Internet i štekanje

poruka: 4
|
čitano: 1.944
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Internet i štekanje

Aloha,

dal mi netko može pomoći jer očito me u HTu ne razumiju ili ne kuže to riješiti. Imam T-com priključar brzina koju plaćam je 10/0.6 Mbps svi imamo doma mobitele i onda kad nekaj slikamo na njih vani ili snimamo kratke filmiće kad dođemo doma onda se preko wirelesa automatski prabcuju na recimo dropbox ili neke servise za pohranu slika na netu dok se to prebacuje cijeli internet mi se zblokira i onda čekamo da se to uploada pa se onda još downloada na svaki comp doma i traje čitavu vječnost. Napominjem da se je to i prije radilo i nije bilo problema ali zadnjih 4-6 mjeseci je to postalo frustrirajuću prije pola godine se je sve odvijalo u pozadini i nikad internet nije štekao. E sad jel su to oni nekaj kod sebe zmrdali možda neki novi protokol trebam ubaciti ili porihtati sam gigaset SX 763 WLAN dsl.

Molim   pomoć ili neku ideju ako netko ima jer ovo prepucavanje sa t-comom je prestrašno neću ni reć da ne dobijem plaćenih 10/0.6 nego 7/0.6 (upload je ajmo reć u redu) stalono nekaj trkeljaju ako stave 10 onda može doć ćešće do pucanja linije jer imam zagušenja u zgradi bla bla bla. Nemojte mi sad reć da pređem na druge provajdere jerbo i ostali su u komi u ovom mom dijelu grada (Volovčica).

LP

p.s. hvala za bilo kakvu ideju 

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Internet i štekanje

da ti se nije netko nakačio na wifi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Internet i štekanje

Slicno je meni bilo kada dodjem kod moje mame, pa imam ja mob, imaju djeca, ima supruga, pa ipad, nintendo ... uglavnom ... ako je moj sin gledao youtube, supruga je cekala po minutu da joj se ucita facebook stranica na mobitelu ...

Iskon router je prebacen u bridge, ja sam postavio drugi router (alix 2d3 sa najnovijom verzijom ipfire-a) i stvar radi savrseno. Cak i kad burajz skida torrente, ostali mogu nesmetano surfati (viva la codel algoritam!).

Pretpostavljam da ti se ne trosi lova na nesto te klase pa ti savjetujem da na njuskalu nadjes kakav linksys koji podrzava dd-wrt i da stavis to na bridgean t-com router.

*dobitnik i7-4790K!
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Internet i štekanje

Jasno ti je, naravno, da imaš ADSL, što znači ono A, i koje su implikacije toga?

Uglavnom, long story short, ako zakucaš upload, paketi kojima potvrđuješ web serveru da si primio prošli paket ne idu pravovremeno, a on ne šalje novi paket ako ne primi potvrdu da je prethodni stigao. Zato se web stranice sporo učitavaju dok uploadaš punom brzinom. Rješenje? Limitiraj brzinu uploada, it's that simple. Ista stvar je i sa torrentima, i sa bilo kakvim uploadom.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice