Kabelski internet pomoc

poruka: 6
|
čitano: 2.894
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kabelski internet pomoc

Zdravo raja!

Ovako, prikljucio sam se na kabelski internet i spojio sam dva laptopa jedan preko ethernet kabela drugi preko usb kabela, e sad imam problem kad mi padne signal

ovaj laptop koji je povezan preko usb moram ga restartirati da bi mogao ici na internet dok ovaj koji je povezan ethernet kabelom cim dodje signal normalno se moze

ici na internet bez restartiranja, u cemu je problem sa ovim laptopom sto je povezan preko usb-a, kako namjestiti da ga ne moram restartirati da poslije pada signala normalno funkcionira povezivanje na net? Nadam se da ste razumjeli u cemu je problem pa ako znate pomagajte...Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kabelski internet pomoc

a vjerojatno zbog drivera( nisam siguran, nije moje područje)

btw zašto se spajaš preko usb-a

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kabelski internet pomoc

Normalno sam instalirao driver sad neznam jel do njega, na modemu ima jedan ulaz za ethernet i jedan za usb kabel, a imam dva laptopa pa ovaj drugi moram na usb ne mogu drugacije...

17 godina
neaktivan
Kabelski internet pomoc

Da uzmes router s dva izlaza?problem rijesenCool

Ako nemas para,probaj prvo spojiti laptop preko usb-a i pustiti ga malo da radi(usput restart i lapotpa i routera)zatim se spoji s Lan kabelom..

Btw o kakvom to padu signala govoris?objasni to maloNeodlučan

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 22:21 (Lion King).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kabelski internet pomoc

Jbga vec mi doso u paketu router sa jednim, znaci zna se desiti da padne signal par puta u danu jer je ovaj kabelski internet valjda osjetljiv na kisu bar vamo u Mostaru  i tako se zna desit da padne i dodje zacas internet al na ovom laptopu povezanim usb-om prikazuje da ga jos uvijek nema, neznam sta je fazon? Odem na Control Panel - Network Connections pa desni klik na Local Area Connectio pa Enable (ovo znaci radim poslije pada veze) i cekam malo i izbaci mi Connection Failed! a na ovom prvom laptopu koji je povezan ethernet kabelom kad dodje veza normalno radi ko i prije ne trebam ga restartirati....reko sjebat ce mi se laptop od ovolikog restartiranja :(

p.s. evo sad sam vidio da si napisao da povezem Lan kabelom, kako mi to nije palo na pamet :) hvala buraz

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 22:39 (Kray).
16 godina
neaktivan
Kabelski internet pomoc

Koliko sam skuzio imas modem ne ruter ? Ako je tako najvjerovatnije je to sto nije iskonfiguriran da ti DHCP dodijeli dvije javne IP adrese ako nisi siguran pitaj provajdera tako da ako su ti u isto vrijeme upaljena jedan nece raditi, signal ti nema veze sa laptopom signal moze pasti do te granice da pocnes gubiti konekciju sta skuzis na modemu kad pocne sve blinkat ili eventualno usporiti se veza zbog puno gresaka. Tako da ti naj bolje riješenje ruteric neki.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice