Dlink i iskon

poruka: 11
|
čitano: 2.895
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Dlink i iskon

Imam D link-ov acess point i iskonov prijamnik u boravku.Posto u boravku nemam wifi-a tj. nema domet od glavnog iskonovog rutera ja sam mislio spojit taj d link na utp zicu koja ide direktno iz rutera a iz d link-a na samsung smart tv i iskon prijamnik no izgleda da tako ne radi.

Moje pitanje je dali se treba povlacit direktno zica iz rutera ili postoji mogucnost da se ovaj d link nastela da radi za tv i ko pojacivac wifi-a jer ako trebam vuc direkt zicu iz rutera onda sam u banani jer je telka na drugom katu a glavni ruter kat ispod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dlink i iskon
karlo125 kaže...

Imam D link-ov acess point i iskonov prijamnik u boravku.Posto u boravku nemam wifi-a tj. nema domet od glavnog iskonovog rutera ja sam mislio spojit taj d link na utp zicu koja ide direktno iz rutera a iz d link-a na samsung smart tv i iskon prijamnik no izgleda da tako ne radi.

Moje pitanje je dali se treba povlacit direktno zica iz rutera ili postoji mogucnost da se ovaj d link nastela da radi za tv i ko pojacivac wifi-a jer ako trebam vuc direkt zicu iz rutera onda sam u banani jer je telka na drugom katu a glavni ruter kat ispod.

treba ti ici utp kabel iz iskon routera u d link access point i onda konfiguriras kak treba... Kabelom se spaja kako ne bi gubio na kvaliteti veze(brzina itd)

battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
neaktivan
I preko AP-a ne možeš imati Iskon.TV spojen. Taj receiver treba biti spojen direktno u ruter zato što se drugačije portovi na ruteru bridgeaju ovisno na to što je na njih spojeno.
12 godina
neaktivan
Antoniio22 kaže...
I preko AP-a ne možeš imati Iskon.TV spojen. Taj receiver treba biti spojen direktno u ruter zato što se drugačije portovi na ruteru bridgeaju ovisno na to što je na njih spojeno.

hehe a pa to i pitam,znaci ne moze se nikako drugacije,mora biti direktno iz rutera al jbga imam samo jedan utp kabel koji ide gore.

Brio sam da se moze nastelati da radi i za tv i kao pojacivac.

A daj mi reci kak se skonfigurira da radi i za pc i kao pojacivac jer recimo ja metnem glavni kabel u d link i on pojacava wifi signal dok na kompu nema mreze.

12 godina
neaktivan
dado16 kaže...
karlo125 kaže...

treba ti ici utp kabel iz iskon routera u d link access point i onda konfiguriras kak treba... Kabelom se spaja kako ne bi gubio na kvaliteti veze(brzina itd)

ma je to sam ja napravio ali izgleda da ne ide tako.Tv ce uvijek morat ic direktno iz rutera,nema tog switcha koji ce ti dopustit jos neki uredaj dodati uz tv sto je po meni recimo jako glupo

16 godina
Antoniio22 kaže...

Moze i preko ap-a, al mora konfigurirati vlan id i router mora to podrzavat, sad pitanje jel njegov to moze...vlan id za maxtv je = 1200 a sad za iskon tv moguce isto ili neka mala preinaka

9 godina
neaktivan
E sad, za to ne znam, niti znam da je itko to pokušavao. Znam kako to tvornički radi. Iskreno, nisam siguran da daju ruter na kojem se to može podešavati.
16 godina
Antoniio22 kaže...
E sad, za to ne znam, niti znam da je itko to pokušavao. Znam kako to tvornički radi. Iskreno, nisam siguran da daju ruter na kojem se to može podešavati.

to se ne radi na routeru koji oni daju, nego na tom tp linku koji je on kupio....ja imam asusov i na njemu se moze isto moze funkcionirat ko router ili ap

12 godina
neaktivan
dado16 kaže...
Antoniio22 kaže...

to se ne radi na routeru koji oni daju, nego na tom tp linku koji je on kupio....ja imam asusov i na njemu se moze isto moze funkcionirat ko router ili ap

mozes mi malo pojasnit to ili linkat neki slican video o tome da te ne gnjavim

16 godina
Dlink i iskon

evo kod mene kak izgleda....tak ti trebas gledati kod sebe

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dado16 kaže...

evo kod mene kak izgleda....tak ti trebas gledati kod sebe