HT uvodi mi optiku , novi ugovor

poruka: 8
|
čitano: 3.459
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Prije nekoliko dana prijatelju su uveli optiku u zgradu i sada slijedi ubrzo uvođenje i kod mene. Prema pričama ljudi HT mijenja ugovore i cijela njegova oprema je u vlasništvu HT , tako da router ja više ne smije dirati...

Mene zanima da li ja mogu ostaviti svoj stari ugovor na snazi dok traje , jer router mi ne služi samo za net za kompijutor već i za 2 XBOX-a , media centar i slične stvari. Veliki problem su mi otvoreni virtualni portovi za aplikacije koje koristim pa mislim da te portove više nikako moći koristiti... U biti prema ugovoru novom kako mi kažu ljudi ja te sve stvari neću moći raditi , jer će oni cijelo vrijeme imati nadzor nad routerom...

Kako da se ja zaštitim i da ostanem pri starom ugovoru u kojem sam sve ove stvari mogao raditi a sada više neću moći... Postoji li odgovor...

U biti šta mi vrijedi veća brzina onda ako neću je iskoristiti u punom smislu riječi...?

Unaprijed hvala svima na odgovorima !

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 20:38 (Busola).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa nisi obavezan prijeći na optiku,ostani na bakru

SLOBODNA DALMACIJA Osmoškolci ubili Boga u vjeroučiteljici...Posjetite www.chillaona.com

0 0 hvala 0
17 godina
RE: HT uvodi mi optiku , novi ugovor

Jel ima kakvih naznaka (špijunskih) kada će se ta optika početi koristiti (u cijeloj HR), kakvi će paketi biti i cijene. Gledam cijene za optiku kod metroneta i mislim da je to povoljno, 310 kn za 15/15 flat (blago sretnicima u ZG) + telefon, sad plaćam kod bneta 2D paket pojačan na 20/1 + televizija za 280 kn.

Poslije jebanja nema kajanja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 1:46 (kovaos).
16 godina
neaktivan

Neznam di je problem. To ti je opticki ruter. Iz njega ide 1 port za lan i taj port bi trebao biti otvoren po defaultu. Ti samo spojis ruter na njega i imas 4 porta sa kojima radis sto oces.Jel ako nisi shvatio opticki kabel ulazi u taj ruter. U njemu imas izlaze za IPTV, telefon i internet. Barem je tako na Metronetu (opticki prikljucak), jedan port je za LAN i on je otvoren, vjerojatno je upaljen DMZ na njemu. Ja na njega spojio ruter i preko njega mozes spojiti sto te volja i skonfigurirati kako god te volja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 2:31 (Badpix3l).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ne router na router... Kupi si lijepo neki mali switch, i u njega ukopčaš UTP iz routera i to ti je to, sad ako si uzmeš malo bolji switch možeš si ga konfigurirat kako te god volja...
16 godina
neaktivan

Nema razloga kupovati ništa novo ako mu stari ruter ostane.

Ako na 1 LAN priključak spoji novi ruter, na ostale LAN-ove sve ostale uređaje, a WAN (ili DSL) priključak ostavi prazan (ionako više neće imati što spojiti na njega), ruter će se ponašati kao tvoj predloženi "malo bolji switch" kojeg možeš konfigurirati kako te god volja... a ako iskoristi stari ruter, neće ništa ni morati konfigurirati nanovo.

Ruter s višestrukim LAN/WLAN izlazima je switch s dodanim DSL/WAN portom. Ako ne koristiš ruting dio, to ne znači da moraš baciti uređaj i kupiti novi, bez obzira koliko bilo jeftino ili ne.

15 godina
neaktivan
Ali ako je čovjek pod ugovorom, i sad potpisuje aneks ili čak i novi ugovor, mora vratit router, jer nije još njegov, njegov je tek kad ugovor istekne...
16 godina

Možda mu ostave router, ja sam dobio još jedan router besplatno kada sam se preselio, nije njima stalo do tih starih routera

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice