinu preko mobitela na 0% onda mogu u miru igrati igre, no onda me oni pozovu da im popravim internet. Prije par sati sam došao na ideju da bih mogao riješiti taj problem tako da kupim kod nekog operatera još jedan internet samo za mene. Problem je u tome što neznam kako i je li uopće moguće spojiti ruter preko telefona ako imam već jedan tako spojen? Kada sam vidio da tele 2 ima neki pokučni internet kojem ruter samo spojiš u utičnicu za struju i još je pisalo samo 169kn/mj, jako sam se razveselio i išao detaljnije pogledati. Problem je u tome što bih ja želio bez ugovorne obveze a kada sam to označio cijena je skočila na 1000kn/mj što mi je malo previše. Neznam je li takvih rutera ima i kod drugih operatera ni mogu li spojiti onako dva rutera na telefon pa sam tu došao potražiti pomoć. Oprostite ako vam možda smeta no nisam imao ideja za bolji naslov teme.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-cijena ti je skočila zbog cijene routera.. kojeg ne moraš kupiti, odnosno, nemaš razoga izbjegavati ugovor pa uštedjeti.
-za mobilni internet ti treba modem koji prima sim karticu.. i žejena brzina-standard, može biti od 100kn naviše ili pošto sad svi imaju smartphone, možeš preko mobača sherati liniju i samo na mobiteu odabrati žejenu tarifu.. možeš svašta, ali sve ima neku cijenu-uvjete..
Ne bih htio s ugovornom obvezom jer imam 15god i nemam stalan izvor zarade. Htio bih za 500kn neograničen i dobar internet da mogu npr. igrat csgo mp, na torrentu brzo skidat itd. bar 2mj. Sad koji mi je najbolji izbor? Kupiti sim karticu u tele 2 npr. pa preko mobitela (ruter mi ima samo priključak za usb) htc desire 820 slati vezu na pc, je li to dovoljno brz internet? ili kupiti kod nekog operatera internet ako je moguće spojiti 2 rutera na onaj telefonski priključak?
-u tele2 je vjerojanto najpovoljnije.. .bez ugovora sim kartica za podatkovnu/interet/telefon.. je bila 35kn i bilo je 1GB (dovoljno za probu), ne znam koja je sad početna cijena, provjeri.
-ako imaš odgovarajući mobitel, u njegovim opcijama pogledaš dijelenje/share interneta/mreže i wlanom se psojiš (moraš imati wlan na računalu, ako nemaš, adapter je cca +50kn..) i naravno ovisi o tarifi koju imaš, koliki je mjesečni promet/GB i brzina.. ali za probu je to dovoljno. Kad vidiš kako radi/jesi li zadovoljan, lako odlučiš, jer kupnja routera za mobilnu/g3-LTA.. i ako ga nakon mjesec više nećeš trebati je bacanje novca.
btw, za gejmanje, nije bitna download brzina koliko ping.. i tu je žica-optika najbolja, dok je mobilni ovisno o opterećenu, broju korisnika.. ima prekida/smetnji.. ali ljudi su zadovoljni. (provjeri teme za tele2).