Potencijal moje parice je solidan. :)
je li ta slika nekakva scripta za mjerenje potencijalne brzine VDSL-a ili imas vec VDSL router ?
je li ta slika nekakva scripta za mjerenje potencijalne brzine VDSL-a ili imas vec VDSL router ?
Već ima vdsl router, vidiš da već ima 30/5 propusnost, to nebi mogao preko adsl-a povuč :)
eh, moze li jedno pitanjce za znalce ?
imam prekrasni i puno kvalitetniji T-comov prijamnik Siemens koji mi je ostao jer sam ga uredno platio odn nisam ga dobio na koristenje.
na Iskonu imam neko kinesko smece koje se malo malo zablokira, ili pokusam pojacat ton, nestane slike itd.
u drugoj sobi je mala crna Toshiba koja radi bez problema.
imao sam i ja u ovoj sobi Toshibu ali su mi je promijenili jer se pregrijavala (morao sam na nju namjestiti kucni ventilator da se ne iskljucuje (po ljeti) pa su mi donijeli neko kinesko smece, lagano, dosta vece od Toshibe ali bojim ga se uzeti u ruku da se ne raspadne jedino ima prakticniji, pregledniji daljinski.
pitanje jest;
da li bi Iskonovci mogli promjeniti firmware (na siemensu T-com) ili sto god da mi taj T-comov Siemens bude prijamnik za Iskon TV ?
Toshiba? Vjerojatno Motorola, niti jedan ISP nema nikakav Toshibin STB... Ovaj veliki je Vestel.
Što se tiče Siemensa, nemoguće jer su softveri prerazličiti... Uz puno truda bi se mooožda nešto dalo srediti s onim malim Albisom, ali sa Siemensom ništa. Možda kad bi našli Beesmart firmware za Siemensa od nekog xy ISP-a.
pa kad svaki provider kopa svoje kanale za optiku.
i ja bih radije na optiku ali ulica mi nije u planu do moje smrti. mozda ce moja djeca s nekih 40 godina zivota imati optiku
zato je meni i VDSL s 20/5 zakon :D
Pametna država uzme novce iz EU fondova, povuče optiku kroz cijelu državu, (bakar ne dira jer je javno vlasništvo) i iznajmljuje ju svakom ISP-u za fiksnu cijenu, bio to T-Com, Optima, ili lokalni bitstream operater koji kompletnu mrežu drži u 2 cloud servisa.
Već ima vdsl router, vidiš da već ima 30/5 propusnost, to nebi mogao preko adsl-a povuč :)
Tako je, već imam 30/5 i VDSL router.
Daj podatke iz routera pa ti otprilike ekipa može reći koliko ćeš imati.
Za sad neki minimum upload koji sam vidio je bio oko 1.4, ispod toga još nije bilo slučajeva.
Evo moj je 14.83/1.13 na 20/5... I mogu ti ponuditi smanjenje mjesečne naknade. Meni jesu za 10%.
Čudno, mom kolegi nisu htjeli uopće ...
Cyber, ti bi možda mogao, ne budi siguran toliko, uzmi prvo 30/5, i onda pogledaš koja ti je maks brzina.
Ojpi, nemaš šanse za 50/10, jedan kolega živi odmah do centrale pa evo ti njegovi paramteri: http://prntscr.com/60xza9
Pitao sam iskon dal bi mogao imati 50 mbita kad krene vdsl, i rekoše mi, možda ne baš 50, ali oko 42 mbita bi išlo :)), ja zadovoljan. Cyber znači sigurno može imati punih 50/10 ;). I još nešto, vdsl bi trebao krenuti u prvoj polovici ožujka u Vž-u.
Kakav je Iskon za online gaming? Planiram uzeti onaj 50/15 paket
50/10?
Veza mi je savršeno stabilna. BF4, višesatne runde bez ikakvih problema i ni jedno pucanje u ovih mjesec dana.
Ping veći nego je bio na Optimi, ALI na Optimi sam imao ugašen interleaving.
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/iskon-iskustvo/184724.aspx?page=7&jumpto=4508414&sort=asc&view=flat
Meni je ping sličan ko na optimi, ali igre rade puno bolje. Fifa mi je recimo na optimi štekala nenormalno, a na iskonu radi savršeno.
Planiraš? prije ikakvog planiranja pitanje je dali uopće možeš imati mogućnost za tu brzinu
nazovi SZK Ili im pošalji email
na njihovoj stranici piše da sam u narančastoj zoni. ali pitam, općenito, kakav je za online gaming? samo to, ništa više
na njihovoj stranici piše da sam u narančastoj zoni. ali pitam, općenito, kakav je za online gaming? samo to, ništa više
I ja sam u narančastoj zoni. Imam 20/5, mogu imati 30/5 ALI 50/10 mi ne mogu ponuditi.
zato ponavljam, ajde prvo ih pitaj pa onda ćeš znati na čemu si
ja se redovito igram online, nikakvih problema s latencijama nemam
Isto tako jako zavisi igras li se preko wifi-a, makar imao full signal ili preko ethernet kabla.
Igrao bih preko ethernet kabla, budem ih onda sutra nazvao i provjerio
meni trebaju za desetak dana prikljuciti 20/5.
koliki ti je ralni upload a koliki download ili obrnuto ?!
koliki ti je ralni upload a koliki download ili obrnuto ?!
Gledajući torrente...gotovo maksimalnom brzinom ide i skidanje i slanje
Igrao bih preko ethernet kabla, budem ih onda sutra nazvao i provjerio
Evo, nazvao sam ih i provjerio, rekli su da bi mogao dobiti paket 50/10, ali da bi brzina isla do max 45
trenutno san na optimi i dosli su mi momci iz iskona. predlozili su neke svoje ugovore itd, ali s prva 3 mjeseca probnog roka bez ugovorne obveze tz. ako mi se nesvida da jednostavno odustanen i to e to.
da li se iko ikada susreo s ovakvon situacijon ili ce bit isto ono ka i sa maxtv... kazu provaj 3 mjeseca besplatno pa ti produze bez tvog pristanka.
trenutno san na optimi i dosli su mi momci iz iskona. predlozili su neke svoje ugovore itd, ali s prva 3 mjeseca probnog roka bez ugovorne obveze tz. ako mi se nesvida da jednostavno odustanen i to e to.
da li se iko ikada susreo s ovakvon situacijon ili ce bit isto ono ka i sa maxtv... kazu provaj 3 mjeseca besplatno pa ti produze bez tvog pristanka.
Potpišeš takav ugovor i prije isteka sam moraš nazvati i raskinuti, naravno da će produžiti dalje ako im ne javiš.
od datuma spajanja 3 mjeseca su ti probna znaci mozes raskinut uslugu mjenjat operatera itd...cim udes u 4. mjesec aktivira ti se ugovorna obveza znaci nakon 2,2.5 mjeseca ak ti sto nepase reagiraj i raskidaj
Treba mi netko tko je iskusan u rješavanja životnih problema :D
Prije koji dan (tjedan) sam uzeo Iskon.DUO Hit 10 (169kn).
Nisam uzeo ni jednu akciju, ali sam preko službe za korisnike saznao da mi je uključena "Proba na 3 mjeseca, bez naknade za isključenje".
I koji dan poslije sam saznao da mi u 2. ili 3. mj. stiže VDSL.
Na akciji je trenutno 20/5 za ISTU lovu - 169kn.
ALI... nazvao sam službu za korisnike, i pošto više nisam novi korisnik, NE MOGU uzeti po toj akcijskoj cijeni, nego po 179kn.
10 kuna mjesečno, nije puno, al me baš smeta... novi korisnik.. a ne mogu više ništa napraviti da uzmem akciju....
Ima neko nekakvu ideju?
nemozes bas nista jer si iskoristio akciju probnog perioda tak da naredna 24 mijeseca nemas pravo na nijednu akciju tj pogodnost probaj se putem maila hoskat da ti otkazu akciju probnog perioda i stave ti uslugu bez akcije i onda se prepakiras na vdsl pod akcijom
nemozes bas nista jer si iskoristio akciju probnog perioda tak da naredna 24 mijeseca nemas pravo na nijednu akciju tj pogodnost probaj se putem maila hoskat da ti otkazu akciju probnog perioda i stave ti uslugu bez akcije i onda se prepakiras na vdsl pod akcijom
Žicati, ha? :)
EDIT:
Pa ja sam na PROBNOM preiodu!
Da ga otkažem i uzmem ponovo Iskon??
Koji su mi sve onda troškovi?
Ak koristis vec uslugu onda ti nevrijedi raskidat i ponovo potpisivat ako jos cekas spajanje sibni im mail i objasni im kompletnu situaciju dosta su fer po tom pitanju i hoce izic u susret...mada poznavajuci ih dok dode tebi vdsl vec ce promjenit akciju ili nece bit nikakve akcije
Ak koristis vec uslugu onda ti nevrijedi raskidat i ponovo potpisivat ako jos cekas spajanje sibni im mail i objasni im kompletnu situaciju dosta su fer po tom pitanju i hoce izic u susret...mada poznavajuci ih dok dode tebi vdsl vec ce promjenit akciju ili nece bit nikakve akcije
Ma stigla mi je usluga prije 1-2 tjedna...
I već sam ih zvao, i bio dugo na telefonu, žena se baš trudila, al je rekla da nejde... već sam korisnik... i nema više akcije..
Moze jedino predat zahtjev za novom telefonskom linijom s time da ce izgubit ovaj broj fixnog i ostat ce par dana ak ne i vise bez usluge s tim da jos uvjek nema mogucnost vdsl-a pa nemoze uslugu po akciji koja mu odgovara moj savjet je da se obrati putem maila sa opsirnim obrazlozenjem jednostavno im neka kaze kakva je situacija vjerujem da bi mu odobrili...telefonski se nemoze nista rijesit s iskonom jer na 0800 1000 su studenti koji nemaju veze s vezom a na 08006320 tehnicari koji opet nemaju nikakve veze s ponudama akcijama i slicno
Hvala :)
Pošto trenutno ne zarađujem, mislim da se isplati malo potruditi da se uštedi :)
Slušam ak još netko ima kakvu ideju
Pošto mi je istekao ugovor sa Metronetom, naglo su se javili svi mogući provideri za prelazak kod njih, pošto mi je centrala u Prečkom a ja sam u Kustošiji i navodno se nalazim u tzv."rupi" pa je pokrivenost jako loša.
Došli su ljudi iz Iskona i kažu mi kako su napravili novu centralu negdje u Voltinom ili Rudešu pa će mi upravo zbog te nove centrale moći isporučiti oko 10 Mbit brzine. Još sam gledao koji dan prije i kao spadam u narančastu zonu... Oke, mislim si sve 5, još mi kaže frajer da je ta centrala izgrađena u listopadu ili studenom prošle godine. Još sam ga pitao nekoliko puta da li je siguran da će moći isporučiti toliku brzinu i kaže frajer ma 100% baš zbog novoizgrađene centrale... Rekoh dobro, uzeli probni period od 3 mjeseca pa ćemo sve jako dobro vidjeti...
I za tjedan dana zove frajer iz T-Coma pa je pričao sa starim nešto za liniju i tako se dotakli interneta i na to kaže frajer da nema nikakve izgrađene centrale i da ne pojma o čemu se radi... Zove stari žensku iz Iskona i kaže joj da je razgovarao sa djelatnikom T-coma te mu tvrdi da nema nikakve centrale na što se ženska počne smijati te mu kaže da će sada provjeriti sa tehničarima... Zove za 5 min i kaže kako se ispričava te nam nisu u mogućnosti ponuditi toliku brzinu...
I šta sada reći na to ? Frajer ti dođe doma, ponudiš ga sokom i cigaretom i još ti sere u oči... Zar oni misle zbilja da se to neće sve lijepo vidjeti u probnom periodu ? Ne znam, sumnjam da su neinformirani a i nije mi jasno kako mogu lagati o stvarima kao što je centrala.
Srećom pa me taj ishod zbilja nije iznenadio, bio bih u šoku da imam kojim slučajem 8-10 Mbit brzine.
Stvar je što su mi se zgadili i pali u očima potpuno jeftino jer da su mi rekli da mi mogu dat oko 4 Mbit rekao bih nema problema, to je duplo više nego što sada imam... Ali pričanje bajki o ulaganju u infrastrukturu i sl. mi je već poprilično dojadilo...
Eto, to je moj neki stav o Iskonu. Makar je to sve faktor lokacije na kojoj se nalaziš...
Iskon ima dosta ajmo rec losu bazu dostupnosti krajnjih korisnika tako da pp nemoze ti tocno ni rec oce bit 10 ili nece u biti u iskonu na naranđastoj moze se samo vidit jel dostupan vdsl ili nije a korisnik da je udaljen i 5km od centrale sustav ce izbacit da je dostupan i trio star 10 i ofc pp ce ti to ponudit a ova spika s novom centralom je samo neinformiranost o napredovanju infrastrukture odnosno oni svi ubiti misle da iskon na narandastoj postavlja nove centrale a ubiti samo postavlja svoje dslam-e u stare ali nije ni to za zamjerit jer nisu to tehnički potkovani ljudi da pa da znaju razlike između bitstreama,ull-a i sličnog...posalji specifikaciju sa rutera pa cemo vidit jel se moze tu gurnut 10mb
telefonski se nemoze nista rijesit s iskonom jer na 0800 1000 su studenti koji nemaju veze s vezom a na 08006320 tehnicari koji opet nemaju nikakve veze s ponudama akcijama i slicno
..jer studenti su po difoltu glupi ?!
kako se ne moze nista rijesiti sa "glupim studentima" ?
na Iskonu sam tri godine i prijavom na podrsku (prije je bio broj koji se placao) uvijek bi mi sutra dan dosao tehnicar, ili zamijeniti router ili zamijeniti prijemnik za Tv ili ocistiti spojne kablove na tavanu zbog slabe propusnosti ili zatraziti VDSL.
sve to su mi napravili/dogovorili studenti "koji nemaju veze s vezom".