Internet radi na laptopu ali ne i na desktopu

poruka: 9
|
čitano: 3.476
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Modem i router su spojeni direktno na kompjuter a laptop je wireless vezom vezan sa routerom. Misljenja? Router je dir 652, provider Bnet,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Internet radi na laptopu ali ne i na desktopu

Ajde ovako ...

Pokreni run na windowsima ( windows tipka + R )
Upiši cmd i enter

Otvorit će ti se DOS like prozor, to je konzola.
Tu upiši: ipconfig /all

Mišem click na taj prozor, alt+printscreen

Otvori paint, ctrl+V, spremi screenshot, upload na neki servis ( recimo http://www.pohrani.com/ )
Postaj tu.

Razlog:

Ili ti DHCP ne daje IP adresu, u što sumnjam, ili ti LAN kartica ima fiksnu adresu i u tom slućaju ignorira onu koju dobiva od routera ).

13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 0:13 (Lopoc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Internet radi na laptopu ali ne i na desktopu

Iz nekog razloga ne dobivaš IP adresu od routera.

Neću ulaziti  tehnikalije, jer nema smisla, međutim IP adresa koju maš trenutno Windows po defaultu dodjele.

Vidim da je NForce chipset, pa postoji šansa da je do drivera, međutim kladil bi se prije svega na kabel.

Dali ti svijetle lampice na compu ( tamo gdje uđe kabel ) i routeru ( broj porta gdje kabel ulazi ).

EDIT: NA koji način su spojeni modem i router na comp ?

Modem na router, router na comp ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 0:20 (Paske).
14 godina
neaktivan

O kakvom je uopce modemu rijec?

Router bi trebalo direktno spojiti s racunalom mreznim kabelom.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Spojeno je modem router, router komp. Svijetle sve lampice sta bi trebale (sta inace svijetle) i na modemu i routeru. Znaci kabel je u utoru lan 1, i svijetli lampica lan 1...

@BlueMax

Modem je Thomson neki, a sta se tice spajanja, do danas je najnormalnije sve radilo. Tu i tamo gubitak veze, ali mislim da je do Bneta to, a ostalo je sve štimalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 0:29 (Lopoc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Cekaj, to je onaj router koji nema integrirani modem tj. nema telefonski prikljucak nego samo mrezni? 4 x LAN + 1 x internet?

Posto ti wireless radi znaci router i modem su dobro spojeni a problem se nalazi ili u komunikaciji racunalo-router ili u postavkama racunala.

Ako nije do kabela onda probaj izbrisati postojecu koneckiju u control panelu pa restartirati racunalo da stvori novu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. Novi sam na forumu, pa se nadam da ćete imati malo vremena za mene, jer trebam pomoć oko neta. Naime, prije par dana sam kupio novi laptop (Acer Aspire 5749) i piše da ima integrisanu wireless karticu i pronađe neke bazne stanice, ali se ni na jednu ne mogu konektovati. U drugoj sobi imam PC računar na koji je trenutno spojena antena preko koje hvatam internet. Sada me zanima, kako bi mogao da spojim internet i na laptop i na PC, ali da na laptopu imam net bez žica dok za PC to nije bitno, na njega može i net sa žicom. Da li to da uradim preko wireless routera ili ... U jednoj radnji su mi rekli da ovu svoju antenu, sa kojom trenutno hvatam net na PC mogu spojiti na router i net će umjesto PC-a ili laptopa primati router, ali bi morao kupiti još jedan preko kojega bi se signal mogao slati dalje. Koliko sam ja razumio, da mi na anteni nije onaj okrugli priključak, koji se samo "navrne" na wireless karticu, sve bi bilo jednostavnije, pa mi sada recite, da li postoji neki nastavak za taj priključak, pa da na drugoj strani dobijem onaj kockasti priključak (mislim da se zove ethernet) ili ako neko ima neku drugu ideju ???????????? Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Problem se rjesija sam od sebe sutradan ujutro :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice