Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.300
|
čitano: 1.248.062
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
CyberDemonVZ kaže...

Kad mi netko posalje link onda ih vidim, a kad idem na pocetnu stranicu odabira paketa onda ih nema na ponudi. Mozda se pojave samo kad uneses određen broj :(

TV mi netreba, molim te pogledaj dal ima i u Duo paketima 80/40 brzine.

Ima i solo i duo i trio FTTB paketa. Cjenik 07/2015, na stranici 25 pocinje FTTB ponuda: 

12 godina
neaktivan
Poz!
Trebam pomoc oko biranja operatera.Naime racuni mi dolaze cca 450kn(tcom, maxtv,tel,net)
Htio bi nekako smanjit te troskove i preci na neke druge ali bitna mi je brzina neta i sportski kanali..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zec_94 kaže...
Poz!
Trebam pomoc oko biranja operatera.Naime racuni mi dolaze cca 450kn(tcom, maxtv,tel,net)
Htio bi nekako smanjit te troskove i preci na neke druge ali bitna mi je brzina neta i sportski kanali..

Npr: Iskon.TRIO Fun 20 Mbps / 5 Mbps 259,99 kn/mj.

ili 249,99 kn/mj. ako uzmeš 10 kn POPUST na mj. naknadu - 2 god.

http://www.iskon.hr/Za-kucu/Paketi

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
Pošto nigdje ne mogu naći na njihovim stranicama, što mi točno treba za odjavu usluge?
Trebam poslati mail s kakvim podatcima, i na koju mail adresu?
Rekla mi je žena jednom da mi treba preslike osobne i s jedne i s druge strane. Jel mogu slikat kamerom ili kako, pošto nemam skener?
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina

Ja sam morao otići u njihov ured i potpisati papire osobno, najbolje ti je da provjeriš na besplatni telefon.

14 godina
Ma rekli su mi prije par dana da mogu poslati sliku osobne i ne znam što još, ali sam zaboravio i na koji mail da šaljem.
11 godina
turbojc kaže...
Ma rekli su mi prije par dana da mogu poslati sliku osobne i ne znam što još, ali sam zaboravio i na koji mail da šaljem.

http://www.iskon.hr/Pomoc-i-podrska/Upute/Raskid-pretplatnickog-ugovora

Nema link na zahtjev, znaci mores nesto natuci u wordu da izgleda ko dopis i poslati skupa s slikama osobne, prema uputama.

14 godina
Dečki, ako ne znate pomoći, nemojte se truditi.

Ne moram slati ništa osim par riječi natucanih zašto želim raskid, i slike osobne. A to sve mogu u mailu, samo sam zaboravio na koji točno mail im to šaljem. I to me zanima. I zanimalo me usput moram li još što. Ali nema veze.

9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Vidim da tu ima iskusnih  pa bi postavio par pitanja ...

Imam Iskon trio uslugu već duze vrijeme i manje više sam zadovoljan istom. Download mi ide max oko 9, upload traljavih 0,5.

Primjetio sam da Iskon odnedavno na mojoj adresi (Rijeka, Kozala) nudi i nove pakete sa brzinama 20 i 30 (50 je nedostupna).

Jako bih rado prešao na veću brzinu ali se bojim da si tim potezom ne napravim probleme.

Gledao sam malo parametre linije u routeru i sad prvo pitanje koje me zanima da li i koliko ti parametri ovise o samom routeru ili

će mi svaki router kojeg spojim na moju liniju prikazivat iste parametre (primjetio sam da se ti parametri znaju dosta mjenjat

nakon svakog reseta routera). Druga stvar, molim da netko iskusan prokomentira te moje parametre i da mi savjet u vezi

mogućeg prelaska na 20 ili 30 brzinu uz napomenu da mi je vazan i upload a ne samo download.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 23:33 (zoranri).

0 0 hvala 0
9 godina
zoranri kaže...

Vidim da tu ima iskusnih  pa bi postavio par pitanja ...

Imam Iskon trio uslugu već duze vrijeme i manje više sam zadovoljan istom. Download mi ide max oko 9, upload traljavih 0,5.

Primjetio sam da Iskon odnedavno na mojoj adresi (Rijeka, Kozala) nudi i nove pakete sa brzinama 20 i 30 (50 je nedostupna).

Jako bih rado prešao na veću brzinu ali se bojim da si tim potezom ne napravim probleme.

Gledao sam malo parametre linije u routeru i sad prvo pitanje koje me zanima da li i koliko ti parametri ovise o samom routeru ili

će mi svaki router kojeg spojim na moju liniju prikazivat iste parametre (primjetio sam da se ti parametri znaju dosta mjenjat

nakon svakog reseta routera). Druga stvar, molim da netko iskusan prokomentira te moje parametre i da mi savjet u vezi

mogućeg prelaska na 20 ili 30 brzinu uz napomenu da mi je vazan i upload a ne samo download.

Sync ce ti vjerojatno bit na nekakvih 30 ako je sudit po ovim trenutnim parametrima. Dobit ces novi router za vdsl i to je vise manje to. S tim syncom je bolje uzet 20 nego 30 jer 30 ionako neces uhvatit, a tu je jos i tv pa ce ti razlika u brzini bit mala. Osim ako je cijena ista za 20 i 30, onda nek puste sve sta moze.

9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo odlučio sam se za 20 pa ću se javit kad me prebace.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
torrente kaže...

Dosta zadovoljan sa stabilnosti.

Evo slike sa 40 dana konekcije.  Samo 5 CRC zanemarivih greškica, a ispravljenih FECa se skupilo 886 000, što čini prosjek 1000 po satu.

Mislim da su svi ovi pokazatelji dosta dobri i da se parica može nazvat kvalitetnom. Što od oka (cestom) , što od razgovora sa tehničarima,ja sam na cca 900 do 950 metara udaljenosti (inače je centrala uvijek bila na "dobrom glasu", te pokriva 14000 stanovnika).  Ovih 30/5 radi stabilno.

Total time = 1 days 21 hours 41 min 28 sec
FEC:      144781357      75
CRC:      185756      0
ES:      23857      0
SES:      1707      0
UAS:      1712      854
LOS:      22      0
LOF:      103      0
LOM:      0      0

I to nakon tvikanja profila... ~1400 metara od centrale, isti paket ko ti.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
9 godina
Iskon "iskustvo"!

Danas sam podnio zahtjev za Iskon Duo20 uslugu. Do sada sam imao Opticarnet paket. Na mojoj adresi je navodno dostupna i brzina od 50,ali se nisam želio zaletjeti, pa sam za početak uzeo brzinu od 20. Koja bi mi mogla biti približna brzina ako se gledaju parametri ove moje sadašnje linije? Sad ne znam da li se kod prelaska na drugog operatera zadržava ista linija ili se dobiva druga.

http://i57.tinypic.com/rt1g7k.jpg

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ADSL i VDSL parametri nisu usporedivi ali prema ovom, dosta dobre margine, atenuacija ok i mogao bi imati 20-30 mbit na VDSLu ako si unutar 1500 metara (a ako ti je dostupno 50, onda valjda jesi).

Zadržava se linija, samo se mijenja na razdjeljniku u centrali, prepucaju te sa Optiminog HDFa na Iskonov. Linija ti se "seli" par metara unutar centrale ali od centrale do tebe se ne mijenja ništa, jer je to ionako T-comovo...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
Iskon "iskustvo"!

pitanjce zna li tko koliko se ceka vdsl router i aktivacija usluge i brzine otprilike? danas sam dogovoril uslugu 20/2 stigo je navodno vdsl u moj kraj pa me zanima kolko treba tom cudu da se aktivira i dali vracam ovaj adsl router njima ili sta ?

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Procedura traje 15-20 dana, kako kada. Brzine idu od 20 do 50, ovisi o liniji, centrali, udaljenosti...

Stari router vraćaš, daju ti zyxela koji podržava ADSL i VDSL. Ako ga već imaš, onda nećeš dobiti novi nego čekaš realizaciju 15ak dana.

14 godina
Iskon "iskustvo"!

presao na 20/5 + tv, nakon 1 dana bez neta, radi problema sa korisnickim podacima na ACS-u, uspio srediti i sad pici...idemo dalje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

Jel netko imao prilike zamjeniti ruter na vdslu? Ne pricam o stavljanju iskonovog u bridge nego bas zamjena. Sad imam onaj crni zyxel a recimo da nabavim zte od tcoma, 931VII. Kolko bi muke bilo s time. Zanima me prvenstveno jer se uvijek smijem screenovima statsa za zte-a pa me zanima kako bi to kod mene izgledalo. Bi li bilo problema jer je druga mac adresa u ACS-u? I ako krenem klonirati, onda opet uredjaj nije isti, pa ce biti darmar?

0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

imam vdsl i sve radi super al se svaki dan u 9 sati navecer resetira bas kad igram, kako da namjestim u koje vrijeme ce se resetirati, probam sam jednom u 3 ujutro ga rucno resetirati ali i dalje se u 9 resetira

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

on se resetira svakih 24 sata, tako da ga resetiraj sam i automatski ce se svakog dana u to vrijeme resetirat, barem sam tako ja svog namjestio (ZyXEL VMG5313-B30A modem)

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
11 godina
Iskon "iskustvo"!

da ga resetiram u postavkama rutera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ugasi ga i upali, ako neznas di se gasi, istekaj ga iz struje i ustekaj. I svaki put ce ti se u to vrijeme resetirat odnosno svaka 24 sata. A možes i u postavkama rutera , ono kad ukucas IP adresu u browseru i ulogiras se, pa tamo namjestis u koje vrijeme želiš dnevni deset.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 21:51 (Djozaa).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Kroz par sljedeći dana mislim uvesti internet plus TV. Gledao sam ponude i Iskon mi se čini najbolji. 10Mbps i odličan izbor programa kod televizije (posebno mi se sviđa što u osnovnom paketu nude sk1, 2 i 3) Iz Zadra sam i na njihovoj stranici kažu da mogu uvesti ovaj paket. 140 kn prva tri mjesec, 230 ostatak ugovora. 

Živim na Plovaniji, Zadar. Molio bi ako netko iz Zadra, pogotovo ako je blizu mog kvarta, ima neka iskustva, bilo pozitivna ili negativna, neka kaže isplati li se. Kakva je brzina, kakva je tehnička podrška...?

Za sve druge, molim vas, kakva su iskustva što se tiče interneta i televizije. Koliko vidim Iskon je nekako najjeftiniji. Ima li kakva kvaka ili jednostavno jest.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Iskon tužno "iskustvo"!
Imao sam nesrecu ugovoriti TV i internet vezu sa ISKON-om
Pucam po šavovima, i ja i moja iskon veza!
Nakon četiri godine korištenja usluge ISKON CARNET trio, korektnog ali ne pretencioznog paketa koji je koliko toliko zadovoljavao potrebe moje obitelji i mene, nadobudno na pritisak mladjeg člana obitelji odlućih uzeti ISKONOV paket 20+TV sa zeljom da omogucim klincu malo bolje hendlanje igrica a nama mogucnost osim ISKON TV-a i gledanje programa u streaming-u.
Ali kobna kobna greška! Već tri mjeseca se natežem sa ISKONOVOM sluzbom i gomilom nebuloza koje su mi prodavali av zbog.... kon-sta-n-tnog! pucanja interneta, brzine Uploada koja nikad nije prelatila 3,7Mbps a deklarirana je do 5.....i redovitok i totalno iritantnog blokiranja programa na ISKON TV...ledjenja slike i pikselizacije koja je dovodila do negledljivosti.
O da bili su oni promptni i susretljivi......mjenjali su mi kabel, dva rutera, tv motorolu, radili na desetke resetiranja i rekonfiguracija......odgovarali u mobilnoj ISKON android aplikaciji.....postavljali najgluplja pitanja....o vremenima prekida i slicno.
Rezime, i danas je situacija nepromjenjena!
U medjuvremenu....na terenu se pojavio njihov operater sa skupocijenom kutijom koja mjeri instalaciju i ispred mene utvrdio i na flash memoriju ucitao podatak za svoje kolege o CINJENICI kako je sve u kuci ispravno a da problem postoji na infrastrukturi HT....da dobro ste culi HT-a davatelja usluga prijenosa sa svojim paricama koje smo osamdesetih placali po 3000 ondasnjih DM.
Dakle problem je od kucnog ormarica do centrale cca 1000 m i to se sad rijesava?
Ubrzo sam saznao kako nisam jedini u radijusu mog stana koji ima istovjetne probleme sa istom infrastrukturom HT-a.....ali mali ISKON jednostavno ne moze pritisnuti velikog bracu i problem ostaje.
Sad sam u isčekivanju i jedini razlog što sam još uvjek na ISKONU jest zatucanost i informaticka nepismenost stanara koji ne zele da nam B-net provuce svoju instalaciju pa da sa konkurencijom HT-ovim prastarim "paricama" mozda ne dobijemo nasu placenu uslugu i od ISKON-a.
11 godina
Re: Iskon tužno "iskustvo"!
MojIskonovac kaže...
cut cut cut

To ti je to, standardna hrvatistan prica. Ulaze se u trendy stvari poput 4G mreze, optike i to. Bakar je ionak za zatrt, ali doc ce i on na red dok pokabliraju optiku po zgradama pa MOZDA predju na rezidencijalu. Osim ako nece biti zauzeti instalacijom 7G mreze na 10terabita :D

Da citiram tehnicara za svoj 40+ godina stari rezidencijalni (samo kuce) kvart. Kaze covjek nema sanse da ce se infrastruktura popravljat, to dodje 300k eura il tak neki bijesni iznos. Ali ne vidim problem da dovuku dvije tri mini centrale po kvartu koje ce imat optiku prema centrali a dalje bakar prema korisnicima, FTTx.

Da stvar bude smijesnija, ja sam na pocetku kvarta i blize sam centrali a brzinu dobivam 20/2. Ostatak kvarta nece vdsl vidjeti do daljnjega, ili barem prije nego ne osvane koja mini centrala....

12 godina
Iskon "iskustvo"!

Čitam ovdje sve i svašta i na kraju opet ne znam ništa.

Trenutno sam na Hrvatskom telekomu, imao sam razna iskustva, uglavnom više negativnih. Njihov sam korisnik ohoho godina, no pređimo na stvar.
Planiram da pređem na iskon jer su pa hajmo reći "dosta" niže cijene od HT-a što se tiče samo duo paketa, ali i TV-a koji mi ne treba. Vidim sad ovaj duo paket 199 kn - 10mbit brzina, trenutno na HT imam 50/10 (VDSL) a Iskon još nije uveo VDSL kod nas iako reklamiraju se kako su pokrili cijenu Hrvatsku, pazi cijelu Hrvatsku VDSL-om.... Pa mislim ono, aj ok.

Od centrale sam udaljen cca 75 metara.

Eh sad mene zanima, vidim da se svašta piše da interent nonstop puca.....

Ima li netko tko je dugogodišnji njihov korisnik da mi kaže pravu tkz. istinu.

Da, znam da je kod svakog linija drugačija (tako Iskon kaže), kažu da ne mogu garantirati stabilnost lokalne instalacije, no ne mogu ja uzeti njihove usluge na 2 godine sa ugovorom a da imam probleme nonstop.

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kod svakog je linija drugačija i nitko ti ne može garantirati da će raditi bez problema, ali ako ti T-Com radi ok, onda će i Iskon jer se koriste iste žice od centrale do tebe.

15 godina
protjeran
Pa ne postoji prava istina. I sam kazes da je svaka parica drugacija. Ja imam uslugu 4 godine i nikad problema. Moj brat isto koristi Iskon godinama i kad je nakon par godina bilo problema zamjenjen je uredjaj i od tada sve radi perfektno - tv i net. I smjesno je vec slusati kuknjavu da nekome nije dostupno 50 Mbs. Uvijek ce biti tako. Nijedan operater nema opremu na svakoj centrali. Uvijek se stavlja tamo gdje je gusca naseljenost. Kriv je HDZ koji je prodao HT zajedno s infrastrukturom
15 godina
protjeran
BTW, koliko sam vidio imaju mogucnost isprobavanja na 3 mjeseca ali onda nemas pravo na druge akcije.
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Iskon Zagreb - centar(internet, telefon i 2xtv) i trešnjevka(internet i tv), nisam imao problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 13:07 (Darko1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice